Ädelostbollar
I kväll är det som sagt uppesittarkväll och tillsammans med välkomst drinken, kall äppleglögg i martiniglas med krossad is, serverar jag även Ernst ädelostbollar
Recept
100 g ädelost
1 dl lätt kesella
100 g valnötter
100 g hasselnötter
1 msk konjak (valde jag bort)
1 dl lätt kesella
100 g valnötter
100 g hasselnötter
1 msk konjak (valde jag bort)
20 st pepparkakor, krossade
1 msk sesamfrön (valde jag bort)
1 msk sesamfrön (valde jag bort)
Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare.
Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
Häll sedan i konjak och blanda igen.
Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade
Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik
Forma ädelostblandningen till små "köttbullar" och rulla dessa i pepparkaksblandningen.
Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta
Publicerat: 2012-12-23 @ 16:00:06
0 kommentarer