Torsdags summering

Efter jobbet bar det i dag av till gallerian då jag hade lite ärenden som behövde uträttas och så behövde jag handla lite till i morgon då vi ska ha gäster på middag. Jag har inte riktigt vant mig vid att sluta kl17 för att sedan ha ca 40min bilresa hem. Oftast kommer man ju inte heller riktigt iväg med än gång och då är jag inte hemma försten vid 18tiden vilket känns väldigt sent från att tidigare varit hemma senast 15.30. Har jag dessutom något som ska göras efter jobbet hinner jag knappt träffa barnen på kvällen innan de ska sova.. Känns inte riktigt bra. Men jag hoppas att när jag komit in i nya jobbet ska jag kunna förlägga mina timmar lite annorlunda och i bland jobba hemifrån. Så jag ger det lite tid till...

Några av ingredienserna till i morgon..Vad kan det blir...

Publicerat: 2013-02-28 @ 21:34:37


Prova på

Något som jag tycker är kul är de här prova på erbjudandena man får hem i brevlådan. Många tycker att de är jätte irriterande medan jag tycker att det är en kul grej och att man kan göra lite små klipp. För inte så länge sedan gick T med i hästbokklubb och igår bestämde jag mig för att prova på att få hem lite chokladpraliner, el närmare bestämt 32st. Inget jag kommer att fortsätta med, men som sagt en kul grej att prova. Och att saker kommer direkt hem i brevlådan det tycker jag också om :)
 
 
 
Publicerat: 2013-02-28 @ 09:57:00


En hemma och en på årsmöte

Planera för kvällen var att gå på årsmöte på crossen, men då ungarna som sagt varit så trötta sista tiden kände vi att det inte var någon idé att släppa med dem dit utan att det var bättre att de fick vara hemma och ta det lugnt och komma i säng som de ska. Detta resulterar ju även i att bara en av oss föräldrar kunde gå, då den andra måste vara hemma med barnen.
Mest logiskt vore det nog att jag hade gått då jag sitter med i styrelsen, men även just av den anledningen är jag där ganska mycket och har en ganska bra iblick i vad som händer, så det blev D som gick.
Så nu efter att ha lagt barn och läst god natt saga ska jag krypa upp i soffan och bara ta det lugnt med senaste numret av Amelia som kom igår och lite godis..
 
Publicerat: 2013-02-27 @ 19:58:32


Solskenspromenad

T med mammas solglasögon och kusinen N
 
Två dagar i rad har vi nu äntligen haft lite solsken, även om det igår bara var någon timme men som tur var inföll den över min lunch så jag hann att komma ut på en kort promenad och få lite solstrålar på mig.
Längtar verkligen till ljuset och värmen så man kan vara ute lite mer och få tillbaka energin.
Publicerat: 2013-02-27 @ 08:51:00


Bokshopping

I dag var första dagen på årets bokrea så efter jobbet svängde jag bara förbi en snabbis hemma för att hämta upp familjen så bar det av till bokhandeln.
För min egen del hittade jag tre böcker och en ljudbok som jag ska lyssna på till och från jobbet.
Även K och T hittade två böcker var som de ville ha, medan D inte hittade något.
Just nu läser jag inte så mycket då det känns som det ända jag gör hela dagarna på jobbet och så somnar jag innan huvudet når kudden på kvällen, men när jag är inne i en läsperiod gör jag av med en bok i veckan så det är bra att ha ett litet lager.
Känner jag mig själv rätt hinner det nog bli några flera böcker innan rean är över för i år.
 
Nu efter att ha lagat mat, duschat och lagt barn, pockat undan lite ska jag krypa upp i soffan med D och se gårdagens avsnitt av Dicte, en serie som jag i övrigt kan rekommender varmt för alla er som gillar kriminalromaner.
 
 
Publicerat: 2013-02-26 @ 20:41:00


Vårkänsla

 
Fotat av T
 
Vi försöker jaga bort lite av vinter mörkret/gråheten med lite underbara tulpaner, är få saker som ger sådan vårkänsla som färska blommor på bordet!
Publicerat: 2013-02-26 @ 08:30:00


Fest mitt i veckan

I dag efter jobbet bar det av till min svärfar som fyller 60år i dag. Blev ett väldigt lugnt och mysigt firande, vilket passade oss perfekt som har varit lite trötta sista tiden och då det inföll på en vardag med barn inblandade. Dock hann ju klockan bli lite mer än vanligt innan vi kom hem och tussarna duschat av sig, så när T kom ur duschen var hon så trött att hon glömt bort hur man borstar tänderna så pappa fick komma till undsättning.Tror även att jag kommer att få komma till undsättning fast i morgonbitti, för det brukar ha den effekten, har man blivit så trött på kvällen att man glömt bort hur man borstar tänderna brukar det sitta i även nästa morgon, fast då gått över till att man glömt hur man tar på sig sina kläder.
Men nu sover de gott i sina sängar och snart även jag.
 
Ett stort Grattis Thommy på 60års dagen!
 
 
Publicerat: 2013-02-25 @ 21:14:36


Närbild

 
Här är en närbild på kilklackskorna som jag köpte igår.
Kommer att bli riktigt snygga till ett par tajta jeans och en over size tröja.
Man kan aldrig få för mycket skor!
Publicerat: 2013-02-25 @ 08:14:00


Våffelfika

 
Efter vår härliga vinterpromenad i solen som visade sig för första gången på över två veckor avslutade vi det hela med en våffelfika.
Var verkligen evigheter sedan jag åt våfflor sist, hade glömt hur gott det var.
Nu har min syster med familj åkt, sover barnen och lugnet har lagt sig och jag väntar bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga den innan jag kan gå och lägga mig.
Just nu känns det som jag inte gör annat än funderar på hur jag snabbast möjligt kan komma i säng på kvällarna, är verkligen så trött att jag flera gånger denna vecka somnat innan klockan hunnit bli 21.. Illa..
Nu hoppas vi att solen vill visa sig lite oftare, så min energi kommer tillbaka.
 
Trevlig kväll och God Natt!
  
 
Publicerat: 2013-02-24 @ 20:59:00


Helgshopping

Planera för dagen var att vi skulle ha åkt till djurparken men då vi hela familjen varit så trötta sista tiden bestämde vi oss för att bara ta det lugnt, så förmiddage spenderades i stort sätt bara sittandes i soffan tills vi vid lunch tog oss i kragen och åkte till gallerian där det blev "lite" shopping och lunch.
Det var flera saker som stod på inköpslistan,för trots att vi var och shoppade till T förra vecka hittade vi ingen ny jacka till henne så det stod fortfarande kvar på listan, K behövde nya skor, D ville ha en ny tröja och så fyller min svärfar 60år i morgon, så en present till honom.
Det blev dock lite mer än så, blev jacka och byxor till T, en tröja till D, ett par byxor till mig, en present till svärfar och 6 par skor...
Nu väntar jag på att min syster med familj ska komma så blir det en promenad sedan lite fika, en perfekt avslutning på helgen!
 
 
 
Publicerat: 2013-02-24 @ 15:34:00


På bio, Röjar Ralf

 
Precis som jag trodde mådde T bättre efter några timmar och vi kunde gå på bio som planerat.
Med följde även K:s bästa vän A och hans mamma som även är gudmor åt T, så blev en riktigt trevlig eftermiddag.
 
Filmen handlar om Röjar Ralf som är en videospels skurk men som helst av allt vill visa för alla att han är snäll så han efter att videospelshallen stängt får vara med de andra spelarna.
Filmen var enligt mig helt okej och passade K och A riktigt bra, dock blev den lite för lång för att T skulle kunna sitta helt still hela tiden, men definitivt värd att se.
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-02-23 @ 18:32:41


Tävlingsresultat

Nu har K kommit hem från årets första tävling och är riktigt nöjd. I tidskvalet kom han på 14.e plats och när det var dags för final tog han en 13:e plats, glädjen var total när han kom i mål och insåg att det gått ännu lite bättre i finalen än på tidskvalet.
Poängmässigt blev det totalt en 14:e plats av 20. Vilket är riktigt bra, för jämfört med andra sporter är inte cross ålders indelat, utan där delas man enbart in i vilken kubik ens cross har, vilket innebär att de K tävlar mot som kör 65cc är mellan 8-12år, o K fyllde 8år i oktober förra året och har bara kört 65cc sedan i somras.
Så ni kan ju gissa vilken ålder det är på dem som står på prispall, givetvis med några undantag.
Så är det inom cross att under ca3års tid får man träna och jaga dem som är äldre och bättre, på sitt 4.e år är man  en av de äldre och förhoppningsvis bättre, sen är det dags att byta upp en kubik och då är det bara att börja om, du är en av de yngsta och har minst vana, så nu är det bara att jaga i 3år igen...
Även K:s ett år äldre kompis även han vid namn K var och körde och även där gick det riktigt bra, han tog 2st 8:e plaseringar, som poängmässigt totalt blev en 9:e plats av 20.
 
ETT STORT GRATTIS TILL K, nr124 och K, nr68
 
Publicerat: 2013-02-23 @ 13:56:00


Vabruari

Nu verkar det som om även vi kan ha blivit drabbade av vabruari, då T inte känner sig riktigt kry utan är ledsen och har ont i magen.
Vad det utvecklar sig till få vi se, vi har iallafall bokat av ridningen vid lunch men håller bio bokningen på eftermiddagen öppen ännu.
Just T är lite svår vid sjukdomar, för lika väl som att hon blir dålig lika stor chans är det att det är falsk alarm, så det är bara att vänta och se..
K där imot mår bra och är iväg och kör årets första tävling.
Hade verkligen velat vara där och hejat på honom, men nu får jag nöja mig med uppdateringar via telefon.
Han har precis kört träning och väntar nu på att få köra tidskval., och jag väntar på nästa uppdatering.
  
Publicerat: 2013-02-23 @ 08:44:00


Svensson kväll

För att väga upp vårt väldigt konstiga beteende med att vi vill hyr film i en videobutiken, bestämde vi oss för göra något väldigt vanligt, att ha riktigt svensson fredagsmys med tacos, vin och soffhäng. Så nu matchar vi nog minst 50% av Sveriges befolkning.
För äter man inte tacos så dricker man vin och jag drog till med båda :)
Vitt vin var kanske inte ett självklart val med då det bara var jag som skulle ha och jag hade en flaska vitt öppen fick det bli det..
 
Publicerat: 2013-02-22 @ 21:19:00


Utdöende släkte

Det är bara för mig att inse faktum att min familj tillhör ett utdöende släkte.
För vi är en av de familjer som fortfarande hyr film i en.... videobutik...
Vi vill inte göra det via boxern eller datorn utan vi vill göra det i videobutiken.
Ni vet den där lilla lokalen som ligger på hörnet i ett höghus som hyr ut film och säljer frusen pyttipanna, strumpor och små godis.
Men för varje år som går blir de bara färre och färre.
För några år sedan hade vi massa olika butiker att välja på men nu finns de bara en kvar på vår sida stan och även där ser man förändringarna, ytan för film blir bara mindre och mindre och utbudet av vykort, gräddfil och strumpbyxor blir bara större och större.
Så i dag när vi hade tänkt att hyra en DVD fick vi höra att han inte tagit hem några nyheter på det tag...
 
VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG!
Jag vill slå ett stort slag för den lokala videobutiken!!
 
Publicerat: 2013-02-22 @ 18:33:53


Kvällsvandring med spökhistorier och zombier

Den här veckan är det sportlov här, men då jag precis byt jobb och D har hur mycket som helst att göra på sitt jobb kan vi tyvärr inte vara lediga och K har/är på frita om dagarna.
De gör ganska många olika roliga saker på frita under loven då det är mycket färre barn än vanligt, men K tycker ändå att det är lite tråkigt att vara där då nästan alla hans kompisar är lediga.
T där imot som går på dagis märker inte ens av det.
Men även jag tycker att det är synd av den anledningen att det anordnas massa roliga aktiviteter om dagarna runt om i stan som jag skulle vilja gå på med barnen.
Men jag hittade en aktivitet som var förlagd till kvällstid som jag visste K skulle tycka var jätte kul, och det var en kvällsvandring på ett museum med spökhistorier.
Så nu har K och jag precis kommit hem från att ha smugit runt i det nedsläckta museumet, där vi gömt oss för zombier och lyssnat på spökhistoriet.
Blev en riktigt lyckad kväll, nu hoppas vi bara att K kan sova som han ska...
 
I morgon kan barn från 10 år följa med på kvällsvandring i museets mörka salar och lyssna på spökhistorier. Risken är stor att man träffar på zombier.
Publicerat: 2013-02-21 @ 20:35:00


Bokrea

Under nästa vecka börjar bokrean och jag har flera böcker på min inköpslista, även om det också blir en hel del spontan köp, speciellt till barnen.
Jag älskar att läsa, dock går det i perioder när jag gör det beroende på vad som händer runt omkring.
Just nu är det tyvärr väldigt dåligt med det då jag inte gör mycket annat än läser hela dagarna på jobbet och somnar innan huvudet är på kudden.
Men alltid bra att ha ett lager hemma
 
Några titlar på inköpslistan:
 
Vattenänglar (inbunden)
Malin Fors - en beroendeframkallande hjältinna
Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.

En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?

 
 
 
Änglamakerskan (inbunden)
 
 
 
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

 
 
 
 
 
 Du gamla, du fria (inbunden)
Publicerat: 2013-02-21 @ 09:30:00


Vintertrött

 
I dag var ett styrelsemöte inplanerat efter jobbet, men pågrund av sjukdomar ställdes det in och jag måste erkänna att det gjorde mig ingenting.
Så trött som jag och hela familjen varit sista veckorna kan jag inte minnas att vi varit förut. Känns inte som jag gör annat än att jobba, åka hem o äta, plocka fram till nästa dag och sedan sova. I vanliga fall stör detta mig jätte mycket, när det känns som man inte gör annat än att jobba men nu är jag helt enkel för trött för att orka fundera på det något närmare.
Även barnen är jätte trötta, när man hämtar K på eftermiddagen vill han inte göra annat än att åka hem och krypa ner i soffan.
Trötta är de även på morgonen trots att vi sista 2 veckorn lagt dem kl19, vilket gör att de sover 11h per natt... 
Nu får våren och solen komma så energin kommer tillbaka!
 
Publicerat: 2013-02-20 @ 21:17:15


Mycket jobb just nu

Just nu är det väldigt mycket jobb...
Publicerat: 2013-02-20 @ 10:13:00


Nya naglar

 
Nu har det gått 4v sen sist så i dag efter jobbet var det dags att göra i ordning naglarna igen.
Tyvärr gör bilden inte färgen riktigt rättvis, de är lite mörkare och glittrigare i verkligheten.
Själv blev jag riktigt nöjd. 
Publicerat: 2013-02-19 @ 20:33:00


Me love shoes

 
När jag och T var och handlade kläder åt henne i lördags såg jag dessa ursnygga killklackskor, som definitivt hamnar på min önskelistan.
Publicerat: 2013-02-19 @ 09:26:00


Utan dess like..

En späningshuvudvärk utan dess like har i dag haft mig i sitt grepp.
Om det beror på att jag var ute i blåsten igår, el att jag satt i en dum vinkel när vi la pussel eller om det var för att jag fick ligga och sova i en ännu dummare vinkel med T precis brevid mig i natt vet jag inte, men jag hoppas för allt att den är över tills i morgon.
Publicerat: 2013-02-18 @ 19:34:23


Häst tjej

T är en liten häst tjej, som älskar hästar.
Så när det ramlade ner ett erbjudande i brevlådan om att bli medlem i en hästtidning, där man fick väldigt många fina premier, bland annat en ryktväska med borstar i för endast 9kr plus porto kunde jag inte låta bli, då jag vet hur glad hon kommer att bli.
 
Nedan är några av de premier som ingår:
Publicerat: 2013-02-18 @ 08:56:00


Sköna söndag

 
 
I dag har varit en riktigt lugn och skön dag.
K hade sin sista skidskoleträning så vi bestämde oss för att följa med och åka hela familjen, med följde även min syster med familj och vänner E & J, som även de hade ena sonen i en av skidskolegrupperna.
Så blev en förmiddag/lunch med skidor, vänner, och korvgrillning.
Eftermiddagen spenderade vi sedan hemma i lugn och ro med att laga middag med efterrätt och lägga ett pussel på 500bitar som K fick i julklapp, det tog sin lilla tid men vi fick ihop det.
Nu blir det att sänggång om jag ska orka med en fullbokad vecka.
Publicerat: 2013-02-17 @ 21:24:00


Nya bilen

 
I går var vi även och hämtade vår nya bil.
Är lite som ska ordnas innan den är som vi vill ha den, men till sommaren hoppas vi att den är klar.
Att K kör och tävlar i cross påverkar inte bara hur våra helger ser ut, när och var vi firar semester, då 2st av tävlingarna går på gotland, utan även vad för typ av bil vi behöver ha.
Men vad gör man inte för sina barn :)
 
Publicerat: 2013-02-17 @ 08:49:45


Lördags summering

 
Inte nog med att vi hunnit med förmiddagsshopping, ridning och storstädning hemma i dag, utan jag hann och orkade även med ta mig en löprunda på 6,5km, känner mig jätte duktig.
Nu har jag duschat och krupit upp i soffan med resten av familjen framför melodifestivalen (första deltävlingen jag ser i år, inte riktigt min grej, men det visas inte mycket annat vettigt på tv) med ett stort fat med massa godsaker på... MYS!
 
TREVLIG KVÄLL PÅ ER!
Publicerat: 2013-02-16 @ 20:14:06


Långt barn

 
När T vaknade förra veckan hade hon plötsligt vuxit ca 5cm och alla kläder var för små. Iallafall känns det som så, byxor som hon haft uppvikta var helt plötsligt precis lagom när man vek ner dem och resten av kläderna glipade 3cm. Så på förmiddagen i dag fick vi ta oss en shoppingrunda jag och T medan K var på skidskolan,
T fick välja helt själv, så som ni ser blev det blått och rosa, 4 par byxor, en klänning, 3st tröjor och några trosor. Förhoppningsvis klara hon sig nu tills våren kommer och det är dags att köpa lite sommarkläder. 
Efter det kastade vi oss i bilen och åkte till ridskolan.
T har verkligen blivit duktig och ridningen går jätte bra.
Nu efter lite pizza till mat ska jag ta tag i städningen så jag sen kan ta en lugn kväll i soffan och ev titta på melodifestivalen.
Publicerat: 2013-02-16 @ 14:54:00


One of those days

 
I dag har varit en av de där dagarna som bara inte ville bli bra.
Hela arbetsdagen har i dag varit tung jobbad och frustrerande, och jag hade mer än gärna gått hem lite tidigare men det slutade med att jag kom iväg lite senare i stället.
 
Så jag var något stressad när jag kastade mig in i bilen för att åka hem och hämta sonen och hans vänner som skulle på disco. När jag sedan ska sätta mig i bilen efter att ha lämnat dem, hör jag hur det börjar tjuta och inser att det brandlarmet på skolan där discot är som låter, så ut kommer alla barnen springande. Som tur var så var det ingen brand utan värmen från sockervaddsmaskinen som fått i gång larmet. Men kändes ändå inte riktigt ok att bara lämna dem där. Så slutade med att jag stod där i snön i 30min innan jag kände att jag kunde åka hem och de fått gå in igen.
 
Tanken var att jag ta mig ut på en springtur när jag kom hem men efter detta var allt som kunde kallas motivation slut. Här kunde allt ha lugnat ner sig lite men inte då, eftersom K skulle i väg hade K&T redan ätit så skulle bara bli jag och D. Tanken var att vi skulle äta grillad kyckling, men då kyckling helt plötsligt blivit en favorit hos ungarna fanns det knappt något kvar så D fick resterna från gårdagens middag och jag fick 2 små vingar och lite små bitar, slutade med att jag åt mig mätt på knäckebröd.
 
Mitt i denna fina middag slår allt över för en övertrött dotter som står i dushen, hon har hittat världens minsta sår på foten som nu gör så ont att hon är helt hysterisk...Helt ologistik, då hon dessutom redan stått 10min i dushen innan hon upptäkte såret.. Det tog sedan ungefär 20min innan hon lugnade ner sig och kunde kom till ro i sängen...
 
Men nu sover båda tussarna och även snart jag..
Kan ju bara bli bättre i morgon..
 
Trevlig kväll..
 
 
 
Publicerat: 2013-02-15 @ 20:50:41


Blomkålsgratäng

Till middag igår blev det en enkel, jag tycker om enkelmat, och riktigt god blomkålsgratäng.
 
Ingredienser
 
1kg färsk blomkål
2,5 dl mjölk
2 dl grönsaksspad
1dl riven ost
1 ägg
3msk mjöl
 
Skär blomkålen i bitar och koka tills den blir mjuk.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Späd med grönsaksspadet och 2 dl mjölk.
Låt små koka i 2-3min.
Blanda ägget med resten av mjölken.
Rör ner osten och mjölkblandningen i kastrullen
Smaka av med salt och peppar.
Lägg blomkålen i en ungssäker form och häll över såsen.
Gratinera i övre delen av ugnen i 250grader i ca10min 
 
Publicerat: 2013-02-15 @ 09:15:00


Liten jordgubbsgåva

 
Jag och D brukar inte ge något till varandra på alla hjärtans dag utan bara något till ungarna, men när jag var och köpte semlor i tisdags sprang jag även in i bokhandeln och köpte en bok till D, tänkte att han kunde få något litet. Vilket även D hade tänkt, för när jag kom hem fick jag denna fina box från Body Shop, han vet vad jag tycker om, min älskling.
Som tur var hann även gosedjuren som jag beställde till ungarna komma, så nu ligger två jätte nöjda barn och sover med ett varsitt varm och mjuk gosedjur i famnen.
Publicerat: 2013-02-14 @ 19:54:00


Happy Valentines Day

 
Publicerat: 2013-02-14 @ 07:55:00


Gosedjur med vetekorn.

 
                          
    
 
I morgon är det alla hjärtans dag och givetvis måste våra tussar få något då, så igår kväll beställde jag dessa som jag verkligen hoppas hinner komma under morgondagen.
Det är inte bara två stycken söta gosedjur utan dessa innehåller vetekorn, som gör att man kan värma dem i micron så blir de varma och håller värmen upp till två timmar.
Kan inte bli bättre till våra två små morgonfrusna tussar.
Publicerat: 2013-02-13 @ 20:31:59


Två små damer

Känns som om jag har glömt att presentera två av våra familjemedlemar. Vi är ju faktiskt inte bara 4st utan i vår familj ingår även två små damer, marsvinen Lilla My & Mumin.
Två stycken som är väldigt uppskattade av K & T.
De är väldigt tama, inga problem att ta upp eller att bära och väldigt vana vid att åka dockvagn.
 
Här är de i sin bur med sin nya ätbara tunnel,
Allt för att de ska ha något att göra om dagarna när vi inte är hemma.
Publicerat: 2013-02-13 @ 08:58:00


Fettisdagen

 
I dag är det fettisdagen, men då jag har varit i huvudstaden på möten hela dagen hade jag tyvärr varken tid, lust eller saker hemma för att kunna baka egna semlor, så på vägen hem svängde jag förbi det lokala bageriet.
I övrigt har jag passat på att umgås med barnen då jag kom hem tidigare än vad jag räknat med, så vi tog en promenad medan D var och besiktiga min bil, som givetvis gick igenom med blankt papper :)
Tycker det är så mysigt att gå promenad med ungarna, speciellt K av den anledningen att han är ganska tyst annars och det är inte helt lätt att få ett ordentligt svar på frågor som vad har du gjort i skolan i dag. Men när man är ute och går kommer han igång och man får höra en massa av hans tankar, vilket jag tycker är underbart!
När vi sedan kom hem och alla läxor och kvällsysslor var gjorda, kröp vi upp i soffan och mumsade i oss semlorna som var jätte goda! 
Nu ska jag se på bygglov.
 
Trevlig kväll!
 
 
Publicerat: 2013-02-12 @ 20:30:14


Rengörare + dagcreme

Efter att ha testat alla de små underbara proverna som jag fick i min julkalender från Body Shop, kan jag säga att de nu har fått en ny kund då jag blev riktigt nöjd med många av deras produkter.
Tyvärr är de lite dyrare än genomsnitts produkterna, men så fin och utan orenheter som min hud i ansiktet är nu har den nog aldrig varit.
Några produkter som iallafall funkar bra för mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Produktbeskrivning: 
En uppfriskande och skönt löddrande rengöring som milt men effektivt tar bort makeup, smuts, överflödig olja och orenheter. Regelbunden användning hjälper till att förebygga orenheter och gör huden fräsch.

Produktbeskrivning: 
En ljuvligt lättabsorberad och fuktighetsbevarande dagkräm som mjukgör och vårdar samtidigt som den håller huden fräsch och förebygger orenheter.

Denna kombinerar jag med Nutriganics Smoothing Cream, då den kan vara lite uttorkande men hjälper mycket mot orenheterna.
Publicerat: 2013-02-12 @ 10:11:00


Dress code

 
 
Mitt nya jobb innebär inte bara många nya utmaningar kompetensmässigt utan innebär även att jag införskaffa lite mer kläder då vi har en dress code på våra kundbesök, kostym eller motsvarande.
Och jag måste erkänna att just på den sidan finns det vissa brister i min garderob.
Får bli att shoppa lite..
Publicerat: 2013-02-11 @ 21:11:00


Självporträtt

 
Ett självporträtt ritat av T 
Publicerat: 2013-02-11 @ 09:15:00


Skidor & snowbord

 
I dag var K:s tredje dag i skidskolan av fem och han tycker verkligen att det är jätte roligt och han gör stora framsteg.
De har pratat om att de som vill och kan ska få åka i stora backen i slutet av sista dagen, vilket K ser ifram imot med skräckblandad förtjustning.
Han åkte i liknande backar när vi var i Åre julen 2011 men han har ju inte åkt något sedan dess.
Under tiden åkte jag och T pulka men D passade på testa att åka snowbord för första gången, vilket gick riktigt bra även om han tog sig några dyk som jag dessutom lyckades fånga på bild.. ;)
Efter att ha sett storebror, kände även T att hon var lite sugen på att åka, så vi följer nog med nästa helg också så även hon kan få åka lite. 
Publicerat: 2013-02-10 @ 20:09:03


Cake balls

 
Till fikat igår blev det även cake balls. Cake balls är väldigt enkel att göra men även väldigt enkelt att variera, då man bara byter ut vilken sorts balleriakex man använder.
 
Recept
 
1 paket balleria kladdkaka
100g philadelfiaost
200g mjölk choklad (jag valde som ni ser vitchoklad)
 
Mixa kakorna till fina smulor i en mixer.
Lägg i osten och fortsätt mixa till en smidig smet.
Rulla sedan smeten till små runda bollar och ställ i kylskåp så de stelnar.
Smält chokladen.
Doppa bollarna i chokladen och dekorera med strössel.
Låt stelna i kylen.
Förvaras sedan i kylen.
Publicerat: 2013-02-10 @ 13:11:13


Päron & ananaspaj

 
I går hade vi E& J med barn här på fika och vi bjöd då på päron och ananaspaj vilket serverades med vispad grädde.
Pajen blev väldigt uppskattat, speciellt av oss föräldrar :)
Vad man väljer att ha för frukt kan man givetvis variera beroende på vad man är sugen på eller har hemma.
 
Recept
(till en vanlig pajform)
 
1 burk konserverade päron
1 liten burk ananas
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
1,5dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
2msk mjölk
 
Smält smöret i en kastrull
Blanda i allt utom frukten
Skiva frukten i tunna bitar, lägg i botten på en smord form.
Häll smeten över frukten.
Ställ i ugnen i ca30min i 175 grader
Publicerat: 2013-02-10 @ 10:04:00


Hej Mitt Vinterland

 
 
 
 
I dag har varit en jätte mysig dag utan några måsten..
Förmiddagen spenderade jag och T hemma med att bara ta det lugnt och pyssla medan K var på skidskola, vid lunch gav vi oss sedan av till ridskolan där vi spenderande några mysiga timmar.
På eftemiddagen passade vi på att baka, innan E & J med barn kom på en fika.
Vi avslutade sedan dagen med en promenad i snö yran, och samtidigt passade vi på att göra lite snö änglar.
 
Publicerat: 2013-02-09 @ 20:19:42


God morgon

Det blev inget inlägg igår när jag kom hem från jobbet, jag var helt enkelt för trött i huvudet för att ens kunna fullfölja en hel tanke.
Vädret har ju även gjort allt det kan för att det även ska vara så krångligt som möjligt att ta sig fram och tillbaka till jobbet, igår snöa det igen och blåste i sidled, så som vanligt tog det nästan den dubbla tiden att komma hem.
Men när jag kom hem hade D storstädat hela huset, lagat tacogratäng som stod färdig på bordet och handlat ostar och kex till efterrätt, han slutar 12 på fredagar.
Så det var bara för mig att sätta sig och äta, ta en dusch och sedan sjunka ner i soffan framför en film, vilket var väldigt uppskatta.
Som sagt utan D vet jag inte vad jag skulle göra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-02-09 @ 08:07:20


Vårkappa

Även om snön yr utanför fönstret längtar jag som sagt till våren och har börjat titta på lite olika vårkappor, då jag känner att det vore dags att köpa en ny :)
Här är två som jag hittade på nätet som jag gillar, dock är kappor något jag måste prova först då de ska kännas rätt på, men nu vet jag vad jag ska leta efter.
 
 
                             Från Vila                                                              Från Benetton
Kort kappa / rock - Svart      Trenchcoat - Beige
Publicerat: 2013-02-08 @ 09:31:00


Första arbetsdagen

I dag var första arbetsdagen på nya jobbet, vilket gick jätte bra och kändes jätte kul. Man märker att det från början är ett lite familjeföretag som vuxit sig större, är i dag 120 anställda men hela familjen jobbar kvar för man bryr sig väldigt mycket om sina anställda och man har som anställd många förmåner.
Men nu är jag riktigt trött i huvudet, ska gå parallelt med tjejen jag ska ta över efter nu i 2v så är verkligen korvstoppning. Så antingen sover jag riktigt bra i natt eller så kommer jag drömma om revisioner, paragrafer och mätetal..
T fick som sagt vara "hemma" från dagis även i dag men nu ser ögat mycket bättre ut så i morgon kan hon gå till dagis som vanligt igen.
O var fick hon vara i dag?
 Jo, hon var med D på jobbet även i dag, o min lilla tjej var jätte duktig, trots att D inte sluta försten kl16.30
Men hon höll sig sysselsatt med spel, lite leksaker och givetvis film.
 
T på "jobbet" med bärbara DVD:n
 
Publicerat: 2013-02-07 @ 19:44:48


Lakritsglass

 
Som ni flesta förstått älskar jag glass och detta var ett nytt recept med lakrits som jag provade i helgen och alla vi som tyckte om lakris gillade den, alltså inte mina barn.. :)
 
Recept:
200g mjuk ätlakrits
5dl mjölk
2,5dl grädde
1,5 dl socker
 
Hacka lakritsen i mindre bitar.'
Blanda lakritsen, grädde och mjölken i en kastrull.
Koka på svag värme tills lakritsen smällt.
Ta av från plattan och häll i sockret.
Rör tills sockret smällt.
Häll över i fryssäker bunke.
Ställ i frysen tills den stelnat.
 
Publicerat: 2013-02-07 @ 10:05:00


Karantän?

 
I dag var jag tvungen att ta mig till jobbet, eftersom det var min sista dag och jag hade lite överlämning kvar, även om jag fortfarande inte känner mig 100%. Men det känns som ödet gör sitt bästa för att sätta käppar i hjulet just nu och vi i stället borde hänga en stor skylt med ordet karantän på, på ytterdörren. Jag väckte barnen som vanlig i morse i halvmörker och efter de tagit på sig sina kläder kommer de upp, men när T skulle gå in i badrummet för att borsta tänderna började hon gråta. Hon säger då att hennes ena öga gör ont och jag ser då att hon har ju fått ögoninflammation och hela ögat är igensvullet och geggigt med var...   
Hur kan detta vara möjlig?
Vi har nu lyckats ha kräksjuka, förkyldning, virus i buken och nu ögoninflammation i familjen, allt på mindre än 1 månad.
Känns som att vi borde isolera oss och vägra träffa någon tills våra immunförsvar är uppbyggda igen. 
Även för D var det omöjligt att vara hemma i dag, i vanliga fall är de 8st på hans jobb, men med 2 sjuka och 1 pappaledig, var de något underbemanade. Så i dag har T varit med D på jobbet.. Det gick bra även om hon mot slutet började bli ganska uttråkad.
Nu hoppas jag bara att det lilla av mitt immunförsvar som finns för tillfället kan hålla garden uppe och iallafall hålla ögoninflammationen borta så jag slipper åka till nya jobbet i morgon med både virusinfektion och ögoninflammation..
 
Trevlig kväll på er!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-02-06 @ 20:32:00


Enklaste "polkagrisglassen"

 
Tycker man om polkagris och vill göra sin egen "glass" så är denna perfekt,hur enkel som helst och man behöver ingen glassmaskin.
 
Recept:
 
1 paket vaniljvisp
1-2dl polkagrisar
 
Kör polkagrisarna i mixern, tills de blir till pulver.
Vispa upp vaniljvispen till hårtskum.
Blanda ner polkagrispulvret i vaniljvispen
Stället i frysen tills det stelnat.
 
Servera och njut!
 
 
Publicerat: 2013-02-06 @ 09:47:00


Pluggande

Då dagen som sagt skulle spenderas lugn och i soffan bestämde jag mig för att ta tag i lite av allt det pluggande jag har framför mig på nya jobbet som börjar på torsdag. Jobbet är som kvalitets och miljöchef, och tidigare har jag bara arbetat som ansvarig för miljösidan så kvalitetsidan blir helt nytt, så det blir en hel del att sätta sig in i och  det kändes ganska bra att ha hunnit läsa lite av det material jag fått innan jag ska vara där.
I övrig har jag passat på att umgås med barn och vi har spelat spel och läst böcker, så som sagt en lugn dag.
I morgon måste jag ta mig till jobbet även om jag inte känner mig 100, då det är sista dagen och jag har lite överlämning kvar.
Nu ska jag krypa ner i soffan och se om jag kan hitta något vettigt att titta på...
 
TREVLIG KVÄLL!
 
Publicerat: 2013-02-05 @ 20:29:00


Glossybox

 
 
I dag mår jag betydligt bättre än i går och efter att ha sovit närmare 12timmar i natt är jag även piggare, dock får även i dag bli en lugn dag i soffan.
 
I helgen bestämde jag mig för att testa på en prenumation på glossybox, www.glossybox.se, efter att ha hört mycket bra om den.
Det är en box med skönhetsprodukter som skickas hem en gång i månaden.
Boxen innehåller 5st produkter i mindre storlek från olika varumärken, vad varje månadsbox innehåller är en överraskning och skiljer sig lite åt mellan kunderna beroende på hur du fyllt i din skönhetsprofil på deras hemsida.
Man kan välja mellan en tillsvidare, 3 månaders, 6 månaders och 12 månaders prenumation och kostar från 139kr i månaden.
Min första box kommer nu i slutet av februari.
Publicerat: 2013-02-05 @ 09:45:00


Akuten

 
Efter att ha suttit 40min i telefonkö för att komma fram till 1177 igen, kunde de bara konstatera att det inte fanns några lediga tider på någon vårdcentral i närheten och de ville inte att jag skulle vänta ända till kl18 när jourcentralen öppna utan tyckte att jag skulle åka upp till akuten. Hade du frågat mig hade jag hellre stannat hemma, men de tyckte inte sköterskan jag pratade med var något alternativ  
Så dagen i dag har spenderats uppe på akuten där de tömt mig på x antal rör med blod, klämt på min mage x antal gånger och röntgat allt möjligt.
Summan av det hela var att de kom fram till att jag har fått en virusinfektion i buken, och virus kan man tyvärr inte göra mycket åt så nu blir det ännu mer sittandes i soffan och ätandes av värk och febernedsättandetabletter...
Tills på onsdag då jag måste jobba..
 
Publicerat: 2013-02-04 @ 17:34:58


De var väl själva F*

Jag brukar aceeptera det mesta, men nu är det f'*n orättvist..
För inte så länge sedan åkte jag ju på kräksjuka, sedan förkyldning.
Och i går när jag skulle lägga mig hade jag lite ont över magen men inte extremt, men efter att ha sovit ca20min märker D som ligger och läser brevid hur jag börjar böka runt och andas tugnt. 5min senare vaknar jag av värken och kan inte somna om efter det på hela natten, då värken vägrade släppa och febern kommer så jag bara ligger och skakar. Nu är värken lite bättre men feber håller sig kvar trots febernedättande.
Efter att ha ringt o pratat med min far nu på morgonen, tyckte han att jag skulle ringa 1177 eftersom jag redan varit magsjuk och värken sitter över magsäcken,så sagt och gjort.
O vad får man höra, du behöver uppsöka läkare omgående, om din vårdcentral inte kan ta imot dig inom de närmaste timmarna behöver du ringa tillbaka så vi kan boka in dig någon annanstans alt att du åker upp till akuten.
Så sitter nu ännu en gång i telefonkö hos 1177...
Det är faktisk ganska orättvist.. 
Publicerat: 2013-02-04 @ 09:26:00


Helg summering

 
I dag var min syster med familj förbi då hon skulle göra slingor på mig, så nu är inte bara håret klipp och skunkranden borta utan det blev även slingor, så nu är jag så söt så :)
Någon mer som är så söt är min systerdotter N, som passade på att busa med T och hunden Max under tiden.
Det hela avslutades sedan med en lunch bestående av fyllda pannkakor och till efterrätt hemmagjord lakritsglass.
 
Eftermiddagen gick sedan åt till göra de där tråkiga sysslorna man inte alls hinner i veckan, som städning, tvättning och veckohandling.
 
Summerar man denna helg har den varit en av de lugnaste på länge, även om vi har fått mycket gjort har det inte varit någon stress och jag har hunnit sova ut, med tidiga kvällar och sovmorgnar vilket har varit jätte skönt, så nu är jag redo för kommande vecka.
Publicerat: 2013-02-03 @ 20:20:00


Före & efterbilder på badrummet

Igår blev vi äntligen helt klara med vår badrumsrenovering, så långt vi har tänkt att göra nu.
Golvet ska även målas men då det har en torktid på 2-3dgr får det bli i sommar när det inte är lika jobbigt att gå till mormor & morfar för att duscha.
Lite före och efterbilder:
 
 
 
Publicerat: 2013-02-03 @ 17:19:00


Full söndagsagenda

I dag står det ganska mycket på agendan.
Vi är sedan kl9 hundvakt åt mina föräldrars hund Max, världens största och klumpigaste schäfer, men han är även världens snällaste.
D har precis kört i väg med K till första skidskolelektionen för säsongen och kommer att vara där under hela förmiddagen. Jag och T medan vi är hundvakt väntar även på att min syster med familj ska komma, då hon ska färga slingor på mig, för att sedan äta lunch här. Och på eftermiddagen ska det sedan städas, tvättas och handlas.
Bäst att sätta igång..
 
Trevlig söndag
 
 
Publicerat: 2013-02-03 @ 09:32:26


Överflödig

 
I dag var T på sin första ridskolelektion i nya gruppen, och efter bara 5 min bad läraren mig att lämna manegen och gå upp på läktaren, då hon ansåg att T är så duktig att jag inte behöver gå brevid längre.
Min lilla lilla tjej är väl inte redo att släppa mamma ännu, eller så är det nog så att mamma inte är redo att släppa T ännu.
Men det var verkligen kul att stå där uppe och se min lilla T växa som person och lysa som en liten sol när hon kände sig så stor och duktig.
Jag var lite orolig att hon inte skulle höra eller förstå allt som läraren sa, för när man inte har mamma brevid sig måste man koncentrera sig lite mer, och det gjorde hon jätte bra.
Mina små tussar börjar bli stora, och mamma börjar bli överflödig.. 
 
I övrigt har vi följt morgonens planer med att ordna skidor till K, åka förbi returpunken för att slänga lite skräp och göra klart badrummet, vilket känns riktigt bra.
Hoppas kunna lägga ut lite före och efterbilder i morgon.
 
Nu blir det en lugn kväll i soffan, trevlig kväll på er!
 
 
  
 
 
Publicerat: 2013-02-02 @ 20:31:00


13 02 02

Efter min promenad genom city igår, när jag skulle till och från frisören, hann jag se lite av de vårnyheter butikerna skyltar med och min längtan till våren blev ännu större. Jag tycker i vanliga fall om vintern men i år har den varit riktigt tråkig med antingen -20 så det är för kallt att vara ute eller +4 så allt bara blir blask. När jag ändå var nere i city hade det inte varit helt fel att shoppa lite men jag får helt enkelt bita ihop och vänta, då jag som sagt har byt jobb och ska göra det igen, så min lön den 25.e januari blev 0kr. Vissa företag betalar ut lön samma mån och vissa månaden efter, och för mig blev det ett glapp i samband med bytet.. Men då jag byter igen innebär det denna gång att jag får ut dubbel lön i februari, så får helt enkelt vänta till dess.
 
I dag är det lördag och det innebär att jag och T ska till stallet, dock lite senare än vanligt då hon har fått gå upp till en lite svårare grupp. De ska bli kul att se då detta innebär flera nya övningar för henne. I övrigt har vi inte bokat så mycket i dag, har en del små saker som måste ordnas, tex skidor till K som börjar skidskola i morgon och sedan ska vi göra klart det sista i badrummet så det blir 100% klart.
 
                         
  
Publicerat: 2013-02-02 @ 10:49:00


Lugn fredag

        
Fredagen börjar sakta lida mot sitt slut och jag har nu krypit upp i soffan efter en mysig middag bestående av hemma gjord pizza och till efterrätt pannacotta. K som valt dagens middag men även T var med och hjälpte till. Fredagar är en dag då vi inte brukar bokar in så mycket utan bara är hemma hela familjen och tar det lugnt efter arbets/skol/dagis veckan med lite god mat. På fredagar visas även K:s favorit program, Gladiatorerna. Min annars så lugna och ganska tystlåtna son, blir under detta program så exalterad att han varken kan sitta still eller vara tyst. Han studsar upp och ner och måste kommentera allt som händer. Själv därimot brukar jag somna ganska skönt i soffan vetandes att väckarklockan inte ringer i morgonbitti.   
 
Trevlig kväll på er!
Publicerat: 2013-02-01 @ 19:32:25


Nu ska skunkranden bort

I går var tanken att jag skulle ha lagt mig för att läsa en stund men insåg ganska omgående att det är väldigt svårt att läsa när man inte orkar hålla ögonen öppna och boken ramla i ansikten på en.
Jag gav det två försök men när boken slog till mig i ansiktet för andra gången gav jag upp och släckte lampan, redan vid hav nio. Vilket jag kunde konstatera vid kl01 i natt var tur för då kom T in i vår säng och började böcka runt som den lilla gris hon är, efter det sov jag inget vidare, vilket jag inte brukar göra när hon sover hos oss.
Jag vaknar varje gång jag ska röra mig och har med åren insett att jag tydligen gör det väldigt mycket när jag sover.
Men jag hann ju få ganska många timmar sömn innan hon kom så är ganska pigg i dag ändå.
 
Efter jobbet bär det i dag iväg till frisören, som jag skrivit tidigare känns det ungefär lika omständigt som en rymdresa,  att boka tid, åka dit på exakt utsatt tid och tiden det tar att få det gjort. Tror att det har med att göra att det just tar sådan lång tid och är så tråkigt. När jag var yngre tyckte jag det var jätte kul att klippa och färga håret i olika frisyrer och färger, men nu känns det bara som ett ont måste. Mitt hår är inte det lättaste att ha med att göra, vilket gör att det dessutom bara finns en frisör som jag litar på... Men jag kände att jag måste få det gjort innan jag börjar nya jobbet så jag inte har det hängande över mig.
Får just nu ångest varje gång jag går förbi en spegel, inte just för frisyren även om luggen verkligen behöver klippas utan för skunkranden, o vad är det?
Jo, min väldigt fina utväxt som är väldigt grå/vit, så ser ut som jag har en vit skunkrand mitt på huvudet..
Men i dag ska den bort..
 
 
Publicerat: 2013-02-01 @ 10:16:36



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!