Söndagen

I dag blev ungefär som tänkt bortsett från att vi faktiskt gav oss i väg framåt 18 tiden för att handla. Så det har städats, tvättats och arbetats i trädgården. I morse innna resten av familjen vaknat tog jag även tag i att redigera lite bilder som jag sedan skickade i vägen en beställning på för att få på papper. Jag tycker att det är väldigt kul att fota men hinner det tyvärr inte så mycket som jag skulle önska och än mindre att sitta framför dator efteråt för att redigera dem. Men i dag blev några gjord i allafall då jag lovat att ordna några till min svärfar och då passade på att göra i ordning några till vår fotovägg. Måste erkänna att de flesta bilder, ca99% som läggs ut här tas i all hast med mobil kameran, men det innebär att de ger en verklig bild av mitt och vårt liv.
 
En av morgonens bilder från skolavslutningen innan redigering
 
 
Publicerat: 2013-06-30 @ 21:42:00


Sommarbuffé

I går var det utlovat 20+ och sol på väder prognosen, men tyvärr hade nog inte vädret själv blivit medelad om detta utan vädret var så skiftande det kunde, ena stunden var det sol för att himlen i nästa stund skulle bli kolsvart och regnet föll i mängder för att sedan övergå i sol igen. Vilket gjorde att vår somriga grillbuffé som vi anordnade med J & C fick intas inomhus i stället. Men det blev en jätte trevlig och mysig eftermiddag/kväll med massor av mat, som grillat kött, sallader, bacon inlindade daddlar, fyllda svampar mm och det hela avslutades sedan med att vi gick en promenad bort mot bråvalla festivalen. Trots lite små missar från arrangörerna vilket är helt förståligt då det är första gången den hålls har festivalen blivit en stor succé och hela 51 590 biljetter sålts. Jag hoppas att man kan få till en festival även nästa år och att det blir lika bra artister då, så kanske man skulle ta och planera in semester till då och faktiskt köpa sig biljetter. I dag har vi inte så stora planer, tror inte att det är inte så jätte bra idé att ge sig ut med bilen då alla festivaldeltagarna se bege sig hemåt samt att Stadium sports camp börjar i dag så kommer ett par tusen föräldrar dit som ska lämna av sina barn, så blir nog att hålla sig hemma. Det behövs även städas av lite hemma och trädgården vill ha sin uppmärksamhet, så får bli det i dag helt enkelt.
 
Trevlig söndag på er!
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-30 @ 07:44:41


Våra egna

 
 
Nu börjar våra egen odlade jordgubbar bli färdiga.
Vet inte riktigt varför med vår trädgård ligger alltid ca2 veckor efter alla andra och har gjort i de 5år som vi bott här. Detta gäller inte bara jordgubbarna utan även äpple, hallon, vinbär ja allt. Men de finns få saker som slå känslan att kunna gå ut och fylla tallriken med egen odlade bär till frukost.
Publicerat: 2013-06-29 @ 13:40:00


En dag fylld med adjö

I går var en dag fylld med adjö. Det var sista dagen för T på dagis, så det var med lite tunga steg jag gick därifrån efter att ha lämnat henne, det var sista gången jag gör det och vi har ju lämnat barn där, först K sedan T där i 7,5år, så visst kommer man att sakna det när allt under dessa år har fungerat så bra.Tyvärr kunde inte jag vara med och hämta henne då jag jobbade men D hade köpt blommor till personalen och även de tyckte att det kändes sorgligt att T inte kommer vara där mer.
På kvällen kom sedan vännerna J & M med barn, för att även de säga adjö då de ska flytta, inte så långt bort att man inte kan träffa dem men 5h enkel resa med bil. Kvällen blev jätte trevlig även om även det kändes lite sorgligt. Det blev grillat som avslutades med en favorit i repris, kladdkaka med godis, jordgubbar och grädde.
 
I dag blir en lugn förmiddag hemma för mig och barnen medan D är och lackar på crossbussen, framåt eftermiddagen kommer sedan J & C med barn för att grilla, ta det lugnt och lyssna på musiken från festivalen som hörs i trädgården. En riktigt bra dag med andra ord.
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-29 @ 10:36:17


Glossybox Juni 2013

I onsdags kom glossyboxen för juni och som vanligt är jag väldigt nöjd med innehållet, speciellt nagellacket och det färgade läppbalsamet, men gillade även volym sprayen och ögonfranstången. Så månadens innehåll får en stark 4 av 5. Varje månad har det varit minst en grej som jag verkligen blir nöjd över och då priset inte är mer än 139kr i mån ink frakt är även innehållet alltid prisvärt. 
 
 
Innehåll
SEBASTIAN PROFESSIONAL Volupt spray
FIGS & ROUGE, 100% pure and natural tinted lip balm
EMITE MAKE UP Professional eye lash curler
CHIINA GLAZE Nail lacquer
ELIZABETH ARDEN Eight hour cream
 
Publicerat: 2013-06-28 @ 07:27:00


Familjemys med Ernst

I dag var det dags för det andra avsnittet av Sommar med Ernst, ett program som jag tycker är väldigt kul och inspirerande även om Ernst inte är min favorit person och i bland gör saker som inte alls tilltalar mig. Men som sagt ett är ett väldigt inspirerande program och jag blir alltid sugen på att baka, pyssla eller göra om någon när jag sett av avsnitten. Även K och T tycker det är kul att se programmet så vi kryper upp i soffan hela familjen och ser på Ernst och äter popcorn och dricker bananmilkshake, riktigt familjemys och på en vardagkväll dessutom vilket gör det hela ännu lite mysigare om du frågar barnen. I övrigt har det varit en lugn eftermiddag med en lite senare hemgång från jobbet.
 
 
 
Publicerat: 2013-06-27 @ 21:37:35


Helg snart?

Veckan börjar närma sig sitt slut och det märks på hela familjen att föregående helgen inte gav den vila som den brukar. Men så är det när man reser bort. Redan i går var jag riktigt trött under hela eftermiddagen och trots att jag inte dricker kaffe i vanliga fall fick det bli en kopp för att jag helt enkelt skulle klara av att hålla mig vaken. Även barnen är jätte svåra att väcka på morgonen och i dag fick jag väcka dem båda två gånger var. Ingen av dem har något dåligt morgon humör men det är just det att få dem att vakna- Hos T kan man gå, in tända i taket, sätta på radion och ta täcket utan att hon vaknar. Utan man får sitta där och peta och prata med henne ca10min men när hon väl öppnat ögonen är det inga problem och det är en liten glad tjej som kommer upptassade. Samma gäller just nu för K, han  brukar vakna när jag går upp för trappen till hans rum, men nu får jag dra undan gardinerna, tända hos fiskarna och sitta och prata hos honom en stund för att han ska vakna. Men snart är det helg och även snart semester, för ungarna redan nästa vecka även om det inte blir någon sovmorgon då, veckan efter börjar och veckan efter det även min. Dags för en kaffe kanske...
Publicerat: 2013-06-27 @ 07:59:09


Kaoset har börjat

I morgon drar Bråvalla festival igång och folket har i dag börjat vallfärda dit vilket innebär för oss som bor i närområdet att det blir lite krångligare att ta sig någonstans. För att minimera trafik och folkmassor bland husen har man bland annat inför bilförbud för alla utomstående vilket innebär att vi boende har fått hämtat ut speciella bilpass för att få köra i området samt att man satt ut kravallstaket överallt. Så i dag när jag skulle åka hem var det kö, lång kö... Så de sist 3km tog nästa 20min att åka. Det står stora skyltar om att man inte får åka där utan speciellt tillstånd men alla var villig att försöka för att tro att just de skulle släppas igenom, men inte då utan alla utan pass fick vända vilket gjorde det hela ännu lite smidigare. Nu låter det som jag är imot festivalen, mn det är jag verkligen inte utan tycker det är en jätte kul grej och bra reklam för vår stad. Jag hade själv jätte gärna gått då det verkligen är jätte många bra dand som ska spela men jag jobbar samt att vi bor så nära så nära att chansen att jag får höra lite ändå är ganska stor.
 
Förutom att stå i kö efter jobbet har jag även tränat, löptekniksträningen. I dag var det inte lika tugnt med andningen som sist då det regnat hela förmiddagen vilket höll pollen i ganska bra skick, men lätt var det inte och riktigt tungt i musklerna eller rättare sagt i bristen på dem.. Men de känns alltid bra att träna och nu när man duschat och får sätta sig att äta, den känslan är toppen. Så nu blir det fiskgratäng och sallad innan jag kryper ner i sängen med en bok.
 
Publicerat: 2013-06-26 @ 20:29:33


Midsommarkladdkaka

Då vi som sagt firade midsommar borta begränsar det möjligheterna att baka en midsommar tårta men C hade hittat en perfekt ersättare, kladdkaka toppad med chokladgodis, jordgubbar och blåbär som serverades med grädde. Rekommenderas varmt!
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-26 @ 07:39:00


Hundvakt

I dag har det inte blivit mycket gjort då jag efter jobbet varit hundvakt åt mina föräldrars hund. Han är verkligen jätte snäll men då vi har flera stora hundar boende runt oss och endast häck runt tomten vågar jag inte riktigt lämna honom själv då jag inte vet hur han skulle reagera om någon går förbi utanför. Så jag har snällt suttit där på trappen och läst medan han legat nedanför och D varit i väg och gjort dagens ärenden. Nu var det inte riktigt så jag hade tänkt mig dagen så jag blev rastlös efter bara 2min men vad ska man göra. Tanken var att jag skulle ha tränat, men då Max är för gammal och har ont i leder är han inte den man tar med på löpturen. Så även i dag fick det bli ett pass på löpbandet, dock blev det i lite högre tempo än i går men ändå ganska lugnt för att orka med i morgon. Nu blir det en dusch och lite kvällsmat bestående av jordgubbar. Vilket man verkligen bör frossa i så här års!!
 
Trevlig kväll!
 
Publicerat: 2013-06-25 @ 20:48:36


Löparbyxor

Det är mitt uppe i sommarrean och även om mycket har blivit sålt finns det fortfarande några fynd kvar. Själv fyndade jag dessa jätte tunna löparbyxor samt myxbyxor under lunchen igår, stora fördelen med att kontoret ligger mitt i city, man hinner få ganska mycket gjort på lunchen. Dessa två fyndade jag på Stadium för en total summa på 250kr. För även om det är mitt i sommaren tränar jag helst i långbyxor när jag är i skogen främst för att jag är allergisk mot myggbet men även för att man under crossnaturepassen kryper och ligger på alla möjliga ställen i skogen och då känns det bättre med långbyxor.
 
 
 
Publicerat: 2013-06-25 @ 07:28:00


Dagens inköp

I dag blev det inte så lång dag inne på kontoret då jag hade en del jobb ärenden som skulle uträttas, det skulle postas brev, bokas tid för bilen mm men främst skulle jag till Ikea för att köpa ett litet bord till min skrivare så den slipper stå på golvet. Och väl där blev det även lite inköp till mig själv. Det blev 2 små skålar, doft ljus, gästhanddukar, en korg och en ny badrumsmatta. Dock "hittade" jag även ett av deras nyinreda visningskök och föll pladask, det var så fin precis så som jag vill ha det. Så nu vill jag göra om vårat kök... Vet dock inte om jag vågar säga det till D som gjorde om vårt som jag ville ha det för mindre än 3år sedan, då han målade om, satte nytt kakel, lackade skåpsluckorna och byte bänkskivor och diskho. Efter jobbet var tanken att jag och T skulle vara lite i trädgården då väderprognosen lovat fint väder men lagom till att jag kom hem och tagit fram grässklipparen kom regnet och det var bara att ställa undan den igen utan att ha klippt. I stället blev det lite inne sysslor och efter T somnat en promenad på 30min på löpbandet, tanken var att jag skulle ha joggat men träningsvärken från i fredags satte stopp för det då låren fortfarande känns som två stela pinnar. Men jag rörde lite på mig i allafall och på onsdag är det löptekniksträning. Nu ska jag ta en dusch och invänta D och K sedan blir det nog att se torsdagens avsnitt av Sommar med Ernst på surfplattan i sängen.
 
Dagens inköp
 
 
Publicerat: 2013-06-24 @ 20:44:50


Sista veckan

En ny arbetsvecka har börjat och det känns underbart att ha ett jobb att gå till där man trivs. Denna vecka är en ganska speciell vecka, detta är nämligen sista veckan för T på dagis innan hennes och Ks semester, vilket gör detta till sista veckan i mitt liv då jag har dagisbarn, för sen efter semestern är de båda så stora att det är skola som gäller... Känns jätte konstigt att det är ett avslutat kapitel. K och T kommer att ha 6v semester, vilket innebär att de har en vecka "själva" innan D börjar sin och jag veckan efter. Under den första veckan kommer de i stället att vara hos olika kompisar på dagarna, vilket är ett upplägg vi har använt oss av de senaste 3 åren för att de ska få lite längre ledighet och det har verkligen fungerat jätte bra. Vill lägga in ett stort tack till alla våra underbara vänner som ställer upp!!
I övrigt blir det en ganska lugn dag efter jobbet för min och Ts del, tanken var att vi skulle ha åkt och handlat men då väderprognosen säger sol i dag och i morgon för sedan regn resten av veckan, tar vi det en annan dag och spenderar nog denna i trädgården i stället. K och D ska som vanligt på crossträning i grannstaden, dock även den sista för säsongen, så efter denna vecka blir det lugnt, ingen ridning och inga crossträningar. Kanske man skulle lägga lite fokus på sin egen träning under denna period.. Kanske :)
Publicerat: 2013-06-24 @ 09:05:23


Tillbaka

Nu är vi tillbaka efter 3dgr i Dalarna. Tanken var att jag skulle ha bloggat på som vanligt men i de djupaste skogarna i dalarna finns det inget mobilt bredband, så det gick helt enkelt inte.
Men vi har haft 3 jätte mysiga och roliga dagar. Vi anlände vid 01.30 natten till fredag efter att ha jobbat, handlat, packat samt haft crossträning och säsongsavslutning. Midsommarafton inledes för mig, C och F med ett träningspass i militärstil då F är just militär, det var knäböj, armhävningar, löpning mm där efter blev det traditionellt firande med silllunch, dans kring midsommarstången, sedan vin och grillning. Lördagen blev betydligt lugnare, då vi alla var lite trött och slitna men C och jag hade även sådan träningsvärk att vi knappt kunde röra på oss. Men ungarna lekt för fullt och hade K inte behövt hjälp för att starta en av de 4st motorcyklar vi hade med oss upp hade vi nog inte sätt honom och lilla C alls på hela helgen. Även söndagen bestod för ungarna av lek medan vi packade och städade, men innan vi begav oss hemåt blev det den traditonella glassen i Hedemora. Nu efter att ha packat ur, tvättat, lagat mat mm blir det en lugn stund i soffan innan en välbehövligt tidig sänggång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-06-23 @ 20:24:04


Julgubbar

I morgon är det midsommar och det innebär att en hel del ska hinnas med  under dagen i dag.
Tyvärr har vi inte handlat någon av den mat som vi ska ha med oss när vi åker, viket innebär att det måste göras i dag, det ska packas färdigt vilket är nästan allt kvar, men jag skrev i alla fall upp allt på en lista igår.. Kl:17.30 börjar K cross träning, då detta är sista träningen för säsongen, så ska det efteråt hållas en liten avslutning med grillning, diplom utdelning mm och som vanligt måste vi vara kvar sist då det är jag som låser, så räknar med att åka där i från vid 21 tiden, sedan ska det hem, duschas , packa bilen innan vi kan sättas oss i bilen och åka till dalarna. Det som gör detta lite krångligt och tajt om tid är att jag jobbar som vanligt i dag med ett möte som börjar kl15 och pågår säkert i 1-1,5h + 30min restid hem.. Men det får lösa sig.
 
Konversation mellan mig och T igår.
-Vad gjorde ni på dagis i dag då?
-Vi plockade blommor till den stora midsommar festen i morgon, då får vi julgubbar och glass!
- Men gumman det heter inte julgubbar, det heter jordgubbar.
-Jord!?! Jag vill inte ha någon jord på mina julgubbar!
 
Julgubbar utan jord.
Publicerat: 2013-06-20 @ 08:23:59


Löpteknik

På schemat efter jobbet i dag stod det löptekniksträning för min del och för resten av familjen stod det arbetsdag på crossbanan. Det är verkligen tur att även T tycker om cross, hon kör ju bara lite själv men tycker ändå att det alltid är kul att vara med ute på banan, lika väl träning som tävling. Vet inte riktigt hur vi hade löst det om hon hade vägrat vara med, men nu står hon där glad som alltid och hjälper tränarna med att säger åt förarna vad och hur de ska göra. För min del var det som sagt löptekniks träning som var planerad. Naturkicken håller 3 st kostnadsfria träningspass, där man lär ut grunderna i löpteknik, tyvärr missade jag första passet förra veckan pågrund av ridskole- och skolavslutningar men jag räknar med att vara med nästa gång. I dag var ett 75min pass med uppvärmning, stegteknik, intervall löpning, styrka som sedan avslutades med stretching. Jag behöver bättra på min fart i löpningen lite så denna träning var perfekt, lära mig de "rätta" steg och även ta ut mina steg mycket mer än jag göra i dag, sedan den omtalade intervallen som jag behöver så mycket. Fick även tips på lite appar att ladda ner, för att underlätta intervallträningen när man är själv.
Så nu efter lite mat och en dusch är jag riktigt trött, men måste ta tag i packningen inför i morgon, då vi åker sent efter crossavslutningen.  
Publicerat: 2013-06-19 @ 21:04:49


Mer Loka

 
 
För ett tag sedan köte jag Lokas nya smak jordgubbsglass, vilken jag tyckte var väldigt god och har köpt ett flertal gånger efter det, så då kunde jag inte heller låta bli att köpa de 2 andra smakerna, choklad shake och Lemon pie även om jag var väldigt skeptisk. Choklad shake smakade som om man drack vatten direkt efter man ätit choklad, alltså ingen höjdare. Lemon pie, den smakade ja vad säger man riktigt riktigt illa! Ungefär som flytande penicillin.. Fy vad äklig. Testar de inte smakerna innan de säljer den? Har inte hitta någon som tycker att den smakar bra.. Men jordgubbglass den rekommenderar jag!
 
 
Publicerat: 2013-06-19 @ 08:12:00


Glass och godis

Hade en hel del planer för eftermiddagen, saker som behöver bli gjorda många av dem innan midsommar då vi enligt tradition reser till dalarna med J & C. Som att handla just till midsommar,tvätta och packa,  har även en hel del cross relaterade saker som behöver skickas, bokas och ordnas. Men efter att ha suttit inne på kontoret hela dagen lockade vädret mer och det blev en lugn stund på altan tillsammans med D i stället och det andra får helt enkelt på någon sätt planeras in på de 2 andra redan fullbokade dagarna som är kvar innan vi åker.
Även mddagen serverades på altan och det fina vädret till ära blev det även efterrätt, T´s nya favorit där man kombinerat det bästa av två världar, glass och godis...
 
 
  
Publicerat: 2013-06-18 @ 20:01:37


Nytt på skofronten

Jag älskar skor och har nog fler än vad jag egentligen behöver, men jag kan inte låta bli när jag ser ett par snygga skor som passar. Mest gillar jag nog alla typer av stövlar med klack, vilket gör att hösten kan bli riktigt dyr, men det är det värt. Senaste inköpet som fick följa med hem igår är dessa skor som passar perfekt i sommarvärmen.
 
 
Publicerat: 2013-06-18 @ 07:45:00


Ny bil och jobb

I dag var första dagen på nya jobbet och det kändes verkligen jätte bra. Konstigt att det kan kännas så olika och att man kan må så dåligt av sin arbetsplats, men nu släpper jag det och lägger det bakom mig. Men dagen har känns jätte bra och jag håller nu på att sätta mig in i de olika systemen. Efter jobbet hade jag en klipp tid inbokad, vilket inte var en dag för tidigt. Men då K har elit träningen på måndagar var jag tvungen att svänga förbi hemma först för att hämta upp T som skulle följa med. Precis innan jag kom hem kom även leveransen av min tjänstebil. Så nu står den där en Toyota Prius i trädgården, röd och fin. Men det är med kluven känsla jag ska sälja min lilla KIA, har verkligen trivs med den och den går bra och väldigt billigt men jag kan ju inte ha den stående hemma bara för att... Efter klippning och färgning blev det även lite snabb shoppning, man måste ju passa på när man ändå är i stan. Nu blir det lite kvällssysslor som att packa väskor och ta fram kläder tills i morgon sedan kvällsmat innan sänggång.
 
Trevlig kväll!
Publicerat: 2013-06-17 @ 21:40:00


Drink tips

Helgen är över för denna gång men midsommar närmar och jag kan rekommendera en riktigt god sommar drink, Cherry on top. Den är dessutom jätte lätt att variera.
 
 
4cl bacardi Torched Cherry
(gillar man inte körsbär, byta ut mot någon av bacardis andra smaker, hallon, melon mm)
2 cl färsklimejuice
1cl sockerlag
Krossad is
bubbel eller sockerdricka
 
Blanda allt utom bubbel eller sockerdricka i en shaker och skaka 20sek.
Häll sedan upp i önskat glas.
Tillsätt sedan önskad mängd bubbel eller sockerdricka.
Själv väljer jag att bara tillsätta lite sockerdricka.
 
 
 
Publicerat: 2013-06-17 @ 08:30:00


Enkelt men riktigt gott

 
 
En riktigt enkel men supergod pastarätt är denna.
 
Du behöver:
1 fläskfile
Champinjoner
Créme fraiche smaksatt med carl johan svamp
Spagetti
 
Hacka upp fläskfilen i bitar.
Dela svampen i mitten
Stek sedan upp kötten och svampen tills köttet är genomstekt
Koka under tiden upp spagettin
Häll créme fraichen över kötten och svampen och låt bli varm
 
Servera och njut!
 
Publicerat: 2013-06-16 @ 17:38:00


Trevlig lördag med drinkar

Även om den 20+ gradiga värmen och strålande sol som utlovades i går inte riktigt infann sig hade vi en riktigt mysig och trevlig dag. Morgonpigg som jag är passade jag på att handla till kvällens middag redan vid 7 tiden när ICA öppnade för att ha det avklarat. Sedan bar det av hem för frukost och lite trädgårdsarbete. Med 3000kvm trädgård finns det alltid något att göra i den så här års och fram till oktober, bara att klippa och köra med trimmern tar nästan 2,5h.. Vid 17 tiden dök sedan E & J med barn upp för att äta och dricka lite drinkar. På menyn stod, välkomstdrink med ost och kex, sedan grillades kyckling och lax som serverades med sallad, cole slaw och grillat vitlöksbröd. Det hela avslutades sedan med grillade fruktspett med vaniljglass och smält choklad.
 
Planerna för dagen när resten av familjen har vaknat som fortfarande sover djup, blev ganska sent igår, är att ta tag i veckostädningen. Sedan vid 14 tiden bär det av till C & J, där barnen ska leka en stund medan jag och C åker i väg på veckans crossnaturepass. Efter det brukar det inte bli mycket gjort mer än en dursch och lite middag innan man med gott samvete kryper upp i soffan.
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-16 @ 08:23:00


Sista

I dag är sista arbetsdagen hos min nuvarande arbetsgivare och trots att jag längtat till denna dag är det ändå svårt att förstå att man inte ska hit på måndag. Men jag hoppas att i och med att jag får ett jobb jag trivs bättre med också gör att jag får tillbaka lite energi och motivation. Så idag blir det att lämna över det jag är mitt i, sortera papper och städa. Väl hemma blir det bara att ta det lugnt, äta något gott och ev se någon film, då vädret är ganska kallt och tråkigt i dag samt att både K och T är väldigt trötta efter en vecka med flera sena kvällar. 
Publicerat: 2013-06-14 @ 09:03:28


Min lilla crossförare

I dag har vädret som omväxling varit på vår sida, vilket är väldigt ovanligt och jag vet inte hur många gånger vi stått där på crossbanan antingen blötta från topp till tå eller huttrande av kyla pågrund av de isande vindarna. Redan när jag slog upp mina blå i morse föll regnet tugnt utanför och det höll i sig länge, men avtog lagom tills det var en timme kvar till träning. Då slutade regnet att fall och solen tittade fram bakom molnen utan att ta vinden med sig. Dock var banan blött och lerig så K blev rejält skitig men vi andra slapp bli blötta. I dag var det även vår tur att ansvara för kiosken så T och jag har sålt korv och läsk så det står härliga till. Men jag hann ut en snabbis på banan för att fota lite. Dock ska jag nog önska mig ett nytt/till objekt när jag fyller, så jag kan zooma in lite bättre, på min underbart duktiga crossförare
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-13 @ 22:13:11


Nu är sommaren här

Finns det något tydligare tecken på att sommaren är här än vad skolavslutning? Känns som att jag har varit så fokuserad på annat att jag inte ens märkat att juni och sommaren har kommit. Men i dag var den ändå här, tillsammans med dagis- och ridskoleavslutning. Efter lite funderande, prioriterande och pysslande, blev det tillslut så att D gick lite tidigare från jobbet och åkte med K och T på ridskoleavslutningen i 1,5 h där det reds häst, både med och utan sadel och åkte häst och vagn. Sedan mötes vi upp hemma, byte om och gick på K skolavslutning. Känns lite tråkigt att ha missat den sista dagisavslutningen någonsin för något av mina barn, men jag får väl smita med nästa år på systerdotterns som går på samma dagis, hon är ju ändå lite min.. 
Efter avslutningen bar det av till MC för en sen middag.
 
Ni får tyvärr nöja er med lite mobil bilder på ridskoleavslutningen för tillfället, då minneskortet till kameran och datorn just nu inte har samma åsikt, så jag kommer därför inte åt skolavslutningsbilderna. Men hoppas att hinna ordna det på fredag, för i morgon är det cross som gäller.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-12 @ 21:20:00


Avslutning x3

I dag är det den stora avslutningsdagen, i kväll har K skolavslutning och T både dagis- och ridskoleavslutning. Vilket innebär att något måste väljas bort för hennes del då båda är samma tid. Själv vill hon helst gå på ridskoleavslutningen medan jag tycker att det är ganska sorgligt att hon missar den sista dagisavslutningen någonsin, då hon till hösten börjar skolan. Så ännu en gång har vi gjort en kompromiss, vid fint väder blir det ridskoleavslutningen och vid dåligt väder blir det dagisavslutningen. Just nu kan jag ännu inte alls svara på åt vilket håll vädret går, det var väldigt fint när vi gick upp och prognosen säger hela 24+, men nu är det bara 13+,  blåser och det håller på att mulna på för fullt så vi får se fram mot eftermiddagen vad vädret säger... 
Publicerat: 2013-06-12 @ 07:54:52


Inte riktigt raka vägen hem

Som ända dagen denna vecka hade jag hoppas på att kunna åka raka vägen hem efter jobbet och bara lägga mig en stund i solen på altan innan det var dags för matlagning, men efter ett samtal med sjukvårdsrådgivningen ang mina kliande ögon var det bara att inse att jag var tuvungen att åka förbi apoteket och köpa allergi tabletter innan det blev någon hemresa. Vad kliandet beror på det vet jag fortfarande inte riktigt men jag skulle börja med receptfria allergitabletter och se om det blev någon skillnad. Efteråt på vägen hem, trodde jag det var, hämtade jag upp K som glatt berättade att på fredag är det vattenkrig i skolan och att vi behövde köpa en ny vattenpistol till honom då den han har är trasig. Så fick även bli en sväng förbi lekhuset, då onsdag kvällen är bokad för avslutningar och torsdag för cross. Vilket det var väl värt då K och T sedan lekte jätte bra tillsammans under tiden D och jag lagade mat. Tanken var nu efter att ha lagt ungarna att det skulle ha blivit lite trädgårdsarbete men då jag är riktigt trött i kroppen efter en dag med träningsvärk i varenda muskel från knäna upp till öronen, får det i stället bli soffan...
 
 
Publicerat: 2013-06-11 @ 19:51:49


En kompromiss

I går påbörjades min sista arbetsvecka hos min nuvarande arbetsgivare, vilket känns riktigt riktigt bra. Vad som inte känns lika bra är att jag är allergisk mot något men vet inte riktigt vad, ögonen kliar, då främst ögonlocken som även är röda och svullna och så nyser jag rätt mycket. Lutar väl ganska hårt mot att det är någon typ av pollen allergi, men jag har aldrig reagerat tidigare men någon gång måste ju vara första, får se om man kanske ska ta och ringa vårdcentralen.
I övrigt var det en ganska lugn eftermiddag/ kväll i går. K och D var som vanligt på måndagar i en av grannstäderna på träning och därför borta mellan kl:17-21.  T och jag passade på att handla lite, dock var hon så trött att det blev bara det viktigaste i närbutiken. Efter det ville hon bara vara hemma och ta det lugnt, medan jag hade massor av energi och gärna ville röra på mig för att bli av med lite av den träningsvärk som jag hade efter söndagens crossnaturpass. Så efter maten fick det helt enkelt bli en kompromiss. T la sig tidigt med bärbara DVD ´n i sängen och jag plockade fram mitt nya löpband som jag ställde upp på altan, och "sprang" där i 30min. En kompromiss vi båda blev nöjda med.   
 
Publicerat: 2013-06-11 @ 08:01:03


Ny designade naglar

I torsdags var det dags att göra ordning naglarna igen och denna gång blev det somrigt ljust lila givetvis med lite glitter.
 
Publicerat: 2013-06-10 @ 07:16:00


Förändring

Förändringar kan innebära så mycket, de kan vara självvalda eller påtvingade, de kan vara positiva, negativa och i bland är de bara en förändring varken mer eller mindre. Det senaste året har för mig inneburit mycket förändringar. För drygt ett år sedan blev jag uppsagt från min arbetsplats sedan 5år tillbaka pågrund av stora neddragningar, 47anställda blev 5st kvar. Ett arbeta jag trivdes jätte bra med, både arbetsuppgifter och kollegor. Den siste november förra året var jag den siste som gick hemma av de uppsagda och blev då arbetslös. Som tur var hade jag turen att snabbt bli erbjuden ett nytt jobb, ett sjukdoms vik på 3månader med snart 2/1. Det var ett jobb som var helt okej, inte lika bra som det innan men helt okej. Jag blev sedan uppringd av ett företag där jag sökt ett jobb men de hade nu fått en annan tjänst ledig som de trodde skulle passa mig bättre, mer frihet, mer ansvar men även bättre lön och förmåner. Detta var en tillsvidare anställning som på pappret ser så bra ut och sedan den 7/2 jobbar jag där. Jag har sedan min start där lärt mig massor men även insett massor om mig själv och jag har tyvärr heller aldrig mått så dåligt som jag gjort där. Tyvärr tror jag att det är många av de anställda som känner så. Det är konstigt att något som låter så bra och ser så bra ut på pappret kan bli så dåligt pågrund av dåligt ledarskap. Tidigare har jag trott att gör man bara det man ska så spelar inte ledaren så stor roll men vad fel jag hade, speciellt om det är en dålig ledare. Men ännu en gång har jag haft jätte tur och blev under förregående vecka erbjuden ett nytt jobb. Så veckan som kommer blir min sista vecka hos min nuvarande arbetsgivare och det känns som jag ser ljuset i tunneln. Jag hoppas att komma därifrån innebär att jag får tillbaka lite av min energi och att jag mår bättre igen. Detta har även fått mig att inse hur lycklig jag är över att jag har min underbara familj och att det finns ingen underbarare man än D, som stöttar mig i allt och alltid står där och tar imot mig när jag faller. Jag älskar er så otroligt mycket utan er klara jag mig inte!
 
 
Publicerat: 2013-06-09 @ 19:46:09


Finaste skålen

Denna underbart fina skål fick jag av K i onsdags.
Han hade varit så nervös när de skulle bränna dem i ungnen för att den skulle spricka då han varit tvungen att göra leran så tunn för att kunna forma den till ett hjärta.
Men som tur var höll den och det var en väldigt stolt kille som lämnade över den som present till sin mamma.
 
Publicerat: 2013-06-09 @ 13:15:00


Soliga lördag

Lördag förmiddag och det underbara vädret som varit den senaste veckan fortsätter att hålla i sig. Vid 6.30 tog jag mig ur sängen och drog på mig träningskläderna, för att ge mig ut på en rask promenad. Blev 5km på 45min så det känner jag mig nöjd med. Efter en snabb dusch och en sväng förbi affären fick jag upp resten av familjen för en frukost ute på altan. Det är bland det bästa med sommaren om du frågar mig är just att kunna sitta i solen på altan och äta frukost i lugn och ro.. Efter det har vi bara slappat och umgås. Snart är det dags att bege sig till stallet, dagen till ära på cykel samt att T ska rida 2 lektioner i rad. Sedan blir det en lugn eftermiddag innan jag vid 18tiden beger mig till S för en tjejkväll.
 
Detta är en bild på K´s cross med flagga på för er som undrar hur den ser ut
 (ritad av T )
 
 
 
Publicerat: 2013-06-08 @ 10:17:06


Fredag eftermiddag

Trots att det är klämdag har jag i dag arbetat medan resten av familjen har varit hemma. Men inte har de legat på latsidan för det, för när jag kom hem var hela huset städat och picknick korgen stod packad med massa god mat. Så vi begav oss av till stranden där T tog årets första dopp i det 18-20 gradiga vattnet. Hon har inte riktigt samma åsikt om vad som är kallt och inte som resten av familjen. K doppade fötterna medan D och jag vägrar gå i först termometern visar minst 25+. Vilket gör att vi oftast håller oss til M & P pool. Trots det fina vädret var det i mellan åt bara vi där, så ungarna kunde springa runt och leka rövare förfullt.
 
Planerna för helgen är ännu inte riktigt skrivna i sten mer än att T rider lördag lunch och K tävlar på söndag för att sedan ha nästan 1mån uppehåll innan det kör igång igen. För min egen del är jag bjuden på tjejmiddag på lördag kväll och att träna ihop med C på söndag, men har som sagt inte riktigt bestämt mig ännu...
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-07 @ 21:19:09


Folkrace

Trots det fina vädret som har varit den sista tiden och positiva nyheter på det känner jag mig tyvärr fortfarande väldigt trött och sliten, som en dålig kopia av mig själv helt enkelt. Ni vet som den där lite billigare t-tröjan, den som inte har riktigt rätt färg, är lite sne och man vet att trycket kommer försvinna i första tvätten.. Så känner jag mig..
Vilket gör att jag försöker så gott det går att hålla aktiviteterna på en låg nivå just nu, vilket gjorde att jag och T valde att stannade hemma i morse när D och K begav sig iväg till dagens tävling. Vi tog oss i stället en lugn förmiddag på altanen. Jag försökte även boosta upp energin lite med en stor smoothie till frukost.
 
 
Eftermiddagen/kvällen där imot kan jag inte påverka så mycket, då jag som styrelserepresentant har ansvar för en av de parkeringar som finns under kvällens folkrace som anordnas ute vid crossbanan så måste jag infinna mig där. K och T ska även vara med på en uppvisning innan och i mitten pausen så det blir en hel kväll för hela familjen. För er som inte har några planer för kvällen och är i närheten kan jag starkt rekommendera detta event. Är riktigt kul och med detta fina väder kommer det bli mycket folk och ett rejält drag! Kommer vara allt från barnfamiljer, "raggarbrudar" till Bertil och Agda 85+
 
Mig hittar ni på stora parkeringen, upprepandes: De blir 20kr, tack, så åker du rakt fram sen följer du parkeringsvakternas instruktioner. Ha en trevlig kväll!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-06 @ 13:14:00


Morsdag glossyBox

 
 
Glossybox kom med denna special box till morsdag och mamma som jag är beställde jag den till mig själv.
Den skulle i stället för 5st varuprover för 139kr innehålla 6st full size produkter. för 249kr
Tyvärr måste jag erkänna att jag blev lite besviken på innehållet, vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men månadsboxen brukar alltid innehålla massa roliga saker, medan denna kändes ganska lam.
Men innehåller kommer nog att användas ändå :)
 
Innehåll
 
1st Becca cosmetics, Créme blush
1st Bellápierre cosmetics- Super lip gloss
1st Emite makeup, Professional makeup sponges
1st Mememe cosmetics, Eye inspire mono eyeshadow
1st Macadamia natural oil, Healing oil treatment
1st Monu professional skincare, Recovery balm 
Publicerat: 2013-06-05 @ 07:58:00


Tisdag med träning

I dag har det varit en ganska lång dag på jobbet med ett privat lunch möte inbokat vilket gjorde att när jag kom hem  var jag ganska trött i huvudet. Men jag måste erkänna att jag börjar märka av att jag inte tränat något de senaste 2 veckorna med ett stilla sittade jobb och hur trött jag än är i huvudet på kvällen är inte kroppen det. Så i dag tog jag tag i träningen och gav mig ut på en 5km rund. Och även om det inte gick jätte fort, tog 31min, känns det väldigt skönt att få vara lika trött i kroppen som i huvudet.

Nu blir det som vanligt en lugn stund i soffan för att varva ner innan det blir en ganska tidig sänggång

 

 

Publicerat: 2013-06-04 @ 21:20:19


Glossybox Maj

 
 
Igår kom glossyboxen för maj
 
Den innehöll
1 st Wen, Sweet Almond Mint Cleansing conditioner
1 st Dr Bronner´s magic soaps, Organicpeppermint castile liquid soap
1st Color club, Age of aquarius nailpolish
1st akademikliniken, The plastic surgery brand
1st lumene, Beauty base eyeshadow primer
 
Den innehöll även en lite extra present
drickan, Femme natur boost.
Publicerat: 2013-06-04 @ 07:36:00


Ny vecka

En ny vecka har börjat och i dag har jag varit i huvudstaden och jobbat igen. Denna gång på kontoret som ligger mitt i smeten var av jag bestämde mig för att skippa bilen och åkte med en kollega upp för att ta tåget hem. Tyvärr visde det sig att inget av alternativen var bra, på vägen upp var det köer precis över allt och olycksrapporterna avlöste varandra på radion. När jag sedan skulle hem visade det sig att tåget hade ett elfel och vi kom iväg 40min sent. Vilket inte var så farligt ändå, om jag inte hade haft hela famljen som satt hemma och väntade på att hämta mig för att köra mig till min bil som stod parkerad på långtidsparkeringen på andra sidan stan och att jag skulle ta T så att D och K kunde åka på crossträning i grannstaden.
Väl hemma bestämde jag mig för att detta får bli en sådan där dag där inte så mycket blir gjort, då jag fortfarande känner mig rätt slutkörd och omotiverad. Så har mest gott och små plockat hemma medan T tittat på madicken.
Nu ska jag krypa ner i sängen med nyaste numret av Amelia som ramlade ner i brevlådan i dag.
 
När jag skulle köpa mig en dricka på väg till tåget i dag, kunde jag inte låta bli att köpa en av Lokas nya smaker, jordgubbsglass. Måste säga att den var riktigt god, dock är jag väldigt skeptisk till den som ska smaka choklad milkshake..   
 
 
Publicerat: 2013-06-03 @ 20:59:28


Den lugna helgen

Helgen har varit precis så där lugn som jag verkligen behövde. Även om jag har fått massa gjort, blir det inte riktigt samma saker när man får göra sakerna utan tidspress och när man gör dem för att man känner att man har ork och lust.
Efter en mysig frukost ute på altan i lördags gick T och jag en kort promenad innan vi gick och lånade gräsklipparen hos M & P. Vid lunch tid var det sedan dags för T´s ridning, den näst sista för terminen. Denna gång passade de på att rida ut i skogen, medan vi föräldrar gick framför. Efter ca 10min kom vi till en liten bäck, och i förbi farten säger jag till T att håll dig i sadeln när ni går över får du lite bättre balans. När jag och de andra föräldrarna gått över, vänder jag mig om för att se hur det går för T, bara för att hinna se att hennes häst tar sats och hoppar över. Men hon satt kvar och även om hon såg väldigt chockad ut, utbrister hon: Mamma jag hoppade och det gick jätte bra. När vi sedan var tillbaka, skulle de trava några varv på banan innan det var slut för dagen. T´s häst hade dock andra planer och lite extra energi och satte i stället av i galopp, men även detta skötte T jätte snyggt och fick ner honom i trav utan någon hjälp. Det är verkligen kul att ser hur hon har utvecklas och hur säker hon ser ut nu jämför med i början av terminen. K var under tiden och körde sin tävling, vilket även den gick jätte bra och det var en väldigt nöjd kille som kom hem vid 14tiden. Eftermiddagen spenderades sedan i trädgården fram till att regnet kom och jag bestämde mig för att ta tag i att städa källaren och tvättstugan.
 
Söndagen började med att hela familjen tog tag i veckostädningen på förmiddagen innan vi åkte till gallerian, där vi åt lunch och shoppade lite sommarkläder till K. Så nu har han lite mer shorts och kortärmade men även kläder både till skolavslutningen och midsommar, vilket känns riktigt skönt. Medan K sedan var på kalas passade vi andra på att veckohandla. Träningen har för min del legat nere den senaste tiden pågrund av energibrist, men för första gången på länge kände jag mig motiverad och bestämde mig för att ta cykeln när jag skulle hämta K. Så jag avslutade eftermiddagen med en cykeltur på ca 1,5mil, var av halva med 30kg K på pakethållaren, så det får räknas som dagens träning.
Nu blir det en kort stund i soffan innan tidig sänggång.
 
Trevlig söndagkväll!
 
Min duktiga lilla ryttare
    
 
   
 
Publicerat: 2013-06-02 @ 20:55:09


Lugna lördag

En lugn lördag har börjat och jag känner mig mer motiverad och har mer energi än på länge efter det positiva besked jag fick i går, som sagt återkommer mer om det i veckan. Även kvällen igår blev lugn med några glas vin och grillat på altanen innan vi gick över till mina föräldrar på lite kvällsfika.
Dagen i dag kommer för mig och T att spenderas i mysbyxor och linne görandes ingenting, bortsett från T´s ridning vid lunch. K och D därimot gick upp kl6 och begavs sig till dagens tävling, vilket K sett ifram imot lite extra då tävlingen går på en av hans favoritbanor.
 
Nu ska jag rulla in mig i en filt för så varmt är det inte ute än och sedan sätta mig med frukost och dagens tidning på altan.
 
Önskar er alla en underbar lördag!
Publicerat: 2013-06-01 @ 07:50:28


Tävlar om lyxiga delikateser

 
OLIOLIpaketMaj
 
Jag är med och tävlar om denna fina presentkorg från OliOli som hålls av Fru P.
 
Korgen innehåller:
 

Varje kit innehåller följande:

1 st La Masrojana svarta Empeltreoliver

1 st La Masrojana svart olivpasta

1 st La Masrojana grön olivpasta

1 st La Chinata Passionsfruktsvinäger

1 st Fiorillo pasta Fusilli Calabrese

1 st Mancino Taralli Chili

1 st Mancino Olivolja Svevo

1 st Gérard Vives peppar Kappad

1 st Fruidoraix fransk nougat blandad

1 st La Chinata rött Hawaii-salt

Vill du med vara med och tävla?

Tryck HÄR

Publicerat: 2013-06-01 @ 07:32:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!