Veckans tips

Ännu en arbetsvecka börjar närma sig sitt slut och som alltid känns det riktigt skönt att veta att man i morgon får sova ut utan en väckarklocka som ringer. För det är nog det som utöver att man får vara med familjen som är bäst med helgen, sovmorgon. Även resten av helgens planer är ganska lugna, det blir mest ridning, både lördag och söndag samt umgänge med vänner.

Veckans tips

Som de flesta vet som varit in och läst min blogg tidigare, så är jag ett stort fan av The Body shop och deras produkter och denna veckans tips måste helt enkelt bli deras ansiktsmask, Blue Corn 3in1 Deep cleansing scrub mask. Det är en 3-i-1-mask som djuprengör, exfolierar och mjukgör huden i ett enda steg. Perfekt för personer som har lite blandhy och vill få en ordentlig djuprengöring utan att den torkar ut.

 

 

Publicerat: 2014-02-28 @ 11:44:18


Barbacka ridning

Det märks verkligen att vi går mot ljusare tider. Igår tog jag med mig båda barnen till stallet och när vi kom dit straxt innan kl17, var det fortfarande ljus och hade inte ens börjat skymma. Så efter en snabb borstning och hovkratsning gav vi oss ut på en barbacka tur i terräng. K är ju alltid den som hjälper lillasyster och har koll på läget därför är det så kul att se dem i stallmiljö där min annars så stora och säkra K helt plötsligt blir lite osäker och får förlita sig på lillasyster. Men det är bra för henne att få vara den "stora" ibland och känna att det är hon som har kollen. Innan skymningen kom hann med vi som sagt med en tur i rejäl terräng men även en del töltande och det var två väldigt lyckliga barn som hoppade av hästarna 40min senare. Det märks även på K att han tycker att det blir roligare och roligare att rida och igår valde han faktiskt att följa med oss istället för att stanna kvar hemma hos kompisen.
Tänk att även ridning kunde vinna den fajten inte bara crossen.
Publicerat: 2014-02-27 @ 15:59:11


Glossybox Feb

I går bar det av hem till svärfar efter jobbet för att fira att han fyllde år, så det bjöds på både smörgåstårta och fika.
På vägen hem svängde jag förbi centrum för att hämta ut ett paket, ta ut pengar (till en insamling på jobbet) samt köpa fika som barnen skulle ha med sig till skolan då de ska ha vänskapsdag i dag, allt gick smidigt och bra fram tills jag skulle betala och tar upp plånboken ur fickan som jag lagt där då jag inte orkade släppa med hela väskan. Upp fick jag både plånbok och mobil, som jag inte var bered på, så mobilen åkte i sten golvet. Så nu har jag en mobil med en skärm i 365 delar och känns som en igelkott... Så dagens lunch får helt enkelt gå åt till att köpa ny mobil, inte alls vad jag tänkt mig men vad gör man...
Lite gladare blev jag dock när jag kom hem och kunde öppna mitt paket jag hämtat, månadens glossybox, som innehöll flera roliga saker, tror att det blir ögonskuggan som blir favoriten, men ingen som jag inte gillade denna gång. Men var även 2st extra gåvor, en Läkerol ask samt ett presentkort på makeuprådgivning hos The Body Shop. Definitivt värd de 139kr den kostar.


 
Publicerat: 2014-02-26 @ 11:43:07


Disney on ice

I går var det äntligen dags för Disney on ice efter att ungarna har längtat sedan julafton och de fick biljetterna. Har man inte varit på det kan jag verkligen rekommendera det. Det är två timmar fullt av Disney figurer, fyrverkerier, överraskningar och allt är verkligen bra gjort. Att allt dessutom är på svenska höjer det lite till. K och T satt helt trollbundna hela tiden och ropade: titta det är XXX... för varje ny figur som kom in på isen. De har dessutom sett alla filmer som det handlade om denna gång, Bilar, Ariel, Tingeling och Toy story, vilket är att rekommendera för att man ska förstå allt fullt ut. Som konferencier var det som alltid de stora favoriterna Musse, Mimmi, Kalle Anka och Lång ben.     
Efteråt blev det sedan en lunch och shopping stund på IKEA, innan vi avslutade helgen med en fika hemma hos mina föräldrar.
 
Publicerat: 2014-02-24 @ 10:15:00


Lång lördag

Vissa dagar känns det som man inte hinner någonting innan dagen är slut men ibland kommer de dagar när det känns som man hinner hur mycket som helst och i dag var det en sådan dag. D och K gavs sig iväg redan vid 6 tiden i morse då K skulle tävla i Kungsör, vilket gick toppen bra och han slutade på en 7:e plats av 17. T och jag där imot låg kvar och sov till närmare 8 innan vi tog oss upp och startade dagen. Sen hann vi med T's ridning, köpa en present, lunch och lämna av T på kalas och städa av hemma innan D och K kom hem. Men dagen var inte slut då, efter jag hämtat upp T,  tog jag med mig barnen och åkte och matade ankorna då vi hade massa bröd som höll på att bli gammalt. Sedan blev det en kort sväng förbi J&C för att lämna en present till deras dotter W, T's bästa vän, som fyllt år innan vi åkte och handlade till kvällens middag som blev hemmagjort hamburgare med fruktsallad som efterrätt. Med i påsen kom även den nysläppta filmen, Lassemajas detektivbyrå, Von Broms hemlighet, en film som jag verkligen rekommenderar till alla med barn mellan  5-12år. Då den var riktigt bra och både K och T satt som på nålar flera gånger. 
Så en riktigt lång och mysig lördag om du frågar mig.
Hoppas ni har haft en toppen dag!
Publicerat: 2014-02-22 @ 20:44:00


Kladdkaka med frosting och jordgubbar

Känns riktigt skönt att fredagen är här efter en ganska tuff arbetsvecka, då 2 av mina 4 kollegor varit borta samt att jag haft förkylning med feber hela veckan. Men det har som sagt inte varit läge att lägga sig sjuk igen så de har bara varit att bita ihop. Jag var tillbaka på jobbet igen förra onsdagen efter att ha varit hemma i influensa i 1v och bortsett från hostan mådde jag ganska bra, fram till i söndags då förkylningen med feber, huvudvärk, hosta men även svårt att svälja och rinnande näsa bröt ut och de har jag nu gått med hela veckan, men det går väl över det med. Den kommande helgen har firats in med hemmagjord sushi, traditionell för min del men med skinka i istället för lax för resten av familjen som vägrar äta lax. Det hela avslutades sedan med kladdkaka med en frosting gjord på vitchoklad med passoa och allt toppades sedan av jordgubbar. Riktigt gott. Nu blir det snart sänggång för min del trots att klockan bara är 20, men febern tar ut in rätt och ska det finnas minsta chans att jag ska orka göra något i morgon måste jag få sova.
Hoppas ni har en toppen kväll!


Publicerat: 2014-02-21 @ 20:00:00


Godis naglar

I dag var det dags att göra i ordning naglarna igen och då jag hade mörka fick det lite ljusare och vårligare naglar denna gång, brukar försöka variera mig. Jag har nog dock aldrig haft så avancerat mönster som jag valde denna gång, men som vanligt blev jag väldigt nöjd. När jag kommer hem efter ha varit på salongen kommer alltid T springande för att se hur de blev och denna gång tittade hon och stod sedan tyst en stund innan hon sa; Mamma de ser precis ut som den där efterrätten du gjorde, pannacotta med Ahlgrensbilar. Och med tanke på att hon älskar godis måste de vara ett bra betyg! 
Publicerat: 2014-02-19 @ 20:45:00


Sportlov

I dag är vi inne på sportlovets andra dag, men tyvärr är det inte alla som kan vara lediga och vi är en av de familjerna, så K och T går som vanligt på frita medan D och jag jobbar på. Men lite skillnad blir det då vi styrt om det så de i alla fall får sovmorgon och går hem lite tidigare än vanligt, att de dessutom hittar på lite annat på frita förgyller även deras tillvaro. Så i dag var det utflykt med både spårvagn, buss och grillning som stod på schemat för K. Men visst måste jag erkänna att det känns lite tråkigt att behöva lämna dem där, när tidningen är full med erbjudanaden om speciella sportlovs aktiviteter för barn som jag mer än gärna vilja ta med dem på. Att det dessutom bara var ett barn till från K's klass och ingen från parallell klassen på plats igår gjorde att det inte fanns många kompisar att välja att leka med. Jag undra hur löser alla andra det? Jag har själv valt att prioritera jullov, samt sommarlovet, för mer räcker inte min semester till. Men de flesta barn i båda barnens klasser är lediga alla lov och studiedagar, hur löser man det? Är det mormor/morfar/farmor/farfar som rycker in, jobba hemifrån, ta med barnen till jobbet.. Detta är ju även sista terminen för K på frita så vi får väl se hur  vi löser det under hösten. Visst någon dag hemma själv är inga problem, men jag tycker han är lite för liten att vara hemma själv en hel vecka..
 
I dag är det i alla fall stallet som gäller i eftermiddag/kväll och vi får se om jag ev får med mig båda barnen. Tyvärr blir det fortfarande mörkt så tidigt att vi inte hinner rida när vi är där i veckan, då det inte finns något ridhus eller upplyst ridbana, men T tycker att det är jätte kul att få pyssla och bara mysa med hästarna. Man märker även hur mycket tryggare hon känner sig runt hästarna och hur hon börjar lära sig att läsa av dem, när de tycker om något eller börjar bli irriterade mm. Det märkas även på hennes ridning, att hon rider lite mer än de andra  i gruppen och har fått lite mer hästvana, för i söndags ringde de från ridskolan och tyckte att vi skulle flytta upp T en grupp, till märke 1. Då de tyckte att hon hålls tillbaka för mycket i den hon är nu, vilket hon själv blev väldigt nöjd över och ser ifram i mot. Så från och med nästa vecka är det söndag förmiddag som gäller för ridning i stället.
 


   
Publicerat: 2014-02-18 @ 10:01:00


Ahlgrens bilar

Helgen börjar redan närma sig sitt slut och denna helg som innan var ganska oplanerad har vi ändå hunnit med en hel del. Då D skulle vara på jobbet hela lördagen för att lacka om vår crossbuss , blev det en heldag för mig med barnen. Lördags förmiddagen bestod som vanligt av ridning för T, och då jag fick springa bredvid, inte T utan en av de andra tjejerna i gruppen kände jag när ridningen var slut att jag var lagom uppvärmd och att de passade sig bra för ett träningspass, första på 2veckor. Så jag tog med mig barnen till lekplatsen, där jag passade på att köra ett kombipass, med styrka och kondition medan barnen lekte. Efter en dusch och ihop plockande av picknick korgen åkte vi sedan och åt lunch med D innan  vi spenderade resten av dagen hemma hos min syster med familj. 
I dag har hela familjen varit på visualiseringcenter och gjort experiment, utforskat rymden och obducerat en människa digitalt, en riktigt kul förmiddag, efter lite mat begav vi oss sedan hem till vännerna E&J för lite fika och lekdate. Nu blir det en lugn stund i soffan innan denna helg kan ses som helt över. 
Förra helgen testade jag att göra en ny sorts pannacotta, en med smak av Ahlgrens bilar. Den blev väldigt mastig och mättande så det hade räckt med 1/3 av den. Men gillar man Ahlgrens bilar är den definitivt värd att göra samt ser väldigt fin och rolig ut och uppskattas av barnen. 
Recept 
2 påsar Ahlgrens bilar
6dl grädde.

Dela upp bilarna efter färg.
Blanda sedan de gröna bilarna med 2dl grädde i en kastrull. Låt sedan smälta på svag värme tills bilarna smällt helt. Låt inte koka. Häll sedan upp i valfritt glas. Låt stå svalt i ca1h. Upprepa sedan proceduren med de vita bilarna och sedan de rosa. 
Ha dock inte för bråttom utan låt svalna ordentligt mellan varje varv så färgerna inte blandas. Tillsätt även lite extra färg i det gröna och rosa om du vill ha en väldigt tydlig skillnad.
Lycka till!! 
Publicerat: 2014-02-16 @ 19:27:06


Alla Hjärtans dag

 
 
I dag är det Alla Hjärtans Dag och tanken från början var att vi skulle ha haft en mysig eftermiddag/kväll hela familjen där vi skulle ha åkt och badat på ett äventyrsbad för att sedan på kvällen gått ut och ätit, men då K fortfarande är sjuk och jag och T hostar som tokar fick vi planera om och det får vi ta en annan dag i stället. Så i kväll blir det i stället lite hemma mys med någon god middag och en film i soffan, vilket inte heller låter helt fel.
 
Hoppas ni får en toppen dag!
 
Veckans tips
Jag har vid flera olika blogginlägg tipsat om olika lampor, från både Design House Stockholm, Jotex och www.unigueinterior.nu 
Och nu måste jag tipsa om denna fina som www.ellos.se fått in för endast 279kr.
Me want!
Publicerat: 2014-02-14 @ 11:36:06


Skratta eller gråta?

Sakta men säkert börjar vi nu bli friska, jag och T är sedan igår tillbaka på jobb och skola även om vi fortfarande hostar en del, vilket tydligen kan hålla i sig några veckor enligt 1177. Men K är kvar hemma och kommer att vara det resten av veckan, då han fortfarande har feber om än nu svag och har ont när han sväljer, vilket jag håller tummarna hårt för att det inte ska gå över till halsfluss.
T tycke igår att det inte var riktigt rättvist att K skulle stanna hemma fast att hon skulle till skolan, då hon också ville stanna kvar hemma i soffan och se på film hela dagen. Men är man inte sjuk kan man inte vara borta från skolan, så det var bara för henne att ta sig upp och åkta till skolan. Men vid 11 tiden ringde de från skolan och sa att T inte mådde bra och att febern var på väg tillbaka, så det var bara för D att åka dit och hämta henne. När han kom dit satt hon och såg jätte häning ut och hade ingen energi alls. Sedan tittade hon på D frågade om han och K hunnit äta ännu och fick då svaret nej. D frågade då om hon hunnit äta och fick svaret nej tillbaka. Plötsligt försvann sedan all häninghet helt och hon hoppade glatt ner från soffan med kommentaren: Vad bra då åker vi och köper mat på MC. Sedan var hon inte minsta sjuk på resten av dagen och förklarade glatt för mig när jag kom hem att all sjukdom gått över och att hon kunde följa med till stallet. När jag frågade vad hon trodde om att gå till skolan nästa dag visste hon inte riktigt utan det fick hon se på morgonen, men när jag berättade att det var kör samt att de efter kören skulle stanna kvar och förbereda ett uppträddande för föräldrarna som ska dit på föräldramöte, kände hon att hon var frisk och kunde gå till skolan hela dagen.
Vet inte om ska skratt eller gråta. Jag försökte i alla fall så pedagogiskt som möjligt förklara att man kan inte vara hemma bara för att man vill och man får inte låssas att man är sjuk. Vet inte riktigt om budskapet gick fram men i dag är hon i alla fall på skolan. 
 
I övrigt är det som sagt föräldramöte på kören som gäller i kväll, där det kommer att bjudas både på info, uppträddande samt mat, så kan bli ett riktigt mysigt föräldramöte.
 
Önskar er en underbar torsdag!
Publicerat: 2014-02-13 @ 10:57:50


Ny vecka

En ny vecka har börjat och jag sitter fortfarande i mitt hörn i soffan fast nu har jag fått sällskap av båda barnen. T och jag mår ganska bra, är feberfria men har fortfarande en jobbig hosta som håller i sig men K som hade sin första riktiga sjukdomsdag igår mår väldigt risigt och har strax över 39 i feber, hostar massor och har redan tappat rösten. Men mest är han nog besviken över att han inte kunde sova över hos bästa kompisen i lördags som planerat samt att han igår missade sista dagen i skidskolan samt isracingen han skulle ha tittat på. Men tyvärr är det ju så att man kan ju inte planera när man ska vara sjuk även om det vore tacksamt om man nu måste bli sjuk.

Veckans tips.
Förra veckan blev det tyvärr inget veckans tips då jag var för febrig för att tänka på det, så här kommer det en dag för sent. När jag och T var och shoppade för några helger sedan fick jag en presentförpackning med lite prover när jag handlade på Kicks som bland annat innehöll en mascara, hypnose Doll Eyes från Lancome. Och jag måste säga att denna var toppen. Lätt att använda, klumpar inte alls och luktar väldigt fräscht. Resultatet blir långa fina separerade fransar. Så detta är veckans tips för v6. 
Publicerat: 2014-02-10 @ 10:54:47


Havre och dinkelmuffins

Testade ett nytt recept i dag på frukostmuffins gjorda på havre och dinkel. Blev riktigt gott och var dessutom enkel och gick fort att göra.
Recept
3dl havregryn
3dl dinkelsikt
1dl solrosfrön
2tsk bakpulver
50g flytande margarin
2ägg
2dl filmjölk
1dl vatten
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Klicka sedan ut smeten i 12st muffinsformar som gärna står i en muffinsplåt. Strö över lite extra havregryn.  
Grädda i 225 grader i 13min
 
Publicerat: 2014-02-08 @ 11:03:00


Chokladdoppade jordgubbar

Sakta men säkert börjar jag känna mig lite bättre och i natt fick jag faktiskt sova hela natten, vilket var helt underbart efter två nätter där jag inte sovit något alls och då menar jag verkligen inget. Hur jag än mår är det är ju ändå fredag, vilket om du frågar K och T innebär utan undantag fredagsmys. Så jag tog mig faktiskt ur soffan och ordnade med chokladdoppade jordgubbar, vilket jag hade planerat för redan i söndags när T och jag var och veckohandlade, så allt fanns redan hemma. Enkel som det är tog det inte heller många minuter att göra.
Mitt enkla bidrag till myset uppskattades dock mycket även om jag själv inte har mycket till aptit ännu och höll mig till att smaka en.
Nu är det snart sänggång och jag håller tummarna hårt och hoppas på ännu en hel natts sömn.
Hoppas ni har en underbar inledning på helgen!
Publicerat: 2014-02-07 @ 21:40:00


Hallå Hallå VIP

Influensan eller vad man ska kalla den håller i sig med de stora klorna och vägrar att släppa taget minsta lilla. Jag har feber och huvudvärk men värst är nog ändå hostan. Jag verkligen hostar hela tiden och kan inte alls ligga ner då hostandet ökar ännu mer vilket gör att jag sovit ca5 h de senaste 2,5 dygnet. Hostandet har även gjort att jag nu tappat rösten och låter som en exalterad kråka.. Tråkigast är nog ändå att jag missade min och K's myskväll som vi planerat igår. Förra veckan kom nämligen ett brev med VIP biljetter på en förhandsvisning av den svenska filmen Hallå Hallå som har premiär på fredag och då K tycker mycket om svenska komedier kändes det som ett perfekt tillfället att få ha lite egen tid men honom då det senast tiden fallit sig så att jag har åkt med T på hennes aktiviteter och D med K's på hans aktiviteter. Så vi skulle gå ut och käka lite sedan se filmen och äta popcorn. Så det känns riktigt surt att ha missat det. Men D hoppade in och tog min plats så K var nöjd iallafall och det är viktigast. Båda tycke filmen var bra och definitivt se värd. K's betyg höjdes nog även lite av att det var en VIP förhandsvisning samt att få gå på bio en vardagkväll. Själv väljer jag nu att vänta tills den kommer på DVD.


Publicerat: 2014-02-06 @ 15:45:00


Sjuk..

Söndagens huvudvärk har hållit i sig, för att igår även få sällskap av hosta och i natt även feber. Vid 23tiden igår vaknade jag efter bara några timmars sömn och mådde riktigt dåligt, så tyvärr blev det ingen mer sömn. Så i dag blev det bara en kort vända på jobbet för att lösa det som var pågående så jag inte har något som ligger, då jag tyvärr räknar med att bli sittande i mitt hörn i soffan resten av arbetsveckan. 
Hoppas ni har en toppen vecka!
Publicerat: 2014-02-05 @ 15:22:00


Förvaringspyssel

Sedan i söndags morse har jag haft en migrän liknande huvudvärk som vägrar ge med sig, men håller sig under hyfsad kontroll så länge jag inte gör några snabba rörelser, nyser, hostar eller reser mig upp för fort.
Så när jag kom hem igår efter jobbet kände jag inte alls för att träna utan tänkte i stället passa på att uppfylla mitt löfte om att pyssla med T någon dag i veckan, då hon bestämt sig för att göra ett dockhus i kartong till sina pappersdockor. Så medan hon målade väggar och golv i kartongen, och i vårat kök för den delen också då hon välte glaset med vatten hon doppade penseln i inte bara 1 utan 2 gånger, passade även jag på att pyssla lite.
Av en Pringles burk blev det efter lite färg både på mig och burken, lim och bokstäver en förvaringsburk för nappar som ska skänkas till min syster eller rättare sagt systerdotter, så hoppas vi att hon har nytta av den.
 


   
Publicerat: 2014-02-04 @ 11:28:19


Äpplepaj med mandelmassa

Helgen börja närma sig sitt slut och vi har haft det ganska lugnt och faktiskt lite lik den förra. Lördagen spenderade jag och T i stallet medan D var med K på skidskola. Vilket till hans stora glädje blev av, trots att det var på gränsen, pågrund av snöbrist. På eftermiddagen blev det sedan en lång promenad och på kvällen blev det soffmys framför melodifestivalen. Vilket är 2:a gången i mitt liv som jag ser och jag kom till samma slutsats denna gång, det är inget för mig. På söndagen var det dags för skidlektion nr2 för K medan T och jag var i kyrkan för uppträdande av hennes körgrupp. Resten av dagen har sedan gått åt till att handla, städa och baka. Helgens bakning blev en äpplepaj med mandelmassa, god om du frågar mig och helt toppen om du frågar D.
Recept
 
Pajdeg
2dl vetemjöl
1dl socker
150g smör 
1dl havregryn
1tsk bakpulver 
 
Fyllning
5äpplen
1dl syltsocker
100g riven mandelmassa
2dl crème fraîche
1 ägg
1tsk kanel
1tsk vaniljsocker
 
Blanda snabbt ihop degen och tryck ut den i en bakplåtpappersklädd form med avtagbar kant. Låt vila i kylen.
Skala och dela äpplena i bitar. Koka sedan äpplena med syltsockret till de mjuknat. Vispa ihop övriga ingredienser i en skål. Ta fram pajformen, fyll på med mandelmassan, sedan äppelkompotten och sist crème fraîche blandningen. 
Grädda i 20-25min i 200 grader.
Servera med vaniljglass. 
Publicerat: 2014-02-02 @ 19:42:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!