Saknad


Trots att det har varit väntat i många år och att hon inte funnit hos oss sedan länge känns det ändå på något sett väldigt tomt. I dag avled min farmor. Under min uppväxt var farmor än av de viktigaste personerna för mig och från 9 års ålder tills att jag flyttade hemifrån bodde vi i parhus, så hon fanns där varje dag. Och efter det fram till att hon blev sjuk för ca 5år sedan i dements, så träffade jag henne varje vecka. Men efter att hon hamnade på sjukhemmet och försvunnit helt mentalt har jag inte träffat henne. Men trots detta känns det i dag som sagt väldigt tomt. Det är inte så ofta jag pratar eller tänker på henne längre utom när jag äter pannkakor och dricker päronsaft, vilket vi alltid fick hos henne när vi var små. Men precis när min pappa ringer för att berätta vad som hänt står jag och pratar om henne med barnen. Då vi höll på att ställa upp den julkyrkan jag fick "ärva" när hon flyttade in på hemmet. Hur stor är den sannolikheten? Du är för evigt saknad farmor!! 
Publicerat: 2013-11-30 @ 22:02:15


Inspirationskväll med Living And Room

I går var jag tillsammans med vännen E på jul inspirationskväll som hölls av Living And Room. Ett företag som inriktat sig på homepartyn inom inredning. Jag har vid 4 tidigare tillfällen varit på sådana homepartyn och gillar deras utbud rejält. De har 4 olika inredningsstilar så de flesta brukar hitta något i deras utbud som faller dem i smaken. Och jag har vid varje party beställt flera saker. I går var det dock inget homepartyn utan det var företaget själva som anordnade detta event i en stor lokal nere i stan med inriktning julinspiration. Det blev ett riktigt trevligt event, där det bjöds på inspiration, goodie bags, extra bra priser, fika, mingel mm. Men som omväxling beställde jag faktiskt inget utan höll mig just till att få inspiration, även om E köpte flera jätte fina saker. Dock finns det nu flera pyssel planer fram över när tiden ges. Har ni möjlighet att anordna ett party själva eller blir bjudna på ett kan jag starkt rekommendera er att gå! Living And Room.
 


 
Publicerat: 2013-11-29 @ 12:06:00


Anslagstavla

Vi behövde en anslagstavla till köket för alla de där papprena som kommer i posten och som barnen har med sig hem från skolan och som man av någon anledning behöver ha framme. Och då jag inte hittade någon som passade in valde jag att gör en själv. Jag minns inte alls varit jag fått inspirationen till den ifrån men hade en tydlig bild av hur den skulle se ut. Nedan ser ni resultatet. Allt som behövdes var 1 ram, hönsnät, 2 burkar sprayfärg, klädnypor samt en häftpistol. 
Måste säga att den fungerar riktigt bra och det finns mycket plats för alla papprena. Blev själv väldigt nöjd.   


Publicerat: 2013-11-28 @ 09:48:37


Prickat av

I går bestämde jag mig för att börja pricka av lita på att göra listan inför jul och speciellt julklappsinköpen. Jag/vi har totalt 12 personer som vi ska handla till och för att inte stå där med panik i sista minut körde jag en lång shopping vänd igår med väldigt lyckat resultat. 6st personer är helt klara, 3st ska det bara kompletteras lite till, 1st vet jag vad jag ska handla till, så kvar är det bara 2st som är lite krångliga, vilket känns väldigt bra. Utöver julklappar blev det även en del till hemmet, bland annat nya julstjärnor till köket, badrums handdukar, duschdraperi, en hissgardin, kuddfodral mm Men även en del till mig själv, lite pyssel, en ny locktång samt nya sminkborstar. Så en väldigt givande kväll.
 
I dag är det årets sista styrelsemöte som står på agendan efter jobbet men då även D är bokad, får vi lösa det med att de följer med mig. Men  man får göra det bästa av saken och tussarna tackar inte nej till en MC middag framför bärbara Dvd:n tittandes på nya Monsters INC filmen även om det innebär att man får sitta i konferensrummet i klubbstugan. 
 


 
Publicerat: 2013-11-27 @ 09:43:00


Saffranspannacotta

 
 
Till middagen i lördags bjöd vi på saffranspannacotta.
En av mina favoriter så här när det närmar sig jul.
 
Recept
 
 
2st gelatinblad
5dl grädde
1 vaniljstång
0,5g saffran
1/2 dl socker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Lägg ner stången och fröna tillsammans med socker och saffran i en kastrull.
Tillsätt grädden.
Låt småkoka i 3min.
Krama ur gelatinbladen och lägg sakta ner dem ett och ett i grädden, rör om.
Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen minst 3h.
 
 
 
Publicerat: 2013-11-25 @ 10:10:00


Köksfoton

Idag har varit en riktigt lång dag i positiv bemärkelse, trots att jag tagit det lugnt har jag fått massa gjort. Jag och T har storstädat här hemma, det finns nu inte en golvlist som inte blivit avtorkad. Där efter blev det bakande med båda barnen, T gjorde syltkakor och K gjorde cookies. Även ett Zumba pass på 40min hanns med innan middagen som tillagades av K och blev pannkakstårta. Nu ska jag få lite gjort vid datorn innan det blir en tidig sänggång.
 
Jag har i dag även hunnit fota det nyrenoverade köket i dagsljus, vilket inte varit möjligt i veckandå det är mörkt när jag åker på morgonen och mörkt när jag kommer hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-11-24 @ 19:23:00


3-rätters


Hoppas ni har en bra lördag! För vår del har dagen varit väldigt lugn och bortsett från en snabb shoppingtur för min del har vi bara varit hemma och slappat fram till 17 tiden när vännerna E & J med barn kom på middag. Så en riktigt skön och trevlig dag med andra ord!
Publicerat: 2013-11-23 @ 22:42:01


TGIF

Fredag kväll och hela helgen ligger framför oss, vilket känns riktigt skönt. Tyvärr började dock inte dagen så bra, då det visade sig att T blivit sjuk. I morse kom hon upp hängig, lite hes, lite snuvig, lite hostig, ja lite av allt förutom feber som hon klarat sig utan och ville inte alls gå till skolan. Så blev i stället att lämna av hennes hos D där hon fram till lunch då D slutar jobbet på fredagar legat i en fåtölj och tittat på film på bärbara DVDn. När jag sedan kom hem efter jobbet mådde hon ungefär samma och jag hoppas att det håller sig på den nivån och att inte blir sämre. Får bli en lugn helg för henne och jag har precis bokat av helgens ridning. Själv inledde jag helgen med ett löppass, 1,1mil tillsammans med K på cykel. Ska försöka att komma igång med träningen igen mellan allt annat som är inbokat och hoppas att värken i vänster benet håller sig på en rimlig nivå.

Hoppas ni har en bra fredag!


Publicerat: 2013-11-22 @ 21:53:20


Med vingar

Jag har sista tiden varit sugen att köpa mig en tröja med vingar på ryggen och satt igår och letade lite. Men då jag är lite sent ute, så var utbudet som finns kvar var inte så jätte stort. Men till slut hittade jag en på Kappahl som jag gillade, en butik som jag faktiskt inte besöker så ofta. Men efter att ha tittat runt lite på deras hemsidan hittat jag flera saker som föll mig i smaken, främst dessa två. så kan bli ett besök där under helgen.
 
                     Tröja med vingar 199kr                                                     Omlott cardigan 399kr
 
 
 
Publicerat: 2013-11-21 @ 09:49:00


Bara att erkänna

Det är väl bara att erkänna.
För snart två veckor sedan var jag hos optikern efter att ha haft ont i ögonen en längre period samt huvudvärk och var ganska inställd på att få höra att jag bör använda glasögon när jag sitter vid dator. Men när undersökningen var klar kom domen, du skall ha glasögon hela tiden.. Vilket inte ens fanns på min världskarta att höra, så blev lite av en chock, som ännu inte riktigt har lagt sig. Men lördagen efter var jag med familjen som smakråd och provade ut ett par och i dag kom de. Så efter stallet blev det en snabbt tur ner till city för att hämta dem. Nu ska jag bara vänja mig vid att ha dem på, men som tur är kan jag skippa dem vid träning och när jag är i stallet.

Publicerat: 2013-11-20 @ 20:58:53


Namn ring

Dagarna rasar på i en ruskig takt och nu är det inte långt kvar till 1:a december och advent. Vilket jag ser i fram i mot, att få ta fram adventsljusstakarna och mysa lite extra, men även för att få börja öppna min fina kalender från Body shop. Men det är även med lite fasa jag inser att det inte är många dgr kvar tills jag ska ha 2st julkalendrar klara, en till varje barn och jag har hittills hittat 2st saker att ha i.. Vilket innebär att det är 22st luckor till som ska fyllas, med saker som inte bara ska kännas som utfyllnads små krafs..
Givetvis har jag även börjat fundera på vad som ska inhandlas i julklapp till alla och hittade i farten i sak som kommer att hamna högt upp på min egen lista. Denna jätte fina namn ring från, Älskade Barn. Vilket skulle passa perfekt på min höger hand. Kanske är dags att skicka in önskelistan snart, om tomten ska hinna göra allt..
 
 
Publicerat: 2013-11-19 @ 16:26:05


Även sonen

I dag på förmiddagen bar det av till stallet för att rida hästarna D och F. Utöver T fick jag även med mig K som omväxling. Han tycker att det är väldigt kul att rida men efter att ha varit tvungen att följa med på x antal ut- eller insläpp i alla väder genom åren tycker han inte att själva stall görandet, med mockning, iordningställande av foder, städande mm är så roligt länge. Men nu när det var länge sedan sist, så han riktigt nöjd ut och borstade de båda hästarna så fina medan T och jag gjorde  allt det andra. Vi avslutade sedan med en skogstur på strax över timmen. Resten av dagen har sedan varit lugn med lite pysslande hemma och läxläsning.
Följ oss gärna på instagram:
Familjenochkaos 
Där kan ni se ett klipp från dagens ridning.


Publicerat: 2013-11-17 @ 21:16:43


Tur till IKEA

I dag blev det en tur till IKEA efter stallet för att köpa det sista till köket, en ny blandare men givetvis blev det även lite annat, som en brandfilt vilket känns som ett riktigt bra köp nu när ljusen brinner allt oftare här hemma, och det känns lättare att hanterat för barnen om något skulle hända än om de ska använda brandsläckaren, samt blev det givetvis lunch. Vi var verkligen inte de ända som passade på att åka dit i dag, hela parkeringen var full när vi kom men varuhuset sväljer mer än vad man tror och det var inte så farligt när man väl var inne bortsett från restaurangen där det var riktigt trångt. Men nu är allt till köket inhandlat och under morgondagen sätts kranen på plats och allt är klart. Nu blir det en lugn kväll i soffan, vilket är efterlängtat.

Trevlig kväll!


Publicerat: 2013-11-16 @ 17:36:06


Julmarknad

Det är en mycket mycket trött tjej/mamma/fru mm som redan har krupit ner i sängen med en stor hög med tidningar efter en ganska intensiv vecka. Det har som vanligt varit mycket på jobbet, och att då lägga till att hinna handla, träna, gå på spökvandring, hälsokväll mm gör att man är ganska trött när helgen kommer. Att jag i dag dessutom stått i företagets monter på Elmia mässan hela dagen och att kvällen spenderats på Ekenäs julmarknad bidrag även den till tröttheten. Men även om jag är väldigt trött och ser i fram imot en lugn helg, så är jag även väldigt nöjd och lycklig, att jag har ett jobb jag trivs med, alla roliga saker jag fått/får möjlighet att göra och sist men inte minst, att hemma har jag alltid min underbara familj att komma hem till!


Publicerat: 2013-11-15 @ 20:24:00


Vandring genom ett mörkt Norrköping

Trots att Halloween är över sedan ett tag tillbaka har K och jag precis kommit hem från en spök- & mytvandring genom Norrköping. Den var inte så läskig som jag tänkt mig att den skulle vara, då det ändå var satt en 10års gräns, utan den var mer åt det historiska hållet. Men den var jätte intressant och vi kan nu mer om spöken, gastar och Norrköpings historia än tidigare. Och både K och jag är väldigt nöjda om än väldigt trötta. Det var även väldigt mysig att få gå genom vårt vackra i industrilandskap och se det ur ett annat ljus än dagsljus. Snart kommer även all julbelysning upp och jag kan då starkt rekommendera en tur genom industrilandskap, vilket jag defensivt kommer gå med min familj,
Publicerat: 2013-11-13 @ 22:46:00


Ögonbrynspenna

Jag har i många år kämpat med att få mina ögonbryn bra då det känns som om de vill växa åt alla håll och kanter, är svåra att forma, är glesa på vissa ställen och på senare år har de även blivit väldigt ljusa. Men sedan något år tillbaka är jag riktigt nöjd med formen,då jag var fjärde vecka får dem plockade och färgade av samma tjej som gör mina naglar. Men tyvärr hjälper det inte mor de områden som glesa, så på min lilla shoppingtur i torsdags köpte jag en ögonbrynspenna av märket Anastasia. Och jag måste säga att jag verkligen är jätte nöjd. Den är lätt att använda, sitter jätte bra men är även lätt att tvätta bort.
 
Finns på Kicks till en kostnad av 195kr
 


Publicerat: 2013-11-12 @ 13:32:23


Farsdag söndag

Även söndagen blev en lugn dag för att vara oss. Förmiddagen gick åt till att städa och pyssla lite hemma. Nu är köket i princip klart det är bara nya kranen som ska inhandlas så fort den finns på lager igen och sättas på plats, sen är det klart. 
Efter lunchen la sig D för att vila lite då förkylningen fortsätter att hålla i sig och T som inte tackar nej till en tupplur hängde på honom medan K och jag passade på att köra hans nya cross spel på Xboxet. Det är inte ofta jag får se mig besegrad i spel när vi spelar hemma men när det kommer till Xboxet är det bara att inse jag hade inte en chans mot ungen..
Efter lite muffinbak bar det sedan av för att fira våra fäder på farsdag, först en snabbis förbi min far sedan hem till svärfar. För att göra av med helgens sista energi valde jag sedan att springa en del av vägen hem från svärfar. Blev 6,1km på 38min i totalt bleckmörker. För första gången på länge kändes vänster lår riktigt bra, så kände mig riktigt nöjd när jag kom hem.


Publicerat: 2013-11-11 @ 15:41:20


Lördag med stall, shopping och träning.

Lördagen blev som jag misstänkte, inte alls som planerat. D kände sig lite små trött, tjock i halsen och allmänt hängig så något byggande i hallen ville han inte ta sig an. Utan det blev i stället en förmiddag i stallet för mig och T, medan D tog sig en tupplur och mådde bättre när vi kom hem. Så då blev en tur ner till city för lunch och en massa kul shopping, D köpte en iPhone 5, T lite pyssel, K ett cross spel och ett nytt mobil skal. Själv blev det lite inredning, ett elljus till ljuslyktan på altan, blommor till köket, en jätte fin koffert och sist men inte minst en julkalender från body shop. Hade svårt att bestäma mig för vilken storlek, men valet föll till slut på ultimate,den största, då skillnaden i innehåll är väldigt stor från den minsta, samt att mellan modellen är unisex. Så hoppas nu på många roliga överraskningar. Innan vi avslutade dagen i soffan hann jag även med ett löppass på löpbandet, 5km på 29,11min så kändes riktigt bra. Med andra ord en riktigt riktigt bra dag!

Hoppas ni har en toppen helg!


Publicerat: 2013-11-10 @ 15:31:27


Lördag morgon med osäkra planer

Tidig lördag morgon och jag är den ända i familjen som vaken, vilket inte alls är ovanligt utan stämmer mer in på de flesta helg morgnar. Först vaknar jag någon gång runt 6 tiden och ligger kvar i  sängen och tittar på surfplattan. Sedan kommer oftast T och myser ner sig hos oss och till slut kommer K och då brukar  vi tre gå upp så kommer upp D lagom till när frukosten står kvar.

Igår var det disco som stod på agendan vilket gjorde att det inte riktigt blev någon lugn myskväll då det skulle köras fram och tillbaka i olika omgångar, först skulle T och hennes kompis dit och hämtas sedan var det dags för de lite större barnen så då var det bara att lämna och hämta K med kompis. Men det var det värt, speciellt då det visade sig att K dansat sin första tryckare!! Han har blivit mer och mer sugen på det de senaste gångerna men inte riktigt vågat fråga, men igår frågade en tjejerna i fyran och då blev det äntligen av ;-) Min lilla kille börjar bli stor.

Planerna för dagen i dag vart i går dock väldigt osäkra. Tanken var först ridning för T och att vi sedan skulle ta tag i göra ordning hallen, bygga en garderob samt måla om men nu verkar det som att D blivit förkyld och då vill han nog inte bygga någonting... Ja, ja vi får se hur det blir när han vaknar.

Mellan optiker tiden och frisören i torsdags hann jag även med lite shopping. Vilket var ett måste då min parfym nästan var slut. Och jag väljer som vanligt att hålla mig kvar vid Escadas års dofter.


Publicerat: 2013-11-09 @ 07:52:56


Planer för torsdagen

I dag efter jobbet är det bokat en tid hos frisören för klippning och färgning vilket som vanligt är alldeles för länge sedan jag var där sist, men även en tid hos optikern är bokad. Jag upplever inte att jag ser dåligt men har under de senaste månaderna haft ont i ögonen, det svider ungefär som när man får schampo i ögat. Så nu har jag äntligen tagit tag i att boka en tid för att kolla om det är så att jag kanske behöver glasögon när jag sitter framför datorn, vilket är större delen av min arbetsdag. Dock hoppas jag på att det ska vara något enklare och mer övergående, men vi får se.
 
Publicerat: 2013-11-07 @ 14:28:21


Taklampa

 
Denna jätte fina taklampa har Jotex fått in i sitt sortiment till en kostnad på 799kr.
Och just nu har de dessutom 100kr rabatt på en beställning.
 
 
Publicerat: 2013-11-06 @ 08:06:30


Vardag

Både i dag och igår har varit helt vanlig vardag. På dagarna har jobbats och på kvällarna har det gjorts olika ärenden så som veckohandlat, köpt nya ridstövlar till T, postat paket, handlats marsvins mat mm. I morgon där i mot är det onsdag och det innebär att T och jag åker till stallet, för att ta hand om de två islandshästarna, D och F. Om det blir någon ridning vet jag dock inte då de står i ett litet privatägt stall mitt ute i skogen och det hinner bli kolsvart innan vi är där. Så känns lite väl osäkert att ge sig ut och rida men det innebär iallafall hästmys vilket är den största anledningen till att vi åker dit.  


I helgen bakade som sagt K och jag bullar. Men passade på att testa något nytt genom att istället för att fylla dem med kanel och socker tog vi nutella, vilket blev en hit hos de flesta, speciellt hos D som åt upp 90% av dem. Det får bli dagens tips ;-)


Publicerat: 2013-11-05 @ 20:17:27


Novembers första helg

Första helgen i november blev en riktigt mysig helg med familjen. Fredags kvällen spenderades hemma i lugn och ro med massor av god mat. Lördagen var det sedan full rulle som vanligt, K och jag var uppe redan vid kl7 på morgonen och bakade scones till frukost men även bullar fyllda med choklad som fick bli dagens fika. Sedan bar det som vanligt av till ridskolan vid halv tio tiden för mig och T. Efter en snabb vända hemma för lite lunch åkte vi sedan av med vännerna J & C med barn till Kolmårdens djurpark. Även på söndagen spenderade jag och T ett par timmar i stallet hos de två islandshästar vi hjälper till att sköta så blev lite stallpyssel men även en ridtur på ca1h som innehöll skritt men även, till T´s stora glädje, tölt. Söndags eftermiddagen gick sedan åt till lite måsten hemma, som städning, tvättning mm men det blev även en hel del roligt pysslande med att göra ordning i köket som kommer att bli färdigt i veckan. 



 
Hoppas ni har en bra start på veckan!
Publicerat: 2013-11-04 @ 10:26:48


Halloween på Kolmårdens djurpark



I år kände jag att det inte riktigt fanns tid och ork till att ordna upp ett Halloween firande för barnen, så blev ett mellanalternativ i stället som blev riktigt bra om jag inte skulle säga toppen. Vi åkte med vännerna J & C och alla barnen till Halloween på Kolmården, där de hade ordnat det riktigt bra med spökvandring, häxor som bjöd på godis, spökbal mm 
Publicerat: 2013-11-03 @ 07:36:50


The bodyshops julkalender

 
Adventskalender Ultimate 1200 kr open
Nu har The Body Shop släppt sina julkalendrar för 2013.
 
Jag som tycker om Body Shops utbud och älskar överraskningar tycker att detta är en av de bästa sakerna med december. Förra året fick jag en Deluxe av min älskade D
och den innehöll många fina och lyxiga produkter.
Så för er som vill något utöver chokladkalendern kan jag starkt rekommendera denna.
 
Finns i 3 olika prisklasser:
 
Luxury kostar 800kr men har ett värde av 1205 kr.
Deluxe som kostar 1000 kr men har ett värde av 1555 kr.
Ultimate för 1200 kr som har ett värde av hela 2495 kr.
 
Publicerat: 2013-11-01 @ 15:57:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!