Saffranskladdkaka

I dag har jag haft en riktigt toppen dag, även om den började lite stressigt då vi vridit lite på dygnet. Men prick kl10 var jag hos frisören och fick mig en ny frisyr och färg, nöjd som vanligt. Sedan bar det av till Make up store, där jag blev jätte fint sminkad men främst fick jag en grund utbildning i 1,5h på hur jag på bästa sätt lägger en bra grund make up 
med främsta inriktning på eyeliner och ögonskugga vilket inte är min starka sida. Men nu är jag iallafall lite bättre.   Där efter passade jag på att ta mig en tur på stan när jag ändå var så upp piffad. Det blev kläder till nyår, en klänning och strumpbyxor, en pyjamas, ett par sandfärgade stövlar och smink från make up store, en eyeliner, en sminkborste, glitter ögonskugga, en concealer, och ett puder som fick följa med hem. På eftermiddagen kom sedan vännerna R&J med barn samt syster med familj på en fika. Har sedan ett par veckor tillbaka då jag såg receptet på nätet varit sugen på att göra en kladdkaka med smak av saffran så det tillsammans med chokladbollar som barnen gjorde bjöds det på och jag kan verkligen rekommendera den. Då den blev jätte god. Dagen avslutades sedan med 1h träning, 30min boxning och 30min kondition. Nu blir det snart sänggång och lite bokläsning. 
Recept
125 gram smör
100 gram vit choklad
1 påse saffran, 0,5 gram
1 dl riven mandelmassa
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält sedan smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan och lägg ner chokladen, rör om tills den smält.
Tillsätt sedan saffran och blanda.
Rör ner smörblandningen i bunken med mjölblandningen, blanda ordentligt.
Tillsätt sedan ett ägg i taget.
Smöra och bröa sedan en form med avtagbar botten och häll ner blandningen. 
Grädda i 200 grader i 25min.
Serveras kall
Publicerat: 2013-12-30 @ 22:10:00


Snilleblixt

I natt vaknade jag vid 4 tiden och kunde helt enkelt inte somna om. Men tur var väl det för mitt i allt fick jag en sådan snilleblixt, så jag låg där i godan ro och funderade och planerade till kl05.45 när T kom tassade och sa att inte hon heller kunde sova. Så vi låg där i sängen och små pratade tills nästa idé slog mig, att jag borde klippa mig innan nyår. Så sagt och gjort fram med mobilen och till min stora tur så hade min frisör en tid kl10 i morgon, så då ska jag dit och bli nyårs fin i håret. Så smidigt med internet bokning. Efter en stund gav vi upp och bestämde oss för att äta lite frukost i stället för att ligga där och vrida oss. Men efter frukosten insåg vi att vi var ganska trötta ändå så vi kröp ner i sängen igen och somnade båda två och sova så skönt till kl9.30 då D tyckte det var dags för oss att gå upp. Så länge har jag inte sovit på många år.. Dagen har sedan gått ut på att verkställa min idé jag fick i natt. Hoppas kunde visa er inom de närmaste dgr vad det är, men det började med att ställa i ordning träningsrummet och barnens lekrum som av någon anledning blivit en avstjälpnings plats. Så de var bara att bita i det sura äpplet och börja sortera, kasta och plocka undan. Men nu är det gjort och i rena farten blev det även gjort i resten av källaren samt i T's rum vilket är ett måste minst 2gr per år. När det var gjort gav sedan jag och K oss ut på en runda, jag joggade och han cyklade. Var ganska tungt då det blåste och små regnade, men blev en tur på 5km så känner mig nöjd. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan jag stänger mina blå för i dag. 
Hoppas ni haft en bra dag!

Det var inte lite kaos att ta tag i!


Publicerat: 2013-12-29 @ 21:44:53


Nyårs naglar

I dag var det dags igen för att göra i ordning naglarna och givetvis fick det bli lite extra glittrigt nu inför nyår. 
Som vanligt syns det tyvärr inte riktigt bra på bilden hur glittriga de faktiskt är.

Där efter har jag och T spenderar större delen av dagen i stallet. I dag var även första gången vi red ut tillsammans där vi galopperade. Har inte riktigt vågat det tidigare då jag inte känt mig 100% på att T kan styra upp situation om F skulle börja ge sig iväg. Men i dag gick tölten över till galopp och T var så nöjd efteråt och tyckte det var hur kul som helst, så det blir nog många fler gånger. Nästa grej för henne att prova blir att rida barbacka, något hon också längtar efter. Speciellt när ägaren berättade att vi i sommar mer än gärna får rida med hästarna i vattnet på deras strand, bara vi gör det barbacka. Så det får bli nästa sak. 
Nu där imot blir det sänggång för min del. 
Hoppas ni haft en lika mysig lördag som jag!



Publicerat: 2013-12-28 @ 22:55:29


Massa fina klappar

Det är så tyst här hemma, inga små fötter som kommer tassade in till oss denna morgon. Men det är väl dags att börja vänja sig, de börjar bli stora och snart kommer även T att börja vilja sova över hos kompisar. Just nu är båda på övernattningsparty hos K bästa kompis A vars mamma även är gudmor åt T. Tillfällena vi har haft barnvakt åt tussarna för att vi ska göra något där de inte kan följa med går än så länge att räkna på fingrarna även om som sagt K har börjat sova över hos kompisar för att han tycker att det är kul. Då är ju T hemma, men nu är det helt tomt och stilla. Vilket inte alls är min grej. Hellre 10 ungar här än ingen :-)  
Men jag ska snart hämta dem och sedan står det 2h hästlekis på schemat för T i dag, medan jag ska passa på att handla hem lite mat. I övrigt är dagen ganska oplanerad och vi får se vad känslan säger. 

Jag måste ha varit väldigt snäll i år, för jag fick väldigt många fina julklappar.
En stekpanna, ett gåvokort, raggsockar, träningstopp, brödlåda, blomma, pulsklocka, sminkväska, eltandborste samt en ljuslyckta.

Publicerat: 2013-12-27 @ 09:00:23


God fortsättning

Nu är sista julfirandet över för i år och man börjar sakta fundera över nyårsafton men först några dagar med bara lugn och ro, vilket känns jätte skönt och välbehövligt.
Igår hade vi som sagt vårt sista julfirande hemma hos svärfar, där det bjöds på trevligt sällskap, paket till barnen samt god middag bestående av kött, potatisgratäng och bea, vilket var en tacksamt avbrott från julmat de senaste dagarna. Hemma blev det sedan en löptur på 5km för mig innan hela familjen kröp ner i soffan och spenderade kvällen framför tvn.

Till svärfar skulle vi ha med oss något till fikat. Vilket blev mini pepparkaksmuffins  med pepparmintfrosting.
Publicerat: 2013-12-26 @ 08:56:04


Julafton

Hoppas ni har en underbar julafton.

Här har vi haft en lugn och riktigt toppen dag, dock efter en natt med alldeles för lite sömn. T hade riktigt svårt att somna igår av nervositeten inför julafton. Men vid 22tiden somnade hon äntligen. Vid kl01.45 vaknade jag dock av att jag hade en något speedad dotter vid sängkanten som pratade väldigt fort om att tomten varit där med paket på natten, att hon varit snäll, att paketen var stora mm 
Tillslut fick jag henne att somna om men sedan fortsatte hon vakna ungefär en gång i timmen och fråga om det var morgon ända till väckarklockan ringde kl7 och det faktiskt var dags att gå upp. Så det var en gansk trött familj som infann sig i kyrkan kl9 för T's körgrupps framträdande. Där efter bar det av till mina föräldrar för julbord och massa fina julklappar. Lagom till Kalle Anka åkte vi hemåt för tv tittade samt julklapps utdelning av "våra" och tomtens julklappar. Nu sitter det två väldigt lyckliga om än trötta barn och tittar och leker med alla nya saker. I kväll blir det en tidig sänggång och i morgon fortsätter firandet hemma hos svärfar. 

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Dotterns nya "häst"


Publicerat: 2013-12-24 @ 18:48:59


Välkomstdrink

Igår hade vi vårt första julfirande och det blev lika mysigt och trevligt som varje år. Det pysslades massor av ljuslyktor av barnen, vi åt alldeles för mycket julmat, där den egengjorda sillen samt knäckebrödet blev mina egna favoriter och det bytes julklappar. Paketet som T fick innehöll ett jätte fint pysselset för armband så efter hon öppnat det såg vi knappt henne mer än när hon behövde hjälp med stavning, K's paket innehöll spelet kasta gris, vilket han aldrig hört talas om innan men blev väldigt förtjust i när han fick veta vad det gick ut på så misstänker starkt att det är en av de saker som kommer göras i dag. Vilket passar bra då det är en lugn dag planerad i dag vilket känns behövligt för barnen efter två sena kvällar och med en ganska tidig uppgång i morgon så behöver de komma i säng skapligt i kväll. 
Testade även ett nytt drinkrecept igår som fick agera välkomstdrinken. Blev helt okej faktiskt och kan tänka mig att den även fungerar bra under sommaren, om man byter ut drinkpinnen.
Recept till 4st drinkar
1st citron
3dl sockerlag
3dl baccardi äpple
4st kanelstänger
1vinteräpple
Krossad is

Pressa citronen.
Blanda citronsaften, sockerlagen och baccardi i en tillbringare.
Hacka äpplet i småbitar.
Varva sedan krossad is och äpplebitarna i ett glas.
Häll sedan över baccardi blandningen.
Sätt i kanelstängerna som drinkpinnar och servera direkt.  
Publicerat: 2013-12-23 @ 07:59:36


Egengjort knäckebröd

Gårdagen blev trots mycket att göra på förmiddagen lugn och jätte mysig. Utan stress hann jag att griljera skinkan, göra en egen sill inläggning, Jansson, köttbullar, polkagrissnaps samt knäckebröd och äta lunch innan klockan blev 14 och det var dags att göra sig i ordning för T's och hennes körs julkonsert. Det blev en jätte fin konsert med många fina låtar som ökade upp julkänslan. Kvällen avslutades sedan med massa bus och skratt på tacomiddag hemma hos J&C, så det var två nöjda men trötta barn som kom i säng vid 23tiden.

I dag börjar vi vårt julfirande med vännerna E&J med barn som kommer hit kl14, så det kommer att ätas julmat, julpysslas och delas ut julklappar. Så nu innan dess ska det sista göras, slå in paketen, städa undan lite samt det sista till julbordet.

Nytt för i år på vårt julbord är det hemmagjorda knäckebrödet, något jag aldrig gjort förut. Men efter att ha hittat ett enkelt recept, kunde jag inte låta bli att testa det då knäcke med frön är en stor favorit hos mig och äts till frukost varje vardagsmorgon. Det blev lite mindre modifieringar på receptet för att passa min smak, och det blev verkligen jätte gott och enkelt att göra, så det kan rekommenderas.

Hoppas ni får en toppen dag!
Recept
1dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1dl vetemjöl
1dl dinkelmjöl
Lite salt
2msk olivolja
1,5dl vatten

Blanda de torra ingredienser.
Tillsätt sedan oljan och vatten, rör om ordentligt.
Bre sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. 
Grädda i 150 grader i 25 min.
Ta ut och skär ut bitar i önskad storlek.
Ställ sedan in i ugnen igen i 25 min till.
Låt sedan svalna.
Publicerat: 2013-12-22 @ 07:29:06


Jullov

Första dagen på ett 2,5veckors lång jullov har precis börjat och här pågår julförberedelserna för fullt. D har åkt med T till ridningen medan K slår in julklapparna han gjort till familjen och jag förbereder julmaten till i morgon, då vi har har vårt första julfirande med vännerna E&J med barn.
Kl15.30 bär det sedan av till kyrkan för T's julkonserts framträdande och därefter ska vi till vännerna J&C med barn för en tacokväll. En perfekt inledning på jullovet helt enkelt!

Hoppas ni har en toppen dag!! 
Publicerat: 2013-12-21 @ 09:56:50


Glossybox December

I början av veckan kom inte bara en utan två glossyboxar i brevlådan, decembers ordinarie samt nyårsboxen. December boxen som ni ser ovan blev jag riktigt riktigt nöjd med. Innehöll lösögonfransar , nagellack, mascara, volymcreme till håret samt lip and eye lift. Tyvärr blev jag dock lite besviken på nyårsboxen som jag hade stora förhoppningar på, mer info om den kommer i ett annat inlägg.

Publicerat: 2013-12-20 @ 19:00:00


Avbrott i julbestyren

I dag har julen och alla dess bestyr fått sig ett avbrott, då det i stället stod begravning i kalendern. Även om jag förstod att jag skulle bli ledsen trodde jag att jag redan bearbetat lite av sorgen, då farmor pågrund av sin sjukdom redan "varit borta så länge". Och det gick bra när vi satt där i kyrkan och väntade på att det skulle börja men så fort kyrkklockorn började slå och orgeln spela kom tårarna och tusen olika minnen kom över en. Genom huvudet for bilder på pannkakor, sagoläsning, trädgårdspyssel, godislådan, tv mys men mest bara farmor, för den hon och all den tid hon hade att dela med sig av. Mest ledsen är jag nog över att T aldrig fick lära känns henne då farmor blev sjuk i demens kort efter att T föddes. De hade gillat varandra så mycket, T som älskar att prata och tycker om när någon har tid att bara lyssna och det hade farmor verkligen gjort, och T hade tyckt det var jätte spännande att få höra farmor berätta om hur det var när hon växte upp. Men tyvärr blev det inte så och nu lever hon bara kvar i våra minnen av henne, och fina minnen är det.




 
 
Publicerat: 2013-12-19 @ 19:07:28


Lucka 14-17

I dag är det bara 1v kvar till jul. Är det någon mer än jag som inte känner någon julkänsla och har lite panik hur lite tid det är kvar? Men på något sett brukar det lösa sig och på julafton finns där både julklappar, julmat och barnen är fin i sina "julkläder". I dag efter jobbet blir det att pricka av julmatsinköp på inför jullistan, sen är det ju faktiskt inte så mycket kvar att göra på den. Så förhoppningsvis lägger sig lite av paniken efter det. Det som tyvärr är svårare att göra något åt är det där med julkänslan, jag har spelat julmusik i veckor nu, ätit knäck och julbord, bakat julgodis och köpt julklappar men den vill helt enkelt inte infinna sig. Jag menar man kan ju inte fira jul med +8 grader ute, det ska vara kallt och snö, iallafall lite frost.. Tyvärr ser det väl ut som om värmen håller i sig, men jag håller tummarna och hoppas på kyla!
 
Innehållet de senaste dagarna i min julkalender från The body shop
 


 
Publicerat: 2013-12-17 @ 11:00:00


Julgåvor

Nu är det inte många arbetsdagar kvar innan "jullovet" börjar och jag ser mycket ifram imot 2,5 veckas lugn och ro. Eller jag kan ju få inbilla mig att det blir så, redan nu börjar kalendern fyllas upp och det är inte många dgr kvar som är helt tomma. Men jag kommer iallafall inte behöva gå upp kl:05.00 som jag annars gör på vardagarna och det är ju värt mycket. Nu är det inte heller så mycket kvar på att göra listan inför jul, i helgen bokades julgodisbak, julklänning till mig, utlämning av jultidningarna K och T sålt, samt årets julgåvor till kollegorna av på listan. Så kvar är nu bara julmaten samt julklappar till min älskade D. Dock ger just julmaten mig lite ångest, då jag tycker om att göra det mesta själv, så som köttbullar, sillen, knäckebröd mm men jag hinner ju inte. Jag har ingen lust alls att köpa detta färdigt, men som sagt när ska jag hinna? Jag skulle verkligen behöva ha en dag mellan lördag och söndag, och då menar jag inte bara denna helg utan i alla helger, så man hinner med allt kul som finns att göra. 
 
Årets julgåva till kollegorna blev en flaska glögg, dekorerade med lite av det hemgjorda godiset vi gjorde i lördags.


 
Publicerat: 2013-12-16 @ 10:38:00


Polka fudge

Igår efter att jag och T varit i stallet hade vi en dag full av julgodis bakning, det blev cake balls, knäck gjord i micron samt polka fudge. Både knäck i micron samt fudge gjord på skumtomtar med smak av polkagris var det första gång vi gjorde och jag kan starkt rekommendera båda. Vi har varje år gjort knäck, då K älskar det, men jag tycker att det är krångligt och antigen bränner jag den eller så vägrar den bli hård. Men att göra den i micron var både enkelt och den blev både hård och god.
Något som inte heller var så krångligt att göra var fudge på skumtomtar, men gott blev det. Defensivt en ny favorit bland julgodiset!
 

Du behöver
12-13st skumtomtar 
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad (hackat i mindre bitar)


Gör så här
Blanda allt, utom chokladen, i gryta och smält på svag värme. Det ska bli en en slät massa. Låt det småputtra i 10 minuter under omrörning. Häll i den vita chokladen och rör på så att smeten blir alldeles blank. 

Dra grytan från värmen ös i hälften av polkakrosset och fortsätt röra tills massan svalnat av något. Häll upp i bakplåtspapperklädd form - hur stor formen ska vara beror mest på hur tjocka eller smala bitar du vill ha.  Strö över polkakrosset och ställ kallt att svalna. Skär i bitar.



Publicerat: 2013-12-15 @ 18:23:08


Lucia


Förr kröp jag alltid upp i soffan på lucia morgonen och åt frukost och tittade på luciatåget på tv. Men nu förtiden börjar jag så tidigt att jag inte hinner det utan sitter redan i bilen när det börjar. En tradition jag saknar. Men i år började en ny tradition, hoppas jag, en ännu mysigare. När T började skolan började hon även i kyrkokören, något hon verkligen tycker är jätte kul. Så varje torsdag går hon dit och kommer hem jätte glad. Och igår hade alla barnkörerna tillsammans sitt traditionella luciatåg. De var verkligen jätte söta, sjöng så fint och T lös som en lite sol när hon var klar och tog imot sin blombukett. Vilket är ett måste att få efter man uppträtt om du frågar T. Så det blev en jätte mysig avslutning på Lucia, och att det var fredag den 13:e märkte vi inget av..
Publicerat: 2013-12-14 @ 07:31:27


Samlingsbild

 
Har inte riktigt hunnit lägga ut bild varje dag på vad min julkalender från The body shop har innehållet, så fick bli en samlingsbild från de senaste 5 dagarna. Jag är verkligen jätte nöjd över innehållet och har hittar flera nya favoriter, bland annat en ny ansiktskräm, Seaweed, mattifying day cream. Även T tycker väldigt mycket om den speciellt de olika duschcremérna, hennes favorit för tillfället är chocomania som luktar choklad, medan min egna favorit är den med honungslukt. Så om ni inte köpte någon i år kan jag starkt rekommendera den till nästa december.

 
Publicerat: 2013-12-13 @ 08:34:02


Stalltjänst

Även denna vecka har T och jag stalltjänst torsdag och söndag i stället för onsdagen, så i dag har vi varit i stallet. Det blir ingen ridning när vi är där på vardagarna pågrund av mörkret men T tycker att det är jätte kul att åka dit och bara borsta, mocka och pyssla. Hästarna F och D passar dessutom oss, speciellt T perfekt. Då de är två stycken lugna och jätte mysiga hästar med stort tålamod. De står där så lugnt och fint när hon yrar fram och tillbaka och ska borsta med 199 olika borstar, och lyfter så snällt på hovarna när hon vill kratsa. 

Annars har dagen varit lugn och det mesta av tiden känns som den går åt till att förbereda inför jul, att D dessutom har gått och blivit rejält förkyld så han är sängliggande gör att allt just nu ligger på mig. Men jag hoppas kunna boka av ännu en del i helgen, så ligger vi nog ganska bra till .
 
Ha en mysig kväll! 


Publicerat: 2013-12-12 @ 20:52:00


Julröda naglar

Igår efter att jag hämtat upp lite av de paket som kommit, som jag beställt till jul, blev det en lugn kväll hemma. Där D och jag planerade de sista julklappsinköpet som är tänkt att göra i kväll, samt läxläsning med sonen.
Inköpslistan gick det ganska bra med men läxläsningen gick lite si och så med. Det kan verkligen bli en spännande text om man har en trött son som hellre läser snabbt än rätt. Hade jag inte stoppat honom med jämna mellanrum och han läst om meningen, vet jag inte alls vad det hade blivit av det. Men som tur är ska han läsa den minst 2gr till innan det ska lämnas in en redogörelse för vad veckans avsnittet handlade om.   
I dag är det som sagt julklapps shopping som står på schemat, så efter det bör vi nog vara klara för denna gång.
Fredagen innan första advent var jag som vanligt och gjorde ordning naglarna och denna gång fick de bli fint julröda.
 
Publicerat: 2013-12-10 @ 13:22:00


Äntligen snö

Till helgen kom äntligen snön till oss, vilket passade jätte bra vi som skulle på julbord, ett perfekt sett att få upp julkänslan, som har saknats hos mig i år. Jag älskar snön och tycker att från första december till sista feb ska det vara 5dm snö och -2 grader. Men tyvärr verkar det som på väderprognosen att den kom att smälta bort till slutet av veckan men jag håller tummarna på att kylan håller i sig. Även i går när jag och T var i stallet valde snön att falla och det rejält ute i skogen där stallet ligger. Så vi höll oss till att pyssla med hästarna och i stallet, då jag inte vågade ge mig ut ensam med T i snövädret i fall något skulle hända. Men det finns ju få saker som är så mysig som att stå där i stallet med dörrarna öppna och pyssla med två små islandsbjörnar för det är det de ser ur som nu med vinter päls, samtidigt som snön faller utanför. Det blev sedan en lugn eftermiddag/kväll hemma då vi alla var trötta efter två sena kvällar. Eller det var vad D och jag trodde och var. Barnen där i mot var det tydligen inte. Efter att vi lagt dem la jag mig på sängen och kollade mailen mm. Efter bara en liten stund kom T upptassande och la sig bredvid då hon inte kunde sova. Efter bara ytligare några minuter kommer även K upptassande, även han med kommentaren att han inte kunde somna. Så kvällen avslutades med att vi låg i vår säng alla 4 och tittade på Jul med Ernst på tv4 play, ev perfekt avslutning på helgen.
Publicerat: 2013-12-09 @ 15:10:00


Lucka nr 8

Innehållet i lucka nr8 i min julkalender från The body shop. 1st Moringa body mist 
Publicerat: 2013-12-08 @ 19:39:00


Julbordshelg


Här har det varit en helg i julens tecken, iallafall i julbordens. I fredagskväll var jag och D på Söderköpings brunn med hans jobb och åt medan barnen sov över hos vännerna E & J. Sedan blev det ett par timmar tillsammans med barnen på lördagen då vi bland annat passade på att sätta ihop årets pepparkakshus innan det var dags att göra sig i ordning och åka och lämna barnen hos E & J igen. För att sedan bege sig till Linköping för ännu ett julbord fast med mitt jobb. Dock valde vi att avsluta den kvällen tidigt för att hinna och hämta barnen innan de somnat så de sov hemma. Känns så tomt när de inte är där. Så nu sitter jag och T i soffan och väntar på att D ska komma hem med frukost, så vi kan väcka K, tända det andra ljuset och se på dagens inspelade avsnitt av julkalendern. 
Hoppas ni har en mysig söndag! 
Publicerat: 2013-12-08 @ 08:59:37


Lucka nr 7

Innehållet i lucka nr 6 i min julkalender från The body shop. 1st mini body butter, beurre corporel 
Publicerat: 2013-12-07 @ 22:59:13


Lucka nr 5 & 6



 
Innehållet i lucka nr 5 och nr 6 i min julkalender från The body shop.
Publicerat: 2013-12-06 @ 08:49:07


Lucka nr 4



 
Innehållet i lucka nr4 i min The Body shops julkalender.
1st, Absinthe, Porifying hand gel.
Publicerat: 2013-12-04 @ 17:18:00


Träning

När jag kom hem i går var jag inte jätte motiverad att ge mig ut och springa i den halvstorm som var. Men K var desto mer taggad, då han inte varit ute och cyklat på nästan 1v och påminde mig så fort jag kom innanför dörren. Så det var bara att byta om och ge sig ut. Temperatur mässigt var det inte så kallt, +7. Vilket gjorde det väldigt svårt att klä sig. Det behövdes en del kläder för att skydda sig mot vinden, så jag slapp frysa men när man kom in i lä mellan husen blev det i stället riktigt varmt. Men det blev en runda på 7,3km och K var jätte nöjd när vi kom hem. En av de få saker han är väldigt lik sin mamma på, han blir på så mycket bättre humör om han får träna. Man skulle kunna tro att han skulle tycka det är skönt med lite vila över vintern, då han tränar ca4dgr i veckan, vår, sommar och höst men inte.
I dag blir det dock ingen träning, då vi först har utvecklingssamtal kl:16.00 om K på skolan. Sedan är det julpysselkväll med T´s klass kl:17.00. Så det blir den kväll på skolan helt enkelt.
Hoppas ni får en bra kväll!
 
 
  
Publicerat: 2013-12-04 @ 14:16:00


Lucka nr3

 


Innehållet i lucka nr 3 i min julkalender från The body shop. 2st skrubbhandskar
Publicerat: 2013-12-03 @ 19:00:00


Glossybox November

I går när jag kom hem var jag ganska trött och omotiverad efter det som hänt de senaste dagarna, att T dessutom fått för sig att hon ska komma in till oss på nätterna, vilket hon inte brukar göra, gör att även natt sömnen tagit sig lite stryk , så i går blev inte mycket gjort. D hade middagen klar när jag kom så det blev att äta, ta en dusch och sedan kröp jag upp i soffan med barnen och tittade på julkalendern. Där satt jag sedan kvar resten av kvällen och tittade på tv:n och beställde de julklappar som skulle beställas på nätet, så nu är det klart. Innan T gick och la sig pratade vi om att hon skulle sova hela natten i sin säng, men vid 01 tiden kom hon in tassande till oss. Då hon verkligen inte ligger still när hon sover samt att hon håller fast i en, gör att det går inte att ha henne i sängen om man själv vill sova. Så jag bestämde mig att följa med henne tillbaka, pratade lite med henne och sedan nattade jag henne. Sedan gick jag och la mig igen, men efter en stund hör jag hennes tassande steg och bara väntar på att hon ska lägga sig i sängen men inget händer. Det blir bara tyst. Så jag sätter mig upp och ser att hon lagt sig på golvet. Jag frågar varför hon ligger där och får svaret att hon tänkte att där är hon ju inte i vägen. Hon hade tänkt att ta en filt att lägga sig på men glömde... Snacka om att känna sig som världens sämst förälder, barnen ligger och sover direkt på parketten i bara pyjamas för att inte vara i vägen i sängen... D följde men henne till hennes säng och låg där tills hon somnat om och han kunde lägga sig i vår säng igen.
Så i dag efter några timmars mer sömn så känns det bättre och planerna för kvällen är att ge mig ut på en löprunda med K.
 
 Under förra veckan kom glossyboxen för november. Blev ganska nöjd med innehållet, både torrschampot som jag använder för att få lite volym samt mascaran blev riktigt bra. Ögonskuggan som är kolsvart kommer nog dock inte att användas utan hamnar i högen, bra att ha men kommer nog aldrig användas ;) 
Publicerat: 2013-12-03 @ 13:24:00


Lucka nr2

 


I lucka nr 2 i min julkalender från The Body shop var det 1st Aloe Calming Facial Cleanser. 
Publicerat: 2013-12-02 @ 15:01:00


Lussekatter

Den mest kluvna helgen jag haft på länge är över och vardagen tillbaka. Helgen kunde ha varit riktigt bra och mysig men tog sig som sagt en rejäl vändning då min farmor avled på lördagen samt att vi på söndagen fick beskedet om att mina föräldrars hund, Max blivit dålig och ska avlivas nu under måndag förmiddagen. Detta besked togs i mot väldigt hårt av T som älskar hundar mer än något och skulle göra allt för att få en hund. Men har fram till nu nöjt sig med att hon har ju ändå Max som hon besökt minst ett par gånger i veckan, för att borsta, leka med samt gå promenader i trädgården. Så samtidigt som man själv sörjer så känns det ännu jobbigare att tänka på hur det känns för pappa men även för T. I övrigt har som sagt helgen varit lugn och mysig, lördagen var K och tävlade medan jag och T var på ridning. Sedan blev det adventspyntande hemma innan D tog med barnen på pysselkväll i T körgrupp, jag kände att jag inte riktigt orkade med det och åkte och handlade lite inför söndagens bakande i stället. Sedan kom K's bästa kompis A och sov över. Söndagen bestod främst av julbakande av lussekatter samt pepparkakor och pysslande hemma.
 
 Hoppas ni haft en bra helg!
 
Arlas recept på Lussekatter

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

250 g Kesella

1 g saffran

1 12 dl strösocker

12 tsk salt

ca 17 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

 
Publicerat: 2013-12-02 @ 09:41:00


Lucka nr1


Innehållet i lucka nr1 i årets julkalender från the body shop. 1st Honeymania shower gel. 
Publicerat: 2013-12-01 @ 08:37:55



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!