Vinbärs blondie

Just nu har vi väldigt mycket vinbär i trädgården och jag får så dåligt samvete när jag ser att det inte används så i söndag bestämde jag mig för att koka upp lite sylt samt att baka något med vinbär. Valet föll tillslut på en blondie med vinbär i. Den är ganska söt och absolut godast om det serveras kall, gärna med lite vaniljglass eller grädde. 
 
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
100 gr smör
150 gr vit choklad
3 dl röda vinbär
 
Vispa ägg och socker poröst,.
 Smält smör, lägg i den vita chokladen och rör om tills den smält. Blanda ihop alla ingredienserna.
Häll i form (gärna med avtagbara kanter, även om jag valde pajform).
 Tillaga i 150 grader i 30 minuter.
Bör ätas kall.
Publicerat: 2014-07-29 @ 15:33:25


Hemma igen

Då var vi hemma igen efter en helt underbar vecka på Gotland. Med det väder som varit har väldigt mycket av tiden spenderats på stranden, men vi har även hunnit med en guidening i Fornsalen, shopping i Visby, ridning , ätit massa god mat samt att K har tävlat. Att även familjen W kom över mot mitten av veckan gjorde inte heller saken sämre. En helt toppen semester helt enkelt.
 


 
Publicerat: 2014-07-27 @ 08:59:00


På hästryggen i soluppgången


Klockan 00.40 ringde väckarklockan i natt och efter att i mörkret fått på mig ridkläderna satte jag mig i bilen för min 1h långa resa till Lau och företaget Gryningssol. Vid straxt efter kl2 hade vi sadlat hästarna och gav oss av på den 2,5h långa ritten ner till havet. Lagom när solen började gå upp anlände vi och vi fick skrittandes på
hästryggen se en helt underbar soluppgång. Efter lite frukost på stranden var det dags att bege sig hemåt, vilket även hästarna visste och vi hann inte mer än sitta upp innan alla hästarna satte av i tölt sedan galopp i det grunda vattnet. Vilken underbar känsla!! Efter den ca:2h återresan till stallet sedan 1h med bil var det ganska skönt att ta en dusch få krypa ner i sängen, med minnen av en helt ny oförglömlig upplevelse!! För alla som besöker Gotland, tycker om hästar och har ridvana kan jag verkligen rekommendera företaget Gryningssol och deras gryningsritter. Super trevlig personal, underbara hästar och en upplevelse få saker kan slå!!  
Publicerat: 2014-07-22 @ 19:54:47


Gotland

I lördags morse anlände vi till Gotland och jag bara älskar den här ön. Vi har hittills haft två lugna och mysiga dagar där vi främst varit på stranden men vi har även hunnit med en tur till centrala Visby och en fika med släkten som bor här, kan inte bli bättre att bara få vara :-) 


Publicerat: 2014-07-20 @ 22:05:51


Ny frisyr


I tisdags bar det av till frisören för en färgning och valet föll på en umbre. Vilket är första gången jag gör och jag håller fast vid min vanliga kommentar: Jag är mer än nöjd!! ;-)
Publicerat: 2014-07-19 @ 09:30:52


Harry Potter

När jag fick veta att Harry Potter utställningen skulle komma till Nrkpg, bestämde jag mig för att se alla filmerna med familjen. För att sedan gå på utställningen tillsammans, men ganska snart insåg jag att de inte var några lämpliga filmer för T, då hon lätt får mardrömmar. Så i stället blev det jag och K som under de senaste 6 veckorna tittat igenom alla filmerna och i helgen såg vi den sista. Så i måndags bar det av på utställningen och den kan varmt rekommenderas för alla som sett filmerna eller läst böckerna!! Tänk dock på att ta med stora plånboken, då souvenirerna i slutet kostar ganska mycket,trollspöna 400kr/st halsdukarna 250kr/st mm men det är det värt! ;-)


Publicerat: 2014-07-17 @ 18:10:48


2 veckor


Mina två första veckor på semestern närmar sig sitt slut och det har verkligen varit två underbara veckor. Vi har badat, umgåtts med vänner och där imellan varit i stallet, givetvis har vi hunnit med lite crosskörning också :-)
Igår firade vi att även D nu har semester med ett besök på smultronstället i Söderköping. Där efter var vi på teater och såg, LasseMaja dektektivbyrå och dubbelmysteriet, vilken både K och T tyckte var jätte bra.
Nu hoppas vi på att de två kommande veckorna blir lika bra! 
Publicerat: 2014-07-12 @ 06:52:48


Ny bil


Vi har under de senaste veckorna letat efter en ny bil och att välja märke och modell var betydligt svårare att välja än det låter. Eftersom vår andra bil, den D kör, är en stor crossbuss, så är det min bil den vi använder när vi åker någonstans, så den måste rymma oss alla och allt vi behöver när vi reser mm. Men samtidigt vill jag ha en lite mindre smidigare bil som inte drar så mycket drivmedel, gärna diesel, då jag kör så mycket, 3000-3500mil per år... Till slut föll valet på en Hyundai ix35. En mindre SUV, så alla får plats, men ändå lättkörd, diesel och drar ca 0,6milen. Riktigt nöjd :-)
Publicerat: 2014-07-10 @ 09:03:05


Helfärg


I går var det dags att göra naglarna igen och något jag tycker är riktigt snyggt men som jag sällan gör är helfärg. Anledningen till detta är att mina naglar växer så fort och det hinner då bli så lång utväxt nertill innan jag gör ordning dem igen, men igår kunde jag helt enkelt inte låta bli. Så de fick bli helfärg i turkost med massa glitter. Grymt nöjd som vanligt ;-)
Publicerat: 2014-07-09 @ 08:50:24


Heldag med kusinen

Igår blev det en heldag med min syster och systerdotter. Tanken var att vi skulle ha tagit oss en lång promenad i skogen och letat lite svamp, men det blev helt enkelt för varmt för barnen. Så efter en kortare tur där de ändå hann hitta massa blåbär och bli helt blåa runt både mun och fingrar gav vi oss istället hem till M&P så att de kunde bada i poolen, vilket de med glädje gjorde både länge och mycket.
På eftermiddagen/kvällen skulle jag sedan lämna bilen i grannstaden och bestämde mig för att cykla hem istället för att ta pendel. De var ju som sagt ganska varmt men med vetskapen om att D kunde hämta upp mig om jag inte orkade gjorde nog att jag just orkade de 4,4 milen hem. Efter det var jag ganska trött och kvällen avslutades tidigt.
I dag är det stallet som gäller samt att göra ordning naglarna.

Trevlig tisdag!


Publicerat: 2014-07-08 @ 07:18:03


Fredagsmys

I fredags var solen framme när vi vaknade så barnen och jag bestämde oss för att ta en cykeltur till parken. Att T dessutom fått en ny hjälm som hon skulle använda gjorde att hon knappt kunde sitta still under frukosten. I parken testade vi den nya äventyrs minigolfbanan som fick väldigt många + av barnen, ett litet minus av mig för priset, 140kr för oss 3. Där efter blev det ett obligatorisk stopp i glasskiosken, då både T och K älskar glass. Sedan bar det av till andra sidan parken för att mata ankorna, det är alltid lika spännande och höra vilka namn de får denna gång, då T alltid döper alla ankorna och är väldigt noga att se till att alla får minst en bit bröd var, så det kan ta sin lilla tid innan vi är klara.
På vägen hem ville K att vi skulle ta en liten omväg hem så vi åkte förbi hällristningarna, där han varit flera gånger med skolan. Så när vi stannade berättade han stolt vad de olika bilderna betyder och varför man gjorde hällristningar för T.
Dagen avslutades sedan med grillning och drinkar hemma hos underbara vännerna E&J. 


Publicerat: 2014-07-06 @ 08:10:48


Blöjtårta

För ungefär 2v sedan fick en bekant, tjejen som äger hästarna vi sköter om, barn, barn nr2. Och jag ville då gärna ge en present, men att först komma på vad man ska köpa när man inte känner varandra så väl och det är barn nr2, vilket innebär att de oftast redan har en hel del grejer, gör det inte så lätt. Till slut föll valet på att göra en blöjtårta, inte jätte personligt men ändå lagom så att säga. Blöjor går alltid åt och de toppat med lite smått och gott. Väljer man dessutom att göra den själv, kan man även välja prisklass väldigt enkelt. Min hamnade på ca450kr och blev väldigt uppskattad. 
Publicerat: 2014-07-05 @ 08:52:09


Glossybox Juni



Publicerat: 2014-07-04 @ 10:01:12


Skiftande väder

Trots prognoser som enbart visat regn har solen faktiskt varit framme en hel del, lite mindre på tisdagen men igår var det varmt och soligt ända fram till kvällen. Men för att inte ha en massa måsten hängande över sig resten av semester och speciellt inte om det jätte fina vädret kommer tog vi tag i att stor städa inne i tisdags så nu är alla golv skurade, täcken tvättade och tvättkorgarna tomma. Känns så skönt att ha det gjort.  
På kvällen bar det sedan av på Speedway match för min del, men tyvärr satte just regnet stopp efter enbart 3körda heat. Men det bjöds på middag och trevligt sällskap så det blev en riktigt lyckad kväll ändå.


I går stod det tandläkarbesök på schemat både för mig och barnen, så det blev en ganska tidig morgon då vi skulle vara där redan kl8. Där efter gav vi oss av på självplock av jordgubbar, vilket var första gången för barnen men inte sista om du frågar dem, som nog åt mer än de plockade och då plockade vi ändå 4kg. Där sprang T även in i en klasskompis som hon följde med hem. Så jag fick bara med mig ett barn därifrån. Resten av dagen spenderade sedan jag och K med att pyssla och städa på altanen, planera lite blommor och rensa i trädgårdsland. Allt avslutades sedan med en tur till stallet för mig och T, medan D och K åkte till crossbanan. 


Publicerat: 2014-07-03 @ 07:02:46


Äventyrsbad


Tyvärr har ju inte solen och värmen visat sig så mycket senaste tiden så att åka och bada i någon sjö känns inte riktigt som något alternativ speciellt inte för mig och K som är riktigt frusna, men bada måste man på sommaren. Så igår bestämde vi att det i stället fick bli en tripp till Finspångs äventyrsbad. Så med picknickorgen fullastad gav vi oss av, jag, T, K och K's bästa kompis A. Och vi hade verkligen en super mysig dag, var även lite folk så det var fritt fram i alla ruchkanorna och trampoliner, så det var 3 trötta barn som satte sig i bilen 4h senare, dagen avslutades sedan med en tripp till stallet för att ta in hästarna för natten. 
I dag är det lite hemma pyssel samt barnvakt åt systerdottern på dagen som gäller, sedan i kväll ska jag på Speedway med jobbet.
Trevlig tisdag!!


Publicerat: 2014-07-01 @ 08:09:44



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!