Sista dagen på 2012

 
I dag är sista dagen på 2012 och som omväxling från tidigare nyårsaftnar har jag en väldigt lugn dag framför mig även om kvällen kanske inte blir det.
Vi brukar alltid vara dem som håller i festen och ordnar allt med vad det innebär men i år är vi bortbjudna, och det ända som vi ska ha med oss är förrätt.
För mig personligen har 2012 varit ett år med mycket förändringar, både bra och dåliga, mest bra.
Jag la ridningen på hyllan, från att ha varit halvfodervärd och varit i stallet minst 3dgr i veckan, är jag bara där när T har sin ridning, tiden finns helt enkelt inte.
Detta beslut faller under både bra och dåligt, visst saknar jag hästen massa men stressen över att känna att man inte hinner med honom ordentligt, tar bort allt det roliga.
Jag gick med i styrelsen på crossen, även om det ibland varit tugnt och tidskrävande, har jag lärt mig massa, fått mer tid och förståelse för K:s crosskörning , så det faller under bra.
Jag har tagit upp löpträningen igen efter MÅNGA års uppehåll, sprang även mina första "riktiga" lopp, stadsloppet och höstmilen. Detta faller bara under bra.
Jag blev arbetslös, den 30/11 arbetade jag min sista arbetsdag på företaget jag jobbat på sedan 2008.
Bristande lönsamhet, resulterade tillslut att 47st anställda blev 6st kvar.
Detta faller så klart under dåligt, men det löser sig, mer om det i morgon när jag skriver om vad jag tror på under 2013.. 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-31 @ 11:09:00


Jag ska bara..

Jag ska bara sa Alfons Åberg.
Det borde stå:
Jag ska bara sa mamman.
För så känns det iallafall i min värld, för hur mycket jag än försöker planera eller inte planera, så känns det som att det är mitt standard svar till barnen när de frågar om vi kan göra något.
Undra när den dagen kommer när man inte har 1000 måsten som hela tiden knackar än på ryggen.
I dag hade jag bestämt mig för att hinna göra så mycket som möjligt klart hemma så man inte har det hängade över sig sista dagen innan vardagen drar igång igen.
Så det skulle städas, tvättas, handla, packas väskor mm
Vid 11tiden åkte K till bästa kompisen, så då bestämde sig T för att gå till mormor och leka med kattungen, som fick namnet Saffran.
Vilket för min del underlätta ganska mycket när man kan köra på utan att bli avbruten hela tiden.
Vid 15tiden kom T hem igen och frågade om jag kunde hjälpa henne sy på hennes ny symaskin.
Och vad blir svaret...
Jag ska bara.. dammsuga klart, skura golvet i köket, skriva en inköpslista, byta om, hänga en tvätt, sätta igång en ny tvätt, hämta din bror, åka och handla, skura badrummet och göra kvällsmat, men sen...
Hon sydde inget i dag... Vissa dagar känner man sig som världens sämsta mamma..
Dock brydde sig T inte speciellt mycket utan hon hämtade ett pussel satte sig i köket och pratade på med mig om allt hon gjort hos mormor, o prata det kan den tjejen..
Under tiden har D jobbat på med badrummet, nu ska bara gipsskivor upp och en elektriker installera lamporna, så är badrummet klart!
Nu ska jag krya upp i soffan och se om jag hittar någon bra film, jag ska bara duscha och bädda sängen först... ska bara...
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-30 @ 19:55:00


Presentkorg

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och i dag ska jag storstäda,vika tvätt, packa dagisväskan/skolväskan mm så att allt är klart tills på onsdag så jag slipper gör det på tisdag då det finns risk att jag kanske är lite trött då..
På nyårsafton ska vi till ett par nära vänner.
När man blir bortbjuden tycker jag att det är kul att ha med någon lite gåva, blommor är alltid fint och kul att få, dock kommer det yttligare 19personer i morgon så finns en chans att det kommer flera med blommor.
Då är alltid en presentkorg ett säkert kort, man kan variera dem till oändlighet och perfekt även om man kanske inte känner den man ska till jätte väl, t.ex en arbetskollega.
Nu har även de flesta butiker redan färdiga korgar, i olika teman,t.ex godis, delikates, kaffe/te mm
 
Denna "presentkorg" gjorde jag till dagispersonalen inför jullovet, innehöll av det julgodis jag gjort i dec
   
Publicerat: 2012-12-30 @ 09:30:00


RunKeeper

Efter att ha suttit/legat i soffan ett par tim tog jag mig i kragen och tog mig upp, då jag insåg att om jag ligger kvar kommer jag inte att kunna sova i natt.
Bestämde mig även för att det var dags att ta tag i träningen och ge mig ut på en löprunda .
Har verkligen tränat jätte dåligt hela december, och jag vet ju så väl att jag mår så mycket bättre, blir piggare och på så mycket bättre humör när jag tränar.
När jag tränar löpning använder jag mig av gratis appen RunKeeper.
Tycker det är en jätte bra app som hjälper mig mycket i träningen, främst då den hållar koll på tiden och längd men det viktigaste för mig är snitthastighet, då jag har lite svårt att pressa mig själv.
Jag sätter oftast ett mål innan träningen, i dag var det så enkel som att springa minst 6km, oberoende på tid då det var massa is ute och jag inte sprungit på länge, men oftast är det att klara en viss sträcka på en viss tid och då är det perfekt att bli påmind var femte minut med tid, längd och snitthastighet.
Appen har även en bra historik där man kan se alla sina tränade pass, sina toppresultat, kartor över vart man sprungit mm.
Kan verkligen rekommendera den, laddas mer gratis på App Store.
 
Dagens resultat, inte mitt bästa resultat, men jag tog mig ut, 6,52km
  
Publicerat: 2012-12-29 @ 21:25:00


Besegrad

Jag får helt enkelt inse att jag är besegrad och att det inte kommer att bli mycket mer gjort, inte av mig iallafall i dag, är helt enkelt för trött.
Nu ska jag istället krypa upp i soffan, dricka lite te, äta några choklad och läsa nya numret av Amelia, kanske ska lägga lite extra tid på artikeln, Hitta din väg till vinterenergi.
 
 
 
Publicerat: 2012-12-29 @ 15:26:07


20121229

I dag kan jag summera mig med ett ord, orkeslös.
Jag är så trött så trött, vilket har smugit sig på de senaste dagarna, oftast brukar jag vara ur sängen senast kl7på helgerna, så när klockan är 9, så har jag oftast hunnit med en hel del t.ex satt igång en tvättmaskin, tränat, duschat, bakat och ätit frukost mm
Men de senaste dagarna har jag knappt gått ur sängen, än mindre ätit frukost eller tränat när klockan är 9.
Men vissa saker hur trött man än är kommer man inte undan t.ex har T ridning på på lördagar kl12, så de var bara att bege sig till stallet.
Sen när man kommer dit är det ju kul och T var jätte duktig, hon har verkligen lärt sig massa under detta år.
På vägen passade vi på att åka förbi lite inredningsbutiker, letar efter en steghylla till den nyrenoverade hallen, men alla blir för höga, då vägen inte är riktigt rak upptill kan den inte vara mer än 1,65 o de jag har hittat har varit 1,8..
Så blev ingen givande shopping tur.
D har jätte effektiv och det går framåt med badrummet, nu är handfat och badrumsskåp på plats och ska "bara" kopplas in, sedan är det taket med spotar som ska göras, sedan är det klart!
 
Här vill jag ha min hylla
 
 
Publicerat: 2012-12-29 @ 14:15:06


Recept tips för att bli av med julskinkan

Vet inte om det är fler än jag som nu hunnit tröttna på julmaten men som har julskinka kvar.
Ett tips är att ta julskinka i stället för kassler i receptet kassler i ugnen, blir riktigt gott.
Nedan serverat tillsammans med potatismos och tärnat äpple.
 
 
Recept
 
Julskinka
Ananas
Riven ost
Grädde
 
(har inga fasta mått utan kör på känsla)
 
Skiva skinkan i skivor, lägg i en ungsform
Lägg över ananasen
Häll över grädden.
Strö över den rivna ost.
 
Ställ i ugnen i 200grader till osten fått färg.
 
 
 
Publicerat: 2012-12-28 @ 20:15:00


Nyårs snygg

Nu har jag varit och gjort iordning naglar och ögonbryn så nu är jag redo för nyårsafton
 
 
 
Publicerat: 2012-12-28 @ 12:53:00


Dansat ut julen

I går dansade vi ut julen, eller nej de gjorde vi inte men jag plockade utan julsakerna.
Det hela började med att redan dagen efter vi tagit in granen började den att barra, och då gjorde vi som alla påstår att man ska, tog inte in den i värmen med än gång utan lätt den sakta vänja sig vid värmen, sågade nytt snitt, gav den mycket vatten med socker i (tror själv inte alls på det där med socker), och drack gjorde den så vi fyllde på vatten varje dag, men inte lät den bli att barra.
På julafton var det så illa att den barrade av vinddraget när man gick förbi, men fin vad den.
Så igår åkte den ut, tänkte först bara ta granen men sen när man står där och har tagit fram alla lådor, tänkte jag att det är lika bra att ta de andra dekorationerna också så kan jag ställa undan lådan, då den står längst in i förådet.
Sen åkte även ljusstakarna och gardinerna i rena farten.
Varje år blir jag lika förvånad vad över vad tomt och mycket mer lufftigt det känns när julsakerna försvinner.
Under tiden jag sprang runt med julsakerna, höll D på med badrummet så även där gick det framåt, hoppas att det ska hinna bli klart inom den närmaste veckan.
Det som gör det hela lite jobbigare när man göra om eller renoverar hemma är kaoset som blir under tiden.
För det är ju inte bara badrummet som påverkas utan denna gång även köket där alla badrumssaker får står, även där vi tvättar händerna och borstar tänderna då vi för tillfället inte har något handfat i badrummet.
Det hela blir även lite mysigare då jag tog bort julgardinerna och de nya jag beställt till två av de tre fönsterna inte kommer förren till mitten av nästa vecka, så nu ekar det ganska fint också... Jo då...
 
Lite bilder på vårat nu juldekorationsfria hem.
 
 
 
Publicerat: 2012-12-28 @ 08:38:00


Mini Cake Balls

 Mini Cake balls, saffrans tryffel & chokladrussin.            Cake balls med ballerina kladdkaka.
 
Jag har tidigare gjort Cake balls på Ballerina kladdkaka, men till vår uppesittarkväll testade jag även
att göra dem med Ballerina Cheescake.
För att variera dem yttligare gjorde jag dem lite mindre och utan formar.
 
Recept
 
1 paket balleria Cheescake
100g philadelfiaost
200g mjölk choklad (jag valde som ni ser vitchoklad)
 
Mixa kakorna till fina smulor
Lägg i osten och fortsätt mixa till en smidig smet.
Rulla till små bollar och ställ i kylskåp så de stelnar.
Smält chokladen.
Doppa bollarna i chokladen och dekorera med strössel.
Låt stelna i kylen.
Förvaras sedan i kylen.
 
För att inte bara kasta den smälta chokladen som blir över brukar jag blanda i russin.
Sedan brer jag ut blaningen på ett bakplåtspapper
När det stelnat ordentligt bryter jag den i mindre bitar 
Publicerat: 2012-12-27 @ 19:43:00


Före & efterbilder av hallrenovering

 
Den 23/12 blev vi klara med renoveringen av hallen på övervåningen.
Vi målade taket, la nytt golv, tog bort alla tapeter, satte up cover up, som vi sedan målade en i ljust grå nyans.
Kvar är dock inredningen, t.ex ska vi köpa en hylla att sätta upp.
Men i dag ska vi ta tag i badrummet.
 
Lite före & efterbilder.
 
Förebilder till vänster
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-27 @ 10:55:00


Mini äpple&päronpaj

'Tanken var att jag inte skulle göra så mycket i dag och de brukar kännas jätte skönt och lugnt ett par timmar  sen blir jag rastlös, så bestämde mig för att ta tag i något jag verkligen tycker är jätte tråkigt och väldigt frustrerande, sortera upp på T:s rum.
Hennes rum är inte jätte stort men hon har väldigt mycket förvaring, en Hemnes dagbädd från Ikea med 3st stora lådor under och en hel garderob inbyggd under en trapp och där samlar hon på sig mängder med saker, så minst 2gr per år måste jag köra en stor sortering.
Man kan verkligen hitta allt, en hammare, några pinnar, en ute spade, ett kullager, några matlådor, D:s handledsskydd (till när han styrketränar) med mycket mera, detta är saker hon lånat vid något tillfälle och glömt lämna tillbaka.
Blev betydligt mer yta i lådorna/ på hyllorna och jag kunde kasta 3st överfulla plastpåsar med skräpp (halvritade teckningar, trasiga leksaker mm)  
När jag ändå var i farten tog jag även tag i K:s rum och D hjälpte mig sätta upp hyllor i en garderob, där alla K:s ihopbyggda lego saker kunde stå, de fyllde hela garderoben!!
Känns riktigt bra!
T fick även små formar att baka i av mormor i julklapp så redan efter frukost började hon att tjata på mig om att hon skulle få baka, men sen satte hon igång att leka så då glömde hon av sig en stund, men när jag var klar med städningen kom hon på sig igen så vi gjorde en liten äpple&päronpaj efter ett recept jag hittat här på blogg.se
Fick dock dela receptet på 3 då hennes lilla form bara är 10cm i diameter.
Den ska vi mumsa på sen när jag gått en långpromenad, även om jag måste erkänna att jag är inte jätte sugen på söta saker nu efter jul...
Trevlig kväll nu ska jag ut och gå!
 
 
Recept
(till en vanlig pajform)
 
4st äpple
2st päron
150g smör
3dl havregryn
2dl socker
1,5dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
2msk mjölk
 
Smält smöret i en kastrull
Blanda i allt utom frukten
Skala, kärna ur och skiva frukten tunt, lägg i botten på en smord form.
Häll smeten över frukten.
Ställ i ugnen i ca30min i 175 grader
 
Publicerat: 2012-12-26 @ 16:53:00


Massa julklappar

Nu är julfirandet över för i år för våran del och mycket julklappar blev det.
T har förvandlas till prinsessan Rapunzel, som har en bebis och häst, och jobbar som make up artist/frisör, då hon fick en Rapunzel klänning, en docka, en häst och ett sminkhuvud mm
K har jag knappt sett, bortsett från något tillfälle då han stått framför tvn och spelat nya spelet Ruch på Kinectet, men mest har han suttit och byggt lego eller lekt med bilbanan på sitt rum.
Även jag fick massa fina julklappar, som en dockningstation till min Iphone, ett halsband, en ny väggklocka, pannlampa mm
I dag blir en lugna dag, barnen vill som sagt leka med alla sina nya saker och själv ska jag inte göra mycket.
De kommande dagarna hoppas jag att vi ska hinna göra lite på badrummet så det kan bli klart.
 
                                                                Mina fina julklappar
                             
                             
                             
                             
Publicerat: 2012-12-26 @ 09:55:00


Hemlig gäst

Vi har sedan i fredags haft en hemlig gäst hemma hos oss.
Nämligen kattungen Fiona (kan vara så att hon får namnet Saffran, inget är bokat ännu)
Hon var en julklapp till min mor.
Hon har haft katt de senaste 15 åren men tog bort den sista av 3st tjejer i höstas och har sedan dess fått "nöja" sig med att låna lite av min brors katt (han bor i parhus med mamma och pappa).
Så där av det hemliga mötet jag var på lördagen den 15/12 för att välja ut vilken av 3st små katttjejer vi ville ha.
Sedan november när jag bestämde mig för att en katt är det som jag ska köpa till mamma,har jag letat på div olika sajter dagligen. Det jag var ute efter var en röd hona, lev klar innan jul, och lätt var det inte,jag ringde säkert på ett 10tal annonser men alla var sålda, till slut hittade jag som sagt Fiona bara 25min från oss och bokade henne med än gång, vilket var tur, 12tim efter att annonsen kommit ut var alla sålda. 
Så i fredags var det dags att hämta henne och fram till för ett par tim sedan har hon bott hos oss.
Hon är jätte söt och älskar att bli klappad, och jag tror att min mor blev väldigt glad.
Det har varit jätte kul att ha henne här men jag är ingen katt människa, men skulle väldigt gärna ha en hund, men det passar inte riktigt in i livet nu, men sen då ska jag ha en fransk bulldog :D
 
Några bilder på Fiona (eller Saffran) och hennes syskon när jag var och tittade på henne lör 15/12.
                
                
 
 
Publicerat: 2012-12-25 @ 17:02:00


Mer jul

Julafton blev lika lugna och mysig som jag hoppats.
Hela familjen sov ganska länge då vi hade uppesittarkväll dagen innan och barnen var vakna mycket senare än de brukar.
Efter frukosten åkte vi till pulkabacken där det bara var en familj till så barnen kunde åka och springa runt hur mycket de ville, vi avslutade sedan utflykten med att dricka glögg och äta korv.
Efter ett par timmar ute var det ganska skönt att komma hem och ställa sig i en varm durch.
Sedan övergick vi till det mer traditionella firandet med att titta på Kalle Anka, dela ut julklappar och äta julbord.
I dag fortsätter vi julfirandet men denna gång med släkten som kommer på middag och givetvis mera julklappar.
 
 
Måste erkänna att jag känner som barnen i dag att det är lite sorgligt att man inte längre har någon julkalender att öppna, blev verkligen jätte förtjust i bodyshops kalender och kan starkt rekommendera den till nästa år!
 
 
Publicerat: 2012-12-25 @ 10:23:00


GOD JUL

 
 
Publicerat: 2012-12-24 @ 10:31:00


Lucka nr24

Lucka nr 24 i min bodyshop julkalender innehöll 1st Olive Beautifying oil.
 
Publicerat: 2012-12-24 @ 10:21:05


Ädelostbollar

 
I kväll är det som sagt uppesittarkväll och tillsammans med välkomst drinken, kall äppleglögg i martiniglas med krossad is, serverar jag även Ernst ädelostbollar
 
Recept
 
100 g ädelost
1 dl lätt kesella
100 g valnötter
100 g hasselnötter
1 msk konjak (valde jag bort)
20 st pepparkakor, krossade
1 msk sesamfrön (valde jag bort)
Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare.
Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
Häll sedan i konjak och blanda igen.
Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade
 Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik
 Forma ädelostblandningen till små "köttbullar" och rulla dessa i pepparkaksblandningen.
Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta
 
Publicerat: 2012-12-23 @ 16:00:06


3 dagar jul

 
4:e advent och dan före dopparedagen, och i dag börjar vår familj 3 dagars julfirande.
Alla familjer har sina traditioner och i vår börjar vi julfirandet i eftermiddag med uppesittarkväll tillsammans med några av våra närmaste vänner, Emma & Johan med barnen Viktor,
Sigge och Lo.
Så nu ska jag göra klart de sista förbredelserna, stor städa och slå in de sista klapparna, sedan vid kl17 kommer gästerna och då ska vi äta julbord, byta julklappar och i år blir det att se filmen Modig.
Julafton firar vi inte riktigt som andra familjer utan den firar vi bara vi 4 i skid/pulkabacken, om vädret tillåter, så i morgon packar vi ryggsäcken med matsäck tar på varma kläder och åker till pulkabacken och åker pulka och skidor och grillar korv.
Sen åker vi hem, ser på Kalle Anka, äter julbord och ger barnen deras julklappar.
Julafton vill jag fira med mina barn och ge dem 100% uppmärksamhet, och det har jag svårt att göra med hela släkten här och det ska lagas massa mat och man vill hinna prata med alla och då hamnar barnen lätt vid sidan av, speciellt vi som tyvärr bara har ett barn till i släkten, kusinen N som "bara" är 1år.
Men på juldagen kommer släkten, så då blir det ännu mer mat, dock ej julbord utan i år blir det kalops och barnen får ännu mer julklappar.
Nu är det bäst jag sätter igång om jag ska hinna...
 
Publicerat: 2012-12-23 @ 09:33:00


Lucka nr23

Lucka nr 23 i min body shop julkalender innehöll 1st Moisturising hand wash
 
Publicerat: 2012-12-23 @ 09:31:03


Köttbullar i ugnen, Ernsts recept

 
Som jag skrivit tidigare tycker jag det är väldigt smidigt med mat som tillagas i ugnen.
Och I år hittade jag ett recept av Ernst på köttbullar som tillagas i just ugnen, så detta fick det bli.
De blev jätte goda men inte så runda, vilket de inte blir i stekpannan heller, iallafall inte för mig :) 
 
Recept
 
1 kg blandfärs
1.5 dl ströbröd
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Kryddpeppar, efter smak
1 msk honung
3 dl mjölk
1 st liten gul lök, hackad
2 st ägg
smör och olja till stekning
 
Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs
Rulla färsen till köttbullar. Lägg på en smord plåt.
Stek i ugnen på cirka 225-250 grader, tills köttbullarna har fått fin färg
Publicerat: 2012-12-22 @ 15:49:00


Saffran scones

 
Jag tycker om att göra scones till frukost, då de går väldigt lätt och smidigt att göra men främst för att de är så goda, så här års tillsätter jag även saffran för den lite juligare känslan :D
 
Recept
 
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 påse saffran
1/2 dl flytande margarin
2 dl mjök eller filmjölk
 
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och saffran.
Tillsätt mjölk/filmjölk och flytande margarin arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i 2-3 delar (jag gör 3st) forma till en boll och tryck sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra varje kaka korsvis med en kniv, nagga sedan med gaffel.
 
Grädda i 250grader i 10min.
Publicerat: 2012-12-22 @ 10:49:00


Lucka nr22

Lucka nr 22 i min body shop julkalender innehöll 1st Foaming facial wash.
 
Publicerat: 2012-12-22 @ 10:37:00


Saffrans tryffel

 
Detta är en saffrans tryffel gjord på vit choklad, vilket gör att den är ganska söt, men god. 
Man kan även doppa dem i choklad, vit som mörk, men vill man ha en tydlig saffrans smak,
rekommenderar jag enbart florsocker.
 
Recept:
 
1dl grädde
2 påsar saffran
300 g hackad vitchoklad
Florsocker alt smält choklad
 
Blanda grädde och saffran i en kastrull
 Koka upp.
Ta av från plattan och häll i chokladen.
Rör om tills chokladen smält.
Låt stå svalt tills chokladen stelnat.
Rulla sedan till små bollar.
Doppa sedan bollarna i smält choklad eller rulla dem i florsocker.
 
 
Publicerat: 2012-12-21 @ 20:44:58


Marsipan grisar

 
Jag gjorde en paketkalender till barnen och själv fick jag en från body shop, så för att D inte skulle bli
den ända utan gjorde jag även en väldigt enkel till honom, köpte en choklad ask, med kärlek från Marabou,
som innehåller 20st små nougatpraliner och skrev sedan siffrorna 1 till 20 på dem med glasyr.
Men efter som det är 24dgr i dec innan jul behövde jag på något sett komplettera upp den med 4 saker till.
Och vad blev inte bättre än 4st marsipan grisar till min godisgris.
På välsorterade matbutiker finns nu redan färdigt färgad och smaksatt marsipan, vilket gör det hela hur enkelt som helst.
Detta är något som mina barn även tycker är jätte kul att göra och kan sysselsätta sig med länge, dock blir det inte bara figurer med jultema, utan även andra saker som pannkakor med sylt, ormar, spökgrisar mm
 
                                    Tillsammans med barnen förra veckan:
                                     
Publicerat: 2012-12-21 @ 14:28:43


Lucka nr 21

Lucka nr 21 i min body shop julkalender innehöll 1st Hemp body butter.
Publicerat: 2012-12-21 @ 14:27:36


Kinect

 
Efter att jag lämnat T på dagis i morse åkte jag till affären eller rättare sagt affärerna då jag behövde åka till två olika och inhandlade all julmat, vilket känns jätte bra att ha det avklarat.
Efter det åkte jag till Sisu för att lämna papper.
Hemma blev det lunch och så passade jag på att slå in några julklapparna, göra en presentkorg till dagispersonalen och göra lite marmeladgodis.
Kl14.00 var det sedan dags att hämta barn igen, och på vägen hem passade vi på att hämta upp ett paket som jag beställ, när vi sedan var på väg ur bilen hemma kom ännu ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut och denna gång var det K:s jultidningspremie ett Xbox360 Kinect, så de var bara att sätta sig i bilen igen.
Jag är som sagt ingen tv människa, så jag brukar inte spela tv spel med detta var riktigt kul, så eftermiddfagen gick åt till att installera spelet och givetvis spela.
Jag önskar mig faktiskt ett eget spel, Kinect Traning, har ingen aning om det är bra eller inte men verkar kul.
Nu ska jag vika lite tvätt sedan ska jag se sista avsnittet av Jul med Ernst.
 
Publicerat: 2012-12-20 @ 20:09:00


Marmeladgodis

 
Recept
 
2,5 dl strösocker
1/2 dl Glykossirap
2 msk vatten
200g passerade jordgubbar
1 msk citronsaft
10 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
Koka socker, sirap och vatten till sockret smäll, rör om ofta.
Tillsätt bärmassan och citronsaften, koka upp tills det blir stora bubblor.
Tillsätt gelatinbladet, ett i taget, rör ordentligt hela tiden.
Häll massan i valfri form.
Ställ svalt tills den stelnat.
Skär upp i lagom stora mumsbitar.
Rulla bitarna i socker.
 
Publicerat: 2012-12-20 @ 16:05:00


Lucka nr 20

Lucka nr 20 i min body shop julkalender innehöll 1st Cocoa butter, lip care stick.
 
Publicerat: 2012-12-20 @ 15:55:25


Kall äppleglögg

 
 
Detta är en glögg som enligt mig serveras bäst kall i ett martiniglas med massa krossad is.
Dock krävs lite framförhållning, då den behöver lite tid.
 
Du behöver
1/5 flaska rom
1 påse glöggkryddor
1kg äpplen
1,5dl ljust muscovadosocker
1/5 flaska portvin
1,5 liter vitt vin
 
Lägg kryddorna i rommen och låt dra några dagar.
Skär äpplen i grova bitar och lägg i kastrullen tillsammans med sockret.
Häll i rom, kryddor, portvin och vin.
Värm sedan upp blandningen tills sockret smällt under omrörning, låt dock inte koka.
Ställ av kastrullen och låt den stå och dra i kylen, gärna 1v.
Sila sedan glöggen och häll upp på flaska.
 
 
 
Publicerat: 2012-12-19 @ 17:30:25


Lucka nr 19

Lucka nr 19 i min body shop julkalender innehöll 1st Olive body scrub
Publicerat: 2012-12-19 @ 17:20:16


Dagens planering

Förmiddagen i dag blir ganska lik igår, ska straxt åka och lämna av barnen, för att sedan åka på ännu ett möte, dock ska jag till grannstaden denna gång så kommer ta lite längre tid. Blev faktiskt i det stora hela klar med julklappsinköpen igår så i dag ska det "bara" göras lite ärrenden efteråt.
I eftermiddag ska jag även försöka hinna med att göra äppleglögg.
De var dagensplanering i stora drag.
I morgon ska sedan matinköpen göras sen så börjar vi bli redo för julafton.
Nej, nu måste jag sätta fart!..
Publicerat: 2012-12-19 @ 08:20:51


Cake balls

   
 
 
 
Hittade ett jätte lätt recept på "små kakorna" cake balls på
som jag fundera på att prova och då tiden för att baka alt pyssla i dag inte blev så mycket som jag önskat då julklappsinköpen drog ut på tiden, passade det perfekt i dag.
Kan verkligen rekommendera dem då de var ruskigt goda.
 
Recept
 
1 paket balleria kladdkaka
100g philadelfiaost
200g mjölk choklad (jag valde som ni ser vitchoklad)
 
Mixa kakorna till fina smulor
Lägg i osten och fortsätt mixa till en smidig smet.
Rulla små bollar och ställ i kylskåp så de stelnar.
Smält chokladen.
Doppa bollarna i chokladen och dekorera med strössel.
Låt stelna i kylen.
Förvara i kylen.
 
 
Publicerat: 2012-12-18 @ 20:15:00


Julklappsinköp

Har varit och lämnat barnen på skola och dagis, K var inte alls så sjuk som han verkade igår morse utan så fort morgon tröttheten släppt var han som vanligt.
Så nu blir det att byta om för att snart åka ner på stan på ett möte och efter det ska jag passa på att köpa lite julklappar innan det är dags att hämta barnen igen.
Så förhoppningsvis blir jag klar med julklappsinköpen i dag vilket skulle vara väldigt skönt, har ganska bra koll på vad jag ska ha till alla utan D och min svärfar, men hoppas att någon bra idé ska hoppas på mig när jag går runt bland butikerna.
 
Hoppas även hinna göra något roligt pyssel alt julgodis i eftermiddag, så håll utkik!!
Publicerat: 2012-12-18 @ 09:32:16


Skelett greve pulver spöke

Mina barn följer året julkalender med stor spänning, men tycker ibland att det blir lite läskigt så då måste mamma sitta med, vilket innebär att jag sett alla avsnitt av julkalendern.
Och i går när jag höll på att veckostäda slog det mig.. Det är nog så att vi har ett skelett greve pulver spöke boende hemma hos oss också.
Vi bor i ett hus med två våningar och källare så det skulle lätt kunna hålla sig gömt utan att jag såg det och det skulle förklara så mycket..
För jag tycker hur mycket jag än städar är det alltid stökigt även om vi knappt varit hemma i veckan och så mycket disk och tvätt som det blir kan väl knappast vi 4 producera, o hur mycket saker försvinner inte..
Kan vara så att skelett greve pulver spöket har en hel familj boende här... Kanske ska kolla på kommande avsnitt och se vad det är för skelett fälla Leif bygger, om man behöver göra en likadan menar jag..
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-18 @ 09:25:00


Lucka nr18

 
Lucka nr18 i min body shop kalender innehöll 1st Relaxing massageoil.
Kan alltså bli en riktigt trevlig kväll, om D.s förkyldning blivit bättre ;)
 
Publicerat: 2012-12-18 @ 09:07:19


Lucka nr17

Lucka nr17 i min body shop kalender innehöll 1st Smoothing night cream
Publicerat: 2012-12-18 @ 09:05:23


Pepparkaks sockerkaka

 
Detta grundrecept på sockerkaka är jätte gott och kakan håller sig mjuk i flera dgr.
 
Grundrecept
 
250 g smör
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1dl vatten
 
Smaksättning:
1 påse pepparkakskryddor.
 
Rör mjukt smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda ner ett ägg i taget, rör kraftigt mellan varje ägg.
Tillsätt mjöl, bakpulver, pepparkakskryddorna och vatten.
Häll smeten i en smörad form (minst 2l)
Grädda i 175grader i ca:40min.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-17 @ 15:50:00


1v kvar

I dag är det bara 1v kvar till jul, och jag behöver bli klar med julklapparna och julmats inköpen med då K fortfarande är sjuk sätter det käppar i hjulet.
K verkade må bättre och var piggare i helgen men efter att vi varit iväg igår eftermiddag märktes det att han inte är 100%, han hade ingen energi, såg blek ut och hostade och snörvlade, och är likadan i dag, så som sagt han blir hemma.
Så det innebär att även jag blir hemma, ska passa på att städa och hoppas komma i väg och handla när D kommit hem... 
 
I helgen lagade jag en av mina favoritgryttor, Norrländsk ren gryta,
 
Norrländsk rengryta
 
Recept
 
3 paket renskav
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
200g kantareller
4 enbär
1dl konc kalvfond
1dl rödvin
4dl mellangrädde
1 knippe salladslök
 
Skala och finhacka löken och vitlök.
Stek renskaven i 2-3min, krydda med 1krm peppar.
Tillsätt löken, vitlök, kantareller och enbär.
Stek i ytterligare 2-3min.
Häll i fond och rödvin, kok ihop i 1min.
Tillsätt grädden och låt småkoka i 15min.
Strimla salladslöken, tillsätt i grytan.
Servera med potatis.
(vi har oftas potatismos, efter önskemål från barnen) 
  
Publicerat: 2012-12-17 @ 08:41:00


Lucka nr16

Lucka nr16 i min body shop kalender innehöll 1st Earth lovers, 100% biodegradable shower gel.
Publicerat: 2012-12-17 @ 08:13:31


Tredje advent

 
Även om jag har svårt att hitta julkänslan i år är det väldigt svårt att neka att julen närmar sig.
Igår satte vi upp julgranen, i dag tände vi det tredje ljuset, vi har varit på tomte jakt, jul med Ernst är i kväll och jag har precis gjort i ordning julskinkan.
I övrigt har dagen gått i barnens tecken.
Morgonen började lugnt med frukost framför julkalendern, sedan satt vi kvar i soffan och pysslade i pysselböckerna som var dagens paket i julkalendern, efter det gick vi ut och byggde en snögubbe. Efter att varit ute i 1,5h kände jag inte alls för att gå ut och springa som tänkt, utan tog ett 45min pass på löpbandet istället medan ungarna lekte i lekrummet.
På eftermiddagen åkte vi sedan till ett par vänner för att fika som har barn i precis samma ålder och kön som våra, och de leker verkligen bra ihop.
Tillsammans med dem åkte vi sedan till skogen för att gå på tomtejakt med tipspromenad, vilket var väldigt uppskattat av barnen.
Nu ska jag krypa upp i soffan,äta skinkmacka och se på tv.
Jag är egentligen ingen tv människa, utan tittar väldigt lite på tv, men just i dag är det två st program som jag verkligen vill se.
Kl19.00 property ladder, mardrömsprojektet
Kl20.00 Jul med Ernst
Tycker man kan få riktigt bra inspiration av Ernst program även om allt inte faller i min smak.
Trevlig kväll på er!
Publicerat: 2012-12-16 @ 19:01:51


Nyttigt & gott bröd

 
Detta är ett gott och nyttigt bröd som innehåller mycket fullkorn vilket ger en lång mättnadskänsla.
Det är även väldigt lätt att göra, ingen jäsning och bara att röra ihop.
 
Recept
 
5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter filmjölk
0.5 dl sirap
 
sätt ungnen på 175grader
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar
Grädda i ca 45min
Publicerat: 2012-12-16 @ 09:49:00


Lucka nr15

Lucka nr15 i min bodyshop julkalender innehöll 1st intensive foot rescue, peppermint.
 
Publicerat: 2012-12-16 @ 08:45:00


Årets julgran

 
Större delen av dag har i dag gått åt till att åka mellan olika butiker,
Men vi kan nu bocka av flera punkter på inköpslistan då vi köpte tapet och färg till hallen, badrumsinredning och julgran.
Badrumsinredningen kom till slut från bauhaus efter mycket letande (bilder kommer när badrummet är klart)
Tyvärr blev det dock ingen löpning då det snöat och blåst hela dagen, hoppas på att komma ut en runda i morgon i stället.
Nu ska jag krypa upp i soffan, dricka lite te och se på en film, sedan ska jag sova, mycket och länge.. är helt slut.
 
God natt!  
Publicerat: 2012-12-15 @ 19:53:49


Julig bordsdekoration

 
En enkel och julig bordsdekortaion, iallafall enligt mig :)
 
Ta valfri kruka
Fyll krukan med gran- eller tallris
Låt det gärna stick upp över kanterna.
Ta ett äpple, skär ut ett hål i mitten, lagom till valfritt ljus.
Hålet bör vara minst 3cm djup för att ljust inte ska ramla.
Sätt i ljuset.
Ställ äpplet med ljust i krukan.
Dekorera gärna med torkade apelsiner.
Publicerat: 2012-12-15 @ 16:41:43


Lördag

 
Lördagsfrukost framför tvn, med mysteriet på greveholm
Klockan är 10.30, men jag har redan hunnit med en hel del.
De första jag gjorde när jag vaknade var att åka iväg och handla, jag tycker om nybakat bröd på helg morgonen men då jag hade en tid att passa efter frukosten hann jag inte baka själv utan fick som sagt åka till affären.
Sedan var det bara att åka hem och äta för att sedan åka på mitt hemliga möte... Är ju snart jul... :D
Nu är jag hemma en snabb sväng igen för att hämta dottern sedan är det stallet som gäller, efter det ska vi åka och titta på badrumsinredning, för att avsluta det hela med att köpa gran som jag lovat ungarna att vi ska klä idag.
När allt det är gjort och man gjort de dagliga sysslorna som måste göras te.x matlagning tror jag tyvärr inte det är mycket kvar av dagen.
Dock hoppas jag att blåsten och snöandet ska avta så jag även hinner med en löprund,
Trevlig helg!
Publicerat: 2012-12-15 @ 10:52:00


Lucka nr14

Lucka nr 14 i min bodyshop kalender innehöll 1st Smoothing day cream
 
Publicerat: 2012-12-15 @ 10:34:00


Flera pågående projekt

I vårt hem är det ständigt en massa pågående projekt och just nu håller vi på med två större, badrummet, där vi just nu sitter lite fast då vi inte har hitta "rätt" badrumsinredning ännu utan letar för full, kvar är även att sänka taket och sätta upp spotar, dock har nya badrumstapeter och ny dusch kommit upp, så den hemska dusch kabinen är borta.
Vi håller även på att renovera hallen på övervåningen, där har vi dock lite mer koll på läget.
Alla tapeter är nedrivna, taket är målat och det nya golvet är lagt.
Kvar är att sätta upp tapet och sätta lister.
Tanken från början var att detta skulle vara klart innan jul, men det lutar mer och mer mot att detta får bli vår mellandagsysselsättning.
 
Lite bilder under pågående hallrenovering, tapeterna är borta och det nya golvet håller på att läggas
 
 
Publicerat: 2012-12-14 @ 21:09:00


Lätt egentillverkad rödvinsglögg

 
 
Denna rödvinsglögg är jätte lätt att göra, om man inte vill brygga själv.
 
0,75 liter rött vin
3 kanelstänger
1 tsk hela kryddnejlikor
2 tsk hela kardemummakärnor
3msk honung
 
Häll vin och kryddor i en kastrull.
Värm försiktigt upp utan att koka
(vid kokning försvinner alkoholen)
Rör ner honungen tills den löst sig.
Låt glöggen stå i rumstemperatur i ca 1 dygn
Sila bort kryddorna och häll upp på flaska
 
 
 
Publicerat: 2012-12-14 @ 13:06:00


Chokladtryffelbollar

 
Chokladtryffel
 
Dessa är lite krångliga att göra men är riktigt goda och väldigt uppskattade.
 
400g valfri choklad
2dl grädde
100g smör
100g hackad mandel
4 msk sirap
Strössel till garnering
 
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädden och smör.
Lägg i chokladen och låt en smälta.
Blanda i mandeln och sirapen.
Ställ sedan i frysen.
När chokladen börjat stelna, ta ut den och ta valfri mängd att rulla till en boll.
Lägg bollen i valfri form.
Garnera med strössel.
 
Lägg gärna de färdiga tryfflarna i en fin strut, en perfekt gåva när man blir bortbjuden.
Publicerat: 2012-12-14 @ 09:27:00


Torkade apelsiner och äpplen

 
 
Torkade apelsiner och äpplen tycker jag är väldigt fint att dekorera med och verkligen jätte lätt att göra även om det tar ganska lång tid.
Äpplena är även väldigt goda att äta som tilltugg till glöggen, eller i filmjölk mm
 
Att torka frukt.
 
Lägg frukten på "sidan"
Skiva i smala skivor.
Viktigt att det inte blir för tjocka skivor då tar det ännu längre tid.
Lägg skivorna en och en på en bakplåt med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i ugnen i 75grader tills de torkat (5-6tim)
 
 
Publicerat: 2012-12-13 @ 19:20:51


Lucka nr13

Lucka nr13 i min bodyshop kalender innehöll 1st Deep sleep, comforting milk, bath float.
 
Publicerat: 2012-12-13 @ 18:48:00


Pågående

På förmiddagen i dag hade jag ett möte inplanerat i Linköping, som jag inte kunde boka om, men då K fortfarande hostar som en tok, kunnde han inte gå till skolan utan fick han i dag följa med D till jobbet.
D:s arbetsplats är inte riktigt anpassat för barn då han är billackerare men vid enstaka tillfällen och med mycket film brukar det fungera helt ok, speciellt med K då han är väldigt lugn och lätt att ha med.
Till K.s stora glädje var D.s jobb bjuda på jullunch som han fick följa med på, och vilket barn tackar nej till köttbullar och prinskorv, inte K iallafall.
När jag ändå var i Linköping passade jag på att springa in ett snabbis på det stora blå/gula varuhuset. Vi är ju som sagt mitt uppe i en badrumsrenovering, dock har vi ännu inte valt vad vi ska köpa för badrumsinredning ännu. Badrummet är inte så stort så skulle vilja ha något som är mindre än det vi har i dag..
Lika kul som jag tycker det är att renovera lika svårt är det, för varje sak man väljer, väljer man ju bort något annat och det finns så många saker man vill ha..
 
Lutar mot att det blir från serien lillången (vilket ser mycket finare ut i verkligheten än på  bild):
 
 
Funderar vidare och går under tiden på lucia firande på dagis...
Publicerat: 2012-12-13 @ 16:08:00


Underbara kakburkar

Beställde dessa 3st underbara kakburkar med julmönster i början av dec för endast 139kr, som nu börjar fyllas med julgodis och kakor.
 
Publicerat: 2012-12-13 @ 06:37:00


Lucka nr12

Lucka nr12 i min bodyshop julkalender innehöll 1st liten borste 
Publicerat: 2012-12-13 @ 06:27:31


121212

I dag den 12/12 2012 är en stor dag för många med mycket bröllop mm, för min del har det varit en väldigt lugn dag.
K är som sagt fortfarande förkyld vilket har ändrat om hela min veckoplanering och gjort att det har blivit en väldigt lugn vecka, då jag knappt lämnat huset mer än för att lämna och hämta T på dagis.
Tyvärr kommer det att straffa sig nästa vecka då jag får ta igen det då.
Dock har jag fått en del julgodis/pyssel gjort, både smältande snögubbar och dekorerat året pepparkakshus.
Hade även tänkt att springa men då temperaturen höll sig runt -9 kändes det lite för kallt, ner till -5 fungerar men sen tycker jag att det börjar bli lite för kallt, så fick bli 30min på löpbandet i stället.
I morgon har jag några möten jag inte kan flytta på så då får K vara ett par tim på D:s jobb, har laddat upp med några filmer så ska det nog gå bra.
 
Året pepparkakshus innan yttre dekoration
Publicerat: 2012-12-12 @ 19:50:00


Smältande snögubbar

 
Smältande snögubbar
Värm en mugg mjölk och låt snögubben bada i den heta drycken.
 
 
 
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
200g vit choklad
Marsipan
Orange och svart karamellfärg
10-12 trä pinnar
 
Hacka den mörka chokladen i bitar
Koka upp vispgrädde med kryddorna.
Ta bort kastrullen från värmen
Blanda ner chokladen och rör tills den smält helt
Låt choklad smeten stelna i rumstemperatur.
 
Forma smeten till 10-12st snögubbar.
Stick ner en pinne genom dem.
Låt stelna i frysen.
Smält den vita chokladen
Doppa ner snögubbarna en och en.
Färga marsipanen, hälften orange och hälften svart.
Forma den orange marsipanen till små morötter, lika många som antal snögubbar
Forma den svarta marsipanen till små svarta prickar för ögon och knappar.
Dekorera snögubbarna.
 
 
Publicerat: 2012-12-12 @ 17:54:00


Årets julkort

I år valde vi att skicka små tomtar som K gjort i stället för vanliga julkort
 
Förberedelser
Byte dock ut presentsnöret mot ett i guld.
 
 
Etiketter som jag skrivit ut från bloggen
www.hildashem.se
 
 
Tomtarna K gjort.
Kommer från Panduro
 
 
Det färdiga resultatet
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-12 @ 09:37:40


Lucka nr11

Lucka nr11 i min body shop kalender innehöll 1st Rainforest shine, conditioner.
 
Publicerat: 2012-12-12 @ 09:29:00


Saffransmuffins med polkagrisfrosting

 
Muffins
 
125g smör
4dl vetemjöl
2dl socker
2tsk bakpulver
0,5g saffran
2dl mjölk
1ägg
 
Vispa rumsvarmt smöret och socker krämigt i en skål
Tillsätt ägget och vispa till smeten är pösig
Vänd ner mjöl, bakpulver och saffran.
Vänd ner mjölken.
 
Grädda i 20-25min i 200grader
 
Polkagris frosting
 
250g cream cheese
100g rumsvarmt smör
1,5dl florsocker
Några droppar pepparmint olja (antal efter smak)
 
Vispa cream cheese och smör krämigt.
Vispa ner florsocker och pepparmintoljan.
 
Smeta på frostingen när muffinsen svalnat.
Slå söder/hacka några polkagris godisar och strö över.
 
 
Publicerat: 2012-12-11 @ 20:52:00


Lussebullar & marsipanfigurer

Bara för att julkänslan har haft svårt att infinna sig har jag känslan av att jag ligger så mycket efter i all julplanering.
Men när jag satte mig och skrev upp allt som är kvar att göra innan jul insåg jag att jag ligger ganska bra i fas.
Julkorten är gjorda och skickade, det är juldekorerat inne och ute, bortsett från julgran som kommer upp i helgen, pepparkakor är bakade och jag har ganska koll på de julklappar som är kvar att köpa.
I dag har vi även bakat lussekatter och under tiden degen jäste gjorde vi marsipan figurer.
 
Nu ska jag dricka glögg, äta nygräddade lussekatter och se på mysteriet på Greveholm.
 
 
Saftiga lussekatter
 
50 g jäst
5 dl mjölk 
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran (2 kuvert)
1 tsk salt
16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer
russin
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling
 
Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i en rymlig bunke.
Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig.
Blanda i resten av vätskan.
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.
 Tillsätt nästan allt mjölet, arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa i cirka 60 minuter.
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.
Gör snurror
Jäs ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.
 Grädda mitt i ugnen i 225grader i  cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Publicerat: 2012-12-11 @ 18:58:00


Adventsljusstake

I dag blev årets adventsljusstake klar.. två dgr efter andra advent... Men bättre sent än aldrig :D
 
 
Publicerat: 2012-12-11 @ 13:17:00


Lucka nr10

Lucka nr10 innehöll 1st Cooling foot spray, peppermint.
Publicerat: 2012-12-11 @ 13:06:41


Stor städning

 
 
Dagen blev som sagt inte alls som jag planerat i helgen, då K blev sjuk men jag har hunnit med massa i dag speciellt med tanke på att jag varit själv med barnen.Att göra listan har som omväxling krympt under dagen och inte vuxit som den oftast brukar göra.
Under dagen har jag stor städat och har bland annat:
Plockat undan,dammat, dammsugit hela huset, skurat alla golv och golvlister, piskat alla mattor, bytt ut alla lakarn och handdukar, bytt alla täcken till vintertäcken, skurat badrum och toalettrum, torkat av alla skåpsluckor i köket.
Tvättat 3maskiner tvätt, vikt 3st maskiner tvätt. 
Utöver det har jag även hunnit laga lunch och middag, tränat 45min och letat fram T:s lucia kläder och flätat hennes hår med massa små flättor då hon vill vara lockig på luciatåget i morgon.
Även i morgon får jag planera om då K fortfarande mår dåligt och har fått svag feber.
Nu ska jag bara skriva en inköpslista till i morgon, sen ska jag krypa ner i sängen och läsa.
 
God natt på er!
 
 
Publicerat: 2012-12-10 @ 20:59:00


Ännu en vecka i kaos

För att denna vecka skulle bli lugnare och mer strukturerad än förra försökte jag i helgen planera upp den, iallfall i stora drag.
Och den planeringen höll ända tills i går kväll, då det visade sig att K håller på att bli förkyld..
Han är inte jätte dålig, men näsan rinner och han har lite små ont i halsen.
Men tyvärr har K inget mellanläge utan det är alltid allt eller inget som gäller,så därför går det inte att lämna honom i skolan med restriktionen att ta det lugnt..så han blir hemma...
Nu måste jag sätta igång med veckans stor städning, och om ca30min kommer veckans första hantverkare..
 
Då jag är en frukost människa måste jag få frukost på morgonen annars funkar jag inte alls...
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-10 @ 08:57:00


Lucka nr9

Lucka nr9 innehöll 1st Hemp hand protector.
En handkräm som är toppen, men tyvärr luktar den lika illa som den är bra.
Men den rekommenderas varmt!
 
 
Publicerat: 2012-12-09 @ 19:31:00


Polkagris syrup

 
Hittade på bloggen www.husnrnio.se ett recept på polkagris syrup som jag var tvungen att testa.
Att ha t.ex i kaffet eller Oboy.
    
 
Recept
 
2,4dl socker
2,4 dl vatten
24st polkagriskarameller
 
Blanda allt i en kastrull.
Låt småkoka och rör om då och då tills alla bitar smällt.
Låt svalna häll sedan upp syrupen på flaska.
Förvara i kylskåp.
 
 
 
 
 
De fina etiketterna på flaskerna kommer från bloggen www.hildashem.se
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-09 @ 16:30:00


Lördagsmys

Efter att jag gjort klart julkorten igår gick T och jag en promenad till närmaste brevlåda, inte för att de var bråttom att posta dem mer för att det var skönt att komma ut en stund och på vägen hem passade vi även på att hämta upp K hos kompisarna.
Efter det gjorde vi ordning lite lördagsmys,glögg med smak av hallon och lakrits och åt sockerkaka med pepparkakssmak och popcorn och såg på lejonkungen, som K fått i julkalendern. 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-09 @ 09:19:00


Lucka nr8

Lucka nr8 innehöll 1st Rainforest Shine, shampoo for normal to dry hair.
 
Publicerat: 2012-12-09 @ 08:34:00


I stallet

Nu har T och jag spenderat en stund i stallet med hästen Donatello och sedan har hela familjen ätit.
Nu ska jag sätta mig med året julkort, med T sitter framför tv, K är ute och leker med kompisar och D lägger golv i hallen på övervåningen.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-08 @ 15:45:00


Lördag morgon

Efter en vecka i kaos och utan dusch kändes det ganska skönt att vakna i morse och inse att i dag blir nog faktiskt en ganska vanlig dag och då vi fått tillbaka duschen, passade jag på att dra på mig löparkläderna innan de andra vaknat och sprang bort till närmaste morgon öppen butik och köpte nybakat bröd.
Han i kassan tittade ganska konstigt på mig när jag kom in springande, något svettig och flåsig kl:07.15 och frågade var de har brödet någonstans.
En riktigt bra morgon enligt mig innehåller först ett löppass, därefter en varm dusch, för att sedan få äta en god frukost, efter det kan det vad som helst hända utan att humöret eller energin påverkas.
Nu är det dags att dra på sig ytterkläderna och åka till staller med T.
 
Frukost!
 
Publicerat: 2012-12-08 @ 11:20:00


Lucka nr7

Lucka nr7 innehöll 1st 100% natural lip roll-on, mint.
Nu börjar handväskan bli full med nya små roliga saker :)
 
Publicerat: 2012-12-08 @ 11:07:00


Fredag

När jag satt och funderarde på hur jag skulle summera dagen, tänkte jag först att i dag har varit lugnare än resten av veckan, men efter att sedan ha gått igenom dagen kunde jag konstatera att så var inte alls fallet.
Kl:01.30 i natt väckte K mig av att han råkat spilla vatten i sängen när han skulle dricka, så det var bara att gå upp och bädda soffan åt honom, efter det hade jag jätte svårt att somna om.
KL:05.00 ringde sedan D:s väckarklocka och efter det kunde jag inte somna om, 30min senare kom T insmygande, så då var det bara att inse att den natten var slut.
K skulle till skolan och T till dagis för att gå på idrott, så det var bara att gör de vanliga morgon rutinerna med frukost, påkläddning och packning av väskor mm. Efter att jag lämnat av dem var det bara att åka raka vägen hem för att ännu en gång öppna åt hantverkarna, men nu är de iallafall färdiga med själva duschen, så nu kan vi duscha hemma!! Dock är det en bra bit kvar innan hela badrummet är klart. Under tiden passade jag på att kolla platsbanken och kl11 var det dags att hämta T igen. Hem för att göra lunch och släppa in nästa hantverkare. Både D &b K slutar vid lunch på fredagar, så när de kom hem åkte vi för att köpa lite saker till badrummet. När vi sedan kom hem kände jag bara för att dra något gammalt över mig men efter en stund tog jag mig i kragen och satte igång med middagen och för att lyxa till det hela blev det både vin och efterrätt. Nu ska vi dra på oss ytterkläderna och gå och lämna K på klassens filmkväll.

 
Trevlig helg på er!
 
 
 
Publicerat: 2012-12-07 @ 17:18:00


Lucka nr6

Lucka nr6 innehöll 1st No more rough stuff, a smooth move for skin.
 
Publicerat: 2012-12-06 @ 19:19:00


Familjen & Kaos

Aldrig tidigare har jag känt att den rubriken passar bättre in i mitt liv än just nu.
De positiva är att jag hinner vara mycket med mina barn, då de går mycket kortare dgr på skola och dagis nu när jag är hemma. Det innebär att jag har alla lämningar och hämtningar, men även är ansvarig för all eftermiddags sysselsättning. Detta är ju tyvärr inte helt lätt då jag känner mig ganska ofokuserad just nu och både K & T är ju vana med ett högt tempo från morgon till kväll, så nu när allt är mycket lugnare än vad de är vana vid har de ganska mycket energi på eftermiddagarna.
Detta känns dock ganska hanterbart med utöver detta är annars allt helt kaos!
Precis som barnen är jag van vid ett högt tempo och att ha mycket att göra, dock brukar detta vara saker som jag själv valt att göra och har koll på, nu har jag inte koll alls..
Som sagt jag har inget jobb, bilen är "krockad" och måste in på lagning, vi har inget badrum utan måste åka till mina föräldrar för att durcha, jag måste i tid och otid öppna och låsa efter div olika hantverkare. Detta påverkar givetvis även min träning då som sagt all durchning måste matchas med resten av familjen. De ska skickas in 1000olika papper till A-kassan, fråga mig dock inte vilka. Det har ju dessutom varit snö kaos de senaste dgr, vilket i vanliga fall inte skulle stört mig det minsta, om det inte var så att jag var tvungen att ta mig ner till stan (rymdreseplanering, för er som läst tidigare inlägg) 3gr denna vecka!!, vilket innebär att försöka ta sig fram och dessutom hitta parkering i snömassorna..
Som sagt allt känns som KAOS!!
Publicerat: 2012-12-06 @ 15:28:00


Lucka nr5

Det är väldigt många år sedan jag fick/hade någon julkalender, men jag måste erkänna att det är riktigt kul. Både ungarna och jag springer upp på morgonen för att få öppna våra egna kalendrar. Jag kan verkligen rekommendera Body shops!!
Lucka nr5 innehöll 1st Cooling foot lotion, peppermint.
 
Publicerat: 2012-12-05 @ 18:56:00


Jul fin

Nu känner jag mig jul fin :)

 
Publicerat: 2012-12-05 @ 16:21:00


Lucka nr4

Luckan nr4 innehöll Whip body lotion, Sweet lemon.
 
Publicerat: 2012-12-05 @ 06:49:00


Pastagratäng

Detta är ett recept som brukar uppskattas av de flesta, speciellt barn, är väldigt lätt att göra men innehåller tyvärr ganska många moment= lite mer disk än vanligt.
 
 
Recept.
 
Som vanligt är jag väldigt dålig på exakta mått då jag oftast går på känsla, så alla mått nedan är ca mått.
 
Spagetti
800g kycklingfile
1st paprika
1st valfri buljongtärning
4dl matlagnigsgrädde
riven ost
 
Koka upp spagettin (tillräckligt för att fylla valfri ungsform)
Hacka kycklingen i små bitar och stek upp.
Lägg kycklingen i botten på ungsformen.
Häll över spagettin.
Hacka paprikan i små delar.
Bryn paprikan, strö över buljongtärningen.
Häll i grädden, låt koka upp.
Häll sedan över gräddblandningen över spagettin.
Strö över riven ost.
 
Ställ in i ugnen på ca200 grader i ca20min (till osten fått färg)
 
Publicerat: 2012-12-04 @ 13:00:00


Lucka nr3

Lucka nr3 innehöll 1st liten nagelklippare.
 
Publicerat: 2012-12-04 @ 09:12:00


Eftermiddagsfika

Jag och ungarna tog oss en eftermiddagfika i dag med saffransmuffinsen som blev över efter fikan igår och D tagit med sig till jobbet.

Publicerat: 2012-12-03 @ 16:19:00


Rastlös

Nu är vi inne på första vardagen i december och det innebär att det är min första dag som arbetslös och jag är redan rastlös... Jag trivs bäst när jag har 100saker på gång så bara titeln arbetslös ger mig panik, men jag hoppas för allt i denna värld att det inte håller i sig någon längre period, utan löser sig så fort som möjligt. Att jag är rastlös är dessutom helt ologiskt då det har varit fullt kör sedan jag gick hem från jobbet i fredags. Efter jobbet hade jag ett möte inplanerat som tog nästan 2h, och innan det sedan var dags att göra sig i ordning för att åka på julbord med D:s jobb passade jag även på att ta en runda på 5km i skogen. På lördagen hade jag lovat barnen att när de kom hem från att ha sovit över hos E&J, skulle vi pynta och julpyssla. Men innan jag hämtade dem var jag tvungen att hinna göra färdigt julkalendern, hämta ut ett paket med juldekorationer jag beställt och köpa julstjärnor. Sedan var det bara att hämta ungarna, åka hem och städa, pynta och pyssla innan min sida av familjen kom och fikade vid 17tiden. När de sedan åkte hem stannade kustinen N kvar för att sova hos oss med mamma och pappa var på glöggparty. På söndag morgonen blev det minsann ingen sovmorgon då N 1år tyckte att det var dags att gå upp kl:06.15. Resten av dagen bestod sedan av mer pysslande, pyntande fast denna gång utomhus, bakning och på kvällen blev det 1 tim styrekträning, faktiskt med D som sällskap. Tanken var att jag skulle tränat crossnatur, men då termometern visade -11 hade jag ingen alls lust att träna ute... I dag blir inte lugnare den, har varit och lämnat barnen på dagis och skola. Och ska nu skriva in mig som arbetssökande på nätet, samtidigt som det springer runt folk i huset, de är nu här för andra gången för att laga diskmaskinen, var tydligen någon del som var tvungen att beställas som skulle bytas, och sedan kommer de för att börja renovera vårt badrum. Utöver detta ska jag även till apoteket för min systers räkning då både hon och dottern ligger hemma förkylda, sen ska barn hämtas och i eftermiddag måste jag ner till arbetsförmedligen, räcker tydligen inte med att skriv in sig på nätet.

Är inte en dag för tidigt som det börjas med badrummet även om det inte är den roligaste perioden, med -14 ute, att behöva åka till mina föräldrar och duscha, men men...

Lite hemska bilder på hur badrummet ser ut nu...
 
 
Publicerat: 2012-12-03 @ 10:42:00


Lucka nr2

Dagens lucka innehöll 1st Mango Shower Gel
 
Publicerat: 2012-12-02 @ 20:23:00


Body Shop kalender

Fick en mycket efterlängtad julkalender från body shop av D, av varianten delux (de har 3st olika). Lucka nr 1 innehöll 1st hand cleanse gel Sweet lemon, som blir perfekt att ha i handväskan.
Tack älskling!
 
 
 
Publicerat: 2012-12-02 @ 16:35:00


December

I sista minut blev jag igår klar med barnens julkalendrar. Tanken var från början att de skulle ha hängt i klänypor i ett snöre, men det kändes det lite för opraktiskt, när några av paketen blev ganska stora, så slutade med att jag la dem i en varsin fruktlåda.
 
 
Publicerat: 2012-12-02 @ 10:50:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!