Fransk potatissallad

I lördags kväll hade vi våra underbara vänner E&J med barn över på grillmiddag och drinkar. Tyvärr var inte vädret alls lika fint som när jag skickade inbjudan, så i stället för att sitta i värmen på altan och dricka svalkande drinkar, så var det 5 frusna gäster i vinterjackor som kom cyklade hem till oss. Men jag höll kvar vid temat grillning och svalkande drinkar även om vi fick inta det vid köksbordet, för att inte få frostskador. Till det grillade testade jag för första gången att göra en fransk potatissallad, något jag definitivt kommer att göra igen, då det blev en personlig favorit. Recept finner ni nedan. 
Recept
 
1,5dl hackad dill
1,5dl hackad gräslök
2st tunt skivade rödlök
6msk vittvinsvinäger
12tsk dijon senap
18msk olivolja
6msk vatten
2/3 tsk socker
salt
svartpeppar
1,5kg skivad kokt färskpotatis
 
Blanda alla ingredienser utom potatis ordentligt.
Rör sedan ner potatisen.
Låt gärna stå någon timme innan servering.
 
  
Publicerat: 2014-05-06 @ 16:40:00


Vårt trädgårdsland

I helgen, eller rättare sagt i fredags blev vi äntligen klara med trädgårdslandet. Det tog lite längre tid än vad jag tänkt mig, och det berodde enbart på att det tog tid att få tag i materialet, för sedan gick arbetet både snabbare och lättare än vad planerat. Men först fick jag inte tag på pallkragar, vägrar köpa på ICA för 199kr st. Sedan var det slut  överallt när jag skulle köpa markduk, och vi fick jaga land och rike runt efter grus, men till slut så föll allt på plats och nu väntar jag bara på att frostnätterna ska försvinna så jag kan plantera ut allt som står och växer i matrumsfönsterna. På årets skördeslista står det, det vanliga tomat, gurka, paprika, morot, gurka, squash men även halloween pumpor, små dekorations pumpor, melon och vattenmelon. Visa av dem kräver hjälp med pollinering mm men det ska bli kul att testa får vi se vad det blir av det.
 
Nedan ser ni lite före och efterbilder
 
    
Publicerat: 2014-05-05 @ 16:30:00


Glossybox April

I onsdags ramlade glossyboxen för April ner i brevlådan. Tyvärr måste jag säga att denna box kändes ganska tråkig, trots 3 st fullsize produkter, inget som överraskade eller känns extra kul att prova. Men ett stort plus för läppenseln, hoppas på att det ska komma mer sminkverktyg framöver.

Publicerat: 2014-05-04 @ 20:51:53


Välkommen Maj

Ligger fortfarande i sängen och bara njuter av denna extra lediga dag, då både D och jag har turen att vara lediga. 
I dag är det en långtur till häst som är inplanerat och i eftermiddag kommer K's bästa kompis A och ska sova över. Valborgsmässoafton firande vi hos underbara vännerna J&C med god mat och massa vin, tyvärr blev det inte att vi tittade på någon brasa då regnet föll mer eller mindre under hela kvällen. Även igår föll regnet ibland i sällskap med snö men då kunde vi tyvärr inte välja om vi skulle vara ute eller inte, då K körde deltävling nr3 i Mälarfräsen i Nyköping. Så det vara bara att ta fram vinterkläderna igen och dra upp luvan så gott det gick för att inte få allt i ansiktet. Tyvärr gick inte K´s motorcykel som den skulle då den inte svarade ordentligt på gasen, så det var en riktigt arg och frustrerad K. Så nu blir det ett par timmars meckande för D i garaget, så hoppas vi att han får ordning på det innan nästa tävling. Men trots det gjorde K ett jätte bra jobb och han körde till sig en 5:e plats av totalt 19. Under eftermiddagen sprack himlen upp och jag gav mig ut på en löprunda: Just nu är jag inne i en form svacka och löpningen känns verkligen jätte tung, men jag håller humöret uppe och hoppas att det snart ska släppa. Vi avslutade sedan dagen med att krypa ner i soffan och titta på filmen Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann, kan rekommendera den.   
 
Hoppas ni har en skönt fredag framför er!
Publicerat: 2014-05-02 @ 08:12:01



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!