Äntligen

I dag har jag varit riktigt trött hela dagen, börjar kännas som detta mitt vanliga torsdags humör, att vara helt slut i både kropp och sinne.
Det är samma varje vecka, de börjar närma sig slutet av arbetsveckan och ledighet men man har ändå en tung och tidig morgon kvar att gå upp. Längtar verkligen till ljuset är så mycket lättare att gå upp då och så mycket lättare att ta sig ut och göra något på eftermiddagen, nu känns det som det är sen kväll redan när man slutar jobbet.
Men i dag var det faktiskt fortfarande dagsljus när jag gick ut och satte mig i bilen, tyvärr hade det hunnit bli mörkt innan jag var hemma, men jag tog mig i kragen och gav mig ut på en löprunda, äntligen!
Första gången på 2,5v, måste erkänna att det var väldigt tung och väldigt halt för den delen då det började frysa på., men blev strax över 5km.
Efter en dusch, lagade jag och D middag tillsammans, sedan kröp jag upp i soffan med K och läste en del av ännu en av hotell Gyllende orren böckerna, som K lånat på biblioteket.
Nu ska jag fortsätta läsa i sängen dock en helt annan bok, Den röda vargen av Liza Marklund. En riktigt bra författare, håller just nu på att läsa igenom hennes serie om Annika Bengtsson, som jag verkligen rekommenderar.
  
Den röda vargen
 
En svart vinternatt mördas en journalist i Luleå. Annika Bengtzon finner en koppling mellan mordet och ett attentat mot flygbasen F21 i slutet av sextiotalet. Hemligheterna är många och livsfarliga. Annika dras in i en spiral av våld och terrorism som leder ända upp i regeringskansliet.

Mot chefredaktörens uttryckliga order vägrar hon att släppa historien. Hennes situation blir allt mer ohållbar, både hemma och på redaktionen. Ingen tror henne, hennes privatliv rämnar.

För att överleva som människa, kvinna och journalist måste Annika utmana både det politiska och mediala etablissemanget, sin chef och sin moral. Till slut återstår bara en kamp.

Den mot mördaren.

Publicerat: 2013-01-31 @ 20:10:08


Tropicarium

Medan jag jobbade i går var K & T med moster och kusinen N på tropicarium efter skolan och sedan blev det en lite lekstund hemma hos dem.
 
Publicerat: 2013-01-31 @ 08:40:14


Att inte räcka till

I perioder känns det som att det inte spelar någon roll hur jag än gör så känner jag att jag inte räcker till, inte någonstans, inte på jobbet, inte på crossen eller till vänner och främst inte hos familjen.
Just nu springer jag bara runt och pillar i allt men blir inte riktigt klar, utan har saker som jagar mig hela tiden.
Hade jag inte haft D, hade jag gått under. Han är den som stöttar mig i allt jag gör och ser till att jag i bland stannar upp och tar ett andetag men ändå låter mig springa runt som jag ändå måste för att det fortfarande ska vara jag.
Som ni förstår är jag inte alls lätt att leva med, men D gör det bra. Den som räddade mitt samvete om barnen i dag var min lilla lillasyster (2år yngre men 10cm längre).
Hon hämtade barnen direkt efter att K slutat skolan och tog med dem till tropicarium, där de fick springa runt och titta på alla djuren för att sedan äta middag och leka hemma oss dem till det att D kom kl18.
Sedan fick D ta hela kvälls rullianser men att åka och köpa matsäck som K ska ha med sig till skolan i morgon, läxläsning, duschning och läggning av barn, medan jag var på styrelsemöte, som sagt vad skulle jag göra utan honom.
Men för att han iallafall skulle slippa laga mat köpte jag med mig pizza hem, barnen sov och hade ju redan ätit hos moster när jag kom hem.
Ni hör ju hur bra det går med mitt nyårslöfte om bra löpresultat, ingen träning på över 2v o skräpmat för andra gången på en vecka... det var att räcka till ja...
 
 
Publicerat: 2013-01-30 @ 21:47:00


Vårnyheter bland träningskläder

Det viktigaste är inte kläderna utan att man tränar, men det blir lite roligare med snygga kläder och på stadium har det nu börjat ramla in lite vårnyheter.
Även om jag älskar klackar, är det rikigt skönt att på sig löparskorna i bland.
Och ett tillfälle när klackarna få stanna hemma är när det är dags att åka till crossbanan.
Detta är vad jag kommer att klä mig i på banan i år:
 
Publicerat: 2013-01-30 @ 09:27:00


Promenad och Stor röd myra

 
Hela dagen har jag varit inställd på att ge mig ut på en löprunda när jag kom hem, och var riktigt taggad fram tills ungefär en timme innan jag skulle åka hem då himlen plötsligt öppnade sig och regnet öste ner. När jag satte mig i bilen höll jag¨tummarna för att det skulle vara uppehåll hemma men ju närmare jag kom desto värre blev vädret och med ca 1 mil kvar började det snöa och blåsa. Väl hemma bestämde jag mig för att trotsa vädret och iallafall ge mig ut på en promenad, har ju inte tränat på 2v pågrund av magsjuka och förkyldning.Så tog på mig alla varma kläder och drog i väg, men efter bara några minuter försvann regnet/snö plötsligt och jag ångrade grov att jag inte var klädd för att springa... Men men blev ju en promenad på 4km iallafall.
När jag kom hem hjälptes D och jag åt att laga mat. Blev stor röd myra, det flesta kallar det stekt fläsk men inte i vår familj. Anledningen till detta är när K skulle äta detta första gången, minns inte rikigt hur gammal han var, kanske runt 3år,.
Han tittade först väldigt skeptiskt på tallriken men smakade till slut. Han tittar sedan på D och mig och säger -Det var gott, smakar som stor röd myra. Vad säger man då som förälder... -Vad bra, för vem tycker inte om stor röd myra?...  Så efter det kallar vi alltid stekt fläsk för stor röd myra..
För att lyxa till det hela avslutade vi med lite glass och körsbärsås till efterrätt.
I morgon är det styrelsemöte på crossen igen så bäst att ta tag i allt som ska vara klart till dess..
 
Trevlig kväll!
Publicerat: 2013-01-29 @ 20:11:41


Vår nyheter

Några av H&M underbara vårnyheter.
Börjar verkligen längta till värmen och barmark, så man kan slänga av sig jackan och ta på klackarna!
Allt detta till en total kostnad på under 1200kr!
 
 
Publicerat: 2013-01-29 @ 09:42:00


Mer möten och åtaganden

Denna vecka fortsätter ganska lik den föregående med många möte och åtaganden efter jobbet vilket gör att jag blir ganska sen hem. I dag var jag förbi på nya jobbet och skrev på alla papper, känns bra att ha det gjort, så de inte ångrar sig :)
Dock kom jag hem precis när middagen ställdes på bordet så jag hann äta med resten av familjen. Efter det kallade vardagssysslorna, K hade lite läxor, det skulle diskas och all tvätt som jag tvättade i helgen ville bli vikt och väskor skulle packas tills i morgon. 
Det värsta jag vet är att komma hem från jobbet och bara sätta igång med saker inför morgondagen.
Man lagar mat, plockar undan lite, tar fram kläder till i morgon, packar väskan till i morgon, gör matlåda till i morgon,går och lägger sig tidigt, allt för att kunna åka tillbaka till jobbet, detta ger mig ångest.
Jag trivs jätte bra med att jobba, men jag vill inte leva för mitt jobb.
Men det är bara att inse att jag har en period med väldigt jobb framför mig.
I övrigt börjar förkyldningen ge med sig även om jag fortfarande är tröttare och nyser hur mycket som helst, vilket gör att näsan rinner och man känner sig så där lite extra fresch... Men det släpper väl det med.. 
Jag brukar inte se mycket på tv, men sedan årsskiftet har det varit ett flertal tv premiärer som fångat mitt intresse, nu senast är det Dicte som har premiär i kväll på tv4.
Jag älskar kriminaldraman, så denna serie borde passa mig perfekt.
 
 

Dansk kriminaldramaserie från 2013. Efter sin skilsmässa flyttar Dicte Svendsen och dottern Rose till hemstaden Århus. Hon får jobb på Dagbladet som kriminalreporter och hon ger aldrig upp förrän hon har sin story, något som irriterar polisen John Wagner. Samtidigt har Rose svårt att anpassa sig till sitt nya liv.

 

Del 1 av 10. Seriestart. Dicte undersöker fallet med en bosnisk kvinna som hittats död efter att hon förblött efter ett kejsarsnitt. Hon lyckas få fram information från polisen genom att inte berätta att hon är reporter. Spåren leder polisen Wagner till en pizzeria där han gör ett makabert fynd

Publicerat: 2013-01-28 @ 21:20:00


Semlor

 
I går gjorde jag semlor, tyvärr blev de inte som de skulle då degen vägrade jäsa, så själva bullen blev väldigt kompakt, men smaken kunde man inte klaga på.
 
Recept
 
1 msk malen kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
150 g smör
1 st ägg
11-12 dl vetemjöl
 
Värm mjölken och kardemumman till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösockert, saltet, smöretoch ägget.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen till dubbel storlek i ca:45-60 minuter.
Baka ut till runda små bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 45-60 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5-7 minuter
Låt svalna.
 
Fyllning:
225 g mandelmassa
1 1/2 dl inkråm från bullarna
6 msk mjölk
3-4 dl vispad grädde
Florsocker
 
Riv mandelmassan grovt.
Skär av ett lock på bullarna och gröp ur bullarna något.
Blanda samman inkråmet med mandelmassan och mjölken till en fyllning och fördela den i urgröpningen.
Vispa grädden och klicka eller spritsa den över fyllningen och lägg på locken.
Pudra över florsocker.
Publicerat: 2013-01-28 @ 08:19:00


Söndagsbestyr

 
Söndagen blev en hemma dag där jag passade på att få så mycket som möjligt gjort inför kommande vecka, dock först efter att jag somnat om efter frukosten och inte vaknat försten D kom hem med barnen och lunch strax efter kl12.
Insåg inte själv hur trött jag var efter gårdagen tillsammans med förkyldningen, har inte sovit så länge på många år.
Men när jag vaknade hade jag massa energi och har fått massa gjort, städat, tvättat, handlat, bakat mm, så nu är jag som sagt redo för den kommande veckan.
Vad jag inte heller insåg var hur mycker dagen efter barnen skulle vara efter att ha sovit över hos A i natt.
T hann bara vara hemma någon halvtimme innan hon insåg att hon glömt sin kudde, och alla som känner henne vet att det är hennes mest älskade ägodel, den är en del av henne. Eller kudde, det har varit en kudde som hon haft hela sitt liv, nu är det mer ett jätte slitet illaluktande kuddfodral med något som i ena hörnet ska påminna om fyllning, men hon älskar den och nu var den "borta", men på 5:e samtalet svarade som tur var S så vi fick hem den, sedan hade vi x antal små sammanbrott av trötthet under dagen.
Så redan vid 19tiden var det två trötta barn som kröp ner i sina sängar, vilket även deras mamma kommer att göra tidigt i dag, men först ska jag och D ta oss en mys fika i soffan.
 
Trevlig kväll på er!
Publicerat: 2013-01-27 @ 20:14:36


Utekväll med middag

 
I går hade vi vår 3:e barnfria kväll på 5,5år och det blev en jätte trevlig kväll i goda vänners sällskap.
Vi började kvällen med fördrinkar hemma hos E & J, och måste säga en av J:s starka sidor är att göra drinkar.
Middagen intogs sedan på resturangen Enoteket. En resturang som har sin egen stil, när man kommer tilldelas man ett bord och en tag, när man sedan bestämt sig för vad man vill äta, beställer man det vid disken, visar tagen, så serveras sedan maten vid bordet.
Deras inriktning är vin och det är speciellt där de har ett lite ovanligt upplägg, man får köpa sig ett vinkort som man laddar med valfri summa, sedan har de en hel vägg med olika viner som man kan välja mellan. När man valt vad man vill ha sätter man in sitt vinkort i kortläsaren, ställer sitt glas under kranen framför det vin man vill och väljer om man vill ha "ett smakprov", halvt glas eller ett helt glas.
Även om de har vin som sin stora "grej" måste jag rekommendera deras kötträtter, var stora portioner med kött som var perfekt tillagat,själv valde jag valde oxfile som serverades med en jätte god rotfruksgratäng.
Till efterrätt valde jag sedan en melon och honungsorbet, glass är ju alltid gott och D valde en pannakotta med karamellsås som även den var riktigt god, var ju tvungen att smaka lite :)
 
I dag fortsätter det lugna tempot från dagen i går då förkyldningen fortsätter att göra sig påmind.
Blir att städa lite, ev veckohandla och om känsla och tid finns kanske jag bakar något i eftermiddag.
Men det vikigaste i dag blir att åka och hämta hem mina älskade små tussar.
 
Trevlig söndag på er!
 
Publicerat: 2013-01-27 @ 10:17:00


Lördagsplaner

Tanken var att K skulle ha tävlat i dag men då väckarklockan ringde i morse visade termometern -13 grader, så vi bestämde oss att stanna hemma. Vilket innebar att det blev en lugn och skön sovmorgon, med nybakade blåbärsscones till frukost. 
  
 
Förutom T.s ridning vid lunch blir det i dag en lugn dag fram till 15tiden, då kommer T:s gudmor med sonen A som är K:s bästa vän och hämtar ungarna. A har fyllt år så nu ska T & K dit och fira honom men även sova över. Vilket K gjort många gånger men för T är detta 3.e gång i sitt liv som hon sover borta utan mamma och pappa, men det kommer att gå jätte bra. K, A & T känt varandra hela deras liv och träffats massa är de mer som syskon än kompisar.
Detta innebär ju att vi är barnfria i kväll och natt, som sagt för 3.e gången på 5,5år
Egentligen borde man då passa på att vara hemma och bara ta det lugnt se en hel film utan att bli avbruten, men de ska vi inte utan vi ska hem till E & J på fördrink vid 17tiden sen ska vi ut och äta. Frågan är nu om jag minns hur man uppför sig när man går ut och äter och det bara är vuxna där och vad har man på sig?
Detta tåls att tänka på...  
Publicerat: 2013-01-26 @ 10:43:00


Beslutet är fattat

Förkyldningen som jag vägrar erkänna att jag har, har gjort att dagen i dag har känns väldigt lång och tung.
Så när väl arbetsdagen var slut orkade jag inte göra något mer än att åka hem, ta en durch och lägga mig på soffan och där låg jag till det att D ropade att maten var klar.
Blev en jätte god middag med karrekotletter och pomme med svampsås. Efteråt serverades även efterrätt, min nya favorit, vaniljglass med ananasbitar i kokosnöt likör, mums!
I veckan har jag som sagt varit på flera möten och tankarna har snurrat runt i huvudet.
Detta beror på att jag har blivit erbjuden ett nytt jobb.
Jag trivs bra på det jag har i dag och det är väldigt "familjevänligt", men utvecklings-, karriär- och lönemässigt är det nog svårt att komma längre på det företaget.
Jobbet jag blivit erbjuden har mycket större utvecklingsmöjligheter och är mycket bättre karriär- och lönemässigt, men jag vet ju inte alls hur jag kommer att trivas på företaget/med kollegorna eller hur lätt det är att kombinera med familjen...
Man vet vad man har men inte vad man får.... 
Efter mycket funderande valde jag.....
Att tacka ja till erbjudandet, så den 7/2 börjar jag mitt nya jobb som kvalitets och miljöchef på ett företag som finns på flera orter, känns som en rikigt stor utmaning. Men om man inte chansar kan man inget vinna och det kan ju inte gå mer än åt skogen och då har jag ju iallafall testat. Det är iallafall det jag intalar mig...
 
 
  
Publicerat: 2013-01-25 @ 20:28:00


Cherry in the air

Escada Cherry In The Air EdT
 
I januari varje år släpper Escada en ny doft som stannar ett år och årets doft heter Cherry in the air.
Personligen älskar jag Escadas "års" dofter och sörjer varje gång en flaska är slut, för då är den som sagt slut och borta. Dock har jag lyckas hitta min favorit på nätet och köpt på mig, men efter att ha luktat på årets doft har jag nog hittat en favorit till.
 
Produktinfo
 
Det är en lätt och luftig doft av körsbär i ny tappning som fångar bärets oemotståndliga karaktär och samtidigt avspeglar den sorglösa livsglädje som kännetecknar Escada. Denna ljuvlighet uppstår genom en oväntad kombination av saftiga, röda bär och oemotståndliga marshmallow-ackord - den perfekta blandningen av ungdomlighet och frosseri.
 
Publicerat: 2013-01-25 @ 11:02:00


Torsdags eftermiddag/kväll med familjen

 
Efter lite omplanering kunde jag ta mötet jag hade i dag på morgonen innan jobbet i stället för efter vilket gjorde att jag för första gången denna vecka kom hem i vanlig tid. D mår bättre nu och ska jobb i morgon, så vi bestämde oss för att åka till gallerian för att shoppa lite och äta där.
Jag behövde verkligen ha nya strumpor, så skulle vi ha bröd, ladda K:s kontantkort och så skulle vi ha en present till K:s kompis som fyllt år, och vi lyckades faktiskt komma ihåg att köpa allt, oftast brukar vi alltid glömma något men verkar inte så denna gång.
Jag hittade även denna en liten söt burk till kaffe som passar perfekt till vårt kök, så även den fick följa med hem.
Vi avslutade sedan det hela med att äta wok buffé, vilket K tycker är en så smart idé, att man bara betalar en gång så får man ta om hur många gånger som helst.
Blev en jätte mysig eftermiddag/kväll med familjen, men nu är jag jätte trött och de känns som jag inte kan hålla ögonen öppna.
Jag har försökt att intala mig själv att om jag bara inte säger det högt, så är det inte så men det börjar bli dags att erkänna, är nog inte bara K som är förkyld... Känns som om jag sväljer golfbollar och när jag vaknade i morse hade jag flera blåsor i munnen vilket jag alltid brukar får vid förkyldningar. Men som sagt än har jag inte sagt det högt och jag väntar nog med det tills på söndag när jag har tid att bädda ner mig för fram till dess är det fullbokat.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-24 @ 20:34:00


Pannkakor med fyllning

 
Mina barn älskar pannkakor och skulle gärna ha det som en stående punkt på veckomatsedeln.
Dock har jag själv tröttnat lite och tycker att pannkakor med sylt känns lite som en efterrätt.
Så för att variera det hela lite och få det lite matigare brukar jag göra olika röror till. Har inget fast recept jag gör efter utan det får bli av vad jag har hemma.
 
Recept
(denna gång)
 
2st mogna avokado
2 dl creme frech
Några körsbärs tomater
2 dl riven skinka.
 
Blanda allt ordentligt i en bunke.
Krydda med valfria kryddor.
 
  
Publicerat: 2013-01-24 @ 10:43:00


Massa tankar och nya naglar

Ännu en eftermiddag och kväll med möten är avklarad och tankarna bara springer runt i huvudet, då jag har några beslut att fatta.. Man vet vad man har men inte vad man får... Men innan veckan är slut ska de vara beslutade.
I dag¨hade jag även en tid för att göra i ordning mina naglar och ögonbryn, något jag prioriterar var 4.e vecka.
Känner mig så mycket sötare då ;)
 
Nu där imot ska jag se Mia på Grötö på tv4 och försöka släppa alla tankar.
 
Trevlig kväll på er.
 
Publicerat: 2013-01-23 @ 21:10:00


Give Hope

 
I söndags när jag var och shoppade hittade jag detta söta armband från organisationen Give Hope.
Armbandet finns i flera olika färger, bland annat även rosa och orange och kostar 59kr.
Av dessa skänks sedan 20kr till barncancer fonden.
Finns nog att köpa i flera olika buitker, men jag hittade det på Ur & Penn.
Ett jätte charmigt armband till bra pris, samtidigt som man bidrar till barncancer fonden, kan det bli bättre?
Publicerat: 2013-01-23 @ 09:15:00


Äntligen hemma

Nu har jag äntligen kommit hem igen, åkte hemifrån kl6.15 i morse, och dagen har rullat på i ett ganska snabbt tempo med massa att göra på massa olika ställen, så nu är jag både uppe i varv och jätte trött samtidigt. Resten av veckan ser som sagt precis likadan ut, och för att förenkla det hela visade det sig även i natt att jag smitta D med kräksjuka, så nu ligger han helt utslagen och är inte mycket till hjälp. Även K var hängig på eftermiddagen och säger att han har ont när han sväljer, så han får vara hemma med D i morgon. Känns verkligen bra att vi har både kräksjuka och förkyldning i familjen, tillsammans med en fullbokad kalender, men inte mycket att göra åt utan bara att hålla tummarna på att det inte blir värre.
Nu ska jag äta innan maten blir kall, är inte jätte förtjust i snabbmat men i bland är det verkligen tur att det finns, för hade verkligen inte orkat laga mat i dag..
 
 
Publicerat: 2013-01-22 @ 21:05:00


Lätt & god efterrätt

 
 
När jag var och handlade senast ramlade jag över denna lilla burk med ananasbitar i kokosnöt likör, och kunde inte låta bli att köpa den, är en big fan av all exotisk frukt. Och den var lika god som jag hade tänkt mig.
Tycker man om ananas rekomenderar jag den starkt.
Ananasen var jätte god med en svag smak av kokos, passade perfekt med vanlijglass och lite grädde.   
Publicerat: 2013-01-22 @ 09:42:00


Nya kalendern uppdaterad + kycklingspett

När jag i dag började skriva över allt i min nya kalender från översikt 2013 i den gamla, och uppdaterade med det som stod på massa små lappar som jag bara kastat ner i väskan och det jag hade i huvudet insåg jag ganska snabbt att den här vecka är väldigt fullbokad. Är inte en ända kväll som jag inte har någon typ av möte eller åtagande, men det får gå helt enkel. Och som jag skrev tidigare i dag börjar nu även cross säsongen snart komma igång och då jag sitter med i styrelsen, på MC föreningen där K kör, som ansvarig för crosskolan innebär det ganska mycket jobb med att planera kommande säsong med tränare mm. Känns som ett oövervinnligt hinder varje säsong men på något konstigt sätt löser det sig, även om det ibland känns som det tar för mycket tid och energi.  Men det får bli en annan dags problem för nu ska jag äta lite sedan måste jag sätta mig vid datorn igen och försöka pricka av lite på att göra listan, även den med just nu känns övervinnligt lång..
 
Middagen som väntar är kycklingspett, sallad och egengjord sås.. mums...
 
 
Som vanligt gillar jag mat som klarar sig själv i ugnen.
 
Hacka upp kycklingfiler i lagom stora bitar och trä på grillspett.
Lägg i en ungsplåt.
Krydda med valfria kryddor + lite smör.
Jag tog vitlössalt och flytande honung.
Ställ i ungen i 200grader tills de är gyllenbruna.
 
Servera med sallad och ev sås.
 
Recept till såsen
(måtten är ca mått)
 
2 dl matyoghurt
1 pkt mjukost 4 sorters peppar
2msk majonäs
2msk flytande honung
 
Blanda ihop allt i en skål.
Publicerat: 2013-01-21 @ 20:50:00


Åretsplanering

Som crossmamma innebär det att redan nu i januari börjar de flesta helger från april till oktober att bokas upp då man nu börjar släpp tävlingskalendrarna för årets olika cross cuper. Jag köpte äntligen en kalender i går, min kalender är som en bibel för mig och helt livsviktig för att min vardag ska fungera men det är med samma ångest varje år när jag ska välja en ny, tycker det är så svårt att hitta en som känns bra, alltid något som man vill ändra med varje, men nu har jag en och jag ska ju bara ha den ett år... 
Men måste säga att det är med kluven känsla som jag ska skriver i alla tävlingsdatum i kalendern. Jag tycker det är jätte kul att följa med när K kör och han själv älskar det och ser mycket ifram imot varje tävling, men det är så svårt att hinna med något annat under denna period, då det tränas 2-3dgr + en heldag tävling (lördag el söndag) varje vecka. Men vad gör man inte för sina barn..
 
Publicerat: 2013-01-21 @ 10:49:00


Hemmaspa

Efter att K & jag komit hem från vår promenad till gallerian, som totalt tog 2 tim, bestämde vi oss, jag och barnen, för att avsluta helgen med lite hemmaspa. Vi började med ansiktmask och fotbad, sedan efter att ha duschat avslutade vi med en helkroppsmassage. Detta blev den perfekta avslutningen på en lugn och skön helg. 
 
    
Publicerat: 2013-01-20 @ 20:40:38


Dagens inköp

 
 
Blev lite små inköp, dock ingen kalender..
Vi har 2st större gallerior här, en på varje sida av stan och jag bestämde mig för att åka till den på andra sidan mot vad jag bor för det är bara där Body shop finns. Dock visade det sig att de har i stället ingen bokaffär eller annan butik som säljer kalendrar... 
Men hittade lite annat att köpa, en halsduk, örhängen, ett armband, dag- och nattkräm, duschcream, roll on och en ansiktsmask, fick även lite prover på nya produkter från Body shop. 
Och hann även med att veckohandla så nu är även det gjort.
Men eftersom det inte blev någon kalender, ska jag nu efter att varit hemma och ätit, dra på mig lite varma kläder och ta en promenad till gallerian på den här sidan stan, måste verkligen ha en kalender.
Bäst jag kommer iväg...  
Publicerat: 2013-01-20 @ 15:13:00


Söndagsplaner

Planerna för dagen är lite söndags shopping, inget stort eller jätte roligt som ska inhandlas men jag måste verkligen köpa mig en kalender och så är min ansiktskräm slut så även det får det bli. Passar nog även på att veckohandla när jag även är där, skönt att få det gjort. På eftermiddagen är inte så mycket bokat än, men då det inte blev någon crosskörning för K igår pågrund av kylan vill han säkert köra i dag, då det är tävling nästa helg.
Nej, är väl bäst att sätta igång...
 
2012 års kalendern som fortfarande hänger kvar, använder mig av de 2st sista sidorna, översikt 2013 att skriva i. Man får skriva smått och inte planera in mer än max 1 sak per dag men det går...
Publicerat: 2013-01-20 @ 10:10:12


Lördags efterrätt

 
T har tjatat om glass hela veckan och vilken dag om inte lördagen passar det perfekt med glass till efterrätt
och för att göra det hela lite festligare blev det frukt och grädde till. Nu ska jag krypa upp i soffan och se om
jag kan hitta något bra att se på tv. Trevlig kväll på er!
Publicerat: 2013-01-19 @ 19:21:00


Vardagsrummet

Precis som jag misstänkte i morse var T ridning inställd, men det hindrade inte henne från att tycka att vi skulle till stallet ändå. Så det var bara att ta fram termobyxor, tjockaste jackan och ge sig av, blev ett par tim i stallet med borstande, hov kratsande och gosande. När vi kom hem tog jag tag i veckans städning, lika tråkigt varje gång men lika skönt när det är klart. Nu ska jag åka och handla något gott att äta, sedan blir det en lugn kväll i soffan, hoppas det visas något bra på tvn. 
 
Lite bilder på de nya inredningsdetaljerna i vardagsrummet
 
 
 
  
Publicerat: 2013-01-19 @ 16:57:25


Mini besök

Denna helg har vi "besök" av Mini. Mini är en lite docka som hör ihop med K:s läxa. Under lågstadiet på K:s skolan läser man serien Mini och hans vänner som läsläxa och varje helg följer sedan Mini med någon av eleverna hem. Denna elev får sedan skriva dagbok och fotografera sin och Minis helg. Och denna gång är det K:s tur, så nu är det inte bara jag som dokumenterar allt vi gör utan även K & T. För den som gått mest in för detta är ändå T som plockat fram alla sina barbie saker och gjort ett helt hem åt Mini, han har även fått sig en fru, en sjöjungfru barbie, sedan fotar hon allt han gör.
I övrigt blir det en lugn dag eftersom jag varit sjuk men även då det är -22 grader ute, så crossträningen för K är inställd och kan även vara så att ridningen för T är det, ska strax ringa och kolla det. Kan vara så att det ända som står fast på planeringen är att K ska på kalas vid lunch. Har en känsla av att jag inte kommer att vara sysslolös för det...
 
Några bilder tagna av K & T
 
Publicerat: 2013-01-19 @ 10:25:18


Traditionellt fredagsmys

I dag har vi så traditionellt fredagsmys som man kan ha.
Vi började med tacos och nu sitter vi i soffan med popcorn och lösviktsgodis även om det inte blir så mycket ätande för min del, för att se på Wild Kids och sedan Gladiatorerna.
 
                                                                Trevlig kväll på er!
   
Publicerat: 2013-01-18 @ 19:36:44


Vinterpromenad

 
Eftersom jag inte varit utanför dörren sedan tisdagkväll, men mådde bättre i dag bestämde K & jag oss för att gå en lite promenad. Var riktigt skönt även om lite små kallt med -11grader.
Publicerat: 2013-01-18 @ 17:01:56


Me want

För 3:e dagen i rad sitter jag i samma soffa, i samma hörn under samma filt.. Men i dag är jag nästan frisk, känner fortfarande av huvudvärken och är öm i magen men börjar få tillbaka energin. Så även i dag kommer att bli väldigt lugn, och finns en ganska stor chans att även helgen får bli det.
Eftersom jag bara suttit still, har jag hunnit kolla ganska mycket på datorn och hittat många fina saker som hamnar på önskelistan, bland annat denna underbara handväska från Adax, som finns på Nelly.com för 2495kr, perfekt handväska att ha till jobbet.
Publicerat: 2013-01-18 @ 09:21:00


Äntligen köksgardiner

Även större delen av dagen i dag har spenderats i soffan, då jag fortfarande inte har någon energi och huvudet gör riktigt ont, men har i allafall kunnat äta lite och dessutom fått behålla maten.
Hade hoppas på att jobba i morgon, men det får avvakta till på måndag. Nu hoppas jag bara på att resten av familjen ska klara sig, så vi inte byter av varandra.
Gjorde faktiskt en liten kraft ansträgning vid lunch, med att få upp de nya gardinerna i köket, har stört mig så mycket på att det varit så tomt och ekande i köket, men nu är de upp och blev riktigt nöjd.
 
 
Publicerat: 2013-01-17 @ 20:21:00


Kökssoffa, före & efter

I höstas fick jag för mig att det skulle vara snyggt med en kökssoffa i köket, och även praktiskt då man kan trycka ihop ganska många barn i den. Nya är de tyvärr ganska dyra, men på nätet kan man hitta dem ganska billigt och efter lite letande hittade jag en som blev perfekt både i storlek och modell. Tyvärr är de flesta träfärgade så även den jag köpte men efter lite slipande och målande blev den precis som jag ville!
 
 Förebild
 
 
Efterbilder
 
 
 
Publicerat: 2013-01-17 @ 14:29:00


Vardagsplanering med 2 vuxna

I dag mår jag betydligt bättre än i går, även om jag har en djävulsk huvudvärk, är trött i kroppen och magen är inte helt ok. Men jag fick faktiskt i mig en macka till frukost och så går jag och små dricker vatten hela tiden, hoppas att det ska hjälpa mot huvudvärken.
Något som slår mig varje gång någon av jag eller D blir sjuk är hur beroende vår vardagsplanering är av att vi är 2st vuxna. Vet man om i förväg att något av oss "faller bort" så är det inga problem men när det sker oplanerat blir det alltid kaos. Ons till fredag är det jag som lämnar barnen på morgonen då D börjar kl6, alltså innan dagis/frita öppnat, så igår när jag låg helt utslagen i soffan när han kom upp insåg vi båda med en gång problemet.. Hur gör vi med barnen? Det löser sig, men det blir ju alltid så mycket omständigare för den som är frisk.
Jag hade turen att T vaknade av sig själv, sedan gick hon och väckte K, så tog de fram kläder, tog på sig och gjorde frukost helt själva, D fick sedan komma hem och körde dem till dagis/skola. För att de skulle slippa en jätte lång dag på dagis/frita fick D åka ifrån jobbet ännu en gång för att köra hem dem, tur att det finns förstående arbetsgivare.
För att efter jobbet komma hem och ta hand om allt med hugriga barn, läxor mm.
Tur att man ändå är 2st, har verkligen full respekt för alla som är ensamstående!
I dag mår jag som sagt bättre så i dag stannar T hemma med mig och K har för första gången gått själv till skolan, är bara ca1km dit och han behöver inte korsa någon väg så ska inte vara några problem, men han ringde när han kom fram så mamma inte behöver sitta hemma och vara orolig.
Publicerat: 2013-01-17 @ 10:09:23


Fortfarande sjuk...

Vilken j*vla dag.. Har sedan kl01 i natt spenderat nästan all tid liggandes i soffan, bortsett från x antal vändningar till badrummet. Även om det inte är ofta jag är sjuk brukar jag vid de tillfällena ha väldigt svårt att vara still och inte hålla på att pyssla med något, men det finns ett undantag och det är när jag är kräksjuk.. Har så ont i huvudet, magen och hela kroppen, dock har iallafall illamåendet nu avtagit. Försökte mig även på att äta en macka förut men den bara växte i mun så det var bara att lägga ner. Tanken var att jag skulle se Mia på Grötö kl21, men efter en dusch kände jag hur jätte trött jag faktiskt är, så får bli att spela in det istället.
Nu ska jag sova och hoppas på att jag mår bättre i morgon.
 

 

Svensk talkshow från 2013. Mia Skäringer bjuder in gamla vänner och nya bekanta till Grötö i Göteborgs skärgård. Det blir intressanta samtal om allt mellan himmel och jord över en bit mat. Det blir också aktiviteter, som till exempel makrillfiske. I varje program träffar Mia tre personer.

 
Publicerat: 2013-01-16 @ 19:49:00


Sjuk..,

Vaknade kl01 i natt med värsta värken i magen och det tog inte lång tid innan jag insåg att jag fått kräksjuka... Håller nu på att avlida...
Publicerat: 2013-01-16 @ 05:49:56


Snöig tisdag

I dag blev det en snöig dag, väldigt snöig. Vilket försvårade min vardag ganska mycket, vilket jag nog inte har varit ensam om att känna. I stället för 30min till jobbet i morse tog det nästan 1timme och samma sak när jag skulle hem, vilket innebär att jag spenderat över 1h i bilen i "onödan". När jag väl kom hem var barnen jätte hungrig och ville inte alls vänta på att jag skulle träna först innan jag lagade mat, så fick laga maten så de kunde äta innan jag gav mig ut på en löprunda. Även den försvårades radikalt av snön, första 800meterna sprang jag i 1dm ny snö när jag sedan kom till stor vägen där de plogga var det så halt så kändes som jag gled mer bakåt en framåt. Passade även på att hämta ut mitt paket med gardiner på löprundan, vilket inte alls underlättade, så de 2km hem från affären kändes dubbelt så lång och tugnt som de 3,5km jag sprang dit. 
Nu efter att ha duschat, ätit och plockat lite, ska jag sätta mig i soffan med nya Amelia som kom i dag, dricka lite te och äta de sista av morotskakan sedan helgen.
Har egentligen massa som måste göras och flera påminnelse mail har ramlat ner mailen, men de får vänta tills i morgon, är för trött för att tänka... 
 
 
Publicerat: 2013-01-15 @ 20:58:09


Me love

När det kommer till mode och inredning finns det några saker mitt hjärta klappar lite extra för.
På mode sidan är det skor, jag älskar skor, har mängder med skor.. och älskar speciellt skor med höga klackar..
Så även om jag tycker om vintern börjar jag nu längta efter värmen och möjligheten att kunna gå obehindrat i klackar. Nedan ser ni först punkten på vårens inköpslista.
 
Hittade dessa underbara på H&M.s hemsida för endast 399kr
 
Publicerat: 2013-01-15 @ 10:36:00


Smärtsam dag

Veckans första dag är avklarad och det har varit en fruktansvärt smärtsam dag. Varje gång jag satt mig ner, rest mig upp, öppnat en dörr eller gått de först 20m har det känns som jag ska ramla ihop.
Jag har träningsvärk på en nivå som inte är mänsklig i hela kroppen, men ännu lite mer i lår och rumpa.
På jobbet blev det till slut för smärtsamt att behöva resa sig och sätta sig hela tiden, så slutade med att jag höjd skrivbordet och fick stå upp resten av dagen. Hade behövt röra lite extra på mig ev stretcha lite, men då vi sitter i små kontor med glasrutor ut mot en lång gång, hade de nog sett lite konstigt ut om jag stod och strecha vid mitt skrivbord 2:a veckan på nya jobbet.. Så jag bet ihop.
På vägen hem svängde jag sedan förbi närbutiken för att handla lite små saker då vi faktiskt hade det mesta hemma så vi slipper storhandla denna vecka, men inte gick det snabbare för det.. tog 10min att plocka ihop det jag skulle ha men 20min i kö för att betala, tror aldrig jag sett samma person i kassan där någon gång, de måste ha en personalomsättning utan dess like. Så tidsmässig kunde jag nog lika gärna ha åkte och storhandla.
När maten sedan stod i ugnen passade jag på att gå en raskpromenad runt kvarteret på 30min, längre hade jag inte på mig. Hoppas att det ska ha hjälp lite mot träningsvärken tills i morgon så jag kan få sitta ner på jobbet.
Efter att vi ätit och duschat kröp jag och ungarna upp i soffan och läste hela boken Hotell Gyllende Knorren, Spöket i rum 13. K lånade den förra gången när han var på biblioteket med skolan, och i morgon ska den lämnas tillbaka, vilken tur att man är ute i god tid... och jag ska jobba med planering..
 
 
 
Publicerat: 2013-01-14 @ 21:22:00


Lille skutts morotskaka

I julklapp fick K kokboken Bamses kokbok, så när vi skulle baka igår bestämde vi oss för att testa ett av dess recept och valet föll på lille skutts morotskaka, vilken blev riktigt god.
Kan rekommendera Bamses kokbok för barn som börjat hjälpa till eller blivit lite självständiga i köket.
Är enkla mat och bakrecept, med fina och tydliga bilder. 
 
 
Recept
 
3 dl rivna morötter
3/4 dl hackad mandel
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 dl matolja
 
Glasyr:
200g philadelphia ost
2dl florsocker
2 tsk pressad citron 
 
Smöra och bröa en form med avtag kant.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma i en skål.
Rör ner blandningen i äggen, men vispa inte.
Vänd ner matoljan, morötterna och den hackade mandel med blandningen. 
Häll smeten i formen.
 
Grädda i 30min i 175 grader.
 
Låt kakan svalna på ett galler.
Blanda philadelphia osten, florsocker och citronsaften i en skål.
När kakan svalnat ordentligt bre på glasyren.
 
 
Publicerat: 2013-01-14 @ 09:31:00


Skridskor, fika och träning

För första gången på länge föll hela helgens planer in + lite till.
På förmiddagen var K och körde lite cross medan jag och T var hemma och tog det lugn och bakade lite.
Vid lunch träffade vi sedan vännerna J&E med barn på skridskobanan. K & T tyckte det var jätte kul även om de båda var mer liggades på isen än åkandes. Är jätte konstigt att K är så duktig på cross, då han verkligen är världens klumpigaste och balansen är inte hans starka sida, men så fort han sitter på crossen går det bra, konstigt... Men skridskoåkandet gick iallafall bättre och bättre.
 
 
Vi avslutade sedan det hela med en fika hemma hos oss, vilket blev vår hembakade morotskaka och egengjorda chokladbollar.
Efter att gästerna åkt hem tog jag tag i lite hushållssysslor, diskning, dammsugning, tvättning mm.men även träningen och gav mig ut på en löprunda.
Blev totalt 3st träningspass denna vecka, 2st löppass och ett styrka, kul att även det kunde bli som planerat, vilket inte heller är så ofta. 
Måste säga att löpningen går framåt, blev i dag 5,33km på 32min, viket känns helt ok med tanke på att det är massa is ute och -6grader,  i tisdags blev det 5,3km på 30min blankt :D
Publicerat: 2013-01-13 @ 21:10:00


Lördagskvällen och söndagsplaner

Igår blev en jätte trevlig och mysig eftermiddag/kväll i goda vänners sällskap. Vid kl:16.30 kom även kusinen N, så då var det totalt 6st barn i ålder 1 till 9 här, så lugn var det dock inte, men alla barnen lekte jätte bra och hade jätte roligt.
Till middag serverades det potatisgratäng och en blandning av kött, korv och rotfrukter i ugnen och till efterrätt blev det äpplepaj med vaniljsås.
 
         
         
 
K är nu iväg och tränar på crossen. medan jag och T ska baka lite för vid 13tiden ska vi träffa de andra bästa vännerna familj J & E med barn för att åka skridskor sedan ska vi hem till oss och fika lite, så kan ju va bra att ha något att fika på :D 
Publicerat: 2013-01-13 @ 10:44:19


Tränings DVD

Mellan all städning och matlagningen hann jag med att köra ett träningspass. Blev 40min framför DVDn. Min favorit träning är löpningen men mitt störst behov av träning ligger egentligen på överkroppen, där jag behöver bygga upp lite muskler. Försöker att köra ett styrkepass i veckan men det är inte alltid jag har motivation till att sätta ihop ett eget styrkepass och då passar det mig perfekt att köra en träningsdvd i stället.
Är inte ren styrketräning men mer än i löpning och man behöver inte tänka själv.
En favorit DVD jag har fick jag från tidningen topphälsa för 100år sedan och heter Kom i topp form med Paolo Roberto. Skivan innehåller 2st 20min pass där man tränar hela kroppen, allt från dips, olika typer av sit ups, upphopp till boxning med höga knän. Alla övningar är uppdelade i 30sek intervaller, vilket passar mig perfekt,så hinner man inte tröttna i mellan.  
Vet inte om det finns att köpa eller om han släpp något liknande, men jag kan starkt rekommendera den, då man blir helt slut i kroppen efteråt.
 
   
Publicerat: 2013-01-12 @ 20:28:00


Köksgardiner och lördagsplaner

I vårt kök har vi 3st fönster, alla i olika storlekar och höjder, vilket gör att jag tycker det är svårt att välja gardiner som blir snyggt. Men hittade de grårandiga hissgardinerna som jag beställda och väntade på i 1 v för att sedan få redan på att de gjort en saldo miss och att de var slut och skulle inte komma in mer.
Så nu har vi varit utan gardiner i köket i 2v, vilket gör att myskänslan inte är speciellt hög och det ekar fint, vilket gör att man missar inte när barnen är i köket.
Så i går kväll tog jag tag i det och hittade till slut en annan hissgardin (har för tillfället helt snöat in mig på hissgardiner till köket).
Den kommer i mitten av nästa vecka, så bara att hålla ut.
 
Blev till slut blev det hissgardinen Socker & Salt 
SOCKER & SALT roll up-gardin
 
Planerna för lördagen är att städa av på förmiddagen, ev hinna träna beroende på hur lång tid städningen tar.
Sedan vid 15tiden kommer två av bästa vännerna familjen C & J med barn på middag, har ännu inte bestämt vad det blir med det lutar mot potatisgrantäng men vet inte med vad...
Nej.bästa att sätta igång med frukosten..
 
 
Publicerat: 2013-01-12 @ 08:18:00


Äntligen fredag

Efter min första fulla arbetssvecka på 1,5mån är jag riktigt trött och det ska verkligen bli skönt att slippa bli väckt av väckarklockan i morgon, annars trivs jag väldigt bra med min vardag men väckarklockan är jobbig... 
Och just för att den har ringt 05.15 hela veckan blir kvällen i dag väldigt lugn och spenderas i soffan, framför datorn, brevid sitter familjen och ser på gladiatorerna, vilket gillas grovt av K som bir så exalterad att han knappt kan sitta still eller vara tyst.
Till middag i dag blev det grekiska plättar, jätte gott att äta som de är eller tillsammans med någon typ av kött, i dag blev det med grillad kyckling och tzatziki. 
 
 
Recept
 
2st medelstora squash
3ägg
200g fetaost
3dl vetemjöl.
5msk olivolja
Salt
Peppar
 
Riv squash grovt
Blanda äggen och olja vispa ordentlig.
Salta och peppra.
Tillsätt mjölet under omrörning.
Tillsätt squashen.
Blanda ordentligt.
 
Stek sedan som små plättar.
 
 
 
Publicerat: 2013-01-11 @ 20:23:00


Rekommenderar

I min julkalender från bodyshop fick jag en natt och en dag kräm som jag verkligen vill rekommendera.
Jag har haft väldigt svårt att hitta en ansiktskräm som funkar för mig, då jag har blandad hy och blir lätt fet i pannan men torr på kinder och vid näsan. Men efter att ha använt dessa i snart 1mån, har mina torra områden försvunnit utan att resten av huden blivit fetare.
Märket heter Nutriganics, Smoothing day cream alt Nutriganics, Smoothing night cream.
 
Rekommenderas varmt!
 
 
Publicerat: 2013-01-11 @ 10:29:00


Vardagslyx

I dag hade jag ett möte kl13.00, vilket gjorde att jag behövde smita lite tidigare från jobbet, vilket dock inte var några bekymmer. Måste säga att jag trivs bättre och bättre för varje dag, inte för att jag fick gå tidigare utan för allt
Mötet jag skulle på tog bara lite mer än 1h vilket innebar att jag kunde åka och hämta ungarna redan vid kl:15.
Efter jag hämtat dem åkte vi till den lokala blomsterbutiken som verkligen är helt underbar sedan de fick nya ägare för några år sedan, har massa fina växer och nu även inredningsdetaljer som är helt i min smak till jätte bra priser.
Efter det åkte vi hem och tillsammans plockade utan lite och öppnade paketet jag beställt med nya gardiner och kuddar mm då det även var lite nya saker till deras rum, vilket de tyckte var kul. Så nu har det komit upp lite nya saker hemma, dock inte i köket...
Till middag blev det sedan fläskfile i svampsås med pasta vilket går jätte fort, är enkelt men otroligt gott.
Passade även på att vardagslyxa till det lite med ett glas vin.
Så summerar man det hela har det varit en jätte skön och mysig eftermiddag.
Nu ska jag krypa upp i soffan med datorn och läsa lite bloggar innan det blir en tidig sänggång.
 
 
 
Recept.
 
1st fläskfile alt kycklingfile
Champinjoner
1st Arla skogssvamp panna
 
Skär fläskfilen och svampen i bitar.
Stek sedan svampen och fläskfilen tills köttet är genomstekt.
Tillsätt sedan skogsvamp pannan och låt puttra i 2min.
 
Servera tillsammans med pasta, gärna färsk.
 
 
Publicerat: 2013-01-10 @ 20:57:00


Tänkvärt

 
Varför vi alltid äter grönsaker till maten :D
 
 
Publicerat: 2013-01-10 @ 10:05:00


Dagens outfit

I dag har jag sprungit från punkt A till punkt B vidare till punkt C.
Morgonen började med att det var min tur att lämna barnen på dagis/frita, vilket innebär att hur mycket man än förbereder dagen innan blir det alltid kaos och stressigt, men kom i allafall i tid till jobbet.
Börjar få in lite mer rutin på nya jobbet, så det känns bättre och bättre för var dag som går.
Efter jobbet hämtade jag ut paketet med sakerna till vardagsrummet som jag beställde. Har dock inte hunnit tänka på vad jag ska köpa för gardiner till köket i stället så där är det fortfarnde gardinlöst och ekande.
Sedan var det bara raka vägen till E för att hämta upp K som följt med V hem efter skolan för att leka.
Vidare hem för att kasta i mig lite middag, som D köpt med sig på vägen hem, något annat alt fanns det inte om jag skulle hinna äta.
Sedan var det tillbaks ut till bilen för att åka på årets första och viktigaste (sista innan årsmötet) styrelsemöte.
Så nu har jag precis komit hem från det och är något trött i huvudet, hade varit jätte skönt att få ge sig ut och springa lite men de får bli en annan dag.  
 
Dagens outfit fick bli tröjan jag köpte i helgen, linne och leggings, dock satte vädret stopp för att ha stövletter till så fick bli skinn stövlarna i stället.
Publicerat: 2013-01-09 @ 22:41:54


Skidskola

Förra året åkte vi till Åre över julen, vilket var första gången för ungarna i fjällen och första gången de skulle åka skidor. För att få ut så mycket som möjligt av resan och för att de skulle lära sig rätt från början anmälde vi dem bägge till skidskola, vilket blev en stor hit även hos T trots att hon bara var 4,5år.
Redan efter första dagen kunde båda åka knapplift själva och efter andra åkte K bättre än mig, vilket i för sig inte säger mycket då jag bara åkt skidor en handfull gånger.
Efter att vi kom hem pratade båda mycket om att de ville åka mera, men tyvärr blev det inte tillräkligt med snö här.
Men när sedan snön kom den här vintern kom, speciellt K:s,  längtan efter att åka skidor tillbaka och han har vid ett flertal tillfällen frågat om vi inte kan åka.
Fick sedan höra för ett par veckorsen att det anordnas ju faktiskt skidskola i backen vi har här.
Jag har faktiskt inte tänkt så långt...
Men igår tog vi tag i saken och anmälde K.
Så i början av feb blir det skidskolan varje lördag och söndag i 3v,hoppas bara att de finns snö då.
Nu behöver han bara pjäxor och skidor också.
Det får blir helgens projekt... :D 
 
 Åre Dec 2011
 
Publicerat: 2013-01-09 @ 09:03:00


Vanlig tisdag

I dag är en helt vanlig tisdag varken mer eller mindre. Har varit på jobbet även om jag var bra nära på att vända på vägen dit, var sådant snö oväder i morse, gick ok att körde i stan men så fort jag kom ut på E4 försvann sikten helt,var jätte stora flingor med en rejäl motvind såg inte mer än ca2meter framför bilen.
Så blev 50km i timmen, vilket innebar att det tog lite längre tid än vanligt att ta sig till jobbet, men jag kom dit.
Vid lunchtid ringde dock mobilen och gissa om jag blev smått sur när det visade sig att det var företaget jag beställt köksgardinerna av som ringde och sa att gardinerna var slut i lager och att de inte kommer få in dem mer, detta trots att jag redan fått en orderbekräftelse och ett sändningsnr på paketet som skulle vara påväg..
Morrr nu vet jag inte alls vad vi ska ha för köksgardiner...
Annars händer inte mycket i dag, har lagat mat och ska nu plocka undan lite, tvätta och ev träna något.
 
T har oftast lite svårt att hålla fokus under måltiderna utan sitter och pratar och leker med något vilket resulterar i att hon oftast sitter sist kvar, medan vi plockar undan.
Hennes svar om man påpekar detta summerar dagen i dag ganska bra.
-Då vet man att allt är som vanligt då.
 
Älskade unge!!
Publicerat: 2013-01-08 @ 18:58:42


Vardagsrums inredning

Efter ännu en inredningskatalog i brevlådan och min lilla shoppingtur till Ikea kunde jag inte låta bli att beställa lite mer nya saker till vardagsrummet.
Temat blir New england, varvat med lantligt.
Blir nog bli lite nya blommor också när jag tänker på det.. ;)
  
Publicerat: 2013-01-08 @ 09:28:00


En tur till Ikea

Efter jobbet passade jag på att ta en sväng in på Ikea, ligger nästan rakt över gatan från jobbet. Passade bra i dag då D varit hemma med ungarna, då både skola och dagis var stängt för planering, så kände inte samma stress att skynda mig hem. Blev bara lite små saker, var främst ute efter ljus och krokar till badrummet. D har i dag även hunnit få ordning på elen till lamporna så förhoppningsvis innetaket och lamporna upp i helgen så är badrummet klart!
Publicerat: 2013-01-07 @ 20:48:00


Massa kaffe & socker

I vanlig fall dricker jag inte kaffe, men i dag får det nog bli en kopp eller två eller kanske 3. Sov så himla dåligt i natt, hade mardrömmar hela tiden som bara byte av varandra. Så fort jag vaknade av en började nästa när jag somnat om, o inte hörde de ihop utan var det allt från att jag var jagad, vi var tvungna att flytta, det hände ungarna något till att hela jorden höll på att gå under.. O fråga mig inte varför har inte hänt något speciellt sista tiden. Nej, nu ska jag äta lunch så kanske jag blir lite piggare..
Publicerat: 2013-01-07 @ 11:45:00


Müslibars

 
När jag tränar blir jag så mycket noggrannare med vad jag äter.
För när man tagit sig igenom ett träningspass till man inte "förstöra" resultatet med en massa onyttigt.
Bra och väldigt gott att äta efter träning är dessa egengjorda müslibars, då de innehåller både kolhydrater och nyttigt fett.. Men inte för mycket för det är ju som sagt kolhydrater och fett.. :D
 
Recept
200g smör
4 msk ljus sirap el flytande honung
200g farinsocker
350g fiber havregryn
150g av valfria torkade frukter, nötter och frön.
 
Hacka frukten, nötterna och fröna grovt så alla bitar blir lika stora
Värm sirap/honungen, socker och smör i kastrull på spisen.
Rör om då och då till smöret smält och blandningen blivit ljusbrun.
Dra av kastrullen från plattan och häll i övriga ingredienser.
Blanda väl och häll sedan allt i en djup plåt täkt med bakplåtspapper.
 
Grädda i 45min i 150grader.
 
Låt svalna ordentligt innan du skär upp i lagom stora bitar.
 
 
Publicerat: 2013-01-07 @ 09:14:00


Träning

Blev en bra löptur på strax över 7km, en av de bästa på väldigt länge, kanske inte tidsmässigt men den gick så bra och det kändes inte alls tugnt.
I dag ligger min bekvämlighetstakt på 6min/km, vilket är en förbättring på 20sek/km sedan jag började träna ordentligt i augusti och även det känns riktigt bra :D
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-06 @ 17:19:47


Söndags summering

Det blev en riktigt mysig förmiddag/lunch med familjen, med bio och mat.
K tyckte att filmen var jätte rolig medan T tycke att den var lite för lång, så hon hade lite svårt att vara still men kröp tillslut upp i pappas knä och då kunde hon stå ut en stund till.
Maten blev som sagt Subway, K vart jätte lycklig och D tyckte att det bara var som en förrätt även om notan gick på 200kr för 3st mackor, T ville ingen ha utan inväntar potatismos och fisk här hemma i stället.
Mellan att vi hämtat ut biljetterna till att filmen börja hade vi ca 45min, så jag hann även titta en snabbis i butikerna.
Är fortfarande mycket gammal rea kvar men några vårnyheter har kommit och det var främst en top på Gina tricot jag var ute efter. 
Den blir perfekt med leggings eller jeans och ett par snygga stövletter.
På vägen hem passade vi även på att veckohandla så nu är även det klart, perfekt...
Nu ska jag dra på mig löparkläderna och ge mig ut på en runda..
 
Tröjan jag köpte
Publicerat: 2013-01-06 @ 15:51:28


Planeringen kanske faller in

 
 
Det verkar faktiskt som om planeringen för dagen kommer att falla in. 
K som kände sig hänig i går, mådde helt plötsligt jätte bra i dag när han insåg att det var söndag och att crossabanan då är öppen, så han är nu och kör en stund.
När de komit hem blir det som sagt en tur ner till stan för att gå på bio och se Sune i Grekland, som avslutas med mat på Subway, är väl inte det bästa alt på mat men men.
Får se om det inte finns möjlighet att springa in i några klädbutiker också när vi ändå är på stan... :D 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-06 @ 09:51:00


Helgen

Kanske är det dags för mig att inse att det inte är någon mening att försöka planera helgen i förväg för det har inte alls blivit som jag tänk mig någon helg de senaste månaderna.
I dag hade jag tänk att träna lite för att sedan hitta på något kul med familjen, men då ungarna inte alls varit pigga blev vi hemma och jag har inte varit utanför dörren mer än för att hämta tidningen.
Passade i stället på att städa och tvätta, känns inte som man hinner det i veckan så det är en stående punkt att göra varje helgen.
I morgon finns en tanken om att vi ska gå på bio och se Sune i Grekland, för att sen äta på Subway, som är ganska nyöppnat här och som K älskar.
Men om det verkligen blir av det får vi se efter i morgon.
Förra veckan städade jag bort julen och när jag städade i dag lyst solen utanför, längtar så efter våren, med ljusare tider, isfria löpspår, vår mode och massa vår nyheter i inredningsbutikerna.
Är väldigt sugen på att göra om hemma med lite nya gardiner, kuddar, handdukar mm. 
Väntar dock fortfarande på att de nya gardiner jag beställt till köket ska komma..
 
Så här ser gardinerna ut, som jag väntar på.
 
 
Publicerat: 2013-01-05 @ 19:35:40


Frukostbröd & smoothie

 
Inbillade mig i går att nu är jag tillbaka på rutin efter 3dgrs arbete, vilket innebär att jag kommer upp hyfsat tidigt och kan vara lite effektiv på helgmorgonen, men inte då..
Kom upp vid 7.30 tiden men det var nog det ända.
Nu är kl10 och vi har precis ätit frukost, blev dock hembakade frukostbullar på äpple och aprikos med smoothie gjord på jordgubb och banan, så nu är jag mätt iallafall.
Hade tänkt att vi skulle hitta på något roligt i dag efter att jag tränat och T ridigt men då ungarna kom upp visade det sig att varken K eller T mår riktigt bra utan båda har ont i halsen, så avbokade ridningen.
Så nu vet jag inte alls hur dagen blir, vi får se...
 
Recept
 
5dl mjölk
1pkt jäst
2msk flytande margarin
2msk sirap
1,3 tsk salt
1 rivet äpple
torkade aprikoser
14dl valfritt mjöl
(jag blandade lika delar av vetemjöl, gramhamsmjöl och dinkelmjöl)
 
Värm mjölken till 37grader.
Smula ner jästen i en bytta
Häll över mjölken
Hacka önskat antal aprikoser i små bitar
Blanda ner sirap, margarin, salt, det rivna äpplet och aprikoserna i mjölken.
Blanda ner mjölet, spara dock lite till utbakningen.
Låt jäsa i 30min.
Knåda ihop degen ordentligt och rulla till små bollar.
Låt jäsa 30 min på bakplåten.
 
Grädda i 10min i 250grader.
Publicerat: 2013-01-05 @ 10:27:11


Laddat för en hel kväll i soffan.

 
 
Precis som tidigare dagar på jobbet har det i dag varit lugnt och kvällen fortsätter i samma anda..
På vägen hem svängde jag förbi videobutiken och närbutiken och laddade upp med film, godis och nötter.
Väntar nu på att D och barnen ska komma hem som har med sig sushi, me love.
Så efter en dusch blir det soffan med sushi, lite vin och filmen, Nobels testamente.
Filmen är baserad på Liza Marklunds bok och är filmen hälften så bra som boken så är den bra.
Jag håller just nu på att läsa henns böcker och som sagt de är väldigt bra, är en stor fan av våra helt underbart bra svenska författare, Liza Marklund, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Mons Kallentoft, ja jag vet de skriver alla deckare... :)
I morgon hoppas jag dock på att tempot går upp lite, tycker inte om när det är så här lugnt.
Ska försöka baka lite på morgonen, ta mig i väg på ett träningspass i TRX, T ska rida, så får vi se vad vi hittar på till eftermiddagen
Publicerat: 2013-01-04 @ 18:13:34


2013 01 03

I dag var andra dagen på jobbet och måste säga att det går framåt om än lite sakta.. Jag är ganska rastlös av mig och vill att saker ska gå fort, var av mitt nyårslöfte, ta det lite lugnare och tänka efter först.
Vilket gör att detta företag passar perfekt för mig nu, då man arbetar efter den just teorin, ta det lugnt och ingen stress.
I det stor hela är mitt liv ganska lugnt nu efter jul och ser att fortsätta att vara det, finns bara en sak som ligger och gnagar och det är att jag hade lovat barnen att de skulle vara lediga hela jullovet, men sen fick jag ju som sagt nytt jobb med ganska kort varsel så det blev frita/dagis de sista tre dagarna, men i dag kom min svåger och deras kusin till undsättning.
De hämtade K & T från frita/dagis redan vid 13tiden och åkte till busfabriken och var där och lekt till det att D hämtade dem kl16.30, så när jag kom hem vid 17tiden var de ganska trötta och jag kunde byta om till träningskläder och ta en löprunda utan ångest över att de satt framför tvn.
Ska försöka ta tag i träningen nu när det är lugnt efter uppehållet under dec.
För mitt andra nyårslöfte i år ett tid mål i stället för visst antal tränade pass i veckan och mitt första mål är att klara vårruset, 5km på under 25min.
Vilket innebär att jag måste förbättra min 30min tid med ca1min i månaden,för nu ligger jag på 30min för 5km och loppet är den 20maj.
Tåls att tänka på hur jag gör det på bästa sätt....
Publicerat: 2013-01-03 @ 19:47:18


2012 års sista & första crosskörning

K:s stora intresse här i livet är crosskörning, vilket innebär att under säsong spenderar han/vi minst 3dgr i veckan på crossbanan medan han tränar eller tävlar. Pågrund av förkyldning och hosta har han inte tränat på nästan 4 veckor, så när han på nyårsaftons förmiddagen körde året sista träning men även årets första, den första på dubbdäck, var han väldigt lycklig.
 
 
Publicerat: 2013-01-02 @ 21:15:26


Första arbetsdagen och plättar

I dag har jag arbetat min första arbetsdag på nya jobbet, så känner mig nu lika trött i huvudet som på nyårsdagen..
Arbetsuppgifterna är i det stora hela samma som på mitt tidigare jobb om än mycket färre, dock arbetar de i andra program än vad jag har gjort och tillverkar helt andra produkter, så är mycket att sätta sig in i, men riktigt kul att få lära sig nya grejer.
Resten av kvällen blir nu lugn, ska ta en lång dusch, sätta mig o läsa lite och sedan är den här dagen slut.
I morgon ska jag försök hinna med ett träningspass också så man får in den rutinen från början, är ju van att arbeta 6.30-15.00, och arbetar nu 7.30-16.30 har även lite längre pendlingstid, så känns som man slutar jätte sent, men man vänjer sig fort.
Vi har inte handlat ordentligt denna vecka så för att få fram en snabb och smidig middag när jag kom hem fick det bli en variant av plättar.
Ungarna äter dem med sylt, själv är jag väldigt trött på det så brukar ha en hemagjord salsa till, men saknade lite ingredienser, så blev en sallad med tomater och lufttorkad skinka till.
 
 
Recept för 1 person
 
Plättar
30g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/2dl lättmjölk
1/2 ägg
 
Salsa:
1/4 avokado
1 salladslök
2 tomater
lite citron saft
salt
peppar
 
Blanda alla ingredienser till plättarna i en bunke.
Stek sedan som små pannkakor i en teflonpanna.
 
Hacka upp avokado, salladslök och tomaterna i mindre delar
Kör sedan detta tillsammans med citronsaften, salt och peppar en kortstund i mixern.
 
Häll salsan över de färdiga plättarna.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-02 @ 19:08:00


Underbart god paj

 
Till nyårsmiddagen igår skulle vår familj ha med sig förrätten och när jag fick veta att temat var
italienskt,blev det hela helt plötsligt väldigt enkel, då jag har ett recept på en paj som är helt underbart
god, gjort på brieost och soltorkade tomater.
Igår serverade jag den med en sallad på ruccolablad och tomater med italienskdressing och några skivor prosciutto skinka.
 
 Recept
 
1 paket fryst smördeg
Soltorkade tomater
1st brieost
Ruccolablad
2dl riven parmesanost
2st ägg
3dl matlagningsgrädde
Salt
 
Tryck ut smördegen i en pajform
Lägg ett tunt lager av ruccolablad
Dela brieosten i skivor och lägg i formen
Lägg i soltorkadetomater mellan brieskivorna,men inte för mycket.
Vispa äggen.
Vispa i grädde och parmesanosten.
Krydda med salt.
Häll ner i pajformen.
 
Grädde i ca35min i 175grader.
 
Ät och njut!
Publicerat: 2013-01-01 @ 19:06:00


Välkommen 2013

 
Jag hoppas att ni alla hade en lika underbar nyårsafton som jag hade med god dricka, massa god mat
och många trevliga vänner.
Dock är jag i dag så trött i huvudet att jag knappt kan tänka, och om dagen igår blev en lugn dag kommer
i dag bli ännu lugnare, bortsett från en tur till mina föräldrar på middag.
 
Nyårslöften
2012 blev ett år där mycket hände, med många förändringar, både bra och dåliga, vilket gör det väldigt svårt att tänka sig hur 2013 kommer att bli, så mina nyårslöften blev "bara" ett att göra och ett att tänka på.
 
Löfte 1, att springa vårruset (5km) på under 25 min och stadsloppet (10km) på under 60min,
Löfte 2, att inte alltid springa på/ha så bråttom utan ibland stanna upp och känna/tänka efter.
 
Den största förändringen 2012,var att jag blev arbetslös, men jag har haft den stora turen att ha folk omkring som tror på mig, även om man själv kan glömma bort att göra det, och verkligen kämpat för att hjälpa mig, så i morgon börjar jag mitt nya jobb!!
TACK Carina J, Ola T, och givetvis D som alltid tror på mig!
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-01 @ 12:39:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!