Sista arbetsdagen

I dag gör jag min sista arbetsdag på min nuvarande arbetsplats och helt lätt känns det inte. Inte bara för att jag inte har något nytt att gå till utan det känns även sorgligt när man tänker på hur det gått, när jag började för snart 4år sedan var vi 47st och när jag som sista går hem efter alla omorganisationer är de bara 7st kvar...
Jag önskar dem all lycka till och hoppas att det vänder!
För min egen del löser det sig framöver, det har det alltid gjort! Dock räknar jag nu med en lugn december och mycket lussekatt bakande.

 
Första julklappen slogs in igår, då den ska till en arbetskamrat
Publicerat: 2012-11-30 @ 07:26:00


Julkänslan närmar sig

 
I går när jag åkte från jobbet hade vi nästan 5-6cm snö på marken och det fortsatte falla. Jag älskar snön och tycker att det finns få saker som tar fram julkänslorna så mycket som snön, så tanken var att hämta barnen för att sedan passa på att vara ute i trädgården i snön en stund innan jag skulle på styrelsemöte med crossen.Dock visade det sig att kylan/snön inte nått så "lång söder ut" utan när jag bara hade någon km kvar till dagis var regn i stället... o när jag kan till skolan hade K varit ute hela eftermiddagen så han vara både blött och kall och ville inte alls vara ute... Så jag fick åka hem och göra lite sysslor, dammsuga, vika tvätt och laga mat i stället innan styrelsemötet, inte lika kul men nödvändigt...
De närmaste dagarna kommer nu att gå i julens tecken.
I morgon fredag ska jag o D på julbord med hans jobb och barnen ska sova hos E&J. På lördag har jag lovat barnen att vi ska julpynta och pyssla, det är den dagen på året ungarna tycker att är jätte kul att städa och hjälper gärna till då man sedan få sätta upp alla jul saker. På söndag 1:a advent kommer J&R med barn på adventsfika, så nu ska väl julkänslan infinna sig :)
 
 
Publicerat: 2012-11-29 @ 08:08:00


VILL HA!!

Publicerat: 2012-11-28 @ 11:33:00


Jultidningar och kalendrar

Nu börjar julen närma sig på riktigt. I går när D och barnen var på innebandy träning passade jag på att ge mig ut och handla de resterande paketen till julkalender som jag lovat barnen att göra till dem, gick faktiskt över förväntan, så nu saknar jag bara 2st paket som jag tänkte hinna köpa i dag på lunchen.
Var även och hämtade ut kartongen med jultidningar som K sålt.
Tycker själv att det är lite stressigt att hinna med allt, med att meddela att de kommit så alla har pengar redo och hinna dela ut dem mm, men K tycket att det är så kul och kämpar faktisk för att nå sina uppsatta mål, i år var det ett Xbox 360 kinect. Så nu vill han inget annat än att dela ut jultidningarna så vi kan betala räkningen så spelet kommer.
Ungarna längtar nu för fullt på att julen ska komma även om jag har haft väldigt svårt att få julkänslan att komma med en snitt temp på 7+ ute senaste månaden och häll regn senaste 36timmarna, men nu har det börjat över gå till snö utanför fönstret på jobbet, även om D säger att det regnar på hemma..
Jag längtar nog mer än barnen till snö och kyla..

 
Förra året firade vi en vit jul i Åre, medan det hemma regnade på jul..
 
Publicerat: 2012-11-28 @ 09:00:00


Olyckan och matlagning

Gårdagens förmiddag fylldes i stället för jobb, med samtal till försäkringsbolaget, polisen, bilverkstaden mm efter min närkontakt med vildsvinet. Händelsen omnämndes i dag både i tidning och på tv4 nyheterna. Jag som var där, måste dock säga att det kändes inte som en så stor grej som det hela har blivit. Känns jätte onödigt att det hände och stackars djur, men i det stora hela gick det ju bra! Ska nog inte tänka på konsekvenserna om den hamnat framför bilen...
Efter jobbet åkte jag och hämtade K från skolan för att göra det som måste göras varje vecka (vi gör iallafall), som är så tråkigt.. Stor handla, just själva handlandet är inte så tråkigt men att veta vad man ska köpa, för då är vi tillbaka till det jag skrev förra veckan... Vad ska vi äta i veckan..
För min del uppskattar jag mat som kan tillagas i ugnen, för det innebär att man hinner göra lite av de andra hemma sysslorna samtidigt som man lagar maten, istället för att stå vid spisen.

En favorit både hos barn och mannen är kassler i ugnen med potatismos.

 
Ingredienser
 
Kassler
Ananas
Matlagningsgrädde
Riven ost
 
Har inga fasta mängder av varje utan kör på känsla
 
Fyll en ungsform med skivad kassler.
Lägg över skivade ananasringar
Häll över matlagningsgrädde
Strö över riven ost.
 
Stoppa in plåten i ugnen i ca: 200grader tills osten har smällt och fått lite färg,
brukar ta lika lång tid som för potatisen till potatismoset att koka upp och bli klar.

 Snabb, lätt och god vardagsmiddag!

 

 

 
 
Publicerat: 2012-11-27 @ 07:05:00


Vildsvins olycka

 
 
 
På väg till jobbet var jag i dag med om min första bilolycka. Ett vildsvin sprang rakt in i höger passagerardörr, samtidigt som jag körde i 90km i timmen. Både jag och vildsvinet klarade sig men höger passagerardörr tyckte inte det var så kul utan fick sig några smällar, så nu ska bilen in på verkstad. Som tur är har jag helförsäkring och i den ingår självrisk reducering vid viltolyckor, så jag slipper iallafall betala. Men jävligt onödigt var det, jag menar hur lyckades han springa in i bilen när den åker i 90km i timmen (vilket är den lagliga hastigheten på den vägen).. Rolig början på måndagsmorgonen...
Publicerat: 2012-11-26 @ 08:44:00


T bakar

T tyckte att det var väldigt fuskigt att K fick baka helt själv i fredags så när hon fick höra att vi skulle åka och hälsa på farfar i dag, bestämde hon att vi inte skulle köpa med oss fika, för tydligen tycker han bara om hembakat, enligt T, utan hon skulle baka, helt själv!
Även hon ville använda en av recepttavlorna så jag gjort, så blev hallon cupcakes.
 
Recept:

Hallon CupCakes

100 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
3 st stora ägg
0.5 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
3.25 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk
100 g hallon +1 tsk mjöl

Cream cheese frosting

250 g cream cheese
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker

Värm ugnen till 175 grader.  Gräddas 17-20min

Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig.

Tillsätt vanilj.

Tillsätt mjölblandningen med bakpulver och mjölken till smörsmeten i omgångar.

Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.

 Blanda hallon med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.

Cream cheese frosting
Vispa cream cheese och smör krämigt.Vispa sedan i florsocker
 
Dekorera de färdiga muffinsen med frostingen efter de svalnat.
 
Publicerat: 2012-11-25 @ 14:23:00


Morgon mys

Söndagsmorgon mys med varm oboy grädde, minimarshmallows och nybakade mackor.
 
Publicerat: 2012-11-25 @ 09:35:00


Ett tillfälle då fredagar är helt odugligt

Igår tog jag mig äntligen ut i spåret. Fredagar är en dag som för min del passar sig väldigt bra för att hinna springa i skogen innan det blir mörk då D slutar redan kl12 och har på så viss redan hämtat barnen när jag kommer hem,så jag kan ge mig av direkt. Dock är det en sak jag aldrig lär mig, jag försöker med komma hem så tidigt som möjligt på fredagar, och ett sätt att göra detta är att strunta i lunchen och jobba in den istället. Vilket innebär att när jag kommer ut i spåret finns det inte så mycket energi kvar, då det brukar var en 6-7tim sedan jag åt senast och då var det 2mackor till frukost. Svårt att förvänta sig något bra resultat då, varken på tid eller längd. Men jag kom mina 5km på 30min blankt så ska väl ändå inte klaga.
Fredag är nog min favorit dag i veckan, men det finns ett tillfälle då fredagen är helt oduglig, speciellt på eftermiddagen, o det är om man behöver få tag på någon typ av kundtjänst.
Igår efter vi lagat maten och plockat utan skulle jag sätta i gång diskmaskinen, ingenting händer utan startknappen bara blinkar... okej, vad innebär detta?? Det visar sig att vi faktiskt har kvar instruktionsboken, så fram med den och upp med sidan När något inte fungerar. Om start knappen blinkar en gång innebär det osv, okej, hur många gånger blinkade vår? Så försöker startar diskmaskin igen och räknar, 1, 2, 3, så 3st blinkningar. Fel: Översvämningsskyddet har utlöst. Okej, hur kommer det sig? Åtgärd: Kontakta servicetekniker, VA?? På alla andra antal blinkningar finns det en åtgärd man själv kan göra men inte på antalet 3 då måste en servicetekniker komma.... O det är många tekniker som rycker ut på en fredag eftermiddag? Så nu får vi handdiska hela helgen och hoppas att vi kan lösa det på måndag.
Men jag tog ett djup andetag och tog tag i disken med än gång. Efter det kröp jag upp i soffan med resten av familjen och såg de försöka 8st avsnitten av Mysteriet på Greveholm, julkalendern från 1996. Är även där året julkalender utspelar sig.

 
Trevlig helg på er!
 
K bakar Brownies till fredagsmys från en av recepttavlorna,
 
Publicerat: 2012-11-24 @ 10:30:00


Styrketräning och mys

Det var jag som skulle hämta båda barn igår, så sagt och gjort. Efter det åkte vi för att ordna de ärenden vi hade inplanerade, införskaffning av födelsedagspresenter, lite komplettering av veckoinköpen och hämta ut mitt paket på posten. Dock gick allt detta mycket snabbare än vad jag tänkt så när vi kom hem stod jag i valet och kvalet om hur jag skulle göra, var 1h kvar innan D kom hem och kunde ta ungarna så jag kunde ta mig ut o springa. Jag har så svårt att ta tag i träning om jag inte kan göra det med en gång efter jobbet, tillsammans med att det som vanligt regnade ute, så jag beslutade att satsa på styrketräning i stället. Vi har ett nästintill fullutrustat träningsrum i källaren, så tog mig ner där och körde 1h boxning och styrketräning. Jag skulle egentligen behöva byta ut ett av mina löppass i veckan mot just styrketräning, behöver få lite mer träning för överkroppen. Kanske borde satsa på det nu över vintern... Efter var det dags att ta tag i de vanliga hemma sysslorna, matlagning, dammsuga, läxläsning mm Men när allt det var klart och jag duschat, kröp jag upp i soffan med resten av familjen och hade lite torsdagsmys framför barnprogrammet fixa rummet, med glögg och pannacotta som K gjort medan jag lagade mat.. 
 
Lite bilder på de två hjärtan jag köpte på heminredningspartyt
Sitter över kökssoffan i köket.
 
Publicerat: 2012-11-23 @ 09:18:00


Onsdags eftermiddag & kväll

När jag hämtat K igår hade vi lite tid över innan mötet med SISU, så vi passade på att göra lite ärenden, bland annat att köpa tavellister till tavlorna i köket. Tanken var att jag skulle ha gett mig ut på en löprunda efter mötet, men när vi kommit hem och alla sysslorna med matlagning, läxläsning, barnläggning mm var klart var jag inte minsta sugen att ge mig ut i mörkret, så valde att sätta upp tavlorna o lite annat pyssel i stället och sedan ta 30min på löpbandet. Detta är andra dagen i rad som jag väljer löpbandet istället för att ge mig ut, så får snart ta mig i kragen, även om löpbandet är bra är det verkligen inte samma sak som att komma ut. I dag vågar jag dock inte lova något, då jag ska hämta båda barnen, och så måste vi åka och köpa födelsedagspresenter då K ska på kalas/disco i helgen, sedan har även mitt paket från inredningspartyt kommit så ska hämta ut det, och inte att glömma de vanliga sysslorna som måste göras dagligen när man har barn och hem...
 
God morgon!
 
 
Publicerat: 2012-11-22 @ 07:48:00


Inget avancerat

I dag ska jag nog hålla mig till de enklaste uppgifter, klockan är snart 9 och men de känns som min hjärna inte har vaknat ännu. Helt plötsligt kommer jag på mig själv med att sitta och stirra på dataskärmen men gör ingenting, jag bestämmer mig då för att göra en viss uppgift, men iväg flyger tankarna och jag gör något helt annat i stället... Hoppas att jag kommer igång efter att ha ätit lite frukost.
I dag blir annars en ganska lugn dag, efter jobbet ska jag hämta upp K, sedan har jag ett möte inbokat med SISU, för att diskutera ev utbildningar för tränarna på crossen. Beroende på när vi är klara, ska jag försöka få in ett löppass, med mina trasiga skor :( innan dagen är slut.
 
 
 
Publicerat: 2012-11-21 @ 09:07:00


Mat utmaningen

Jag tycker om att laga middagar och baka, men vardagsmat tycker jag är så fruktansvärt tråkigt. Oftast måste det gå fort, de ska va nyttigt,det ska kunna ätas som matlåda, alla i familjen ska tycka om det och gärna inte kosta för mycket. Försök att få ihop det pusslet, för min del innebär det att det känns som man alltid äter samma saker. Man har hittat vissa rätter som funkar och så håller man sig till dem.När vi pratade om detta hemma för några veckor sedan sa K att så svårt kan det inte vara. Detta har sedan legat och gnagt i bakhuvudet tills i helgen då jag kom på hur jag skulle utmana både mig och honom. K skulle få stå för veckans veckohandling! Så igår åkte vi till affären och handla, jag hade bestämt innan att han helt själv skulle få välja allt, de enda jag skulle lägga i vagnen var sköljmedel.
Jag var lite orolig att jag skulle behöva försöka få ihop en måltid på köttfärs, korv och bananer, men han gjorde jobbet ganska enkel för mig.
Veckans matsedel blev:
Måndag: Färsk pasta med ost sås och baguette
Tisdag: Tunnbrödrulle med korv (en dag då maten måste gå fort innan träning)
Onsdag: Potatismos med köttbullar
Torsdag: Fyllda pitabröd
Vad han ville ha till fredagsmys skulle han fundera på tills på torsdag.
Tror han tyckte det var ganska kul att få gå där i butiken och bestämma allt själv, även om han också insåg att det inte var så lätt.
För min del blev det inte några nya kulinariska matupplevelser man jag slapp bestämma allt en vecka.
Kanske ska göra samma sak fast med T nästa vecka, eller ju mer jag tänker på det... nää.. är nog ingen bra idé..
 
Måndagens mat
Färsk pasta med ost sås och baguette
 
Publicerat: 2012-11-20 @ 20:33:00


Bullar och dyrt träningspass

När jag var klar med städningen i söndags hade jag någon timme över innan det var dags att göra sig i ordning för träning, så vi bestämde oss att det fanns både tid och lust att hinna baka bullar.
Just nu är ungarna inne i en väldigt lugn period och håller sams, hjälper varandra och leker bra, så för tillfället är allt väldigt kul att göra med dem, så sagt och gjort bullar blev det.
Efter det gav jag mig iväg på träning, då det vägrar komma någon kyla och snö, är det väldigt lerigt och vid 16tiden väldigt mörkt i skogen, så träningen sker med pannlampa.
Tyvärr är de pannlampor som lånas ut på träningen inte de bästa så man ser inte riktigt så bra som man skulle önska, och det är ju inte så att träningen sker på något spår utan vi ä ute och springer och tränar mitt bland grenar och snår, det brukar ta ca2min innan man är sjöblött om fötterna och allmänt skitigt. I söndags lyckades jag i mörkret missat en gren och på något sätt fastna med foten under, jag höll mig på fötter, men skon fastnade och "nätet" på ovansidan av skon slets sönder. Jätte kul, skona är inte mer än 2månader gamla och kostade 1700, finns nu en övervägande risk att nya måste inhandlas, har inte alls lust att lägga ut de pengarna "igen". Jag kanske borde satsa på en riktigt bra pannlampa...
 
 
Bullar på jäsning
 
  Mycket bullar blev det   
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-20 @ 09:00:00


Önskelista

I dag har jag hittat det första att skriva upp på årets önskelista.
K kör ju som sagt en KTM, och på träningar och tävlingar är det väldigt viktigt för honom att så mycket som möjligt är orange eller står KTM på.
Så detta är ju ett måste inför kommande säsong.
Finns kanske en risk att jag får lite konstiga blickar av barnen när jag ska hålla i träningen för de små, eller?
 

Vad tycks?
 
Publicerat: 2012-11-19 @ 12:56:00


Nya tavlor

I helgen gjorde jag några nya tavlor till köket.
Måste dock köpa 2st tavellister innan jag kan få upp dem på väggen.
 
Jag skriv ut olika recept, jag valde olika bakverk på ett grått papper.
Köpte till "klistermärken" från panduro och ramar
 
Första tavlan klar 

 
Det färdiga resultatet

 
Närbild
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-19 @ 07:16:00


Äntligen!

I går tog jag mig i kragen och åkte ner på stan och klippte mig vilket inte var en dag för tidigt. Man skulle kunna tro att det är en rymdresa vi pratar om, för ungefär lika omständligt och lika mycket planerade behövs för att jag ska komma iväg till frisören. I verkligheten tar det 15min dit och 45min att klippa sig och sedan 15min hem igen, men ändå har jag så svårt att få till det. Men i går blev det som sagt av. Passade även på att shoppa lite nya kläder när jag nu ändå gjort denna långa resa ner till stan :) Blev lite bas saker så som underkläder, linnen, leggings mm Men hittade också ett par helt underbara knallröda stövletter, och då vädret ännu inte bjudit på någon snö får jag även möjlighet att använda dem fast vi är i mitten av november.
 
I dag blir en lugn dag, jag håller på med lite städning medan K & D har varit och kört cross, och för att nu vara på racingkalas (köra gokart), sedan vid kl16 är det dags att ge mig av till träningen. Om vi hinner och känslan infinner sig kan det vara så att T & jag även passar på att baka lite bullar, tiden får utvisa...
 
 
FORTSATT TREVLIG HELG!
 
Publicerat: 2012-11-18 @ 11:55:00


Julmarknad

Morgonens bestyr med löpning, duschning och frukost är precis avklarat och jag ska snart sätta mig i bilen för att åka ner till stan och äntligen klippa mig och inhandla lite nya vinterkläder.

 Igår var vi för 8:e året i rad på Ekenäs julmarknad. Vi har några saker som återkommer på vår inköpslista varje år, bland annat slottsglögg, smaksatt honung (finns i många goda smaker och rekommenderas varmt om man har barn som vägrar ta hostmedicin när de är förkylda), varma brända mandlar mm

Nu hann jag med lite julshoppning i torsdags annars brukar detta vara startskottet för att det börjar närma sig jul, en riktigt mysig tradition som även gillas av ungarna.

Nej, nu måste jag sätta fart.

GOD MORGON!

 
 
Publicerat: 2012-11-17 @ 09:18:21


Vår familj

Detta är vår familj och vårt hus enligt 5 åriga T
 
Till vänster storebror K,  lillasyster T, Pappa D och sist Mamma.
Mellan mig och D ser ni marsvinen Mumin & My
 
 
Vårt hus.
Är två våningar högt och gult.
På dörren ser ni även att vi har en dörrkrans.
 
Publicerat: 2012-11-16 @ 13:13:38


Julshopping

I går tänkte jag att det var dags att börja lite med julshoppingen så att man inte behöver ta allt på en gång i panik, dessutom har jag lovat ungarna att de i år ska få en varsin hemgjord kalender. Det kändes som en jätte bra idé då, men nu när jag ska lyckas få ihop 24st små presenter INNAN 1dec. Jag tycker inte jag gör annat än plockar undan och kastar massa små skit som ungarna lägger överallt och nu ska jag själv bidra till detta, och inte nog med det dyrt blir det också, även om man köper små saker, så ligger det mesta runt 10-20kr, säg 20krx24x2= 960kr.
Sen ska de ju även ha julklappar utöver detta, och jag vet inte alls vad jag ska köpa, och trots min shopping runda igår blev jag inte mycket smartare.
Men det brukar lösa sig och till slut ligger det i stället alldeles för mycket julklappar under granen.
I dag fortsätter i julens tecken då det är julmarknad på Ekenäs slott i kväll, ett måste vi går på varje år.
 
Några saker som inhandlades igår
De få julklappar som inhandlades ligger dock redan undan gömda :)
Publicerat: 2012-11-16 @ 08:50:00


Inte alltid som man tänkt sig

Vissa dagar blir inte alls som man tänkt sig...
I bland blir dagen bättre och i bland sämre..
I dag blev min dag det sista alternativet.
Jag hade inte hunnit vara på jobbet mer än 30-40min innan mobilen ringde vid kl7.20, det var då min mor som berätta att hon precis kört min far till akuten.
För att förstå hur jobbigt det här är att höra, måste man veta att min far är sedan 25år tillbaka är sjukpensioner, då han haft både blodproppar och hjärtinfarkter, och han vägrar åka till akuten innan det gått så långt att man nästan måste bära honom dit.
Men nu mådde han så dåligt att han bad mamma köra upp honom, dock fick hon inte alls följa med in, som vanligt, envisa gubbe!!
All motivation och koncentration försvann omgående, så jag gjorde de jag var tvungen på jobbet sedan åkte jag upp till honom.
Denna gång slutade det dock lyckligt med att det "bara" var kärlkramp och dålig syresättning. Så är det bland annat färdigt rökt för honom. Efter det hämtade jag barnen och vi har passat på att jobba lite trädgården innan mörkret kom.
Nu ska jag göra lite hushållssysslor och laga mat innan en av mina närmaste vänner kommer vid 18tiden för att gå över till en annan vän på inredningsparty, med lite snittar och dricka.
Passar perfekt på en onsdag kväll!
Har varit på ett party innan med samma företag och de har riktigt fina saker till bra priser, har även kollat igenom deras katalog på nätet så har lite koll på vad jag ska handla :)
 
Lite av deras utbud
                  
 
Publicerat: 2012-11-14 @ 16:15:00


Måndag

När jag hämtade barnen igår bestämde vi oss för att åka en stund till skogen innan vi åkte hem, men det gäller att skynda sig om man ska hinna något innan det blir bleksvart ute.
Vi letade efter fina kottar till juldekorationerna och började bygga en koja.
På vägen hem passade vi på att hämta lite cross delar hos Ronnie & Jossan, det går alltid åt, tack så mycket!!
När vi sedan kom hem var det dags för matlagning och läxor.
Medan jag står där och steker pannkakor och K gör matte läxan kommer T in i köket och känner att hon ska nog hjälpa brorsan lite.
Hon vet ju hur det brukar gå till så hon ser på K och säger
-K vad är 3+5?
K svarar: 8..
-Vad är 4+6?
K svarar: 10..
In i köket kommer då D.
T ser då lite filurig ut.
-K vad är mamma + pappa?
K svarar: kära
Älskade barn :)
När läxor, matlagning, duschning av barn mm var klart kände jag inte alls för att ge mig ut och träna i kylan som börjat smyga sig på ute, så nöjde mig med 30min på löpbandet hemma.
Efter en dusch var dagen sedan slut :)
 
Vi bygger en koja
 
Ligger och tittar efter stjärnor
Publicerat: 2012-11-13 @ 07:12:00


Renovering av trapp

Äntligen är renoveringen av trappen klar.
Tyvärr ser man inte riktigt på bilderna hur illa det faktiskt var och hur det såg ut innan vi flytta in och gjorde vår första budget renovering, ska vi inte ens prat om.
Har tyvärr inga bilder men tänk er, trappen var i furu men ljusbrun heltäckningsmatat på trappstegen, tapeten var ljusbrun med blommor.
Man hade även tapetserat halva väggen från mitten av väggen och nedåt med en tapet som skulle se ut som mörkbrun panel, dock var den så solblekt på sina platser att den var ljusgrå.
Bilderna till vänster är före och de till höger är efter :)
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-12 @ 13:41:00


Farsdag kladdkaka och träning med pannlampa

I går firades 2st pappor, min egen och mina barns med kladdkaka och glasstårta. Dagen avslutades sedan för min del med träning. Jag & Carina håller i träningen med crossnature, även om mörkret och kylan gör det något jobbigare, i går var det även riktigt lerigt och mot slutet kom regnet. Barnen tittade riktigt skeptiskt på mig när jag kom hem, håret hängde blött ner i ansiktet, jag var lerig på knäna och från armbågarna mer till fingerspetsarna, det plaskade om skorna när jag gick så blötta var de. T stod där en stund och tittade medan jag tog av mig de blötta kläderna, efter en stund lyfter hon upp min ena vante och säger -Men mamma vad har du gjort, skulle inte du bara ut och springa... Försöker förklara att jag även tränat annat, armhävningar, sit ups mm. Hon lägger då ner vanten och säger -Hade det inte varit bättre att göra det inne när det regnar ute...
Publicerat: 2012-11-12 @ 07:30:00


Morgon stund har...

Klockan är 7 på söndag morgon och jag har redan tömt diskmaskin, satt igång en ny, städat av köket, fyllt upp diskhon med vatten för att diska av kastrullerna, plockat ihop all tvätt och satt igång en tvättmaskin... morgon stund har guld i mun.... nej nu ljuger jag, jag har gjort allt det där men inte för att morgon stund har guld i mun utan för att T vägra låta mig sova.. Vid 3 tiden vaknade jag och var så tok kissnödig, så jag låg där i sängen och övervägde med mig själv, hur gör jag nu för att få sova resten av natten... Man skulle kunna tro att det bara är att gå upp och kissa, men inte i vår familj för T:s rum ligger rakt över badrummet och hur jag än gör och smyger vaknar hon ALLTID och kommer där efter in i vår säng. I natt hade jag inget val jag var för kissnödig, så jag smög det tystaste som gick, men det tog inte många minuter efter jag lagt mig så kom hon, ungen har super hörsel. Problemet är sedan att hon är ju inte still när hon sover utan ligger o sparkar som en propeller i sömnen. Fick dock sova några timmar till men vid 5tiden började hon fråga om det inte var dags att gå upp snart.. När klockan sedan var straxt efter 6 när hon frågat 8 gr om det inte var morgon och övergått till att börja sjunga för sig själv fick jag erkänna mig besegrad o gå upp. Men som sagt man hinner ju med mycket..

I går blev en ganska lugn dag, K bestämde i sista stund att han skulle köra KM i Krokek, vilket inte gick något vidare då det visade sig efter halva loppet att lamellerna var helt slut, så cykeln drev inte framåt och K fick bryta, men han var nöjd ändå.
T & jag åkte valde att åka till stallet i stället.
Vid 1 tiden gav vi oss sedan ut till Kråkan för att förbereda för prisutdelningen av årets KM.
Kl15, var det sedan dags, K kom 3a i 65 klassen, och då han när tävlingen var inte kört 65:an mer än någon månad var han jätte nöjd.
Dock måste vi snart köpa en till hylla då prishyllan håller på att bli överfull.
Efter det åkte K och jag och gjorde lite ärenden, för ett sedan krya upp med resten av familjen i soffan.
Nej, är väl bästa att gå och diska lite kastruller..
God morgon!
 
Publicerat: 2012-11-11 @ 07:27:00


Fredagsmys

I går blev en lugn och skönt dag och kväll.
Jag kunde smita från jobbet redan vid lunch tid så åkte och hämta T för att sedan åka och handla till fredagsmiddagen.
Emma och Johan med barn skulle komma förbi och äta,  så på menyn stod färsk pasta med lax och räkröra och hembakta baugetter.
Hade inte lagat lax och räkröran tidigare, utan hade googlat fram receptet under förmiddagen, men jag kan rekommendera den.
Behöver inte serveras med pasta utan kan även tänka mig att den är riktigt god i bröd på utflykten.
Lax och räkröra:
 
200g créme fraiche
1,5 dl majonäs
200g gravad lax
200g skalade räkor
2st kokta ägg
0,5-1dl hackad purjolök
Dill
 
Skär upp laxen och de kokta äggen i bitar.
Hacka dillen.
Blanda créme fraiche och majonäsen.
Blanda i de hackade och skurna ingrediensera samt räkor.
 
Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.
 
 
Till efterrätt serverades sedan vit chokladmousse med körsbär.
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-10 @ 10:38:00


Trotsade mörker, regn och rusk..

Trots att vädret gjorde allt för att man skulle hålla sig inomhus igår tog jag mig i kragen efter en tung dag med dåligt humör och gav mig ut på en löprunda, blev dock mitt i bostadsområdet på asfalt (vilket egentligen inte är min grej) men mörkret gav mig inget val. Blev 6km även om det var för jävla tungt i början mörker, regn och det värsta av allt blåst...

Mina bästa tips för att ta sig ut även när det är skit väder:

- Man har hört det många gånger bestäm dig innan. För min del fungerar det inte alls att planera lång i förväg, utan jag brukar bestämma mig på morgonen eller runt lunch, för då vet jag vad som händer resten av dagen, om jag hinner och träningshumör. Men när jag väl bestämt mig håller jag fast vid det även om det kommer lite regn... Så bestäm dig innan!
- Lättast är att träna direkt när man kommer hem från jobbet och är uppe i tempo, men om det inte går, som för mig igår då D jobbar längre på torsdagar, varva inte ner. Tänd upp hemma, låt det inte vara halvmörk, håll dig sysselsatt, töm diskmaskin, dammsug, sätt igång en diskmaskin, plocka undan mm
-Ta på träningskläderna, har man väl fått på dem, letat fram allt och snörat på skorna, så vänder man inte i dörren för lite regn..

När jag sedan kom hem var D precis klar med maten, så lite mat och en dusch senare, värmde vi på lite glögg, tände några ljus och jag och ungarna kröp upp i soffan och såg på fixa rummet, ett inredningsprogram för barn, inte bara jag i familjen som gillar inredning :)

I dag kommer Emma och Johan med familj, och de "stora" killarna K & V ska på Disco.
Så blir en kväll med trevliga vänner och förhoppningsvis god mat och lite vin :)
Så i dag blir en riktigt bra dag :)
Publicerat: 2012-11-09 @ 08:48:00


Tung dag

 
 
Jag brukar hålla humöret upp men i dag känns det som en tung dag, till och med vädret håller med..
3 veckor kvar sedan går jag ut i arbetslösheten.. Känns inte alls kul, känns dock inte som jag är ensam.
Senaste rubrikerna i tidningarna:
Totalt 46 000personer varslade 2012
Ericsson varslar 1500personer
Fabrik lägger ner 230 varslas

Vad säger man?

Det jag ser minst i fram emot är att sätta sig och planera med dagis och frita, hur ska de gå, vilka dagar och tider, mm har inte alls lust att göra det.. Vill bara att det ska rulla på... Men det måste göras det också...

Men efter D kommit hem från jobbet, slutar senare torsdagar, ska jag dra på mig löparkläderna och trotsa regnet och mörker.
Efter det brukar det mesta se bättre ut och i morgon är en annan dag, o fan vad bra den kommer att bli...
Publicerat: 2012-11-08 @ 14:01:00


När man inser att barnen är smartare än du själv.

Sätter mig i bilen tillsammans med barnen.
Fan så kallt det är med skinnsäten, jag får ju frost skador på rumpan.
Sonen svarar: Mamma det kan vara dom där små trosorna du har på dig....

Står i hallen och letar förtvivlat i olika jackor och väskan.
-Fan jag hittar inte bilnyckel.....
Dottern säger ordagrant
-Mamma kan ju vara så att den kanske sitter i bilen eftersom du har varit ute och startat den, eller vad tror du...
Publicerat: 2012-11-08 @ 07:41:29


Snygga igen

Publicerat: 2012-11-07 @ 18:51:00


Fint besök kräver bakning

 
I helgen hade vi fin besök, K &T:s kusin, Nina, så då tyckte ungarna att vi behövde baka, men kunde inte alls komma överns om vad, så de slutade med att det blev banansockerkaka, K:s val och jordnötskakor, T:s val. Mamma ville dock vara med på ett hörn och bestämma lite också, men tyckte det räckte med bakverk så det blev äpplemos på säsongens sista äpplen. Så nu gäller det att snåla för mer blir det inte försten till nästa höst :)
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-11-07 @ 10:37:00


Träning

När jag kom hem i fredag kände jag att det får bära eller brista, så trots att jag inte känt mig hundra drog jag på mig träningskläderna och åkte ut till löpspåret. Döm av mig förvåning, kan ha varit det dåliga humöret som bidrog med lite jävlar anamma, men jag slog mitt personbästa på det varet, 5,3km långt med mycket backar, slutade på 31min blankt, känns mycket bra!
Tränade även crossnatur i söndags, de var kallt, blött och becksvart. Men de gick jätte bra och de är få saker som känns så tillfredsställande, som när man är riktigt trött efter ett jobbigt träningspass. Träningsvärken i dag är dock inte lite kul.... men de får man ta :)
Publicerat: 2012-11-06 @ 09:54:00


Höstlovs vecka

Denna vecka har det som sagt varit höstlovs vecka,och blev mer ledigt för K och T än vad jag trodde de skulle bli så det känns bra. I måndags var det vanlig "vardag", men i tisdags hämtade Sara, T:s gudmor ungarna efter lunch och åkte till busfabriken, när hon sedan lämnade tillbaka dem fick jag även hennes son på köpet som sov över hos K. I onsdags var K på träningsläger hela dagen så när han kom hem vid 15tiden, var han trött men lycklig, T och jag stannade dock hemma i soffan. I går torsdag åkte jag och ungarna tillsammans med Carina med barn till djurparken och letade efter Bamse som hade blivit kidnappad, var fullt med spöken i parken som gav ledtrådar, till slut hittade vi honom hos delfinerna, ett lyckligt slut helt enkelt. I dag är det dagis och frita som gäller men då D slutar 12 på fredagar blir de bara halvdag för dem. För egen del sitter jag på jobbet och mår urch, har någon bacill som springer omkring i mig och bråkar sådär lagom lite och gör så att jag inte alls känner mig rolig.. Har inte heller känt mig manad att tränat på en vecka nu, vilket inte gör humöret bättre :/ Kan vara så att jag ger mig ut i kväll, antigen blir jag sjuk ordentligt eller så kanske skiten släpper... Kan vara värt att testa.. :/
Publicerat: 2012-11-02 @ 11:53:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!