Ädelostbollar

 
I kväll är det som sagt uppesittarkväll och tillsammans med välkomst drinken, kall äppleglögg i martiniglas med krossad is, serverar jag även Ernst ädelostbollar
 
Recept
 
100 g ädelost
1 dl lätt kesella
100 g valnötter
100 g hasselnötter
1 msk konjak (valde jag bort)
20 st pepparkakor, krossade
1 msk sesamfrön (valde jag bort)
Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare.
Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
Häll sedan i konjak och blanda igen.
Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade
 Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik
 Forma ädelostblandningen till små "köttbullar" och rulla dessa i pepparkaksblandningen.
Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta
 
Publicerat: 2012-12-23 @ 16:00:06


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!