Fyra barn

Arbetsdagen har som vanligt varit kaos men dagarna går så fort och min sista semestervecka närmar sig med stor steg, det är redan onsdagkväll... Efter jobbet fick vi besök av J & C med barn som kom förbi för att äta middag, som bestod av kycklingfilé, ungsgrillad färskpotatis och rödvinsås. Dock fick de bara ett av barnen med sig hem och de andra två ligger nu på en varsin madrass uppe på K´s golv och ser på film. Än är de för uppspelta för att somna, men det finns ju få saker som ser så mysigt ut som en hel hög sovande barn.
För mig är det arbetsdag även i morgon så D blir själv med alla fyra så vi får väl hoppas att huset står kvar när jag kommer hem.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-31 @ 22:08:43


Gotlandsbilder

Det blev tyvärr inte så många inlägg eller bilder uplagda när vi var på gotland pågrund av den dåliga uppkopplingen. Skullle kunna skriva ett flera sidor långt inlägg om att vi gjorde under veckan men det känns lite väl över jobbat men lägger ut lite extra bilder iallafall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-31 @ 08:10:00


Löpning med baktanke

I dag har regnet fallit tugnt hela dagen, men trots detta erbjöd sig D att följa med på en löptur efter att jag kom hem från jobbet. Är något skumt på gång..  vi har som sagt bara sprungit ihop i gång tidigare och nu 2dagar i rad. Tror nog att han har en baktanke, kan vara så att han smygtränar för att själv börja köra cross. Då han äntligen fick arslet ur att köpa en efter att han letat och längtat i flera år. Nu är det ju ett tag kvar innan den är i gång och körbar, men känner jag D rätt kan nog ganska mycket energi läggas på detta om han vill.¨Blev en runda på 5,7km i regn och terräng tillsammans med barnen som cyklade. Är riktigt kul att kunna träna ihop med resten av familjen. I övrigt blir i dag en lugn dag där jag snart har tänkt att krypa upp i soffan och play torsdagens avsnitt av Ernst som jag missade.
 
 
 
Publicerat: 2013-07-30 @ 19:56:40


Omlottskuret linne

 
När H & M hade fraktfritt förra eckan kunde jga inte låta bli att klicka hem detta fina omlottskuret linne i puderrosa för endast 249kr. Linne sitter perfekt och passar lika bra till jeans som till kjol.
Publicerat: 2013-07-30 @ 08:18:00


K´s hallon & vinbärssylt

I dag har varit en riktigt bra dag även om dagen blev lika stressig och kaos artad på jobbet som jag räknat med, men det kändes som sagt ändå bra och jag fick en hel del gjort. När jag kom hem fick jag även med mig D ut på en löptur, vilket är totalt andra gången han följer med under vårt 11åriga förhållande. Blev 6,2km vilket jag känner mig nöjd med, med tanke på temperaturen på +24. När vi var på Gotland hittade K under nyheter i Kränku butiken en sylt som han tyckte såg väldigt god ut, som han gärna ville köpa. Men när jag berättade att den innehöll vinbär och hallon och att vi har hela trädgården full med det bestämde vi oss i stället för att köpa den att gör egen sylt på detta när vi kom hem. Så efter middagen, bestående va grillat och sallad, blev det syltkokning främst då för K som plockat bären själv men även sköte själva kokningen själv medan jag städade av köket. Där efter kröp vi ner i sängen och fortsatte läsa i boken häxmästaren, som blivit en stor favorti hos K. Nu ska jag hänga en tvätt innan jag kryper tillbaka ner i sängen med min egen bok av Viveca Sten.
 

Recept
på Kevin´s hallon & vinbärssylt
 
Önskad mängs vinbär
Samma mängd hallon
Syltsocker
 
Ta önskad mängd vinbär och koka upp i en kastrull med lite vatten.
Låt småkoka en stund.
Sila sedan genom en sil.
Häll tillbaka "vätskan" i kastrullen och tillsätt hallonen.
Låt småkoka tills hallonen lösts upp sig.
Skumma sedan av.
Mätt upp mängden "fruktmos"
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt sedan hälften så mycket syltsocker.
Låt koka upp och små koka en stund.
Häll sedan upp i varma förslutningsbara glasburkar och låt svalna.
Förvara svalt. 
 
Publicerat: 2013-07-29 @ 22:00:54


Glossybox Juli 2013

 
 
Under tiden jag var på Gotland hann juli´s glossybox komma.
Innehållet denna månad var inspirerat från stranden, med innehåll som hårinpackning, fotcreme, naglack, duschcreme och mascara.  
Publicerat: 2013-07-29 @ 07:39:00


Gotlands inredning

Straxt efter klockan 6 i morse var vi hemma igen efter vår vecka på Gotland och det var riktigt skönt att krypa ner i sängen efter en natt på resande fot. Veckan har verkligen varit toppen och jag känner mig mer utviland än på länge. Dagen i dag har varit ganska lugn och det har städats hemma med främst tvättats. I morgon är det jobbet som gäller, i en veckan innan jag har min sista semester vecka. På Gotland blev det en hel del shopping främst inredning som jag måste säga att jag är väldigt nöjd med och som kommer att bli perfekt här hemma under hösten, men även lite annat somgotlandsknäcke,  te från Kränku en butik alla te älskare måste besöka när man är på Gotland samt böcker från de underbara författarna Anna Jansson och Viveca Sten.
 
 
Min jätte fina gotländska dalahäst i betong
 
Kommer bli perfekta på vardagsrumsbordet
 
Rekommenderar!
 
För höstens alla ljus
 
Tänka att få servera lördagsgodiset i denna.
Äntligen blev det av att jag köpte mig ett fårskinn, är det inte underbart!?!
 
 
Nya skyltar till badrummet
 
Publicerat: 2013-07-28 @ 19:07:11


Sista dagen

 
Sitter nu i solen och väntar på att dagens crosstävling ska starta. I dag är vår sista dag på Gotland då vi i natt åker hemåt. För min del hade vi mer än gärna stanna, gärna för alltid. Jag älskar denna ö och närheten till vattnet. Jag har försökt övertala D att flytta hit men utan några framgångar alls. Så i dag blir som sagt sista dagen för denna gång, men jag hoppas att vi ska ha tid och möjlighet att åka över under hösten så det inte blir ett helt år till nästa gång. Bilden ovan är den utsikt som det bjöds på från vårt bord på restaurangen igår.
Publicerat: 2013-07-27 @ 08:18:00


På Tofta strand

 
Medan regnet faller tungt och det blixtrar hemma sitter vi på tofta strand efter dagens tävling och bara myser för att om ungefär timmen bege oss hemåt för dusch och byta om innan vi möter upp D's kusin med barn inne i Visby för att äta middag. 
 
 
Publicerat: 2013-07-26 @ 16:15:56


Kneippbyn

Tyvärr har det inte blivit så många inlägg sista tiden vilket beror på att vi är på semseter men främst på att uppkopplingen i vårt lilla kalkstenshus inte är det bästa och allt går fruktansvärt segt, att jag i dag dessutom glömde kameran i stugan gjorde att antalen kort inte blev så många.
Dagen har spenderats i Kneippbyn tillsammans med  J & R som också är över med sina barn för att tävla. Så det har hoppats, åkt karuseller och klättrats hela förmiddagen fram till kl15 då vi satte oss för att se på Pippi teatern som blev en stor hit främst hos T som är en big fan av alla Astrid Lindgrens sagor. Där efter gick vi över till vattenlandet där barnen badade och åkte massor av vatten ruchkanor med J & R medan jag och D stannade vid bassängkanten, trots värmen som kom på eftermiddagen. Dagen avslutade jag sedan med att ge mig ut på en löprunda på 5,5km, vilket faktiskt är min andra på semestern, blev även en på 5,8km i söndags. Så känner mig riktigt nöjd att de blivit några km trots att vi är iväg och att det varit riktigt varmt, med solen rakt i ansiktet på "hemvägen" båda gångerna.  
 
 
 

 
Publicerat: 2013-07-24 @ 21:25:41


Mera Gotland

Dag nr 3 på Gotland börjar närma sig sitt slut och i dag har det varit en väldigt blåsig och små kall dag så i dag blev det inget badande. Dagen började med att vi tog en promenad medan T red, sedan blev det en tur till Väskinde där D köpte sig en cross, en KTM 450, som behöver lite omvårdnad innan den ger sig ut på en bana igen. Vilket dock inte stör D något. Sedan blev det en road trip över gotland där vi utforskade olika byar och gårdsbuitker. Så även i dag blev det lite shopping, har verkligen hittat massa fina inrednings detaljer.
 
 
 
Publicerat: 2013-07-23 @ 20:00:00


Pyjamas

 
Inför vår Gotlandsresa köpte jag detta söta pyjamas set från H&M 
Är verkligen jätte mysigt material och har riktigt bra passform så rekommenderas varmt.
Just nu och till och med söndag har även H&M fri frakt på sin hemsida uppge koden 0549
Publicerat: 2013-07-23 @ 07:18:00


Gotland

Kl08.05 i går söndag anlände vi med färjan till Gotland och vi har sedan dess hunnit med att shoppa i Visby, bada i havet, ridit och träffat släktingar. Men även försökt att sova ifatt den sömn som vi missade lördag till söndag natt.  
Även idag blir det tidig sänggång och därför bara ett kort inlägg för att i morgonbitti ge mig ut på en ridtur med T igen.
 
Soluppgång samtidigt som vi kl04.30 åkte på färjan i Nynäshamn till Gotland.
 
 
 
Publicerat: 2013-07-22 @ 22:10:48


Kort om tid

En av mina närmaste vänner C och jag tränar en del ihop, främst löpning och brukar springa ca3 lopp ihop under ett år, vårruset, stadsloppet och höstmilen. Men i år skulle de vara bortresta när stadsloppet går så vi har letat efter något annat mil lopp i närheten som vi skulle spring i stället och hittade ett som går i oktober. Men nu har de fått ändrade planer och kommer nog vara hemma när stadsloppet går så nu blir det nog så att vi springer stadsloppet. Dock ligger det bara 4v veckor bort i tiden... Och jag som hållit min träning runt 5km och stadsloppet är 10km. Känns som jag behöver öka på både längd och antalet träningspass ganska radikalt omgående.. Att jag och C en gång i tiden låg på samma nivå märks inte heller längre då hon varit jätte duktig och blivit riktigt snabb och vältränad. Så det första som packas ner till gotlandsresan är träningskläder så får jag helt enkelt ta tag i träningen. Gav mig ut i går bara för att känna av lite vart jag ligger och jag klarade av 7,5km utan att bli allt för trött så borde klara av 10km utan att avlida men tiden är fortfarande hemskt dålig men som sagt jag har ju 4v på mig...
Dagens hallonskörd
 
Publicerat: 2013-07-20 @ 09:14:54


Dagens inköp

 
 
Dessa grymt snygg och billiga solglasögon fick idag följa med mig hem efter en kort shoppingtur.
Publicerat: 2013-07-19 @ 21:20:22


Söderköping och Smultronstället

I går blev en väldigt lugn dag där bara lite små saker blev gjorda från min sida som tex att klippa gräset, jag var helt enkelt för omotiverad till att ta tag i något större projekt. Men fram mot eftermiddagen begav vi oss till Söderköping för att gå längs kanalen och äta glass på smultronstället. Vi hade verkligen jätte tur med vädret men även med kön då det annars vid fint väder kan bli upp mot 1h kön innan man får ett bord men igår tog det bara 10 min trots mycket folk. De serverar verkligen massor av olika glass menyer men mitt val föll till slut på en kombination av hallon och choklad.
 
Även dagen i dag blir lugn och större delen kommer nog att gå åt till förberedelser för att vi åker till gotland på lördag natt.
 
Ha en skön fredag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-19 @ 09:59:00


Rödvinbärssaft

 
 Nu börjar året skörd av vinbär bli mogna.
Först ut blev det vinbärssaft.

Recept

1 kg röda vinbär (ca 2 liter)

5 dl vatten

6-7 dl socker, per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat, per liter saft

Bären behöver varken repas, snoppas eller kärnas ur. Skölj bären och låt dem rinna av. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i bären. Koka ca 10 min. Tryck sönder bären med en träsked mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silställning och låt saften självrinna 20-30 min. Mät upp den i en rengjord gryta. Tillsätt sockret och koka saften på svag värme ca 10 min. Skumma saften väl.Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft. Häll upp saften på väl rengjorda varma flaskor. Förslut dem genast med skruvkork eller kokta korkar. Förvara saften svalt.

Publicerat: 2013-07-18 @ 14:55:41


Trädgårdsskötsel

I går blev det trädgårdsskötsel nästan hela dagen för min del medan T lekte med en kompis och D och K la större delen av dagen på cross, både körande men även underhåll och reparationer. På lördag är det dags igen för tävling sedan är det totalt 3st tävlingar på 1 v. För varje körd timme för K blir det nästan 1h meckande för D för att hålla crossen i skick. Det är mycket som slits och går sönder. Själv rensade jag ogräs, tog bort buskar, klippte ner träd mm så nu ser det lite bättre ut även om det finns massor kvar att göra. Med vår stora trädgård och all frukt skulle vi behöva ha någon anställd på 50% under perioden april till september om den skulle vara i topp skick och hinna ta hand om all frukt. På eftermiddagen dök sedan min syster med familj upp, så vi passade på att grill och bara umgås. Hon jobbar timmar inom vården så när vi andra har semester har hon som mest att göra och har inte haft semester på sommaren någon gång under sitt 28åriga liv. Så finns tyvärr inte så mycket tid för umgäng just under sommaren.
 
 
 
   
Publicerat: 2013-07-18 @ 08:17:54


Kolmårdens djurpark

Det underbara sommarvädret håller i sig och igår blev det en halvdag på kolmårdens djurpark, stora fördelen när man har årskort att man behöver inte känna stressen över att hinna med hela parken på en dag utan kan ta vad man känner för just den dagen.Så efter en lugna förmiddag hemma åkte vi vid lunch och hämtade upp barnen C och W, för att sedan bege oss till djurparken. Önskemålen från barnen för dagen var att hinna med tigrarna, karusellen delfin expressen, surukaterna, leklandet kulmården och linbanan. Dock hoppade vi linbanan då det var ca1h i kö till den så det får bli en annan dag i stället, som sagt fördelen med årskort. Men annars hann vi med allt som önskades och barnen lekt och hade jätte kul. Hemma blev det sedan en löptur för min del på 5km innan vi avslutade dagen med att grilla och se på fotbollen.
 
 
 
 
 
   
Publicerat: 2013-07-17 @ 07:42:00


Tackgåvan

 
 
Detta är tackgåvan jag gjorde till vännerna J & C som tack för att vi år efter år får följa med dem till dalarna över midsommar, för att de suttit barnvakt åt K och T men även för att de är underbara vänner.
På bilderna ser ni deras tre underbara barn som både K och T ser som sina kusiner, trots att de inte alls är släkt. De har känt varandra större delen av sina liv och träffas en hel del, vi firar födelsedagar ihop och även reser en del så de är nog så nära kusiner man kan komma utan blodsband.
 
I dag är planerna att ta med oss just de två älsta lilla C och W till kolmården. 
 
Publicerat: 2013-07-16 @ 10:14:06


Semesterns lugna tempo

Semesterns lugna tempo börjar infinna sig och klockan hann bli 8 i morse innan jag tog mig upp vilket är sent för att vara jag. Morgonen inledes sedan med en promenad i skogen på ca 40min, jag har inte tillräkligt med energi för att träna innan frukost men en promenad passar mig perfekt. Efter frukosten var det bara att inse att även om det är uppehåll och solen titta fram i mellan åt så är det inte riktigt badväder i dag, så det blev i stället en cykeltur till Ingelsta, med en sväng inne på Mio möbler, Team sportia, Media market och toys r us. Dock var det väldigt lite som följde med hem, en jacka till K och en film till barnen. Men fick lite inspiration till hösten inredning. Där efter blev det en sen lunch på MC innan vi cyklade hemåt med en sväng förbi blomster affären. Nu blir
det att pyssla undan lite hemma innan vi åker och lämnar över tackgåvan jag gjorde klart igår, vi får hoppas att de är hemma då de inte har en aning om att vi kommer. Kvällen kommer sedan avslutas med filmmys i soffan med barnen tittandes på deras nya film.
 
Foto från morgonens skogspromenad
 
Publicerat: 2013-07-15 @ 15:16:41


Toppen helg

Helgen börjar närma sig sitt slut och vi har verkligen haft en toppen helg. Lördagen bjöd på underbart väder som vi under förmiddagen spenderade hemma för att vid lunch ta en cykel tur bort till loppisen, letade efter en bricka till ett av borde vilket jag ironiskt nog till slut hittade en hemma hos min mor. På vägen hem gjorde vi sedan två stopp först ett vid hällristningana och sedan för en fika hemma hos E & J där vi blev kvar några timmar.
 
Söndagen började ganska tidigt då K och jag åkte till ICA vid kl7 för att handla,speciellt inför frukosten då vi fick gäster, mina föräldrar och bror då min mor dagen till ära fyller 54år. Så vi bjöd på nybakade scones, den hemmagjorda marmeladen och givetvis "en tårta" limekladdkaka med citrus kesella. Då vädret inte varit det bästa i dag passade vi på att göra lite av de inomhus aktiviteter vi tänkt för semestern, så det blev en tur till konstmuseumet, där K och T gick på dektitivspaning med Ture Sventon. Där efter blev det lite mat innan vi begav oss till bion för att se Dumma mig 2. T hade som vanligt lite små svår att sitta still men K tyckte den var jätte rolig och skrattade massa. Hemma blev det sedan en löptur på 6km tillsammans med K på cykeln. Vilket faktiskt gick helt okejtrots att löpning gått så tungt sista tiden. Nu ska jag sätta mig och pyssla lite med tackgåvan som jag hoppas kunna ge bort i morgon innan jag avslutar denna toppen helg med att se Varg Veum.
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-14 @ 20:48:17


30-års kris

Om ungefär 1,5månad fyller jag 30 år och jag känner hur min 30års kris närmar sig och växer sig större för varje dag. För den är just relaterad till att jag fylller 30... För jag vet inte hur jag ska fira den... Tanken har i flera år varit att vi skulle åka till Paris då men efter den långa och kalla vinter bestämde i oss för att åka under våren så man hade något att se ifram imot så nu vet jag inte alls hur jag ska göra... Och frågorna om detta börjar nu ramla in.. En lite privat fest för de närmaste? Och var drar man då gränsen för vilka som är de nämaste.. En stor fest för hela vänskapskretsen? Med eller utan barn? Ska man hyra en lokal eller vara hemma? Känns som att det kan vara dags att besluta allt sådan ganska snart.. hmmm..
 
På sajten www.feelgoodpills.se säljes dessa
Kanske vore något..
Botar 30 årskris
   
Publicerat: 2013-07-13 @ 07:08:00


Aqua golf

Semesterns "första" kväll börjar närma sig sitt slut och det känns som att det har inletts på allra bäst sett. Då det inte bara var jag som gick på semester utan hela företaget som stänger i två veckor blev det en ganska lugn eftermiddag med väldigt lite att planera vilket gjorde att jag kunde bege mig hemåt ca timmen tidigare än vanligt. Hemma blev det sedan lite resten från gårdages middag innan vi vid kl18 tiden möte upp vännerna A & F för att spela lite aqua golf vilket är något vi bara brukar spel någon gång per år fast att det är väldigt kul. Efter det begav vi oss till Halvars där det blev glass i mängder. T tog en barnens favorit, jag en svarte petter, D två kulor i våffla, minns inte riktigt vad den K tog hette, men stor var den med 3kulor glass, grädde och strössel, kolasås mm vilket gjorde att inte ens han orkade äta upp den. Som sagt en perfekt inledning på semestern..
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-12 @ 22:20:46


Egengjort potatissallad

 
 
I går blev det en riktigt somrig middag bestående av egengjort potatissallad och grillad kyckling.
Detta ären enkel variant av potatissallad som lätt kan varieras beroende på smak och humör.
 
Recept
 
Färsk potatis
Körsbärstomater
Feta ost
creme fraiche med smak av franska örter
 
Skala potatisen och tärna den i bitar.
Koka sedan potatisen tills den blivit mjuk
Hacka körsbärstomaterna och feta osten till mindre bitar.
När potatisen svalnat blanda allt i en stor bunke.
 
Klart!
Publicerat: 2013-07-12 @ 05:46:58


Tavla

 
 
Så här dekorerade jag en av de ramarna vi köpte igår på Ikea med ett av de kort jag beställde
för framkallning från vår Paris resa.
Tavlan kommer att hänga över T´s säng. Där den passar perfekt i hennes rosa rum.
Publicerat: 2013-07-11 @ 07:09:00


2 dgr kvar

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar innan semestern börjar, vilket verkligen märks på jobbet där jag är inhyrd då det är massor som måste hinna göras innan semester stängningen samtidigt som jag försöker lära upp en ny tjej som ska ta över efter mig då jag egentligen inte ska vara uthyrd utan är anställd på kontoret. Men just nu har det företaget det ganska svårt och krångligt vilket gör det ännu svårare för den stakars tjejen att komma in i det hela. Men även om det är kaos, kris och jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem trivs jag och mår så mycket bättre än på mitt tidigare jobb. Men för tillfället innebär det att det inte blir så mycket gjort efter jobbet då jag helt enkelt är för trött så i går blev det bara ett kort träningspass innan jag somnade vid 21 tiden efter att ha läst godnatt saga för barnen, jag kom helt enkelt inte upp efter det.
 
Men i dag blev det iallafall en kort tur till Ikea då D och barnen möte upp mig där efter jobbet. Behövde ha lite saker till en tack gåva. Och då D och barnen bara suttit inne hela dagen pågrund av regnet ville de hitta på något. Så vi passade på att äta där samt även köpa ramar och nya djupa tallrikar, har inte varit riktigt nöjd med dem vi hade samt önskade vita i stället för grå men de har hängt med ett tag då de var de första jag köpte när jag flyttade hemifrån..
Nu ska jag sätta mig och pyssla lite med tack gåvorna innan det troligen även i dag blir en tidig sänggång.
 
 
 
  
  
Publicerat: 2013-07-10 @ 20:28:48


Rabarbersaft

Jag försöker att ta till vara på så mycket som möjligt av det som växer i vårt trädgård, dock hinner jag inte med allt det är så stora mängder. Men något som jag gör varje år och som är väldigt uppskattat av barnen av saft, både av rabarber, vinbär och körsbär. Min egna favorit är nog ändå vinbär, något som kommer att vara klara för att plockas inim den närmaste veckan.
 
 
Recept

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

Häll upp saften i flaskor.

 
Publicerat: 2013-07-09 @ 07:54:00


Sko shopping

I dag var jag inne på vårt kontor och arbetade vilket innebar att jag hann med att göra lite ärenden på lunchen då kontoret ligger mitt i stan och jag har 1h lunch, medan när jag är ute hos kund sitter jag lite mer avsides samt har bara 30min lunch. Så hade lite saker som skulle göras samt att jag skulle kolla efter kläninngar och ev några nya lite finare flipflop då mina gått sönder. Men inte hittade jag någon kläninng men som vanligt kom jag hem med skor, hela tre par... Jag kan bara inte låta bli. Efter jobbet blev det träning, även denna måndag stationsövningar men hör och häpnas med D som sällskap. D är den ända människan som kan ha 3år träningsuppehåll, äta hur mycket som helst men ändå vara smal och grymt vältränad. Efter träningen passade jag och ungarna på att gå upp till M&P och ta oss ett kvälldopp i poolen medan D åkte i väg och köpte middag, grillad kyckling som sedan intogs i den underbara solen på altan. Nu ska jag stryka upp en skjorta så jag har något att ha på jobbet sedan få det nog faktiskt bli en stund på altan med en bok innan sänggång.
 
Dagens sko inköp
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-08 @ 20:39:46


Citronkladdkaka med jordgubbar

Även i dag har varit en lugn och skön dag och vi har spenderat den utomhus i den underbara värmen. 
På förmiddagen åkte vi ut till sörsjön och badade med oss hade vi även picknickkorgen packad både med lunch och fika.
Under eftermiddagen blev det sedan lite sysslor, främst i trädgården innan vi avslutade med att grilla.
Nu blir det Varg Veum på tv 4 innan sänggång.
 

Hittade ett recept på citronkladdkaka med jordgubbar på en blogg som lät väldigt god och somrigt
så det fick bli dagens fika 
Ändrade det bara minimalt.
 
Recept

150 g smör
2 citroner
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
Jordgubbar

Smält smöret och låt det svalna.

Pressa citronerna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt citronsaft, rör om.
Blanda ned det smälta smöret, mjölet och vaniljsocker, rör försiktigt till en jämn smet.
Grädda i 150 grader i 30 min.
Låt citronkladdkakan svalna helt.

Servera med jordgubbar.

Publicerat: 2013-07-07 @ 21:06:56


Morgonpromenad med smultron

 
 
Morgonen inledes med att jag och K tog en morgon promenad, jag i rask takt och han på cykeln medan resten av familjen fortsatte sova. Blev dock med ett litet stopp då vi hittade en glänta med smultron.
Jordgubbar, smultron och sol är det bästa med hela sommaren.
 
Ännu har vi inte gjort några planer för dagen, men det ser ut som prognosen säger att det blir en dag med strålande sol och varmt, så chansen finns att det blir en utflykt till någon badsjön.
Trevlig söndag!
 
Publicerat: 2013-07-07 @ 09:13:36


Mys lördag

 
 
Efter vår mys frukost på altan åkte vi till min svärfar för att lämna av lite jordgubbs- och rabarbermarmelad och några av de bilder jag beställde förra helgen och kom med posten i fredags. Givetvis blev det även en fika.
Efter det åkte vi och köpte med oss lunch innan vi begav oss av till stallet Norf där man håller i
islandshäst SM 2013.  "Vägg i vägg" med tävling liggr även nrkp största loppis som anordnas varje lördag, så efteråt blev det även ett snabbt besök där, dock utan att ha hittat några fynd.
 
 
 
 
Efter att första ha suttit i värmen och sedan grr runt i den på loppisen tyckte barnen att ett badbesök hos mormor och morfar passade sig bra. Så blev några timmar hos dem innan vi avslutade dagen med att åka och köpa en glass och ta en promenad i parken.
 
En riktigt lugn och mysig lördag. 
 
 
Publicerat: 2013-07-06 @ 20:45:27


Jordgubb & rabarbermarmelad

 
Till frukost blev det i dag nybakade scone med hemmagjord jordgubb & rabarbermarmelad.
Marmeladen är enkel att göra och min absoluta favoritmarmelad.
 
 
Recept
 
250g hackade rabarber
1 dl vatten
1/5 l jordgubbar
500g syltsocker
 
Häll i de hackade rabarberna och vattnet i en kastrull.
Låt koka upp och sedan småputtra i 5min.
Tillsätt jordgubbar och sockret.
Låt koka upp och låt det sedan koka kraftigt i 1min under omrörning.
Häll sedan upp i varma glasburkar.
Låt svalna
 
 
 
Publicerat: 2013-07-06 @ 10:23:18


Fredagsmys

 
Efter jobbet blev det ett kort stopp vid affären för att köpa med lite fredagsmys hem.
Annars har jag inte gjort mycker mer än att lagat lite mat och tagit det lugnt.
'
Till middag blev det köttfärsspett med klyftpotatis och sallad med ett glas vin.
 
 
Vi avslutar nu dagen i soffan med nötter, choklad och jordgubbar.
 
 
Publicerat: 2013-07-05 @ 19:32:49


Tröttast

När väckarklockan ringde i morse var jag tröttare än tröttast, trots att jag kom i säng i tid. Men två gånger vaknade jag i natt, först vid klockan halv ett av att det regnade och åskade, och vid 4 tiden men denna gång av att jag hade kramp i vänster lår, finns det värre sätt att vakna på? Så när väkarklockan ringde visste jag inte vad det var som lät, var jag var eller varför jag skulle gå upp. Men upp kom jag till slut, även ungarna var jätte trött och T fick jag väcka 3gr innan hon vaknade till så pass mycket att hon tog sig upp. Ska bli riktigt skönt med helg och bara få sova ut. Helgen är än så länge fri från några stora planer vilket känns riktigt skönt. Blir vädret som prognosen säger med sol och 23+ kan det bli så att jag spenderar den liggandes i en av solstolarna på altan, hela helgen..
 
Trevlig fredag!
 
Publicerat: 2013-07-05 @ 07:57:16


Alla i soffan

I dag har barnen varit på kolmårdens djurpark med min svåger T medan jag och D jobbade. Det var inte en helt enkel uppgift han tog sig an att själv åka dit med 3barn, en på 8 en på 6 och en på snart 2år samt att dra både på barnvagn och skrinda. Som han själv uttryckte det hade det varit inom det militära hade han fått en basker efter denna dag. Men barnen var nöjd. Som tack för hjälpen bjöd vi på middag, grillat med pomme när de kom för att lämnat "tillbaka" dem. Det blev även ett presentkort på bio som en lite sen födelsedagspresent då han även fyllt år.
Men vid 20tiden begav vi oss alla inåt för att se veckans avsnitt av Sommar med Erns och äta popcornt, måste dock säga att det inte var så mycket som tilltalade mig denna vecka, men ändå kul att se.
Nu sover ungarna och själv ska jag ta tag i några måsten.
 
Trevlig kväll
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-04 @ 21:39:47


Gröna naglar

 
 
Naglar i starka färger, gärna med glitter målade i fransk manikyr, det är jag.
Så här ser mina naglar ut sedan igår.
 
Publicerat: 2013-07-04 @ 06:24:30


Halvdag med läkarbesök

I dag blev det bara en halvdag på jobbet eller knappt det då K hade ett läkarbesök på ortopeden inbokat kl11.45, vilket innebar att jag fick åka redan vid 10.30 för att hinna. K är född med vänster fot sneställd vilket innebär att de första tre månaderna i hans liv hade han den gipsad och sedan gjorde man en operation för att förlänga hälsenan. Dock har vi märkt att han inte riktigt springer som han ska med just vänster fot, han har inte ont eller så men han sätter inte mer hälen och det har blivit tydligare ju äldre han blir. Så i dag hade vi som sagt en tid för att de skulle kolla närmare på detta och tyvärr så såg det väl inte riktigt okej ut, hälsenan är helt enkelt fortfarande för kort. Så nu väntar vi på en tid för röntgen som de dock skulle lägga i slutet av sommaren, sedan ska vi tillbaka dit får vi se vad bilderna säger men det verkar nog tyvärr så att han måste opereras för att sedan gå med gips. Trivs inte riktigt med tanken på att han ska behövas sövas ner. Men jag ska inte ta ut något i förväg. Efter det har dagen gått åt för att hinna med alla dessa små saker som man inte riktigt hinner med annars. Så efter en lunch köpte vi nya t-tröjor till T, shorts till K, byxor till mig, en present till min svåger som fyllt år, nya blommor och ett nät att ha över jordgubbarna. Sedan skulle även marsvinen ha mat, spån och akvariet behövde nya växter och ny mal, då den andra passerat till andra sidan, så fick även bli en tur till djuraffären. Efter det var vi och hämtade ut nya tankkort, då man måste stoppa in mittt minst 10 gånger i automaten innan det verkligen känner av det så jag kan få tanka och det har jag inte riktigt tålamod till. Sedan var klockan straxt efter 16 och vi möte upp D hemma, så tog han med sig K och T för att träna lite cross medan jag cyklade i väg till salongen för att göra i ordning naglarna. Väl hemma blev det att steka upp lite pannkakor då ungarna ska till djurparken i morgon och ska då ha med matsäck. Men nu blir det en lugn stund med boken i sängen innan jag slår igen mina blå. 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-03 @ 22:00:59


Rabarber cupcakes med jordgubbsfrosting

 
 
När T och jag bakade igår blev det
Rabarber cupcakes med jordgubbsfrosting.
 
Recept.
100g mjuksmör
1,5dl strösocker
3st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
3,25dl mjöl
1,5tsk bakpulver
0,75dl mjölk
2 hackade rabarber
 
Cream chees frosting
400g cream chees
100g mjuk smör
3 dl florsocker
1dl hackade färska jordgubbar
 
Lägg rabarberna i en kastrull med lite socker och lite vatten, låt små koka till rabarberna blivit mjuka.
Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills smeten blivit pösig.
Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och mjölk till smörsmeten i omgångar och i mellan.
Vänd ner rabarberna.
Värm i ugnen på 175 grader i 17-20min.
 
Frosting:
 
Vispa cream chees och smör krämigt vispa sedan ner floursocker och jordgubbarna.
 
Lägg på frostingen när cupcakesen svalnat och dekorera sedan med jordgubbsbitar
Publicerat: 2013-07-03 @ 07:27:00


Träning och kycklingwraps

Sedan jag byte jobb till att vara konsult, jobbar jag även lite ute hos våra kunder, eller lite just nu är jag ganska mycket ute hos en av dem. Men det innebär att jag arbetar 07.30-16.15, vilket känns riktigt skönt att vara hemma redan strax innan 17. Så i dag har jag hunnit med ganska mycket. På vägen hem stannade jag och köpte lite jordgubbar, sedan när jag kom hem tog jag med mig hela familjen ut på träning, jag joggade medan de cyklade. Löpningen går just nu riktigt trögt och jag har väldigt ont i vänster ben då främst i vaden. Vet inte om jag ska hålla ut och tränar bort det eller om det är bättre att vila ut det.. Kan inte riktigt sätta fingret på vad felet är mer än att det gör ont. Kan bli så att jag fokuserar lite mer på styrka än löpningen ett tag framöver, men i dag blev det i allafall 4,5km. Hemma blev det en dusch sedan var det dags för lite matlagning, vilket blev kyckling wraps.Så enkelt att göra men så gott. Men steker bara upp kyckling filer i små bitar och sedan serverar med samma innehåll som till tacos samt äpple bitar om du frågar mig. Efter lite sysslor avslutade jag och T dagen med att baka, rabarber cupcakes med jordgubbsfrosting, Receptet kommer i morgon. Nu är jag ganska trött och öm i kroppen, så får bli en tidig sänggång med nyaste numret av Amelia snart.
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-07-02 @ 21:44:00


Styleroom

Är man intresserad av att veta mer om hur det ser ut hemma hos oss
kan man besöka våra album HÄR på styleroom.
 
namn
 
köksbord,hissgardin,kökssoffa
 
soffa,kuddar,pläd,new england
 
lexington,gripsholm/överkast/kuddar
Publicerat: 2013-07-02 @ 07:32:00


Stationsövningar

Barnens semester har börjat och jag lämnade dem i morse hemma hos J & C i stället för på skola och dagis, för att sedan bege mig till MVC för att ta min spruta, detta gjorde att hela dagen blev förskjuten då jag först kl9 infann mig på jobbet. Måndagar är även min stressigaste dag med mycket som ska hinna göras vilket gjorde att det inte blev något morgon inlägg på bloggen och att jag satt kvar på jobbet till 18 tiden. Sedan blev det raka vägen hem för att hinna med ett träningspass innan middagen. Har ju inte så mycket att skylla på nu när ungarnas träningar har sommar uppehåll, så då får jag allt ta tag i min egen vilket även verkligen behövs. Så det blev ett ca 30min styrkepass, där man efter en kort uppvärming, kör 25min stationsövningar. En station med 7st armhävningar, sedan 10st knäböj samtidigt som man kastar en boll mot en vägg, 10st situps sedan drar man sig upp för en gren så man får hakan över 7 gånger. Så springer man runt till dessa stationer i 25min och det kanske inte låter så tungt men tro mig det är och speciellt armarna känns nu riktigt tunga. I övrigt har det inte gjort så mycket mer än lite små sysslor och dagen kommer att avslutas med isvatten, ananas och soffhäng med D 
Publicerat: 2013-07-01 @ 20:50:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!