Feel Good Friday

Jag fick i dag ett mail med texten feel good friday och det kändes verkligen så passande. För så bra som jag mår just nu har jag inte mått på länge, inte att jag har mått dåligt innan. Men just nu och sedan ett tag tillbaka har jag prioriterat och försökt att tänka lite annorlunda mer positiv. Bara små saker som till exempel när man går upp på morgonen och tycker att det egentligen är alldeles för tidigt för att gå upp och man hellre vill krypa ner i sängen så jag har i stället tänkt att vilken tur jag har som har ett jobb att gå till, för det är det tyvärr inte alla som har och det gör det faktiskt lite enklare och man är lite mer nöjd när man kommer till jobbet.
     
Som ni vet är jag en stor fan av The Body shops produkter och det var faktiskt det mailet handlade om att de har i dag Feel Good friday och bjuder därför på 25% rabatt på din dyraste vara när du köper från deras hemsida och uppger rabattkoden feelgood  men bara i dag fredag den 31/1, så passa på. Alltid fri frakt vid köp över 250kr.
Så det får bli veckans tips ;)  
 
 
 
Publicerat: 2014-01-31 @ 11:22:49


Glossybox Januari

I dag kom glossyboxen för januari. Det var inget jätte spännande i den men är i det stora hela rätt nöjd. Den innehöll en hårolja, tandkräm, ansiktskräm, en primer och en brynpenna. 
Publicerat: 2014-01-29 @ 19:00:52


Träningsbibel

 

Jag har under hela mitt liv tränat till och från, allt beroende på hur livet ser ut just då. Vilket innebär att det i perioder har blivit flera pass i veckan till att det kan vara perioder där jag inte tränar alls. Vilket för mig med ett stilla sittande arbete och som väldigt lätt får ont i axlar och nacke kanske inte är det optimala, men ibland känns det som om tiden inte räcker till. Men januari har som "planerat" varit en ganska lugn månad vilket inneburit att träningen legat ganska högt på prio listan och jag har legat runt 3-4pass i veckan sedan mellandagarna vilket känns riktigt bra. Jag har även börjat få in lite mer styrketräning i min pass och inte bara löpning. De dagar motivationen inte riktigt finns brukar jag använda mig av olika träningsdvd, då slipper man själv tänka och det är bara att göra som man blir tillsagd. och min favorit sedan ett tag tillbaka är kom i from med Paolo Roberto, en dvd jag fick med tidningen Topp Hälsa för länge sedan. Man kan välja mellan två olika pass och väljer man att kör båda tar det ca45min och man har efteråt tränat större delar av kroppen och i alla fall jag blir riktigt trött. Just för att jag gillar den så mycket bestämde jag mig även för att beställa boken Paolos träningsbibel, så hoppas jag på att få ännu lite mer inspiration till att träna hela kroppen.
Publicerat: 2014-01-28 @ 08:49:48


Kladdkaksmuffins med hallonfrosting

Hoppas ni har en bra lördag. För vår del har det varit stall och cross för hela slanten. D och K gav sig iväg strax innan kl7 i morse för att tävla i Kungsör. Vilket gick jätte bra, sedan sämre men totalt nöjd. K kom 8 i heat 1, vilket var långt över förväntningarna men tyvärr föll han i heat 2 och kom på en 15:e plats vilket han själv var väldigt missnöjd med men totalt för dagen blev det en 10:e plats. Vilket K istället blev väldigt nöjd över. T och jag har i stället haft en riktig stall dag. Först hade hon ridskola som vanligt på lördags förmiddagar sedan tog vi med picknick korgen och åkte vi ut till D och F, då vi är hästvakt denna helg. Något vi tar på väldigt stort allvar. Där vi mockade, borstade, gjorde höpåsar, fikade mm Det hela avslutades sedan med en skogstur barbacka. Det var första gången T red barbacka och hennes omdöme blev att det var lite svårare att hålla balansen men mycket varmare om rumpan.
Vi kom sedan hem samtidigt som resten av familjen och D och jag passade på att gå en promenad i det fina och soliga om än lite blåsiga vädret.
 
Dagen avslutades sedan med filmmys i soffan tillsammans med nybakade kladdkaksmuffins med hallonfrosting.
 

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet

.Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Frosting
2 paket färskost
1dl tinade hallon
1dl florsocker
30 g rumstempererat smör
 
Blanda allt i en bunke och vispa ihop ordentligt med elvisp.
Spritsa sedan på muffinsen när de svalnat ordentligt.
Publicerat: 2014-01-25 @ 20:42:00


Svarta naglar

I går var det dags att göra ordning naglarna igen och denna gång valde jag fransk manikyr i svart med glitter, samt några stenar på ringfingrar och tummar.
När jag får mina naglar gjorda är det förstärkning som görs med gelé från biosculpture. Vilket innebär att det är mina egna naglar utan några tippar eller förlängningar utan de blir bara förstärkta. Har man tänkt att göra naglarna, oberoende på om man bara vill förstärka eller om man vill förlänga, vill jag bara ge ett tips, tänk på att göra det på en seriös salong med bra material. Annars kan dina egna naglar bli väldigt förstörda. Jag rekommenderar gelé från biosculpture, vilket är väldigt skonsamt och vill man bara göra vid utvalda tillfällen är naglarna precis som vanligt efteråt.

Publicerat: 2014-01-22 @ 21:32:54


Lite lyxigare bullar

 
 Att barnen tycker att det är lika kul som jag att baka gör att det bakas ganska flitigt hemma hos oss så här års när man är inne mer om dagarna än på sommaren.
I helgen passade vi på att baka bullar och det finns ett väldigt enkelt sätt att lyxa till dem lite som jag tänkte tipsa om.
Du gör bulldegen precis som vanligt. Sedan brukar jag smaksätta fyllningen med vaniljsocker.
När du sedan låtit bullarna jäsa sista gången, istället för att pensla dem med ägg och strö på pärlsocker, så trycker jag ett hål i mitten av bullen med en sked som jag sedan fyller med marsankräm.
Som jag antigen gjort själv eller köp i pulverform som bara blandas med mjölk.
Bullarna gräddas sedan som vanligt.
Enkelt och lite lyxigare    
 
Publicerat: 2014-01-21 @ 11:12:00


En oplanerad dag

Efter att ha haft en sensommar och höst där nästa varje helg varit fullbokad flera veckor i förväg känns det både skönt och lyxigt att se att de ännu finns några oplanerade helger framför oss och denna helg var ju en av dem. Jag har inte avlagt något nyårslöfte, men det kanske jag borde göra om man nu kan göra det i närmare slutet av januari, att ta det lite lugnare.. :-) I går hade vi iallafall en toppen dag. D och K gavs sig som sagt av till Kungsör för träning och jag och T bestämde oss för att efter ridning och lunch skulle vi ta tag i lite ärenden. Så vi åkte och lämnade tillbaka filmen vi hyrt på fredagen och sedan skulle vi åka och lukta på Escada parfymen och köpa kängor till mig då jag i våras kastade mina som gått sönder. Så mina varmaste skor var ett par läderstövlar vilket inte kändes jätte passade i pulkabacken eller varma för den delen. Eftersom vi inte hade någon brådska eller tid att passa tog vi det lugnt och det blev en hel eftermiddag i gallerian med shopping. Vi avslutade sedan med en fika på Espresso House där även min syster med dotter gjorde oss sällskap. Allt medan bilen tacksamt nog stod i gallerians garaget och tinade sakta upp. När vi sedan åkte hem i vår helt snö och isfria bil var det med flera shopping kassar fyllda med blanda annat kängor, byxor, smink och givetvis parfymen som luktade jätte gott! 
När vi kom hem hade även resten av familjen gjort det. Med tanke på snöfallet som varit under hela dagen bestämde jag mig för att gårdagens träning bli snöskottningen. Så tillsammans med K skottade vi fram hela uppfarten samt gångar till alla dörrar mm och vi har nu områdets mest väl skottade uppfart om du frågar oss.
Dagen avslutades sedan med soffmys av hela familjen.


Publicerat: 2014-01-19 @ 08:18:42


Lördagsmorgon

Ligger i sängen och vägrar gå upp. Det är det bästa med helg och ledighet att kunna ligga kvar i sängen och inte behöva rusa upp så fort man vaknar. Men kl10 ska vi som vanligt på lördagar var i stallet så innan dess ska jag ha tagit mig upp, fått på lite kläder och ätit frukost. Utöver det är dagen än så länge oplanerad för mig och T. D och K ska till Kungsör för att träna cross så de blir borta större delen av dagen, så får bli en tjejdag helt enkelt. 
 
Träningen fortsätter att gå bra och jag håller mig på minst 3pass i veckan. Igår slog jag dessutom person bästa på löpbandet, 5km på 27,36min. Var så nöjd hela kvällen. Mitt mål är som sagt att komma ner till 25min och detta visar att träningen går åt rätt håll och det är det viktigaste!
 
Nej, nu måste jag nog faktiskt ta mig ur sängen och sätta igång dagen.
 
Hoppas ni får en toppen lördag!


Publicerat: 2014-01-18 @ 07:56:00


Hemsides tips

Så här års stannar det av ganska mycket på inredningsfronten hemma hos oss. Först har man plockat fram alla julsaker sedan har allt plockas bort igen och då känna det ganska ordnat och bra en stund igen. Tills våren kommer och då brukar inredningslusten komma igen. Och jag har via instagram hittat en norsk sida som säljer väldigt fina saker, www.unigueinterior.nu. Finns en stor chans att det hamnar en beställning hos dem under våren.
 
Som denna underbara pläd som man stickar helt själv men världens största stickor
 
Även denna fina lampa. Hade passat perfekt med två stycken i vårt stora matrumsfönster.
 
För mer info om deras produkter och priser besök deras hemsida!
 
Publicerat: 2014-01-16 @ 14:49:00


On my wish list

Julen är nyligen över och första snön har precis fallit men min önskelista till våren har sakta börjats fylla på och
nyaste på listan är denna fina modell, Hamilton från Michael Kors. Men som vanligt har jag jätte svårt att bestämma mig för vad jag vill ha för storlek och färg. Svart är ju alltid klassiskt svart, samt brukar vara lättare att hålla i fint skick, samtidigt som det är kul att ha något som sticker ut lite mer och inte är så klassiskt svart.
Jag sedan i höstas modellen travel tote, från Michael Kors som jag är jätte nöjd med men jag skulle även vilja ha en lite mindre modell till helgen, då jag inte släpar runt på lika mycket. Sedan är det alltid lika kul med nytt i garderoben. Får funderar lite helt enkelt.
Vilken tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2014-01-15 @ 10:38:25


Person bästa

I går var det åter igen måndag, visst är det konstigt att helgerna kan gå så fort. Tanken var att jag skulle ha hunnit med och veckohandla innan veckan drog igång också men det fanns det helt enkelt inte tid till det. Så igår efter jobbet fick det bli en tur till affären för att storhandla och från att ha haft ett ekande kylskåp är det nu så full att det knappt går att stänga, iallafalll i en dag eller två, vilket alltid känns skönt.
Efter att ha tränat väldigt lite under nov och dec, som det blir varje år pågrund av lite annat att göra där kring jul. Har jag ju äntligen kommit igång igen och för att inte hamna i spåret, jag hinner inte. Hade jag bestämt mig redan innan jag kom hem att trots att jag varit och handlat skulle jag hinna med lite träning innan middagen. Så, så fort jag kom hem lämnade jag över matkassarna till D, förklarade vad tanken var att det skulle bli för mat (smidig ungsmat) sedan undertiden jag byte om och värme upp hjälpte jag K lite med läxorna innan jag gick ner i träningsrummet och sprang en 5km sträcka på löpbandet på, 28,50min. Tror nog att det är mitt person bästa just på löpbandet, vilket kändes riktigt kul. Lagom när jag var klar var även maten det, så det blev att äta, duscha, lite mer läxorna med K och efter att ha gjort lite sysslor som att sätta igång diskmaskinen, hängt tvätt mer ramlade jag i säng kl:21.30 och somnade omgående. Det är inte helt lätt att få vardagen att räcka till, till allt man måste och allt man vill. Men när jag somnade igår, lika trött i kroppen som i huvudet var jag nöjd över mig själv, att jag inte lät, jag hinner inte vinna.    


Publicerat: 2014-01-14 @ 12:01:00


Äntligen

Äntligen kom snön till K's stora glädje, då han älskar snö. Att han dessutom fick ett par miniskidor i julklapp har ökat på längtan ännu mer. Så när vi gick upp i morse och såg att det lagt sig så mycket på marken att det gick att åka pulka blev dagens planer ganska enkla att bestämma. Så efter att vi på förmiddagen varit och hejat på V, K 's kompis när han hade innebandy cup och sedan ätit lunch bar det av till backen. Där det åktes miniskidor både av K och T, men även snowracer och snowboogie. Det hela avslutades sedan med fika och spel hemma hos E&J. 
Nu blir det lite soffhäng innan en tidig sänggång. 

Hoppas ni haft en trevlig helg! 

Publicerat: 2014-01-12 @ 19:52:00


Lugna lördagen

Den innan så oplanerade lördagen fylldes snabbt med saker att göra. Själv valda saker som gjordes i ett lagom tempo, så har haft en riktigt lugn och mysig dag. Direkt efter frukost åkte som vanligt jag och T till hennes ridskola för 45min lektion. Där efter åkte vi hem och bestämdes oss för att ha en bakdag innan eftermiddagens gäster skulle komma och medan K var på kalas. Det bakades knäckebröd, müslibars och citronkladdkaka med hallonsås samt plättar till lunch. Och snabba var vi med för jag hann även med 30min löppass på löpbandet samt en dusch innan gästerna kom vid 17tiden. 
Efter en stund dök även lite oväntat min syster med familj upp, så det blev fullt hus med 6 vuxna och 6 barn. Så nu ska de bli riktigt skönt att krypa ner i sängen och läsa lite innan jag stänger mina blå för i dag.

Trevlig kväll!
Alla recept finns i tidigare inlägg som du hittar i kategorin Mat & bakning till höger.

Publicerat: 2014-01-11 @ 22:17:54


Veckans tips

Årets första arbetsvecka börjar närma sig sitt slut och även om jag tycker att veckan gått fort ska det bli skönt med helg för att få sova lite längre på morgonen. Helgen som kommer är för vår del ganska oplanerad, bortsett från T's ridning samt ett kalas som K ska gå på. Men känner jag oss kommer vi ändå ha hunnit med ganska mycket när den är över.
 
 
Måste tipsa er om en riktigt bra sida Campadre, man måste bli medlem för att kunna logga in men det tar bara några minuter och det är det verkligen värt. De får dagligen in nya kampanjer med märkes varor till riktigt bra priser, märken som tex Michael kors, Burberry, Saga Form, Canada goose, Converse med mycket mer! Så de har både kläder, inredning samt resor.
Det får bli veckans tips.
 
Hoppas ni har en bra fredag och en mysig helg att se i fram imot.
 
Publicerat: 2014-01-10 @ 12:59:31


Escada

Dagarna rullar på och vi är nu tillbaka i vardagen.
Vi avslutade årets jullovet med att i måndags ha en hel dag på busfabriken med kusinen N, vilket var väldigt uppskatta av dem alla 3 och det var två stycken trötta barn jag fick med mig hem på eftermiddagen.
På tisdagen började jag arbeta även om barnen hade studiedag första dagen på terminen och de valde att spendera den hemma framför tv och dator hela dagen. Ett perfekt sett att inledda terminen om du frågade dem som fortfarande bara hade pyjamas på sig när jag kom hem vid 17 tiden. Själv avslutade jag dagen med en timmes kombinationspass av styrka och kondition.
I går var även barnen tillbaka i vardagen men det var två förvårdansvärt pigga barn som mötte mig är jag kom hem och det blev sedan en hel kväll för mig och T i stallet.
I dag där i mot finns det nog en risk att de två mycket tidigare mornarna har kommit ikapp och att det i eftermiddag istället är två stycken trötta barn som möter mig hemma, men då deras kväll är helt oplanerat får det nog bli en tidig sänggång för att även orka med morgondagen, eventuellt även för mig...   
 
 
Escada är ett av mina favorit märken på parfym och speciellt deras årsdofter, tidigare sommardofter.
Och nu har årets doft kommit, Born i Paradise.
Jag har ännu inte hunnit lukta på den, men går jag på deras tidigare meriter, finns en stor chans att den hamnar i mitt badrumsskåp inom en snar framtid.
 
Så här beskriver de själva den nya doften:
Årets fashion fragrance från Escada tar oss i år till en tropisk plats i paradiset.
Escada Born in Paradise är inspirerad av den kända cocktailen Pina Colada med doftnoter som fräsch melon och exotisk kokosnöt
 
 

 

 
 
Publicerat: 2014-01-09 @ 08:54:41


Före och efterbild

Det är inte ofta jag lägger ut bilder på mig själv, då jag inte alls trivs att bli fotad. Men i dag ska jag göra ett undantag, även om min älskade D tycker att jag ser lite för sur ut på bilderna ;-)
Detta är före och efterbildar från när jag klippte mig i mellandagarna.


Publicerat: 2014-01-07 @ 20:42:00


Hej då julen

I dag har det stor städats här hemma, då vi passade på när vi ändå städade bort julen. Att ha den kvar ända till den 5/1 är länge för att vara mig för även om jag älskar julen brukar jag snabbt tröttna på allt extra över allt och i mellan dagarna åker det bort. Men för första gången kände jag ingen stress med att ta bort den och ända anledningen till att det blev bortplockat i dag är för att det är skönt att ha det gjort innan vardagen börjar igen. Kan bero på att det inte var så mycket som kom fram i år, bara favorit sakerna. 
I dag hanns det även med ett träningspass för min del. Har även blivit ett par pass nu under ledigheten och det känns riktigt skönt att komma igång igen efter 2 mån med riktigt lite träning. Men jag har helt enkelt inte hunnit, men januari brukar vara en lugnt månad så nu ska det förhoppningsvis bli lite träning. Närmast framöver är det vårruset i maj som gäller, där jag håller mig till samma mål som förra året då jag inte riktigt nåde hela vägen fram och det är att klara de 5km på 25min. Så nu gäller det att öka tempot, och mitt eget tjat om intervaller måste bli verklighet. I julklapp fick jag en jätte fin pulsklocka från D som jag verkligen blev jätte nöjd med och varmt rekommenderar! 
Dagens träning.
Ett kombinationspass av styrka och kondition.


Publicerat: 2014-01-05 @ 22:51:00


Lite fasa

Det är med lite fasa jag inser att jullovet börjar närma sig slut och på tisdag är det jobb och vardag som står på schemat igen. I och för sig trivs jag väldigt bra med min vardag och mitt jobb men denna semester efter en väldigt intensiv höst och ett ganska små tungt år med lite ledigt har det varit så skönt att bara kunna ta det lugnt, långa sovmorrnar och bara umgåtts med familj och vänner. I dag har vi tillexempel hunnit med en tur till ridskolan för T, handlat lite häst saker, tränat ett kombinationspass av kondition och styrka samt ha vännerna J&C med barn här på en oxfilé middag. En toppen dag med andra ord. Skulle kunna tänka mig bara en lite extra vecka ledigt till... ;-)
Men som sagt jag trivs med min vardag, men skulle kanske behöva dra ner lite på just vardagstempot.

Dagens efterrätt, morotskaka. 
Bakad helt själv av K. 


Publicerat: 2014-01-04 @ 21:33:14


Fredagsmys med bio

I dag har vi haft en lugn och mysig familjedag, som började efter en lång sovmorgon. Tyvärr går det inte så bra för oss att ställa om utan vi sover fortfarande till närmare 10 varje morgon, vilket kan bli riktigt jobbigt på tisdag när väckarklockan ringer 5, men vi har ju iallafall några dgr till på oss att försöks vrida tillbaka dygnet. Känner lite små panik...  Efter vår sovmorgon och en långfrukost med hemmabakat bröd och smoothie, bar det av till hästlekis för T medan K och jag var kvar hemma. Jag plockade lite medan K gärna ville baka något och bestämde sig tillslut att det fick bli morotskaka ur hans Bamse kokbok. När T sedan kommit hem och duschat åkte vi ner till City, där det blev en middag på O'Learys och sedan lite shopping innan vi gick på bio och såg Sune på bilsemester. Själv tyckte jag filmen inte var något vidare, en 5:a av 10. Men K gillade den och skrattade massa, och det är ju en barnfilm så det är ju ett bra betyg. Så han rekommendera den. 
Nu blir det snart sänggång så jag orkar upp lite tidigare.
Trevlig kväll!


Publicerat: 2014-01-03 @ 21:21:30


Summering efter uppehåll!

Efter ett par dagars uppehåll från bloggen, då min surfpott på mobilen som är väldigt stor helt plötsligt tog slut i måndags, då jag streamat väldigt och alldeles för mycket musik är jag nu tillbaka och tänkte summera läget lite. 

Vi hade en helt underbar nyårsafton. Dagen spenderade jag och T i stallet med att rida ut en långtur. På kvällen var vi sedan hemma hos E&J tillsammans med 3st andra par med barn. Så vi var 9st vuxna och 8st barn. Vi hade det toppen och det bjöds på en supergod 3rätters middag och fyrverkerier. Vid 3 tiden ramlade vi sedan trötta men nöjda hem.
Nyårsdagen går sedan att summera med ett ord: lugn... Vi vaknade vid 10 tiden åt brunch vid kl 12 och vid kl 13 somnade jag igen till kl15. Då gav vi oss ut på en långpromenad på 6,5 km. Resten av dagen spenderades sedan framför tvn, så som sagt en jätte lugn dag.
Nu jobbar vi på att försöka komma in i rutiner igen, även om vi vaknade vid 10 tiden även i dag. Men vid 12 var vi iallafall iväg och lämnade T på hästlekis under tiden resten av familjen passade på att storhandla och inköpa en ny kalender, vilket är något jag måste ha för att få vardagen att gå ihop. När vi hämtat T och ätit mat bar det sedan av till badhuset med E med barn och N med barn. Så 4 vuxna och 7barn. Där lektes, simmades,fikades och busades det ända tills det var dags för stängning. Nu efter lite kvällsmat och barnen lagts ska jag krypa ner med min bok och lite sorbet, min nya favorit mango och passionsfrukt som även serverades på nyår.
Där har vi den korta varianten på det som gjort och jag hoppas att ni har haft det lika lugnt och skönt som jag och jag önskar er ett gott 2014!



Publicerat: 2014-01-02 @ 21:11:29



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!