Sommartårta

För att fira att äntligen sommaren är här, eller iallafall sommartid bestämde jag och K oss för att göra en tårta att ta med när vi skulle till svärfar på påskmat. Blev en väldigt enkel variant med sockerkaksbotten, på det cremé cheese frosting toppat med jordgubbar. Enkelt men gott och väldigt somrigt.
 
 
Publicerat: 2013-03-31 @ 18:55:00


Lugnt med massor av påskmat

Vi är redan inne på tredje dagen av påskledigheten och det känns som dagarna bara flyger fram. I går efter tävlingen hade vi inget inplanerat. Vilket var ett medvetet val då både T och K, men även jag och D brukar vara ganska trött efter en tidig morgon, 1,5h i bilen enkel resa, sedan står man där i vinden (för det blåser alltid på crossbanor) och ljudet i minst 5h, tillsammans med nervositeten över att man vill att allt ska gå bra. Så eftermiddagen spenderades hemma bara familjen. Vi lagade påskbuffé, så nu har vi mat för en vecka framåt, och såg på fångarna på fortet, vilket är K.s nya favorit nu när gladiatorerna är slut.
 
I dag har vi haft en lugn förmiddag, K och jag har bakat en enklare tårta. Snart är det dags att "piffa till sig lite" för att åka på mer påskfirande hemma hos min svärfar. 
 
 
Påskmuffins som vi tog med som efterrätt till mina föräldrar i fredags. 
Publicerat: 2013-03-31 @ 11:19:32


Säsongens sista Kattcup tävling.

I dag var det dags för säsongens sista kattcup tävling. Tyvärr har T och jag inte kunnat följa med på någon av de 5st tidigare tävlingar då de alltid infaller på lördagar och krockar med hennes ridning. Men i dag hade vi avbokat ridningen för att kunna följa med. Så i gryningen ringde väckarklockan och det vara bara att ta sig upp. K var jätte nöjd över att även vi var där och var därför lite extra taggad. Tyvärr hade han lite otur och föll i båda heaten och tappade på så sett några placeringar. I fallet i andra heatet var det total 6 st förare som körde ihop och K fick tyvärr vänster underarm överkörd. Så det var en lite ledsen kille som kom i mål efter yttligare 8 minuters tävlande. Som tur var blev det inget allvarligt med armen, han är lite öm och det kommer nog bli ett blåmärke, men inget brutet. Jag kommer aldrig sluta häpnas över hur duktiga alla förarna är trots den låga åldern och hur tåliga de är. Faller man så reser man sig upp och kör klart, det är den ända mentaliteten som finns. Man bryter inte tävlingen för att det gör lite ont. Om det är bra eller dålig vet jag inte. Detta var första gången K körde en vintercup och totalt hamnade han på plats 15 av 42, vilket vi är mer än nöjda över.
 
   
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-03-30 @ 18:36:38


Kolmårdensdjurpark och påskmiddag

 
Efter morgonens påskäggs- och påskpresents jakt åkte vi till kolmårdens djurpark på ännu mer påskjakt
 
 
Påskjakten gick ut på att hitta och gissa rätt på 7st olika frågor för att få ihop 7st olika bokstäver och av dem få fram det rätta ordet. Detta skulle man sedan säga till påskharen för att få en liten påskpresent.
Mellan de olika frågorna hann vi även med kamelridning, titta på djuren, fika på våfflor och leka i lekplatsen.
 
 
Där efter blev det påskmiddag med mina syskon och föräldrar. Där barnen fick mer påskgodis från mormor och morfar, men från min syster fick de en jätte fin låda full med olika ostar, kex och frukter. Vilket både K och T älskar, så det får blir morgondagens kvällsmys.
 
 
 
 
   
 
 
Publicerat: 2013-03-29 @ 20:45:08


Påsktraditioner

De flesta familjer har någon typ av påsktradition/er och så även vi. På långfredagsmorgonen springer barnen ut i trädgården och letar efter det påskägg och påskpaket som påskhäxan gömt där under natten påväg till blåkulla. Vilket innebar att för den här häxan blev det ingen sovmorgon, då T vaknade redan vid sex tiden och tycke att det var dags att gå ut och börja leta. Givetvis fanns där ett varsitt påskägg, en chokladhare och två paket var. Till T blev det en bilstol till dockorna och hästsakerna jag beställde. K fick lego och ett nytt spel till Xboxet. Så nu är båda jätte nöjda, K spelar och T borstar sin häst som nu har en bilstol på ryggen. Planerna för dagen är en tur till kolmårdens djurpark och sen i eftermiddag ska vi på påskmiddag hos mina föräldrar.
 
Förra årets påskharar med Mini som vi hade på besök från K:s skola. 
 
 
Publicerat: 2013-03-29 @ 09:42:00


Lite för mycket och Jansson

I bland blir allt det bara lite för mycket och det är så jag känner nu. Jag känner mig så trött och jagad från alla håll. Det är just nu väldigt mycket på jobbet då vi ska re-certifiera oss inom kvalitet och miljö, ett arbete som jag leder trots att jag bara varit där lite över en månad och försöker lära mig allt. Jag sitter som sagt även med i styrelsen på crossen och även där är det kaos med ny ordförande, brist på pengar mitt under ett banombygge, strul med arrendeavtalet. avhoppande tränare, förarbrist och mitt i detta ska jag försöka få ordning på tränare och crossträning fast jag inte ens vet om vi har någon bana att köra på. För att toppa detta startar snart crosssäsongen med alla dess tävlingar och T som tycker att jag är hemma för lite så hon gör inget annat än jagar mig. Så påskens ledighet som kommer känns mer än välbehövligt. Nu ska jag krypa ner i soffan, ny duschad med ett glass vin och läsa lite nyinköpta tidningar i väntan att D kommer hem med lite sushi och en hyr film.
 
 
I julas gjorde jag min första jansson, ur Pluras bok "Resa genom ensamheten" och den blev verkligen jätte god och kommer definitivt att stå på årets påskbord.
 
Recept:
 
1 burk hela ansjovisar, rensade
Spad från ansjovisen
6-10 potatisar, skalade
3 gula lökar, skalade och skivade
5 dl grädde
Smör (mycket!)
Ströbröd
 
Burken öppnades och fiskarna fileades och lades i en hög för sig.

2. Gul lök skivades, potatis skalades och skars i tunna stavar, formar togs fram och smordes med smör.

3. Sedan varvades potatis, lök och ansjovis i nämnd ordning, tills formen var fylld och då hälldes spad från burken på, efter behag men inte alltför mycket, rikligt med grädde (häll i 3 dl från början, sedan kan man efter ett tag späda med mer om man tycker det behövs.)

4. Sedan strilades ströbröd över det hela och allting klickades med en ansenlig mängd smör.

5. Gräddades i en dryg timme i ugnen och späddes då och då med mer grädde. Fråga inte efter hur många grader, jag vet inte hur era ugnar är, typ 200.

 
 
    
Publicerat: 2013-03-28 @ 18:23:14


Skärtorsdag

I dag är jag ungefär så pigg man kan förvänta sig efter att sovit ungefär 4tim innan väckarklockan ringde. Men jag hade två väldigt glada barn som hoppade ur sängarna och såg ifram imot dagen med påskfirande både på skola och dagis. Så i morse lämnade jag av en kanin på skolan och en påskkärring på dagis. För egen del så är det vanlig arbetsdag och jag har även fått äran att ansvara för låsningen efter arbetsdagen så att gå hem några timmar tidigare för att det är skärtorsdag var det bara att glömma. Känner mig verkligen trött, energilös och omotiverad, så i dag är det nedräkning till att arbetsdagen är slut så jag kan få åka hem och vara ledig ett par dgr, vilket brukar räcka. Helst hade jag bara åkt hem stängt av mobilen, lagt mig i sängen och vägrat göra något innan det var dags att åka till jobbet på tisdag igen. Men alla som har barn inser att det är helt omöjligt och större delen av påskledigheten är redan bokad. Så det är bara att ta ett djupt andetag och köra på.
 
    
Publicerat: 2013-03-28 @ 08:28:44


Överkörd och påbackad och överkörd igen.

Det är ungefär så jag känner mig, som vanligt efter ett av våra styrelsemöten helt enkelt. Varje gång jag går därifrån går jag med en känsla av, Vad var det som hände? Kan vara så att felet ligger hos mig, men jag upplever det som att vad man än frågar så får man både ett ja och ett nej till svar och allt man säger är fel... Just när man sitter där så tänker man inte så mycket på det men sen när man tänker igenom allt känns det bara fel och det känns inte alls som jag kommer till min rätt. Så påskens fundering får nog bli att tänka efter över hur jag känner och verkligen vill kring detta och om jag vill det överhuvudtaget längre...
 
Publicerat: 2013-03-27 @ 23:22:29


Städerska med många sysslor att göra

Tyvärr hade jag igår stora bekymmer med alla blogg.se adresser. Så därför kommer kommer gårdagens inlägg nu. 
 
På vägen hem från jobbet svängde jag förbi en av de butiker som behövder besökas för att påskharen ska kunna få ihop allt inför påsken. Där såg jag även ett litet påskkärringset, med förklädde och sjal. Då hörde jag plötsligt T:s ord i bakhuvudet från i morse om att hon också ville gå utklädd till dagis på torsdag då K skulle vara det på skolan. Så för att inte behöva stå i panik på torsdag morgon, då jag jobbar i Stockholm i morgon och har styrelsemöte på kvällen, fick det följa med hem, När T fick se det blev hon överlycklig och ville prova det genast och i samma sekund som hon fick på sig dem förvandlades hon till en lite städerska som hade massa sysslor att göra. Så hela eftermiddagen och kvällen har hon gått och frågat mig vad som behöver göras för att sedan gå runt mumlandes och säga så mycket att göra, så mycket att göra, samtidigt som hon "skriver" i en liten bok... Tydligen måste man även göra efterrätt om man är städerska, vilket T har lärt mig i dag. Så även det har den duktiga lilla städerskan hunnit med, med bara lite hjälp från den stora städerskan mamma.
 
 
     
Publicerat: 2013-03-27 @ 06:13:16


False Lash Telescopic

 
På min lilla shoppingtur med barnen förra veckan, blev det ett inköp av en ny mascara. Vilket verkligen var behövligt då den andra var helt slut. Jag har i flera år hållt mig till samma märke, men bestämde mig i sista sekund att testa något nytt och valet föll efter lite utfrågning av butikspersonalen på False Lash Telescopic. De förvarnade mig att det kunde ta några dagar innan jag vänjde mig vid den nya typen av borste då denna är av silicon (?) Men det var inga problem och jag gillar den verkligen. Den klumpar inte, är som sagt lätt att lägga på och även om man råkar klia sig i ögat under dagen kladdar den inte ut. Så bara plus från mig! 
Publicerat: 2013-03-26 @ 07:52:00


8 veckor kvar

I dag är det 8 veckor kvar innan vårruset, och planerna för dagen var att efter jobbet svänga förbi leksaksaffären, har nämligen på omvägar hört att påskharen behövde lite hjälp med inköpen och sedan åka hem och köra ett löppass. Tanken är att träna 3-4dgr i veckan för att hinna komma iform, vilket är lättare sagt en gjort då tiden inte riktigt vill räcka till. Och då jag kom iväg betydligt senare än jag tänkt från jobbet var det bara att inse att det var bara var att planera om kvällen. Hur gärna jag än vill och verkligen behöver tränar kommer alltid ungarna först, tycker inte alls om de dagar då jag känner att jag inte hunnit med dem, så fick bli en kompromiss. Medan D lagade maten körde jag ett kortare Zumba pass framför tvn på 30min tillsammans med barnen. K ser inte klok ut och tycker det är kul i ca5min sedan hamnar han i soffan där han hejar på, men T kör på och tycker det är riktigt kul.
Sedan var det de vanliga kvällrutinerna som kom in, men nu när alltr är gjort ska jag sätta mig och andas ut en kort stund i soffan innan det blir tidig sänggång.
 
Publicerat: 2013-03-25 @ 20:41:00


Premiärtur

 
I går hann jag även med en premiärtur i nya löparskorna. Dock blev det bara på löpbandet då jag var ensam med barnen på kvällen, men lagom tid och sträcka för att känna på dem. Personligen är jag en big fan av ASICS löparskor och kan rekommendera dem varmt, då de finns anpassade för alla sorts löpsteg. Nu hoppas vi bara att värmen kommer så jag kan börja använda dem ute och hinner träna upp både kondition och fart till vårruset!
Publicerat: 2013-03-25 @ 08:28:00


Resten av söndagen

Nu sover barnen, väskorna tills i morgon är packade, kläder är framplockat och jag har duschat så nu ska jag krya ner i soffan med en skål med apelsin och vattenmelon och se på veckans inspelade avsnitt av Dicte.
 
Fortsatt trevlig söndag!
 
Publicerat: 2013-03-24 @ 20:15:00


Bowling

I dag var det bestämt sedan länge att K skulle hitta på något med bästa kompisen A, vad de skulle göra bestämde de dock inte förren igår och efter en del funderande kom de fram till att de ville bowla. K och A har känt varandra hela sina liv och har även gått på samma dagis, så de är inte som kompisar längre utan mer som syskon. Vilket även märks på T,  som ser A som något mycker mer än bara K:s kompis. Tyvärr hinner de inte träffas lika mycket som förr eller lika mycket som de skulle vilja, då de går på olika skolor och bor en bit från varandra. Men så fort de träffas är det som om de inte varit ifrån varandra.
 
Publicerat: 2013-03-24 @ 18:47:00


Söndag 2013-03-24

I dag har det varit full rulle här hemma sedan jag gick upp vid halv åtta. För att inte ha det hängade över mig satte jag igång med städningen med en gång, så nu är allt utom köket städat, vilket får bli kvällens projekt. Nu ska vi snart ge oss iväg och hämta K.s bästa kompis A för att åka och bowla och käka. Sedan ska killarna tillbaka hem till A. Medan T och jag ska åka till J & R för att titta på deras hundvaplar innan de flyttar hemifrån. När allt det är avklarat har jag en känsla av att större delen av dagen är slut.
 
Trevlig Söndag!
 
Dessa underbara kryddträd med krukor fick följa med oss hem igår.
Kommer passa perfekt i köksfönstrena.
 
 
Publicerat: 2013-03-24 @ 10:53:14


Inköp, ridning, fika mm

Precis som förra lördagen har vi idag hunnit med ganska mycket fast utan att stressa. Efter frukosten passade T på att börja med påskpysslet medan jag plockade undan lite. Sedan bar det av till div olika butiker för att inhandla blomkrukor, batterier och nya löpskor. Efter det var det dags för T:s ridning, vilket gick toppen bra, måste säga att det var en av henns bästa gånger. På vägen hem svängde vi sedan förbi J, för att köpa en diktbok som hennes 18-åriga son skrivit och gett ut, givetivs blev vi även kvar på en fika. När vi kom hem hade även D och K hunnit hem så det blev en middag tillsammans. Eftermiddagen spenderades sedan i trädgården med lek och lite påskdekorering.
Nu ska vi äte kvällmat och K väntar på att fångarna på fortet ska börja.
 
 Under dagen kom uppdateringar både via telefon samtal och mms.
 
Publicerat: 2013-03-23 @ 19:39:29


Lördag med cross och ridning

I dag är det lördag och denna lördag ser ut som väldigt många av våra kommande lördagar. Jag och T har sovmorgon och kommer att ha en lugn förmiddag innan det vid lunch är dags för ridning för att sedan åka hem och äta lunch. Medan D och K gick upp någon gång runt kl:5 och har troligen precis anlänt till dagens aktuella crossbana. Nu är det två tävlingar kvar av vintercupen sedan är det dags för sommarcuperna att dra igång, och som det ser ut nu kommer K att köra två av de cuperna vilket innebär att det är tävling nästan varje helg. Vi hade jätte gärna följt med både T och jag men tyvärr ligger det flesta tävlingarna på lördagar och det innebär att hon skulle missa ridningen och det vill hon inte. Givetvis kunde det ha varit jag som följde med och D stannade hemma med T,och det hade fungerat om det bara var så att lasta cykeln, åka dit, starta den och låta K köra sedan lasta allt igen och åka hem. Men en sådan tävling händer en gång av tio, under de andra nio händer det alltid något med cykeln som måste åtgärdas omgående för att han ska kunna köra vidare eller delta i nästa heat, det är kedjor som går av , punkteringar, skit i förgasaren, kopplingshandtag som slås av mm mm Och detta löser inte jag.. Jag skulle inte vilja stå där när K kommer av från träningen och säger att cykeln svarar inte som den ska på gasen, -nääähäää det säger du.. Det ordnar mamma innan nästa heat, inte!! Så jag håller mig hemma med T och inväntar uppdateringarna via telefon med spänning.
Nu ropar T för andra gången att hon vill ha frukost så det är bäst att jag går och gör det.
 
Trevlig lördag!
 
Publicerat: 2013-03-23 @ 08:01:37


Inga klädinköp och utan löpskor.

Trots huvudvärk har dagen gått fort och i ett hela tiden. Efter att jag kom hem från jobbet var det bara att slänga i sig en macka, då barnen skulle iväg på filmkalas medan D och jag passade på att gå ett varv på stan under tiden. Vi har som sagt ganska strikt klädkod på jobbet och det är inte mycket i min garderob som passar in, så tanken var att hitta lite nytt. Men så fort jag står där i provhytten blir jag så omotiverad och hittar bara fel på allt och mig själv. Så oftast slutar det med att jag kommer hem med ett nya par skor eller "myskläder" men i dag blev det ingenting.. Dock visade det sig att precis när vi skulle gå hemifrån att K:s everest jacka sprukit i sömen längst hela vänstersida, så den tillsammans med mina löparskor som gick sönder i höstas fick följa med. Är jätte tråkigt när man får saker där kvaliten inte håller, men butiken var toppen och jag fick alla pengarna tillbaka trots att sakerna ändå används sedan september. Hittade som tur var en ny jacka till K men jag står helt plötsligt utan några löparskor. Det måste jag hinna lösa i helgen..
Nu ska jag äta lite kvällsmat sedan blir det att sova tidigt och hoppas att huvudvärken är borta i morgon.
 
 
 
Lutar mot någon av dessa modeller från ASICS
 
 
  
Publicerat: 2013-03-22 @ 21:18:56


Trött så trött.

I dag är jag trött så fruktansvärt trött i huvudet. I går var jag på workshop med jobbet, från tidig morgon till väldigt sen kväll. Det var jätte givande och jag lärde mig massor, då man hade en stor genomgång av ett av våra största projektet och jag fick veta mer än om bara den lilla del som jag är inblandad i, men samtidigt så är det ju så att sitta och lyssna i nästan 10 timmar på information där det mesta är helt ny information är väldigt jobbigt och när jag väl satte mig i bilen kändes huvudet jätte tugnt och en huvudvärk började smyga sig på. Kändes jätte skönt att bara få åka hem och ställa sig i en dusch och sedan krya ner i sängen. Men tyvärr tog det inte många timmar innan T stod vid min sida av sängen och sa att hon hade ont i magen, vilket inte alls stämde men det är en bra ursäkt till att få sova hos oss. När jag sa att hon inte fick plats och skulle sova bättre i sin säng fick jag svaret att hon skulle mäta... Mäta? Man är inte så jätte smart när man är nyvaken och bara sovit någon timme.. Men hon kröp ner mellan mig och D, sedan satte hon sig upp och tittade jätte glad på mig och sa - Jag fick visst plats... Jaha, det var det hon skulle mäta, om hon fick plats...  sen tog det inte många min inna hon sov. Själv hade jag jätte svårt att somna om och låg och bråkade med T, som inte alls verkade märka av det, resten av natten om både utrymme och täcket.. Huvudvärken som hade börjat krypa sig på igår, vann och har nu blommat ut för fullt..
 
 
Publicerat: 2013-03-22 @ 08:31:13


Arbete hela dagen

I dag ska jag iväg med jobbet på div olika workshops tillsammans med div olika partner företag för genomgång av ett av våra största uppdrag. Så i dag är det jobb som gäller hela dagen, eftermiddagen och kvällen.
Gissa vart vi ska...
Publicerat: 2013-03-21 @ 07:29:00


Inredningsparty

Efter en väldigt hektisk dag på jobbet, var det bara att skynda sig hem, slänga i sig lite hämtmat och byta om, ville inte gå i kostym, och ge sig av till grannen på inredningsparty,där även jag hade bjudit in några av mina vänner.
En av mina närmaste vänner E och två, T & M som jag inte träffat på länge, M fick en liten son för 9 v sen som jag inte hunnit träffa och så fick jag veta att T ska få en liten till under hösten. Det tillsammans med jätte fin inredning gjorde att det blev en toppen kväll med lite nya inköp.
Nu är jag dock jätte trött och i morgon väntar en hel dag med div olika workshops inför ett av vårt kommande uppdrag på jobbet, så nu ska jag sova..
 
 
Detta blev mina inköp:
 
 
 
Lånade bilder från HÄR
 
 
Publicerat: 2013-03-20 @ 21:20:13


Nya naglar

 
I går var det dags att göra i ordning naglarna igen. Denna gång valde jag dock något lite mer diskret, iallafall för att vara mig. Har ganska många stora och viktiga möten inom jobbet framöver och jag tror/vet att det uppskattas av min arbetsgivare, då de är ganska strikta. Men det tar jag igen nästa gång... 
Publicerat: 2013-03-20 @ 07:35:00


Resten av tisdagen

Efter att jag tränat och vi ätit lunch bestämde vi oss (jag och barnen) för att åka och handla lite påskpyssel innan det var dags för öppet hus på K:s skola. Jag måste erkänna att jag har lite svårt att komma in i påskkänslan, inte bara i år utan alla år. Jag tycker att det är en jätte skön och uppskattad ledighet som känns väldigt behövlig efter X antal veckors jobbade sedan julen, för oss som inte har sportlov mm, innan den efterlängtade semestern kommer. Men någon påskkänsla det får jag inte och tycker därför att det känns väldigt över jobbat att plocka fram massa påsksaker, även om jag tycker att det är jätte fint hemma hos andra. Men barnen älskar att pyssla och är vana med att även mamma gör det så lite påskpyssel blir det och givetvis påskris med fjädrar.
När vi ändå var i gallerian blev det även lite shopping av förnödenheter från Body shop, älskar deras produkter och en ny mascara från Kicks. Efter det var det dags för besöket på K:s skola, vilket var ett perfekt tillfälle för T att få titta runt i lugn och ro och träffa lite olika lärare, för till hösten blir det även hennes skola. Min lilla lilla tjej ska börja skolan..
Sen var det bara att åka hem och lämna barnen till D som hunnit komma hem, för att själv åka till salongen för att göra naglarna.
Det var min dag, hoppas att även ni har haft en bra tisdag i snövädret!
 
Dagens shopping
Publicerat: 2013-03-19 @ 21:26:07


Våren, hallå, våren, var är du?

 
Trots att snön faller för fullt utanför fönstret försöker jag hålla humöret uppe och inbilla mig att våren och sommaren inte är så långt bort. Snöfria löpspår, kvällar på altan, inga jackor...
Även dagens mellanmål gick i vårens och sommarens tecken, med tulpaner på bordet och fruktsallad att äta.
Samtidigt som centimeter för centimeter av snö byggs på utanför..
Är det bara jag som är ur less på snön?
Nej, nu ska jag träna, så kanske jag glömmer snön utanför iallafall för en lite stund...
 
Publicerat: 2013-03-19 @ 11:31:20


Hemma

I dag är jag och barnen hemma eftersom K inte mådde så bra i går kväll. Men efter att han sovit hela natten och fått i sig frukost mår han som vanligt igen. Var helt enkelt en väldigt jobbig huvudvärk som spökade för honom igår. Så blir en lugn dagen ev beroende på humör och även väder åker vi upp till K:s skola i eftermiddag, då det är öppethus och han väldigt gärna vill visa vad de gjort i skolan och T vill titta på sin blivande skola.
 
Utanför fönstret faller snön i stora flingor
 
och det känns ganska skönt att inte behöva ge sig ut.
 
Publicerat: 2013-03-19 @ 09:30:00


9 veckor

I dag är det exakt 9 veckor kvar innan jag ska springa vårruset. Och tanken är just att jag ska springa, inte jogga. Mitt mål är att klara av det på under 25min, vilket i dag känns helt osannolikt. Jag har inte alls tränat som jag borde, först pågrund av ett januari som nästan endast bestod av sjukdomar, nu ett väder som gör allt för att man ska hålla sig inne och en kalender som redan är fullbokad.. Men nu måste jag sätta igång om det ska finnas chans till något resultat. I dag blev det iallafall 30min på löpbandet.
 
Hur resten av veckan ser ut vet jag inte alls längre, då K såg väldigt blek ut när han kom hem. Han berättade att ventilationen på skolan var sönder så de hade haft det jätte varmt hela dagen och att han hade jätte ont i huvudet.
Sen tog det inte lång tid innan han kräktes 2gr, om det beror på huvudvärken eller om han fått kräksjuka har jag ingen aning om, men hoppas givetvis på att det beror på värmen. Så just därför kan veckan utveckla sig åt vilket håll som helst..    
Publicerat: 2013-03-18 @ 19:52:47


Ännu en milstolpe

Både K och T passerade ännu en milstolpe i livet i lördags, då både tog hål i örat/öronen, K i ett och T i båda.
Jag var lite orolig över hur T skulle reagera och var inställd på att det fanns en risk att vi skulle gå där ifrån med hål i bara ett av hennes öron. Men det gick jätte bra,T var jätte duktig och sa igenting. K där imot såg ut som om han skulle svimma eller kräkas närsom när han satte sig i stolen trots att han sett hur bra det gick för lillasyster.
Men även för honom gick det bra även om han gav ifrån sig ett litet pip.. Båda växte ett par cm som person efteråt och väntar nu med späning på när man får börja byta till andra örhängen.
 
 
 
Publicerat: 2013-03-18 @ 07:42:00


Lugn stund och Nötrullader

Eftermiddagen blev riktigt lugn då både K & T sprang över till grannen för att leka och D åkte iväg och tvätta min bil som var så skitig att det inte längre gick att se nummerplåtarna. Så jag rullade in mig i en filt och gick ut och satte mig på altanen där det var både soligt och vindstilla med en bok, och där blev jag sittandes ända till solen försvann bakom grannens träd och därmed även värmen.
 
Nu efter att kvällens sysslor är gjorda och barnen sover sedan en timme tillbaka, ska jag krya ner i soffan och se om jag hittar något på tv.
 
Kan verkligen rekommendera det nya receptet jag provade ur tidningen Mitt Kök i dag.
Nedan serverat med potiatsbakelse och svartvinbärsgelé.
 
Recept
 
700g nötinnanlår i tunna skivor
 
Fyllning:
1 äpple
1 gullök
1dl smörgåsgurka
2 tsk timjan
2dl riven västerbottenost
3 dl vitt vin
1 msk kalvfond
 
Sås:
Sky från köttet
2 dl grädde
1 msk gelé
2 msk soja
maizenaredning
 
Banka ut köttskivorna, så tunna som möjligt, salta och peppra.
Hacka äpple, lök och smörgåsgurkan fint. Blanda med timjan och osten.
Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Fäst med tandpetare, salta och peppra.
Bryn rulladerna runt om tills de fått fin färg.
Häll på vin och fond och låt sjuda under lock i ca 30-40min.
Ta ur köttet.
 
Sila skyn ner i en kastrull.
Tillsätt grädden, gelén och sojan och låt koka ihop i 10min.
Red av med maizenaredningen, salta och peppra.
Häll såsen över rullanderna.
 
Publicerat: 2013-03-17 @ 20:22:26


Plantering av årets skörd

Hela gårdagens planering föll in och lite till. Utan att på något sätt stressa hann vi köpa presenter, T var och red, vi köpte jord och mini växthus, gjorde mat, hade en timmes ute lek och promenad och planterade frön. Så nu hoppas vi på att det kommer gurkor, tomater, aubergine, prydnadspumpor och sommar alster. Vi avslutade sedan dagen med att se på nya Tingeling filmen. D därimot spenderades som sagt hela dagen i garaget men blev tyvärr inte klar då det visade sig att en av reservdelarna inte var rätt och han får vänta tills på måndag med att beställa en ny..
 
I dag blir en lugn dag utan några större planer. Jag var och lämnade K på kalas kl:11 och efter det åkte jag och veckohandlade medan D var hemma och gjorde veckostädningen. Nu ska jag snart sätta igång med middagen, vilket blir nötrullader med äpple & västerbottenost, ett recept från tidningen MItt Kök, har inte gjort det förr med det låter väldigt gott.
 
 
Publicerat: 2013-03-17 @ 13:26:22


Viva La France

 
 Ursäkta att det har dragit ut på tiden, men här är fortsättningen från torsdagens inlägg, detta är det ända jag vet att jag vill och känner för just nu:
 
Det känns som den här vintern är den längsta vintern någonsin, och nu hotar SMHI med snökaos nästa vecka. Hela familjen har varit jätte trött och energilös sista tiden och vi kände att vi behövde något att se ifram imot. 
Tanken var att vi till sensommaren/hösten skulle ha åkt till Paris och Disneyland, då jag fyller 30.
Men nu blir det redan i slutet av maj!!
Det blir fem dgr varav minst två st kommer att spenderas på Disneyland och en i Paris.
Ska bli helt underbart med fem lediga dagar bara med familjen, inga måsten bara nöjen och shopping! 
 
 
Publicerat: 2013-03-16 @ 20:27:45


Jag och barnen

I dag blir en hel dag ensam med barnen, medan D spenderar den under bilen. I torsdags på väg hem från jobbet sa kopplingen på hans bil upp sig och gick i botten..Underbart med bilar. Men jag är ju gift med en bilmekaniker/lackerare, så jätte dyrt blir det inte men tid kommer det att ta, då hela växellådan måste bort innan han kan byta den del som gått sönder. Nu är ju inte hans bil så liten då han kör runt i en crossbuss, så tyvärr kommer den ju inte in i vårt garage, eller något normal högt garage överhuvudtaget och han hade inte lust att ligga på isen på uppfarten och jobba så igår bogserades den ner till hans jobb. Så det är där jag kommer att ha honom hela dag och ev även i morgon. Jag och ungarna har en hel del som ska göras, vi måste åka och köpa födelsedagspresenter, då K ska på kalas i morgon, nästa fredag och nästa lördag, T ska rida vilket dessutom är ett dubbel pass så tar lite extra tid, vi ska köpa jord och krukor så vi kan planerar fröna vi köpte förra vecka, ev ska vi svänga förbi D och ta en fika, där i mellan ska även lunch hinna intas.Bäst att sätta igång...
Trevlig lördag! 
 
Det är bara på lördagar som man för äta bullar till frukosten. 
Publicerat: 2013-03-16 @ 10:06:31


Solnedgångspromenad och bullar

Efter att ha suttit still på möten hela dagen, ville jag mer än gärna vara ute och röra lite på mig innan det var dags att krypa ner i soffan för kvällen. Så när jag kom hem tog jag med mig hela familjen på en timmes lång promenad runt området i solnedgången, vilket var lite små kyligt men det var verkligen skönt att komma ut.
När vi sedan kom hem drog vi igång ett bullbak, där även några av bullarna fick sig en klick med marsan kräm på, efter lite inspiration från Lottiz blogg, vilket blev jätte gott.
Nu blir det bullar och lite små godis i soffan till gladiatorerna.
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-03-15 @ 20:06:00


Förrätt/Tilltuggs tips

 
För två veckor sedan bjöd vi vännerna E & J på skaldjursbuffé och en av rätterna som stod där var laxrullar.
Laxrullar är jätte lätta att göra och är jätte goda, om man gillar lax, vilket jag älskar.
Nu hade vi dem i en buffé men de passar även perfekt som förrätt med en liten sallad eller som tilltugg.
 
Recept.
 
Tunnbröd
Mjukosten 4sorters peppar
Gravad lax
 
Bre ett tjockt lager med mjukost på tunnbrödet.
Lägg på önskad mängd lax.
Rulla ihop till en rulle.
Skär i 1-2cm tjocka skivor.
 
Publicerat: 2013-03-15 @ 08:25:00


Snart påsk

I dag skulle jag ha tagit tag i lite roliga saker när jag kom hem, men då magen har gjort allt för att bråka och gjort/gör ont tillsammans med att jag suttit och frusit precis hela dagen då vi har det jätte kallt på jobbet fanns det verkligen ingen energi. Hade jag fått välja hade jag krupit ner i soffan med en gång men då D:s bil bråkar var han tvungen att ta tag i det och jag fick ta matlagningen. Men nu har jag duschat och redan krupit ner i sängen.
Efter inspiration ifrån andra bloggar kunde jag inte låta bli att köpa ett ex av expressens bilaga MItt kök, Specialnummer Påskfest, när jag var i affären här om dagen. Så nu blir det att gosa ner sig med tidningen och se om man kan få lite påskinspiration och tips på bra recept.
Vad det är för roligt jag ska göra får helt enkelt vänta tills i morgon, skyller på en öm magen..
 
Publicerat: 2013-03-14 @ 19:57:34


Annan typ av hamburgare

Mina barn älskar som jag tror de flesta barn gör, hamburgare medan jag själv inte är jätte förtjus i det. Jag tycker det på något sätt att det blir för mycket, så jag brukar byta ut brödet mot ett stort isbergssalladsblad i stället. Men i helgen testade jag att göra en helt annan typ av "hamburgare" som även gick hem hos barnen. Där jag i stället för hamburgare stekte upp kycklingfiler och som bröd använde jag Fazers, Sesam bräck.
Blev riktigt gott.
 
Publicerat: 2013-03-14 @ 08:30:00


Förvirrad och frustrerad...

I dag har hela eftermiddagen och kvällen spenderats på ett extra insatt styrelsemöte, då vi fick en ny ordförande efter årsmötet. Som vanligt känner jag mig totalt förvirrad och frustrerad efter mötet. Det sägs och frågas så mycket men det känns som man aldrig kommer fram till något, man bara går där ifrån med en känsla av att man inte vet vad som förväntas av en.. Vet inte riktigt vad jag vill eller känner just nu på flera fronter... Förutom en sak.. men mer om det i morgon.. :)
 
 
 
Publicerat: 2013-03-13 @ 22:23:56


Mer ljudböcker

Nu börjar min ljudbok, I natt är du död av Vivica Sten, som jag köpte på bokreans första dag att ta slut. Vilket känns lite sorgligt då den är riktigt bra och mina resor till och från jobbet känns som de går mycket snabbare.
Så när jag var och handlade i lördags hamnade 2st nya kundvagnen, Dolda djup av Ann Cleeves och I grunden utan skuld av Vivica Sten. Typisk nog är den bok jag lyssnar på nu av Vivica Sten bok nummer fyra i serien och den jag köpte i helgen nummer tre, så blir att jag lyssnar på dem i fel ordningen, men det är ju som med Beck, att alla böcker är fristående fast med samma huvudpersoner så det ska nog gå bra.. Hoppas bara att den nya är lika bra..
 
  
Publicerat: 2013-03-13 @ 08:19:00


Aldrig att glömma

 
Just nu är det tyvärr flera i vår bekantskapskrets som har det lite tugnt med sitt företag, på jobbet, med barnen eller i äktenskapet. Det konstiga är att man inte inser vad man har först det är borta eller de runt omkringen förlorar det och man själv faktiskt tänker efter. Det är så lätt att tänka på vad man vill ha och vara avunsjuk på andra, men samtidigt vet man aldrig vad som pågår bakom stängda dörrar och det är lätt att bara se den fasad som står framför. Även om det ibland kan känns lite små tungt, så när jag faktiskt tänker efter känner jag mig väldigt lyckligt lottad. Vi bor i ett hus med många små skavanker som vi älskar i ett område som vi trivs jätte bra i, vi har en stabil ekonomi men viktigast av allt när jag kommer hem från jobbet kommer jag hem till två friska helt underbara barn och en man som jag älskar och som tror och stöttar mig i allt jag gör.
 
Vill bara påminna lite om att inte ta kon förgivet, för om kon skulle vara borta en dag, då är båset tomt...
Publicerat: 2013-03-12 @ 21:16:00


Choklad leverans

 
I går kom min choklad ask som jag beställde för ungefär 14dgr sedan. Med kom även en liten överraskning, en liten extra ask, med MUNCH & Nibble, choklad överdragna nötter.
Tanken med detta är att det är ett abonnemang där man får hem en ny choklad ask varje månad, inget jag har tänkt att fortsätta med då det kostar ganska mycket. Men en kul grej att prova, som dessutom var till prova på pris. Jag har inte smakat någon ännu, men jag återkommer med ett uttlåtande.
 
Klicka HÄR om du också vill köpa en smaka på-asken. 
Publicerat: 2013-03-12 @ 07:52:00


Måndag 2013-03-11

 
I dag kunde jag smita lite tidigare från jobbet då jag var i väg på ett möte som slutade så pass sent att det inte var värt att åka tillbaka till kontoret och starta upp datorn och allt igen, men ändå så pass tidigt att jag hann hämta upp barnen innan D, vilket de tycke var väldigt kul då det nästan bara är D som hämtar nu för tiden och jag som lämnar.
På vägen hem svängde vi förbi och hämtade upp ett paket och sedan passade jag på att träna 45 min framför DVD:n under tiden som K läste sin läsläxa för mig och hjälpte mig med en massa små sysslor som att plocka ur diskmaskinen, plocka undan och öva bokstäver med T innan det var dags att laga mat. Under tiden maten stod i ugnen, blev det en dusch och sedan tog jag tag i att vika världens störst tvätthög,och även då hjälpte K och T till jätte mycket med att vika alla handdukar och para ihop alla strumpor. Så som tack för all hjälp gjorde jag en liten enkel efterrätt med färska jordgubbar och smält choklad att doppa dem i. Det hela avslutades sedan med en godnatt saga i soffan innan läggningen. Nu när alla kvällssysslor är gjorda ska jag själv krypa ner i sängen och bläddra i lite tidningar som ramlade ner i brevlådan i dag innan det är dags att sova.
Publicerat: 2013-03-11 @ 21:15:42


Tårtor

Om ca 2 mån fyller T 6år, så när vi var på bomässan stannade vi lite extra länge vid montern som visade olika tårtor, dock var inte ingen av dessa som föll henne i smaken, då hon i år vill ha ett prinsess kalas.
Men vilka fina och läskiga tårtor det fanns.
 
 
 
Publicerat: 2013-03-11 @ 08:32:00


Det ända som är rättvist

Man brukar säga att det ända som är rättvist här i världen är tiden, alla har samma antal timmar per dygn. Men jag börjar undra om det verkligen är så. För det känns aldrig som jag hinner med det jag har tänkt mig, och då har jag tidigare jobbat med produktionsplanering i 5år med en leveransriktighet på 98%, så man tycker ju att jag borde kunna det här med planering.. Men ändå hinner jag inte med allt jag tänker mig. Planerna i dag var bomässan, städa, träna och handla. Men det stannar vid bomässa och städning.. Nu är det lite av de vanliga kvällsysslorna kvar, så som plocka fram kläder, packa idrottsväskan, läggning av barn, innan jag kan ta mig en dusch och krypa ner i soffan och ev se någon film.
 
Publicerat: 2013-03-10 @ 19:00:19


Bomässan

 
I dag efter frukosten bar det av till årets bomässan. Det var första gången vi besökte den trots att det anordnats i flera år. Anledningen till detta är att jag av flera personer hört att den inte har varit så mycket att ha, men den har vuxit för varje år och fått fler och fler utställare, så i år bestämde vi oss för att gå, att vi dessutom fått fribiljetter bidrog givetvis, Tack J! 
Mässan var helt okej, lite för lite inredning och direkt försäljning av saker om du frågar mig, då iallafall jag tycker det är väldigt kul när man kan köpa med sig saker direkt. Men bor man i hus och har planer på att åtgärda något som tex fönster, luftvärmepump mm var detta ett perfekt tillfälle att få lite tips och priser.
För vår del blev det lite funderingar kring utökning av vårt hemlarm, ev en ny leverantör av våra tvkanaler och lite fröer som följde med hem.
 
Nu blir det en lätt lunch sedan ska jag sätta igång med veckans städning..
 
Publicerat: 2013-03-10 @ 11:59:14


Lördag 2013-03-09

 
Trots att det inte blev så sent i går och jag var pigg i morse, tog dagens energi snabbt slut och redan vid lunch var jag jätte trött, så fick bli en väldigt lugn dag.
På förmiddagen var jag och K och handlade lite smått till dagens mat och fika. På vägen hem svängde vi även förbi och hämtade upp hans kompis V, då K var väldigt leksugen. Sedan blev det lite matlagning innan jag och T kröp ner i soffan och tittade på Pippi Långstrump. Tills 16tiden när vännerna J & D med dottern M kom förbi. Var ett tag sedan vi träffade dem, så var verkligen jätte kul att träffa dem. J har varit jätte duktig och tränat och ätit rätt så på bara några månader har hon gått ner hela 15kg, vilket syndes och hon var jätte fin. Så därför fick dagens fika gå lite åt det nyttigare hållet, blev fruktsallad dock med grädde eller vaniljvisp om man ville, och givetvis några bullar..   
 
Nu ska vi äta, samtidigt som vi små tittar lite på melodifestivalen, vilken jag även får spela in. För den som igentligen ville se på den var T, men som fem minuter i åtta somnade i soffan. Vilket även finns risk att resten av familjen snart gör...
 
Trevlig kväll!
Publicerat: 2013-03-09 @ 20:28:24


30års fest

I går var hela familjen bjudna på 30års fest, vilket för min del innebar att det blev ganska stressigt efter jobbet då jag hade ca1h på mig att ta mig hem, köpa blommor på vägen, göra mig iordning och sedan skulle vi ta oss dit. Som ni förstår blev vi lite sena, men bara sådär lagom som fint folk ska vara :) Vi kände nästa bara värdparet, men det blev en väldigt trevlig kväll och barnen hade jätte kul med många nya kompisar. Eftersom det var på en fredag blev det ganska lugnt och inte så sent, då både vi och barnen var trötta efter jobb/skola/dagis, vilket känns väldigt bra i dag. Då det som vanligt finns lite på agendan att göra.
 
Som jag lova kommer här även bilden på presenten jag köpte till J.
En enligt mig jätte söt dörrstop, som förhoppningvis kommer passa perfekt i deras hem.
Publicerat: 2013-03-09 @ 10:13:00


T:s rum

 
Bokstäverna och kronan som köptes i måndags på plats i T:s rum.
Publicerat: 2013-03-08 @ 08:21:00


Lunchpromenad och fredagsmys på en torsdag

I dag har det varit lite kallare än de senaste dagar men snö fortsätter att smällt och solen sken, så jag passade på att ta mig en lite längre promenad på ca30min på lunchen. Precis bakom jobbet har vi en "liten" skogsdunge med både ett jätte fint löpspår i som jag har tänkt att använda när snön smäll undan, och en gångväg runt som är perfekt för lunchpromenader.
 
Efter jobbet var tanken att jag skulle ha åkt till gallerian och köpt något att ha på mig i morgon när vi ska på 30års fest, men kände inte alls för det, utan åkte direkt hem och byte om till löparkläderna istället.
K och jag bestämde att eftersom vi inte är hemma i morgon kväll så skulle vi ha fredagsmys i dag i stället, så han hoppade upp på cykeln och jag joggade bort till videobutiken och hyrde madagaskar 3.
 Tanken var att vi skulle hyrt nya Tingeling men som sagt butiksägaren tar hem färre och färre nya filmer, så den hade de inte, men K blev nog mer nöjd med denna.
Sedan lagade vi en jätte god rengryta tillsammans och nu sitter vi hela familjen ner gosade i soffan under filtar, äter popcorn och ser på filmen, en perfekt freda.. jag menar torsdagskväll...
 
Lite bilder från min lunch promenad
 
 
  
 
 
Publicerat: 2013-03-07 @ 19:35:00


Frukost dags

 
Nu är det dags för lite frukost, en kopp te och två söta små mini mackor (ca5cm i diameter)
Tyvärr blir den framför datorn, men har lite som måste bli gjort...
Publicerat: 2013-03-07 @ 09:04:00


Helt vanlig onsdag

Efter att i dag ha suttit 8h framför datorn och läst lagar och förordningar inför årets externrevision fick det bli en lugn eftermiddag, då jag är något trött i huvudet. Dock var jag tvungen att svänga förbi djuraffären på vägen hem för att köpa mat åt marsvinen, vilket visade sig helt onödigt då den var slut även där, och då My konstigt nog är damm allergisk kan man inte ge henne vad som helst. Men jag fick med mig lite mat som vi kunde prova och förhoppningsvis skulle de hinna få hem den rätta sorten innan helgen. Så typiskt... men men
Väl hemma blev det bara lite mat, en dusch och läxläsning med K.
Nu ska jag krypa ner i sängen och se måndagens inspelade avsnitt av Dicte.
 
Trevlig kväll!
 
Mina små tuffingar i morse på väg till skola ocg dagis
Publicerat: 2013-03-06 @ 20:17:31


Ananassorbet

 
Den andra sortens sorbet jag gjorde i fredags var ananas, även den riktigt somrig och fräch.
 
Recept
1 färsk ananas
2dl sockerlag
2msk citron
 
Skala ananas och skär bort stammen.
Tärna i bitar och lägg i en mixer.
Häll i sockerlagen och mixa tillsammans till en slät smet.
Häll i citronsaften, blanda.
Ställ i frysen.
Blanda ordentligt varje timme tills den frusit
 
 
Publicerat: 2013-03-06 @ 08:36:00


Äntligen

I dag var jag ute och åt lunch med en vän, vilket var väldigt trevligt. På vägen till resturangen slog det mig plötsligt att det var barmark på flera ställen, vilket jag helt missat. Samtidigt sken även solen och för första gången på länge kände jag för att springa. Har verkligen varit dålig på att träna sista tiden, då det är så mycket på nya jobbet som har tagit all min fokus och energi så när jag komit hem, har jag helt enkelt inte orkat eller haft energi. Vilket blir en ond cirkel, för jag mår ju så mycket bättre och får så mycket mer energi när jag tränar, men att ta sig över den där tröskeln efter ett träningsuppehåll kan vara riktigt tungt, men i dag hjälpte vädret mig en bit på vägen.
Så när jag kom hem från jobbet byte jag om med en gång och gav mig ut på en kortare löprunda, med mig fick jag även K. Nästa lika mycket som att köra cross tycker K om att cykla, så när jag joggar följer han gärna med på cykeln. Är perfekt nu när han blivit lite äldre då man kan kombinera egen tid med honom och träning.  
Blev en lugnare och kortare runda, men all träning är bättre än ingen träning!
 
 
 
Publicerat: 2013-03-05 @ 20:24:58


Varm smörgåstårta

 
I söndags lyxade vi till det lite med varmsmörgåstårta till middag.
Detta recept hittade jag på nätet för flera år sedan, innehåller ganska många olika ingredienser och olika moment men är inte lika omständig som receptet verkar.
Definitivt värd att göra!  
 
Recept
4 halvmånar hönökaka
4 tomater
2 papriker
1 gul lök
1 dl grädde
6 ägg (3st ska kokas och 3st enbart väggvitor)
6 msk kaviar
150g skinka
2dl creme fraiche
2dl riven ost
16 msk majonäs
0.5 kg skalade räkor
svartpeppar
chilipeppar
 
Smörgåstårtan görs i 4st lager
 
Lager 1:
Hacka löcken, tomaterna och paprikan.
Bryn allt i en kastrull, häll i grädden och låt röran koka tills grädden kokat in.
Lägg röran på första hönökakan.
 
Lager 2:
Blanda ihop den finfördelade skinka med creme fraichen och 1,5dl riven ost, krydda.
Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på denna röra.
 
Lager 3:
Vispa 3 äggvitor till hårt skum, blanda sedan försiktigt ner majonäsen, ställ åt sidan.
Blanda ihop de 3st kokta äggen som hackats och 6msk kaviar och de skalade räkorna.
Tillsätt 1/3 av majonäsröran och rör om.
 Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på denna röra.
 
Lager 4:
Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på resten av majonäsröran.
Strö över riven ost.
 
Ställ hela tårtan i ugnen i 225grader i 15min
 
Publicerat: 2013-03-05 @ 08:28:00


Måndags shopping

 
I dag efter jobbet blev det en liten shoppingtur då vi på fredag ska till en kompis som fyller 30år.
Känns skönt att ha presenten inköpt så man slipper ha det hängande över sig. Är så tråkigt när man inte hittar något som känns bra och måste köpa något i panik bara för att ha något. Men hittade en sak som jag blev väldigt nöjd med som jag tror blir bra, vågar dock inte lägga upp någon bild ännu då man inte vet vilka som läser, men det kommer..
Hittade även lite små saker till vårt hem, texten och kronan är till dotterns rum, soptunnan till badrummet och &-tecknet ska jag dekorera lite innan det troligen hamnar i sovrummet.     
Publicerat: 2013-03-04 @ 21:09:00


Mini kladdkakor

I dag är K på utflykt med skolan och åker skridskor hela dagen. Med sig skulle de även ha matsäck, vilket i dag består av varmkorv i termos, bröd, risifrutti och även "en kaka" vilket bara är tillåtet att ha med sig till skolan just när man ska ha matsäck. K:s kaka blev till hans stora glädje en minikladdkaka.
 
 
Recept till 6st minikladdkakor
 
100g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 chokladkaka
 
Smält smöret i en kastrull
Rör ner socker, ägg och några bitar choklad.
Rör ner de torra ingredienserna
Lägg ner några bitar choklad i varje form.
Dela upp smeten i formarna.
 
Grädda i 175 grader i 15min. 
 
Publicerat: 2013-03-04 @ 09:09:00


Veckostädning med barnhjälp

I dag har T hjälpt mig att storstäda medan K har varit med D på jobbet, som skulle lacka en rallybil.
Vilket K tyckte lätt mycker mer spännande än att hjälpa mamma städa.
T och jag har dammat, dammsugit, skurat golv, vädrat sängkläder, byt lakarn med mycket mera.
Vid lunch kom dock killarna hem en snabbis och tog en mysig stå fika ute på altan där det både var soligt och vindstilla, så blundade man kändes det nästan lite som vår..
Det blir verkligen en helt annan sak att städa är man får barnhjälp. Vissa saker blir lättare, som att hon skurar golvet i stället för mig, men vissa saker blir lite jobbigare som att hon försöker vattna blommorna och jag får torka fönsterbrädor och golv runt varenda blomma, men hon gör sitt bästa.
Nu väntar en välförtjänt dusch, sedan ska jag krypa ner i soffan med barn och glassen som blev kvar från i fredags och se på veckans inspelade avsnitt av gladiatorerna som vi inte hunnit se ännu.
 
TREVLIG KVÄLL!
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-03-03 @ 17:57:00


Melonsorbet

 
Som de flesta förstått nu är jag galen i glass och en stor favorit är sorbetglass i alla dess smaker.
I fredags gjorde jag två olika smaker, honungsmelon och ananas, här kommer receptet på honungsmelonen.
 
Recept
1 stor honungsmelon
sockerlag
äggvita
 
Dela melonen och ta ur kärnorna.
Gröp sedan ur fruktköttet och kör i en mixer.
Mätt sedan i dl upp hur mycket fruktkött det blev.
Blanda sedan fruktköttet med lika del sockerlag (2dl fruktkött=2dl socker lag) 
(Sockerlag=lika delar vatten och socker som kokts ihop)
Vispa sedan upp 1 äggvita för varje 2dl fruktkött (4dl fruktkött=2st äggvitor)
Blanda sedan allt i en fryssäker bunke.
Ställ i frysen.
Ta ut den en gång i timmen och rör runt ordentligt tills den frusit helt.
Publicerat: 2013-03-03 @ 10:09:00


Lugn lördag

Blev bara ett inlägg igår då jag hade jätte strul med datorn som inte alls ville gå in på någon sida från blogg.se
Tyvärr verkar det vara lite si och så med det även i dag..
 
Även igår blev det en eftermiddag/kväll i goda vänners sällskap.
Dagen började med att vi hade en jätte lugn och skön förmiddag där vi bara var hemma och såg på film, men vid lunch drog vi på oss ytterkläderna för en promenad.
Det var den blåsigaste promenad jag varit med om, vi höll knappt på att komma hem då vi fick motvind hela vägen,
Sedan vid 16tiden gav vi oss av till J & C med barn som bjöd på middag.
Blev en jätte trevlig kväll, så trevlig att jag totalt glömde bort att ta några kort..
 
Eftersom det inte blev några kort igår, får det bli ett från när J & C var hos oss sist.
Publicerat: 2013-03-03 @ 08:21:00


Skaldjursbuffé

 
I går hade vi vännerna E & J med barn här på middag, med ett kort undantag av killarna K & V som var på disco igen.
På menyn för oss vuxna stod det skaldjursbuffé innehållandes färska räkor, chiliräkor, vinkokta blåmusslor med vitlössmör, gravad lax, laxrullar, paj på soltorkade tomater och brie, med tillbehör.
Barnen där imot nöjde sig med potatismos och köttbullar.
Det hela avslutades sedan med två kulor hemmagjord sorbetglass, av sorterna honungsmelon och ananas.
Blev en lugn och skön kväll med väldigt trevligt sällskap.
 
Ovanligt nog har vi ännu inga planer för dagen mer än att resterna från gårdagen mm ska intas som brunch.
Känns skönt att ha en lugn helg framför sig.
God morgon!
 
Publicerat: 2013-03-02 @ 09:19:00


Första Glossyboxen

 
I går kom min första glossybox. Kändes lite som julafton när jag öppna den, då man inte alls vet vad den innehåller. Vilket T tyckte var jätte konstigt, att jag hade beställt den men inte visste vad det var i.
När man lägger sin beställning får man göra en skönhetsprofil, som avgör vilken typ av produkter man får, så alla får inte samma innehåll. Jag valde att jag har en naturligt look, då jag inte sminkar mig speciellt mycket till vardags och helst inte alls på helgen och sommaren, men gärna till fest och speciella tillfällen. 
Ska bli riktigt kul att testa innehållet och i slutet av mars kommer nästa.
Den innehöll:
1st Hårolja
1st nattcreme
1st läppenna
1st torrschampo
1st Cheek + Lip Tint Rosy red
 
Publicerat: 2013-03-01 @ 08:11:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!