Glossybox oktober

 
I går kom glossyboxen för oktober och denna månad blev jag riktigt nöjd, även om saltvattensprayen till håret kändes lite malplacerad att få under hösten. Förra månaden tyckte jag att den var lite tråkig men som sagt denna gång levererar de på topp igen, även om man faktiskt inte kan förvänta sig allt för mycket för endast 139kr i mån ink frakt.
 
 
 
Publicerat: 2013-10-31 @ 14:06:01


Onsdag är lika med hästmys

 
 
Onsdag innebär nu för tiden hästmys för mig och T. Tyvärr var inte vädret på vår sida då det blåste och regnade så i dag valde vi att hålla oss till hästmys inne i stallet. Men T var lika nöjd för det. Men om tid, tillfälle och även vädret vill så kan det bli så att vi tar oss en tur dit i helgen för att kunna rid ut lite.
Hoppas ni har en bra kväll!
Publicerat: 2013-10-30 @ 21:24:20


Förhandsvisning




Här kommer några men inte allt för avslöjande förhandsbilder från vårt kök som snart är färdig renoverat. Och jag är riktigt nöjd över helheten men även alla små detaljer som gör så stor skillnad. 
Publicerat: 2013-10-29 @ 20:01:23


November naglar

 I dag var det dags att åka till salongen igen, för att göra naglarna samt plockning och färgning av ögonbrynen. Denna gången föll valet på en ljust rosa med grönt glitter ner till. Tyvärr gör inte bilden färgen rättvis, utan den gröna är lite grönare och glittrigare än på bilden, men ni får iallafall ett hmm om hur de ser ut .
Efteråt bjöds det på middag hemma hos E & J, alltid lika trevligt där och det känns även lite extra lyxigt att bli bjuden på middag i veckan.

Nu blir det sänggång.
Trevlig kväll!! 




Publicerat: 2013-10-28 @ 21:55:58


Mitt i kalaset.


Hoppas ni har en bra lördag, 
Här har det som sagt varit full rulle hela kvällen. Men nu sover alla 8 barnen djupt efter spökvandring, kurragömma i mörkret, pizza och film. I morgon är det mer lek som gäller samt tropikariet. 
Nej, nu ska jag sova om jag ska orka med morgondagen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!! 

Publicerat: 2013-10-26 @ 22:58:07


Spökjakt

Eftermiddagen och kvällen igår bortsett från en snabb pizzamiddag med familjen och svärfar gick åt till att leta efter spöken, men tyvärr hittade jag inte så många som jag hoppats.
Detta är inte så skumt som det låter utan jag har till Kevins kalas i helgen utlovat en spökvandring för honom och hans kompisar i centrala stan och letade igår både på stadsbiblioteket, på google och i tidningar efter olika sägner, myter mm att kunna prata om under denna vandring men tyvärr hittade jag inte så mycket som har utspelat sig just i centrum, så jag får nog fylla ut lite med annat närliggande.
 
I övrigt känns det riktigt skönt att fredag även om helgen som väntar kommer att vara mer intensiv än hela arbetsveckan sammanslagen, då den i kväll inleds med ärenden för min del och halloween disco för K. Sedan är resten av helgen fylld med ridning, crosstävling, kalasförberedelser, spökvandring, 9st 9-10årigar som ska sova över, guidning på tropicariet mm
Kan vara så att jag behöver en helg direkt efter denna helg för att vila upp mig :)   
Publicerat: 2013-10-25 @ 08:47:23


Lill Lördag

Tyvärr fortsätter jag att vara lite dålig på att skriva inlägg men den största delen av min vardag går just nu åt till att jobba, blir en hel del övertid samt att renovera hemma. Men i dag tog jag en paus från renoverandet och åkte efter jobbet med T till stallet, för att rida på de två stycken islandshästar som vi ska rida och pyssla med en gång i veckan.
T hade verkligen sett ifram imot det och det blev riktigt mysigt. Det är kul att se hur mycket hon har lärt sig och hon borstade, kratsade hovar och mockade med ett stort leende på läpparna.
I dag kom även några av de sista paketen som jag beställt, ett par stövlar samt en jätte fin väst med fuskpälskrage. När jag kom hem fick jag även ett par jätte fina örhängen av K som han gjort helt själv i skolan.
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-10-23 @ 21:49:00


Fransk chokladtårta

 
Passade på att baka en fransk chokladtårta med sonen igår.
Var ett lite otippat inslag för oss, men blev helt okej och smakar verkligen choklad och är väldigt mastig så en liten bit räcker.
 
Recept:
 
250 g smör
250 g mörk choklad
6 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl

GLASYR:
100 g smör
150 g mörk choklad (70% kakao)
½ dl honung
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.
Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
Blanda sedan ner vetemjölet.
Ta fram en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter.
Smörj den väl och häll över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan.
Kakan ska inte vara genomgräddad.

Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt. Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.

Ställ in tårtan i kylen i 1 timme när den svalnat.

GLASYREN:
Finhacka chokladen och lägg i en skål.
Smält smöret och häll det över chokladen.
Vispa tills all choklad smält.
Tillsätt till sist honungen och rör om.

Ta fram tårtan ur kylen och lägg den på ett fat.
Häll glasyren ovanpå och stryk ut den jämnt över hela tårtan, även kanterna.
Låt glasyren stelna och strö ev. över lite hackad choklad.
 
Publicerat: 2013-10-21 @ 08:48:48


Motocross och löptävling

Helgen börjar närma sig sitt slut och även jag känner mig helt slut.
I går inleddes som vanlig med ridning för T´s del medan K och D åkte till crossbanan för lite banarbete innan KM:et på eftermiddagen. Efter ridningen blev det en snabb tur förbi leksaksaffären för inköp av K´s stor födelsedagspresent innan även T och jag åkte ut till crossbanan för att göra lunch till alla hårt arbetande crossförare.
Efter lunch var det dags för årets KM och första heatet gick riktigt bra och K kom in som tvåa, men när det var 3 varv kvar av det andra heatet ramlade K och tappade andra platsen. När han sedan kom upp på cykeln igen var de andra redan ett halvt varv före men han var jätte taggad och körde bättre än han någonsin gjort och lyckades på något sätt köra ifatt den som låg på andra plats och kom i mål endast 1,5m bakom andra platsen, hade han bara haft ett varv till på sig hade han tagit sig om och tagit andra plasten. Så totalt blev han 3:a igår vilket han tyvärr inte alls var nöjd med. Så det var en besviken kille som åkte med hem. 
 
I dag var det min tur att tävla i årets sista lopp,höstmilen. Dock valde jag att springa 5,2km sträckan. Tyvärr kände jag mig inte alls taggad i morse och loppet gick riktigt tungt även för att vara ett terräng lopp och jag kom tillslut i mål på 34:40. Tröttheten fick sedan sin förklaring i feber och resten av dagen har jag i lugnt tempo plockat och pysslat lite hemma och sitter nu redan ner gosad under täcket i soffan och här kommer jag sitta till det är dags att sova.
 
Hoppas ni har en mysig söndagkväll!
 
 
   
Publicerat: 2013-10-20 @ 19:34:29


Höstmilen

Om 1h och 20min går starten för dagens lopp, höstmilen. 
 
 
 
Publicerat: 2013-10-20 @ 10:01:54


Grattis min älskade son

I dag är ingen vanlig dag utan i dag är det K´s födelsedag, hans 9års dag för att vara exakt. Det känns helt overkligt att han redan har hunnit bli 9år samtidigt som det känns som han alltid funnit där. K är den mysigaste killen man kan tänka sig, han är väldigt omtänksam och gillar närhet, så man får alltid en kram när han kommer upp på morgon eller när man kommer hem och han kryper gärna upp brevid när man sitter i soffa. Han är oftast glad och blir sällan arg, men kan bli sur om när han inte förstår vad man menar eller om man inte riktigt förstår vad han menar. Han tycker att allt är kul, bara man får hjälpa till på "riktigt", så som trädgårdsarbete, baka, pyssla mm
 
I morse väckte vi honom med fin skönsång, paket och tårta. Och nu under eftermiddagen kommer bästa kompisen A för att sova över, så det blir lek, favoritmat samt film mys med ny filmen Epic i kväll. En riktigt bra födelsedag om du frågar K.
Hoppas ni har en bra fredag!    
Publicerat: 2013-10-18 @ 14:20:06


Islandshästar

Dagarna rullar på i ett rasande tempo och jag har tyvärr inte riktigt prioriterat att sätta mig vid datorn hemma för att blogga, men jag ska försöka bli lite bättre på det, så det blir minst ett inlägg per dag iallafall.
 
I går efter jobbet var T och jag och träffade en tjej och hennes två islandshästar, då hon känner att hon gärna skulle vilja få lite hjälp med dem någon/några dagar i veckan. Och då T´s största dröm är att få en häst och jag gärna rider känns detta som det perfekta lösningen. Inget är långtids bokat utan vi ska dit igen nästa vecka och träffa hästarna lite mer samt rid för att se att allt känns bra. Men som sagt jag tror detta kan bli riktigt bra då det är 2st lite äldre lugna och väldigt barnvänliga hästar som står på en liten gård med massor av skogsvägar utan trafik, som vill pysslas om och komma ut på skogsturer.    
 
Mammas lilla hästtjej från i somras på Gotland
 
 
 
Publicerat: 2013-10-17 @ 10:12:24


Michael Kors

Efter mycket funderande kring färg och storlek och när jag sedan väl bestämde mig var det leveranstid men i går kom den äntligen min födelsedagspresent till mig en själv, en underbar Jet Set Travel väska av märket Michael Kors. Och den är lika fin som den ser ut på bild, så är så nöjd. Kommer passa perfekt ihop med min plånbok från Michael Kors jag köpte förra veckan
 
Publicerat: 2013-10-16 @ 08:07:26


Guess klocka

I dag tog vi en paus från renoverandet och passade på att åkte och shoppade lite i stället, då K behövde nya inneskor till idrotten på onsdag då de andra blivit för små samt att T behövde en ny höst jacka då dragkedjan gått sönder på hennes, som hon dessutom fått ärva från K. I vanliga fall sker många av våra inköp på stadium men denna gång var utbudet på det vi skulle ha väldigt dåligt och det slutade med att vi hittade båda samt ett par jätte fina kängor till T på intersport, vilket var otippat. Blev även en sväng förbi klockaffären där jag hittade denna helt underbar klocka från guess som jag inte kunde låta bli att köpa. Vet inte riktigt om jag ska se det som ännu en för sen födelsedagspresent till mig själv, då jag faktiskt väntar på att min "riktiga" present till mig själv ska komma i veckan eller om jag ska se det som en tidig julklapp, får fundera på den. Fin var den iallafall och jag blev riktigt nöjd!
 
 
Publicerat: 2013-10-14 @ 20:55:33


Kör sång

 
 
Det var en jätte glad tjej som höll mig i handen i morse den korta promenaden till kyrkan innan det var dags för T´s första uppträdande. Uppträdandet gick jätte bra och det var om möjligt en ännu gladare tjej som gick med mig hem dessutom med en stor bukett rosor i famnen som hon fått från oss. 
Resten av dagen har sedan spenderats med att städa och renovera köket som börjar nu ta form igen vilket känns riktigt bra och D har verkligen varit jätte duktig. Dagen avslutade sedan jag och K med en raskpromenad runt kvarteret.
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
 
Publicerat: 2013-10-13 @ 21:02:25


Lördag 131012


Jag och barnen har haft en lugn dag, med ridning, promenad och bakning som sedan avslutades med veckans tredje löppass under tiden som D fortsatte att renovera köket. Så nu är några av skåpen borta, nya kylen och frysen på plats och det nya golvet har lagts. Kvar är att ordna vägen och taket bakom gamla kylen samt i veckan kommer nya köksfläkten. 
Nu blir det soffhäng med en väldigt trött D samt tidig sänggång då T för försts gångenn ska sjunga i kyrkan i morgonbitti så ingen sovmorgon här inte .

Hoppas ni har en bra lördag!


Publicerat: 2013-10-12 @ 20:14:41


Mys



Hoppas ni har en mysig fredag. Här kör vi soffhäng med sushi middag som avslutades med en japp och kaffedrink, alltså en perfekt kväll! 
Publicerat: 2013-10-11 @ 20:11:44


Löpband

Tanken i dag var att efter jobbet komma hem och dra på mig löpskorna och sätta K på cykeln så skulle vi tas oss en tur till leksaksaffären för att köpa en present till K´s kompis som han ska på kalas hos i morgon. Men när jag satte mig i bilen och åkte hemåt kom regnet och väl hemma både regnade och blåset det ganska mycket. Så fick bli att ta fram löpbandet i stället för första gången den här hösten. Löpbandet är en bra reservlösningen även om jag trivs mycket bättre i skogen. Tyvärr blir det även ganska varmt om man ska springa inne men i dag jag kände inte för att ställa mig i träningsrummet i källaren vilket är det bästa sället att träna då det är betydligt svalare där. Men det bli iallafall 5km. Nu efter en dusch, matlagning och läggning av barn blir det soffmys!
 
 
 
Publicerat: 2013-10-10 @ 20:53:14


Träningstisdag

I går var det ett crossnaturepass som stod på schemat för mig, försöker att hinna med 2 pass i veckan. Och även om det var väldigt tungt att ta sig ur soffan straxt innan kl19 där jag suttit och läst läxor med sonen för att dra på sig träningskläderna och pannlampan för att åka och hämta upp C för att sedan bege sig till skogen och veta att man tidigast är hemma vid 21.30, tycker jag det är lika kul varje gång träningen drar igång. Detta är en träningsform om passar mig väldigt bra, varje pass är upplagt på olika sätt så man vet aldrig innan vad dagens pass innehåller mer än att man vet att hela kroppen kommer att bli tränad och att övningarna varierar mellan kondition och styrka. Att det dessutom är utomhus året runt oberoende på väder ger bara massa pluspoäng enligt mig.
 
I dag är det jobb som står på schemat precis hela dagen, från kl:07.30 i morse till leverantörsmiddagen i kväll som börjar kl:19.00. Så nu hoppas jag att den svidande känslan jag har i halsen när jag sväljer bara är inbillning och att den försvinner under dagen alt håller sig på samma nivå.
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
 
 
Publicerat: 2013-10-09 @ 08:33:58


Adidas

 
 
I går kom ännu ett av mina paket jag beställt och det innehöll dessa super snygga löparbyxor.
Så även om jag inte är snabbast i spåret kommer jag iallafall ha snyggast byxor.
 
Publicerat: 2013-10-08 @ 07:45:00


Vanlig måndag med kaos

Här har vi haft en helt vanlig måndag, eller så vanlig man kan ha samtidigt som man renoverar kök. Det är saker och damm precis överallt och D har fullt upp med byggandet. Men jag har lyckats få lite annat gjort under tiden. Det först jag gjorde när jag kom hem från jobbet var att sätta K på cykeln, så kunde han passa på att dela ut de sista inbjudningarna till hans kalas samtidigt som jag joggade. Jag har haft en veckas helt vilande från träning och hoppas att värken jag haft i vänster smalben samt ljumske har lugnat ner sig, då jag ätit smärtstillande sista veckorna för att klara av träningen. Så inledde i dag med ett lite lugnare pass på 5km. Efter mat, läxläsning och läggning av barn har jag suttit vid datorn och fått iväg lite mail mm som har med crossen att göra. Nu blir det lite hushållssysslor så som att hänga och vika tvätt, fylla diskmaskinen mm innan jag får krypa ner i sängen.
 
Trevlig kväll! 
 
 
Publicerat: 2013-10-07 @ 20:49:00


Citron biskvier

 
När jag var hemma med K i början av förra veckan passade vi på att baka lite
och valet föll på hans favorit, biskvier.
Det är ganska många moment och tar lite tid att göra men är ganska lätt och väldigt gott.
 
Recept:
 
2 äggvitor
400g riven mandelmassa
 
Citron smörkräm:
100g smör, rumsvarmt
2dl florsocker
1 äggula
2msk lemon curd 
 
250g vit choklad, smält
 
Vispa upp äggvitorna till hårtskum.
Blanda ner den rivna mandelmassan.
Klicka ut smeten stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200grader i 8-10min
 
Låt kakorna svalna helt.
 
Blanda ingredienserna till smörkrämen.
Bred på undersidan av kakorna så att krämen bildar en topp.
Ställ i frysen i ca20min
Doppa topparna i den smälta chokladen.
Låt svalna i kylskåp.
Förvaras kallt.  
 
Publicerat: 2013-10-07 @ 07:05:00


Lite shopping

 

Dagen i dag blev precis som tänkt. Det har städats, bakats, men främst renoverats med två små pauser för ett crossmöte samt fika med gäster. Så nu är det smått kaos i köket men förhoppningsvis kommer det att bli fint när det är klart.
Glömde berätta att efter ridningen igår hann T och jag med lite snabb shopping innan vi åkte hem och satte igång med trädgårdsarbetet. Det blev en ny plånbok från Michael Kors samt en höstkappa som ni ser ovan.
 
Hoppas att ni har haft en mysig helg! 
 
Publicerat: 2013-10-06 @ 20:53:40


God morgon

 
Söndag morgon och vi har en lugn morgon tillsammans. I går gavs sig D och K av redan innan kl6 för att köra säsongens sista tävling i mälarfräsen. På tävlingen igår slutade han på en 16:e plats men kom på en 14:e plats totalt i cupen och kom hem med en 30cm stor pokal och ett leende som täckte hela ansiktet. Jag och T passade efter ridningen på att köra ett race i trädgården och hann med att klippa busar, klippa gräset, ta hand om äpplena och köra med trimmern. Så nu är snart trädgården redo för vintern, vilket känns riktigt bra. Dagen avslutades sedan tillsammans med en tapas middag och sedan filmmys i soffan. I dag står köksrenovering, möte, gäster mm på agendan.
 
Hoppas ni får en skön söndag!
 
 
 
Publicerat: 2013-10-06 @ 08:54:37


Love fridays

 
 
Publicerat: 2013-10-04 @ 20:37:36


Enkel cheescake

 
 
Ett litet efterrätt tips som vi gjorde förra fredagen på en enkel variant av bakad cheescake i en portionsformar.
 
Recept
 
Chokladdrömmar
Vaniljkvarg
Philadelphia ost
 
Dela chokladdrömmarna i mindre bitar, så att de fyller ca 2/3 av formarna.
Blanda sedan kakbitarna med vaniljkvargen så de blir ordentligt täckta.
Låt stå ca15min.
Vispa philadelphia osten krämig med elvisp.
Blanda allt väl och fyll upp formarna.
Dekorera med några kakbitar.
Grädda  i 180grader i ca25min
 
Publicerat: 2013-10-04 @ 07:14:00


Crossträning

 
 
 
I dag var det dags för årets sista träningsledda ute träning och jag försökte passa på att ta lite bilder, men som vanligt har jag alltid så mycket annat som måste göras när jag ändå är där så blev inte att jag stod där mer än 10min, men några bilder hann det bli. Detta är som sagt sista träningen ute och min period som EMX skoleansvarig och medlem i styrelsen börjar även den närma sig sitt slut. Har lite kvar här de närmaste veckorna, med SISU listor som ska fyllas i och skickas in, tränare till inneträningen ska ordnas, samt en avslutning och en heldagsträningen på höstlovet men sen är det slut. Vilket faktiskt känns helt okej att lämna detta vidare till någon annan. Får vi se om den känslan håller i sig även när våren sedan börjar närma sig. 
 
Publicerat: 2013-10-03 @ 21:35:41


Work lamp by Design House Stockholm

 
 
 
Vi har bestämt oss för att renovera en del av köket och har kommit så långt att golv är köp och i lördags var D och K och hämtade vår nya kyl och frys. Något som jag tror skulle passa riktigt bra när allt är klart är denna fina lampa från Design House Stockholm. Lika fin när den hänger som när den ligger!
Publicerat: 2013-10-03 @ 07:36:00


Oktober naglar

 
Septembers sista kväll spenderade jag på salongen med att få ny gelé på naglarna. Denna gång valde jag att göra dem lite mer klassiska, målade i franskmanikyr fast för att inte göra det för tråkigt valde jag guldfärg. Och som vanligt är jag mer än nöjd!
 
Publicerat: 2013-10-02 @ 07:24:00


Inredningspaket

Även i dag har vi varit hemma från skola och jobb trots att K nu mår bra, men det måste gå 48h från att man kräkts sista gången innan man är välkommen tillbaka och det har det gått nu så i morgon är det vardag som gäller igen. I dag kunde jag även hämta ut ett av de alla paket som jag beställt, dock var det inredningspaketet som kom. Innehållandes 2st fårskinnsfällar, nya gardiner till köket, lakarn samt en bricka då vår av någon konstig anledning hamnat i garaget och aldrig kommit tillbaka. 
 
 
Publicerat: 2013-10-01 @ 21:07:45



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!