Glossybox september

 
I fredags kom glossyboxen för september, men denna gång innehöll den tyvärr inte någon ny favorit utan jag måste säga att innehållet var lite tråkigt denna gång. Det hela räddades dock upp av att man fick med två extra gåvor i form av en kylmask till ögonen och två värdebevis för att se filmerna The great gatsby och Ego. I övrigt innehöll den en duscholja, ett läppbalsam, ett ekologiskt schampo, ett nagelbalsam samt ett skimrande mineralpuder.
Publicerat: 2013-09-30 @ 15:35:00


Sjukt barn

 
Planerna för dagen blev igår kväll ändrade när K kom upp 20min efter att han gått och lagt sig och sa att han hade ont i magen, sedan tog det inte många minuter innan han började kräkas. Men i dag verkar han må bra igen och han har ätit frukost och är som vanligt, men man vet ju aldrig så bli minst i dag och i morgon hemma.
Så just nu har vi en tvspels förmiddag innan jag ska hämta hem T igen från förskolan vid kl:11.
 
I går var det som sagt tävling för K på förmiddagen som riktigt bra trots det var sand han tävlade på vilket är något han inte övat så mycket på. Men det blev en 12 plats av 20 vilket vi är väldigt nöjda med.
 
 
 

 
 
Publicerat: 2013-09-30 @ 09:37:44


Lite shopping

I dag har varit en dag i full rulle. Klockan 10 var det T´s ridskola som gällde. Vilket tyvärr inte gick riktigt som T hade tänkt sig utan hästen hon fick var som omväxling väldigt pigg och satte av i en rejäl galopp när det var dags för det vilket gick väldigt bra men när det var dags att sakta av var hon inte riktigt beredd på hur fort hästen skulle stanna och föll av. Det blev lite tårar men bara för att hon blev rädd, men hon var snart uppe på hästen igen och galopperade vidare. Där efter blev det en shoppingtur för mig och T som hittade lite var, T två byxor och två nagellack och jag det ni ser ovan, vilket jag känner mig väldigt nöjd med, samt en födelsedagspresent, en presentkorg innehållandes te, muggar, godis samt en skål, till min syster. Efter en snabb tur hemma för lite lunch och hämtning av resten av familjen bar det av till min syster för överlämning av prsenten samt lite tårta. Dagen avslutades sedan med att jag och K tog en raskpromenad på nästan 7km. I morgon är det crosstävling som gäller så får bli en tidig kväll i kväll.
 
Trevlig lördag!
  
Publicerat: 2013-09-28 @ 21:20:58


Fredagsmiddag

Hoppas ni har en mysig fredag kväll!
 
Här har vi precis ätit en jätte god lax- och räkröra med färska pasta och sitter nu och väntar på att klockan ska bli åtta så jag kan åka och hämta hem K och hans kompis V som är på disco.
Där efter blir det soffhäng med egengjord cheescake, vilket jag längtat efter hela veckan. 
 
 
Publicerat: 2013-09-27 @ 19:29:52


Kråkvilan

 
Både eftermiddagen/kvällen igår och i dag har spenderats på kråkvilan/crossbanan, igår för 4h styrelsemöte och i dag för säsongens näst sista crossträning. Så det har inte bilivit mycket gjort hemma mer än att ha ätit och sovit. Så för att hinna med lite egen träning bestämde jag mig för att springa en del av vägen hem. Så när crossträningen började närma sig sitt slut gav jag mig av. Vilket gick lite si och så, jag har i dag haft en av de värsta träningsvärkar någonsin i både rumpa och lår, samt värken i vänster vrist håller i sig rejält. Efter 5,6km gav dessutom mobilen upp i brist på batteri, så blev då utan både musik och runkeeper. Men det blev ju iallafall 5,6km samt någon km promenad innan D kom ifatt mig, så jag kunde åka bil hem.
Publicerat: 2013-09-26 @ 21:28:00


Mango

Dessa underbara skor som just nu ligger högt på min önskelistan kommer ifrån Mango
och går på runt 1000 lappen.
Dock är det som sagt ganska många paket med höst nyheter som ska komma närmaste veckorna, så får nog avvakta lite, men drömma får man alltid!
 
Publicerat: 2013-09-26 @ 13:27:53


Online shopping

I helgen blev det även en hel del shopping gjord, dock online. Så nu väntar jag hem flera spännande paket de närmaste veckorna med många fina höst nyheter, faktiskt främst till mig själv som omväxling. Så väntar nu med spänning. Vad de innehåller det får ni se vart efter...
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-09-25 @ 07:26:00


Tisdag 3 månader kvar till julafton

Hela kroppen värker och det var knappt att jag klarade av att få upp händerna ovanför huvudet för att tvätta håret men med lite vilja gick även det. Dagens 75 minuter crossnature pass var ett av de jobbigaste någonsin styrkemässigt och vid flera av övningarna skakade mina muskler, de få som finns, så mycket att det såg ut som jag fått ett krampanfall. Vilket är precis vad jag behöver, man bygger inga muskler om det inte är tungt. Att det hela även görs ute i mörkaste skogen för det är inget upplystspår vi springer och tränar på ger en extra kick. Så det är ungefär det jag har hunnit med i dag efter jobbet samt umgåtts lite med barnen. Nu ska jag snart krypa ner i sängen och hoppas på en god natts sömn och inte allt för mycket träningsvärk i morgon.
 
God natt!
 
  
Publicerat: 2013-09-24 @ 22:21:20


Lipton

 
Måste bara rekommendera Liptons nya gröna te med smak av Strawberry Cupcake
 
Publicerat: 2013-09-24 @ 07:16:00


Lugn inledning

I dag har varit en riktigt trevlig inledning på den nya veckan, då jag hade en tid inbokad hos jobbets massör kl:11.00 så efter en halvtimmes friskvårdsmassage kostnadsfritt och under arbetstid mötte jag upp arbetskollegorna för en sushi lunch som avslutades med lite snabb shopping på lagerhaus. Där jag hittade massor av fina saker, lite tjockare sugrör som passar perfekt till smoothie, två underbart doftande doftljus och en liten väska till matlådan, allt för enbart 160kr. Tanken var sedan att utöver det vanliga som matlagning, läxläsning mm att hinna med ett träningspass och att baka med K innan kvällen, men då vi fick oväntat besök blev det i stället massa småprat vid köksbordet. Så som sagt en riktigt lugn och skön inledning på veckan.
Hoppas att ni har haft det lika bra! 
 
 
    
Publicerat: 2013-09-23 @ 21:28:00


Helg summering

 
En riktig toppen helg börjar närma sig sitt slut. Vi inledde den med middag hemma hos underbara vännerna E & J, där vi ansvarade för efterrätten vilket blev vitchokladmousse med hallon, under tiden barnen var på terminens och T första disco. På lördagen var D och K iväg och var flaggvakt på USM i motocross, medan T och jag först var på ridning, som för första gången innehöll hopning över bommar, så T var riktigt nöjd. Sedan bar det av på kalas för T´s del, medan jag tog tag i storstädning samt tvättning av alla fönster vilket verkligen var behövligt. Efter ett Zumba pass på eftermiddagen och D och K kommit hem blev det sedan soffläge för en trött familj. Idag har vi hunnit med att besöka min svärfar, bakat, gjort äpplemos, handlat samt så har jag och D varit iväg och kört ett 75min crossnature pass. Så nu efter en dusch och en riktigt god gryta längtar jag efter att krypa ner i soffan.
    
 
Publicerat: 2013-09-22 @ 18:54:06


Cross och kör

Dagarna springer på i ett rasande tempo och det är redan torsdagkväll. Torsdagar innebär som vanligt iallafall i två veckor till att det är crossträning som gäller. Men man märker verkligen att hösten är på ingående, det blir mörkt tidigt och i dag var det riktigt kallt att stå på banan, dock var det vår tur att ansvara för kiosken så jag och T kunde hållas oss inne i värmen. För några veckor sedan började T i kör, som är under frita tiden, så körledaren hämtar och lämnar barnen på frita, perfekt. Och T tycker verkligen att det är jätte kul och ser ifram imot det varje torsdag, dock håller hon allt väldigt hemligt om vad de sjunger, då de ska hålla en konsert i kyrkan i mitten av oktober, så de ska bli en överraskning. Men i dag där i kiosken glömde hon bort sig lite mellan korvförsäljningen och sjöng på och övade för fullt. Hon är så duktig vår lilla T. Ska bli jätte kul att få se henne sjunga i kyrkan.
 
 
K till höger med kompisen K nr68
 
      
Publicerat: 2013-09-19 @ 21:08:07


Rasande tempo

Dagarna ramlar på i ett rasande tempo och jag har knappt hunnit sitta vid dator för eget bruk även om jag sitter vid den större delen av arbetsdagen. Kalendern är fullbokad även denna vecka och mycket ärenden som måste göras. Men som vanligt är mycket av det roliga saker som vi önskar att göra. Den tid som är där i mellan har jag även valt att lägga på träning och helt enkelt inte hunnit/orkat blogga. Men som sagt jag/vi finns även på instagram (familjenochkaos) om man vill följa oss lite oftare. Man märker verkligen att hösten är på ingående, i måndags var första dagen barnen hade jacka på morgonen och igår var det dubbla tröjor och pannlampa som gällde på kvällens crossnature träning. Nej, nu kallar jobbet igen. Hoppas ni får en skön dag och njut av det underbara höstvädret!   
Publicerat: 2013-09-18 @ 08:32:53


Biffwok

Förra fredagen lagade vi en biffwok som jag verkligen kan rekommendera.    Recept  
400g lövbiff
svamp
sockerärtor
zuchini
scarlottenlök
vitlöksklyftor
Sweetchilisås
Sambal oelek
2msk asiatisksoja
2msk limejuice
2 smk socker
2 ägg
valfria nuddlar
jordnötter
  Blanda socker, soja och limejuice i en skål.
Skiva lövbiffen i tunna skivor och stek på i en stekpanna med lite samal oelek
Häll sedan över i en skål. Hacka upp grönsakerna, svampen, lök och vitlök i mindre bitar.
Fräs allt i stekpannan, häll sedan på sweetchilisås, valfri mängd.
Häll tillbaka lövbiffen och knäck äggen över. Rör om hela tiden tills äggen stelnat.
Häll över soja blandningen och blanda väl. Låt små koka medan du kokar upp nuddlarna.
När nuddarna är klara häll över woken till en skål och l
ägg stek på nuddlarna i lite smör och sweetchilisås en kort stund.
Blanda sedan allt väl i skålen. Toppa med salt jordnötter.
Publicerat: 2013-09-16 @ 20:52:00


Adidas

Det är ju inte alltid det går men min tanke och ambition är att försöka hinna med 3-4 träningspass i veckan. Och för att klara av det inte bara tidsmässigt behövs det även en hel del träningskläder då iallafall inte jag hinner tvätta mellan varje pass och hinna få det torrt. Så dessa är det senaste som hamnat på önskelistan. Ett par riktigt snygga löpartajts från adidas. Me want! 
Publicerat: 2013-09-16 @ 07:07:00


Återhämtning

Helgen börja närma sig sitt slut och även om vi har gjort mycket har det ändå varit lugnt och med en chans att ladda batterierna. Helgen inleddes med att hela familjen tog en lång skogspromenad på fredag eftermiddagen. Under lördagen var vi på T´s ridning och för att få till min träning på smidigaste sett blev det en löprunda hem där ifrån. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi sedan hemma hos min syster och firande hennes dotters 2års dag.
Söndagen inleddes med pysslande hemma medan K och D var iväg och tränade cross, där efter blev det lite trädgårdsskötsel innan hör och häpnas jag och D åkte iväg och tränade ett 75min crossnature pass. Nu har vi grillat och ska snart krypa ner i soffan.
 
Hoppas ni haft en toppen helg!
 
 
   
Publicerat: 2013-09-15 @ 19:49:53


Michael Kors

Just nu står denna underbara handväska från Michael Kors högst upp på önskelistan.
En försenad 30års present till mig själv kanske?
Dock har jag inte riktigt bestämt mig för vilken färg, gillar den både i svart och vanilj. 
Publicerat: 2013-09-14 @ 19:46:00


Jag vann

 
 
I går blev en betydligt bättre dag än onsdagen även om även den inledes väldigt trevligt med kick off.
Dagen började som sagt med att jag slog upp morgonens tidning och fann T på första dan.
På kvällen var sedan jag med en vän inbjuden på VIP kväll på body shop.
Så E och jag åkte dit och drack alkoholfri champange, blev sminkade, fick goodiebags, shoppade lite
och hade det allmänt väldigt trevligt.
Det hela avslutades sedan med utlottning av ett stort Lemon paket,
innehållandes bodybutter, kroppscrubb, tvål, duschcreme, tvättsvamp och läppbalsam.
Man fick första svara på en fråga om deras produkter
 och sedan motivera varför man skulle vinna detta fina paket.
Och jag vann!!
Jag som aldrig vinner.
Så allt detta fick jag med mig hem för endast 580kr!
Lycklig! 
 
Publicerat: 2013-09-13 @ 07:33:00


Vår lilla löpare

 
Detta var bilden som mötte mig när jag hämtade in tidningen i morse. Nr 41 är vår lilla T.
Både hon och K var igår och sprang NT knatet. Ingen av dem är egentligen mycket för löpning men är det en medalj inblandad kunde de offra sig och att T dessutom hamnade i tidningen gör nog att hon gärna springer nästa år igen.
Publicerat: 2013-09-12 @ 21:41:30


Bilolycka och vittnesmål

I går var jag på Kick Off med jobbet vilket var väldigt trevligt dock tog sig allt en helvändning när jag skulle åka hem. Ska försöka göra historien så kort som möjligt. På en av vägarna hem som jag åkte igår är det ganska många avsmalningar för övergångsställen, vid ett av dessa blir jag stannades pågrund av rött trafikljus, undertiden jag står still kommer en bil och kör upp på min högra sida i en bussficka. När det sedan blir grönt vill denna bil att jag nästan ska backa för att han ska komma in förre mig vilket jag inte tillåter utan åker vidare medan han vevar ner rutan och skriker och tutar, även bilen bakom mig åker, innan bilen bakom släpper in honom i kön. Det är sedan bara ett körfält ett par hundra meter innan det blir tvåfilit ca500meter innan det kommer en rondell. När jag kört en bit i det tvåfiliga ser jag hur bilen som ville komma in i kön kommer i hög fart i vänster fil, medan jag kör i högerfil och jag inser att han vill köra om mig. Dock har jag redan en bil på min vänster sida så han kommer inte fram där och inser väl att han med bör ligga i högerfilen när han kommer till rondellen så han slår om ratten rakt till höger och åker rakt in i bilen bakom mig. Jag ser i bakspegel hur de krockar och åker upp på trottoaren och nästan kör över två fotgängare. Jag stannar min bil och går bort till olyckan då jag inte vill att det ska stå ord mot ord mellan de två vad som hände. Under tiden jag och föraren till den påkörda bilen (förare A) försöker få ta på polisen pratar även föraren  (förare B) till bilen som orsakade olyckan i telefon, efter bara några minuter dyker förare B`s kompisar upp och börjar slå på förare A (han som blev påkörd och är oskyldig) samtidigt svara polisen och jag ber dem skicka en bil omgående. Då går fotgängarna ett äldre par, de som nästan blev påkörda i mellan och då börjar förare B´s vänner knuffa på dem. Samtidigt kommer ännu en fotgängare förbi en man i 70års åldern och även han försöker gå i mellan och helt plötsligt har de börjat slå och knuffa på honom så han åker in i ett träd och skrapar upp armen och faller omkull. Undertiden pratar jag i telefon med polisen och berättar vad som händer. Detta hör då förare B så han kommer fram och börja skrika rakt i ansiktet på mig: Jävla hora lägg på telefon, din jävla fitta du ska allt få se, du vill bara sätta dit mig för jag är svartskalle, din jävla hora.. detta får polisen lösa så stå inte och prata om mig din jävla hora med mycket mera. När jag berättar att det är polisen jag pratar med och att de är på väg går han bort till sina vänner som försvinner från platsen efter att ha kollat vad jag har för reg nr på bilen. Jag blev sedan stående med polisen för att lämna vittnesmål i ca1h. Så det var min eftermiddag. Och även om både jag och bilen klarade sig utan några skador blev det en ganska jobbig eftermiddag/kväll och hjärnan gick på högvarv för att försöka sortera upp alla intryck. Vi får väl se vad händer om det blir någon fortsättning i denna historia för min del vilket jag verkligen hoppas jag slipper eller om det räcker med mitt vittnesmål på plats... 
Publicerat: 2013-09-12 @ 10:27:25


Kick off

I dag är det kick off med jobbet som gäller, vad vi ska göra vet jag dock inte. De ända instruktioner vi fått är att vi ska inte ha ätit frukost och ha med oss stövlar och flytväst. Hmm så bäst att leta fram mina rosa stövlarna..
 
 
Publicerat: 2013-09-11 @ 07:00:00


Fortsätter

Den fullbokade veckan fortsätter och i dag har det gjorts ärenden, där jag bland annat hämtade ut en present som jag beställt åt min systerdotter som ska ha sitt 2-års kalas på lördag sedan blev det träning både för mig och K. Resten av familjen åkte över till grannstaden och tränade cross medan jag tog mig i kragen och körde ett 45min styrketräningspass för rygg, armar och mage samt avslutade med boxning, då jag verkligen behöver träna överkroppen och inte bara ben. Trots att jag inte tränat styrka på länge gick det helt okej och känner trött i främst rygg och axlar så det tog iallafall. Nu blir det lugnt resten av kvällen med tidig sänggång, vilket är en måste för mig om jag ska orka hålla igång hela dagarna från kl:05.15 när väckarklockan ringer.  
 
Trevlig kväll!
 
En trött men nöjd kille efter dagens körning
 
 
Publicerat: 2013-09-10 @ 20:54:27


Fullbokat

Måndag och en ny vecka har börjat. I dag har det handlats både mat och tröjan från Lindex som jag spanade in förra veckan, K har bakat en äpplepaj, T har klippt sig och jag har hunnit med ett träningspass, så full rulle hela dagen efter jobbet och ungefär så ser det ut resten av veckan, full rulle. På planeringen står bland annat, crossträning, barnkalas, löpning, Sisu möte, NT knatet, VIP kväll och mycket mer, så denna veckan är nu fullbokad. Men mycket av det är roliga saker som vi ser i fram imot och det är det som gör att man orkar trots en riktigt full kalender. Men nu ska jag ha en lugn stund i soffan innan tidig sänggång.
 
Trevlig kväll! 
      
 
Publicerat: 2013-09-09 @ 20:15:01


Tydligt hösttecken

 
 
Ett av de tydligaste tecknen för mig på att hösten har komit är att det är dags att koka hemlagat äpplemos.
Det är enkelt och så gott. Så nu blir det havregrynsgröt med äpplemos och mjöl till frukost
för mig och T ett par veckor framåt.
 
Publicerat: 2013-09-09 @ 07:30:00


Kolmårdens djurpark

Tanken från början med dagen var ett spendera några timmar i djurparken sedan åka hem till min träning och avsluta dagen med att städa undan lite men så blev det inte riktigt. Med anledning av det fina vädret samt att vi sprang på vännerna E & J med barn inne på parken blev vi kvar där hela dagen och lagom när vi skulle åka hem ringde J & C och undrade om vi ville ha en smörgåstårta som blivit över från ett företagsevent under dagen så blev att åka och hämta den. När vi ändå var på den sidan av stan passade vi även på att åka förbi en av K´s kompisar för att lämna en inbjudan till K´s kalas och så var den dagen slut. Så nu ska jag krypa ner i soffan med lite smörgstårta och se en inspelad Wallander film efter en riktigt mysig helg!
 
Bilder tagna med mitt nya objektiv
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-09-08 @ 19:24:41


Sensommarväder

Söndag förmiddag och det underbara sensommarvädret håller i sig. I dag blir det en utflykt till Kolmårdens djurpark för att se på årets delfin show som vi faktiskt ännu inte sett trots ett flertal besök där under sommaren.
Även en tur i linbanan står så schemat efter önskemål från T.
 
Hoppas ni får en fin söndag.
Följ oss gärna även på instagram, Familjenochkaos.
 
 
Publicerat: 2013-09-08 @ 10:10:17


Bråviksloppet

I dag var det dags för bråviksloppet. Träningen sista månaderna har gått bra fram tills för två veckor sedan när jag först var sjuk en vecka och sista veckans enbart 2 träningspass har inte känts riktigt bra utan varit riktigt tunga att genomföra, så förhoppningarna inför i dag hade fallit rejält. Och så kändes det tills ca 2 km in i loppet. När starten gick kände jag mig seg och redan då trött, och undrade hur ska jag orka detta och väntade länge på att få höra av runkeeper säga hur långt jag komit på första 5min, och jag joggade och joggade men hörde inget och kände bara hur långt kan 5min vara... Men efter en stund så fick jag höra att 10min gått och att jag då sprungit ca 1,8km, vilket är bland mitt bästa kom motivationen tillbaka och jag kom till slut i mål på 29,58 på 5,3km vilket är mitt person bästa och jag är mer än nöjd! Nu är det bara att köra på och hålla i träningen till nästa lopp som går 20/10. Känner riktigt taggad!!
 
 
    
Publicerat: 2013-09-07 @ 20:12:06


Fredagkväll

 
Önskar er en trevlig kväll!
 
Publicerat: 2013-09-06 @ 21:42:58


Love what you do

På önskelistan finns just nu många av de fina höstnyheterna butikerna har och
 senaste på listan är denna jätte fina tröja från Lindex för endast 149kr.
Publicerat: 2013-09-06 @ 07:44:04


Torsdags cross

I dag var det precis som de flesta torsdagar cross som stod på schemat. Dock var K mer taggat än vanligt då vi hämtade hem hans nya cross i tisdag så detta var första träningen han skulle köra även om han var ute på banan och prov körde en stund igår. Det är en av de första KTM 65cc årmodell 2014, som komit till Sverige. Så det gjorde honom lite extra stolt och att kompisen K också var där och körde gjorde detta till en toppen dag enligt K som inte alls ville gå av banan när träningen var slut. Men nu är vi hemma och båda barnen sover och snart även jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-09-05 @ 22:03:00


Bling bling

 
Detta riktiga bling bling armbandet kunde jag inte låta bli att köpa med mig hem i måndags.
Är riktigt fint och passade perfekt ihop med den svarta kavajen. 
Publicerat: 2013-09-05 @ 07:38:00


Mitt i veckan

De senaste två veckorna har varit så fullbokade med saker att jag knappt hunnit sitta ner vid dator och igår var inget undantag ,det var röntgen och ortopedbesök för K, besök på salongen för att ordna naglarna och sedan avslutade jag dagen med att vara på föräldramöte fram till kl21. Ortopedbesöket gick riktigt bra och som det ser ut i dag behöver han inte opereras vilket känns skönt och han själv är väldigt nöjd över. Jag försöker även hinna få med lite träning mellan alla möten, åtagande mm och i dag blev det en runda på 5km. Men det var riktigt tugnt och jag hoppas att det sista av förkylningen ska hinna gå ur kroppen tills på lördag då både K och jag ska jogga bråvikslopppet. Efter lite små saker vid datorn blir det snart sänggång, är trött både i kropp och huvud, att T dessutom kom in till vår säng runt kl02.00 i natt gör inte saken bättre. Det är väldigt väldigt sällan hon kommer in till oss och tur är väl det för hon kan verkligen inte ligga still, så strax efter kl:03.00 gick jag in och la min i hennes säng efter att ha fått diverse sparkar och slag i över en timme.
 
Trevlig kväll!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-09-04 @ 20:54:05


Lila höstnaglar

I går var det dags igen att göra ordning naglarna
och nu när vi går mot höst blev det en lite mörkare färg, lila med som vanligt glitter i .
 
Publicerat: 2013-09-04 @ 15:51:00


Ensam hemma

Både K och T är i dag i grannstaden och tränar cross vilket gör detta till en av de där jätte få dagarna när jag kan vara hemma själv några timmar i rad utan att ha något inbokat. Annars är det oftast så att när jag hemma själv är det för att jag jagat iväg dem medan jag städar men i dag fanns inget inplanerat. Så jag bestämde mig för att först ge mig ut på en löprunda, trodde inte jag skulle känna av min förkylning så mycket som inte riktigt släppt ännu, men urch vad tugnt det var och jag fick verkligen bita ihop för att inte börja gå. Men jag tog mig runt de 7km så får väl ändå känna mig nöjd. Som ni vet sedan tidigare tycker jag att vardagsmat är riktigt tråkigt att laga och lagar den helst i ugnen så man slipper stå framför spisen, vilket verkligen passade sig väldigt bra i dag då jag i nästan en vecka varit sugen på blomkålsgratäng. Så efter jag kom hem kastade jag ihop en gratäng och falukorv som fick stå i ugnen medan jag duchade och lagom när jag var klar, fått på mig lite kläder var även maten klar. Nu blir det att ta det lugnt i soffan en stund och vänta hem resten av familjen.
 
Recept
 
1 påse med frusen blomkål
 
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk mjöl
7 dl mjölk
3 st nävar finriven parmesanost
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
 
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet.
När mjöl och smör blivit slätt ihop vispar du ner mjölken pö om pö.
Smaka sedan av med kryddorna och låt små koka ett litet tag. 
 Ner med osten, rör om.
Lägg blomkålen i en ugnsfast form, häll såsen över
Ställ sedan i ugnen ca 30min i 200 grader
 
  
Publicerat: 2013-09-02 @ 20:50:18


Blommor mängder med blommor

Just nu är vårt hem dekorerat med mängder av underbara blombuketter från underbara vänner. Vilket passar perfekt nu när hösten och mörkret är på intågande.
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-09-02 @ 07:04:00


Skogspromenad

All träning har nu legat på is i nästan en vecka pågrund av min förkylning som i sig inte varit så jobbig men som haft med sig en huvudvärk som där imot varit det. Men på lördag är det dags för mig men även K att springa ett lopp igen. Så nu måste träningen komma igång även om jag ännu inte känner mig 100. Så det fick en lite snabbare skogspromenad på 7km tillsammans med K på kick bike. Dock är det bara ett 5km lopp på lördag så det ska nog gå okej ändå men hade hoppas på att ha hunnit träna min km tid lite. För K är det ett 1,2km lopp som gäller. Även om vi höll iallafall lite tempo hann vi även med att titta på grodor, bäckar, svampar mm

 
 
 
Publicerat: 2013-09-01 @ 20:58:00


Trött men lycklig

Trött, snuvig men väldigt nöjd och lycklig, ungefär så kan man summera hur jag känner mig just nu. Kvällen igår blev mer än lyckad, alla mina nära vänner var där, barnen hade jätte kul och jag fick dessutom massor av fin och roliga presenter. Så nu väntar spa behandlingar, vin och chockladprovning, shopping mm framöver.

I dag blir ganska lugn dag för min del, T och jag ska snart göra lite ärenden innan jag ska lämna av henne på kalas. Sedan blir det lite städning efter gårdagen. Medan D och K är i Finpång hela dagen för att titta på en av deltävlingarna i SM i motocross.

Önskar er en underbar söndag!

Gårdagens buffé

 
 
 
 
Publicerat: 2013-09-01 @ 10:31:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!