Massa stora hästar

Lördagen blev så lugn som vi hade tänkt oss och utöver lite pysslande i trädgården blev det mest altanhäng, vilket var riktigt skönt och efterlängtat. På söndagen när D och K var i väg på tävling bestämde dock jag och T oss för bjuda in min syster och systerdotter på en tjejdag, vilket blev en jätte trevlig och mysig dag. M och N möte upp oss i stallet kl11 för att se på när T red. Extra roligt var det att N inte varit så nära hästar förut så hon var väldigt förundrad och tyckte att det var massa och stora hästar överallt, vilket det i och för sig var då det även pågick en stor hopptävling samtidigt. Där efter blev det en snabb shopping av nya stolar till altan samt briketter till eftermiddagens grillning. Efter en kort vända hemma för att tömma bilen och äta lite pannkakor till lunch åkte vi sedan till parken för att mata ankorna. Mest fick nog tyvärr måsarna tag på men N var lika nöjd för det, jag menar fågel som fågel. Resten av dagen spenderades sedan på vår altanen med lek, massa fin sång från barnen samt grillning.
Hoppas ni haft en bra helg!
 
Publicerat: 2014-04-28 @ 14:21:23


Vit chokladfondant med jordgubbskompott

Fredag och framför oss ligger en lugn och ganska obokad helg. I alla fall för mig och T, då det ända som är planerat för oss är hennes ridskola 1h på söndag, medan D och K är borta större delen av just söndagen för deltävling 2 i Mälarfräsen, men lördagen är tom. Jag hoppas verkligen att det fina vädret ska hålla i sig och gå upp några grader i temp så det blir lika varmt och fin som påskhelgen, så vi kan ha massa altan häng och trädgårdsarbete. Jag vill så gärna bli klar med trädgårdslandet. I dag är det dock fredagsmys i stallet som gäller då hela familjen ska följa med och rida och äta picknick. Nedan kommer det utlovade receptet på vit chokladfondant som jag gjorde för några veckor sedan. Passar perfekt som efterrätt till kvällens fredagsmiddagen.
 
 
Recept
 Jordgubbskompott.
200g jordgubbar
0,5dl socker
Fröna ur 1st vaniljstång
 
Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Blanda allt i en kastrull.
Koka sedan upp på svag värme tills sockret smällt.
Låt sedan svalna.
 
Chokladfondant
100g vit choklad
75 g Smör
0,5dl strösocker
2 ägg
1 äggula
2 msk vetemjöl
 
Smällt chokladen
Vispa smör och socker poröst.
Blanda ner äggen ett i taget i smör och sockerblandningen.
Tillsätt sedan äggulan.
Rör sedan ner chokladen och mjölet.
 
Grädda i 200grader i nedre delen av ugnen i 5min.
 
 
 
Publicerat: 2014-04-25 @ 13:34:47


Nya naglar

I går var det dags att göra ordning naglarna igen, vilket var behövligt då jag gått med dem i fem veckor och de hunnit bli riktigt långa. Men N som gör dem var på semester i Thailand så det var bara att vänta. Dock höll jag på att missa tiden då jag blev sittande i kö på E4:an pågrund av beläggningsarbete, men som tur var väntade N så snällt och såg inte ens sur ut när jag ramlade in alldeles för sent..  Det är därför jag alltid går till samma personer, samma frisör, samma banktjänsteman mm
I övrigt blev det inte så mycket mer gjort när jag väl kom hem och maten stod på bordet, utan det var att lägga barn sedan gav jag mig ut på en promenad innan det blev kväll.
I dag är det stallet som gäller med båda barnen, vilket K ser i fram imot lite extra då han fick ridkläder i påskpresent. 
Hoppas ni har en toppen dag!   
 


Publicerat: 2014-04-23 @ 12:48:19


Kladdkaka i mugg

Tisdag och tillbaka i vardagen efter en underbar påskledighet. Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida och det är inte många timmar som vi har spenderat inomhus. Det har som vanligt varit mycket cross och ridning men det har även spenderats mycket tid med vänner/familj samt i trädgården och ett väldigt fint i alla fall enligt mig trädgårdslands börjar ta form hemma. Bilder kommer förhoppningsvis till nästa helg då jag hoppas att det blir klart. 
K och jag avslutade ledigheten med att testa ett nytt recept på kladdkaka gjord i muggar i micron. Smidigt och väldigt gott om än lite mäktigt. Vi valde dessutom att servera det med grädde, kolasås och mini marshmallows. 
 
Recept
100g smör
150g mörk choklad
3dl socker
2dl mjöl
2msk vaniljsocker
1krm salt.
2st ägg
 
Smält smöret, bryt sedan ner chokladen i bitar som läggs i smöret, rör om tills chokladen smält.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner smöret.
Tillsätt sedan äggen.
Rör väl.
Häll upp smeten i 3st stora te muggar.
Värm varje mugg var för sig i 2 minuter på 750w.
 
Blev som sagt väldigt mäktigt, så kan med fördel delas på 5st delar.
Tänk på att korta tiden i micron då!
 
Publicerat: 2014-04-22 @ 09:38:00


Mitt i påsken

Bild från påsken 2012

Påskafton i dag och jag hoppas att ni är mitt uppe i ett underbart påskfirande! För vår del är det cross och ridning som gäller i dag, inte så påskigt. Men i torsdags var vi hemma hos vännerna E&J som bjöd på påskfest med massa god påskmat och igår hade påskharen varit här på natten och lämnat både presenter och godis till barnen. Det bjöds även på den traditionella påsk kalkonmiddagen hemma hos mina föräldrar. Med hanns det även en löptur och lite shopping på XXL, som resulterade ett par nya löparskor till mig samt ridkläder åt K och i morgon blir det mer påskfirande. 

Men som sagt i dag blir det mer som en vanlig helgdag.
K och D gavs sig iväg redan vid 6.30 i morse för sommarsäsongens första crosstävling i cupen Mälarfräsen. T och jag har där imot inte tagit oss ur sängen ännu men när vi gjort det och fått i oss frukost väntar en heldag i stallet. Ev ska jag även ta mig an att ordna lite i trädgårdslandet i eftermiddag, beroende på energinivå när jag kommer hem samt väder. 

Ha en fortsatt trevlig påsk!! 
Publicerat: 2014-04-19 @ 08:51:11


Semesterplaner

Snabbt närmar sig sommaren och de stora av våra sommar planer är nu bokade. Jag vill gärna vara i Sverige under de oftast bästa sommar månaderna, så som så många andra år väljer vi att lägga en utlandsvistelse i maj. I år blir det en veckan all-inklusive på Malta. Jag har inte varit där tidigare men har hört att det ska finnas mycket att se, göra samt bra shopping, så det kan nog bli riktigt bra. Sedan blir det givetvis en veckan på Gotland i sommar, ett måste av flera anledningar. D har släkt där, K kommer att tävla samt att jag bara älskar Gotland och hade mer än gärna bosatt mig där om det inte var för att det skulle komplicera K tävlande avsevärt. Troligen blir det även en tur upp till Dalarna över midsommar som de senaste åren om vännerna J&C vill ha med oss, vilket vi hoppas innerligt på. Helt plötsligt insåg jag att vilken tur att jag har en bror som kan tänka sig att bo hos oss och se efter de små djuren medan vi är borta :)
 
Hoppas ni har några mysiga sommar planer att se fram imot!
Detta är en lånad bild av St Julian's Promenade på Malta Från www.tripadvisor.com
 
 
 
Publicerat: 2014-04-16 @ 15:51:08


Choklad Foudge

Pågrund av att vi är bortresta kommer jag i år att missa vårruset, vilket i alla fall för mig känns riktigt tråkigt då jag har sprungit det i många år och alltid i sällskap av vänner med en jätte mysig picknick efteråt. Men detta var ända veckan där det inte var crosstävlingar, uppträddanden, avslutningar mm inbokade så jag som mamma fick helt enkelt offra det jag bokat in. Men det ska bli riktigt skönt och mysigt att komma iväg hela familjen och bara mysa. Men det hindrar mig inte att delta i Tjalves inför vårruset träning, som hålls kostnadsfritt vid 6st tillfällen. Träningen hålls på ett riktigt backigt skogsspår på 5,3km så det är verkligen perfekt inför träning, för orkar man det kommer man definitivt orkar vårruset och med ett par minuters bättre resultat, då vårruset går på ganska plan asfalt. Upplägget på träningen är att man innan har gemensam uppvärmning, sedan väljer man vilket grupp man vill träna med, allt från gå till att springa, sedan har varje grupp genomsam stretching efteråt, så alla oberoende på hur tränad man är innan kan vara med. Ett tips till alla tjejer i nrkpg.
 
I helgen hade jag tänkt att testa ett nytt recept på foudge men då det var så mycket annat la jag de planerna åt sidan men igår när jag ätit, duschat och lagt barnen, så blev det lite tid över, att D dessutom var iväg avgjorde saken. Så vid 20 tiden ställde jag mig och gjorde choklad foudge, vilket låter så mycket större än vad det är då det verkligen är jätte lätt och går fort. Jag valde att smaksätta min med mint, men man kan välja vilket smak som helst. Vilket det blir att bjuda kollegorna på i dag till eftermiddagskaffet.
Recept
 
2st burkar kondenserad mjölk
400g valfri smaksatt choklad
300g vit choklad
100g smör.
 
Dela chokladen i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i en stor kastrull.
Värm sedan på svag värme tills allt har smält och blivit en fin smet.
Rör hela tiden så det inte bränner fast i botten.
Häll sedan upp i en form med bakplåtspapper i och låt stelna i kylen några tim.
Skär sedan i lagom stora bitar.
 
Publicerat: 2014-04-15 @ 10:09:00


Tjejhelg

Trots att ögonen gick i kors på mig i fredags när jag åkte från jobbet ville jag ändå passa på att vara ute lite när solen äntligen var framme för första gången denna vecka, innan det var dags att krya ner i soffan för efterlängtat soffhäng och film. Så jag åkte hem och hämtade resten av familjen, så åkte vi till parken för att mata ankorna och ta en promenad runt strömmen, ett väldigt underskattat utflyktsmål.
Tidigt i går morse gavs sig K och D iväg för att spendera hela helgen på träningsläger i Tranås, medan jag och T är hemma och har tjejhelg. Gårdagen spenderade vi större delen av i stallet, där det blev picknick och barbacka ridning. Vilket är första gången för mig på närmare 23år, de tog en stund att vänja sig och komma in känslan men till slut så gick det bra, efter mycket peppade ord från T, som tyckte att det var jätte kul att hon var duktigare på något än mamma. På vägen hem stannade vi till på blomsterbutiken och köpte blommor till utekrukorna, så resten av dagen spenderades med att planera blommor och ordna på
altan och i trädgården. Först vid 19 tiden var vi inne igen och ramlade då ner i soffan med gårdagens rester efter en dusch. Kan meddela att det blev en tidig sänggång för både T och mig. Nu blir det lite städning innan det bär av till ridskolan sedan blir det förhoppningsvis lite mer altan häng. 
Ha en fortsatt trevlig helg!!
Publicerat: 2014-04-13 @ 07:10:18


Veckan som varit

Fredag och längtan till en bra film i soffan, efter en vecka där jag bara varit hemma och vänt för att sova, är väldigt stor. Jag ska verkligen inte klaga då jag älskar min vardag och allt som jag gör i den, men i dag känner jag mig riktigt trött och det ska bli skönt att åka raka vägen hem och bara ta det lugnt och inte behöva åka iväg. Veckan har till största del bestått i träning och stall, vilket som sagt är saker jag gillar men även det kan bli lite små tungt när regnet faller tungt, som det gjort större delen av denna vecka.
Men en lugn helg väntar, då D och K ska på träningsläger lördag förmiddag till söndag kväll, så det blir jag och T och ev lite mer stall ;)
Lite bilder från veckan:
 
T och D på Dofri och Flisan.
D's nya motorcykel.
Onsdags löpning i regnet.
Samt mysig fredagslunch med arbetskollegorna


 
 
Publicerat: 2014-04-11 @ 15:23:28


Vår med Passionsfrukt sorbet

Tyvärr verkar våren ha tagit sig ett litet uppehåll och solen håller sig gömd bakom de stora tunga regnmolnen. Vilket inte alls funnits med i min tankar, när jag funderat över vad som ska göras om dagarna. Visst vänjer man sig väldigt snabbt vid det fina vädret och värmen, för med tanke på att det bara är början av april skulle allt detta regn faktiskt kunna komma ner som snö...
När jag kom hem igår efter att storhandlat, där jag fick stå i hällregn och packa in varorna i bilen, såg jag verkligen mer ut som en dränkt katt än att jag faktiskt innan handlingen suttit x antal tim hos frisören och både klippt och färgat håret. I dag står det dessutom lång löpning på planering och det känns inte jätte lockande med tanke på att det även i dag hällregnar ute.. Men vi får se det kanske avtar till kvällen... 
Något som passar sig perfekt till fint och soligt väder är passionsfrukt sorbet. Som de flesta av er säkert vet vid det här laget, så älskar jag glass och något jag gärna gör själv är just sorbet. Det är enkelt, kan lätt varieras och som sagt enligt mig något av det godaste man kan äta en varm sommardag.      
Och ju mer jag tänker på det kan det nog passa sig väldigt bra även en regnig kväll i soffan framför en film, som tex i kväll... ;)
Ha en toppen dag!
 
Recept
 
2½ dl vatten
1½ dl strösocker
½ st pressad citron
8 st passionsfrukt
1 st äggvita
 
Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna.
Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. 

Häll sockerlag, pressad citron och passsionssaft i glassmaskinen.

 Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i.
Kör till sorbeten är fryst.
Alt låt stelna i frysen, men glöm inte bort att blanda om så ofta som möjligt!
 
Super gott!!
Publicerat: 2014-04-09 @ 15:20:56


Lika fort som veckorna går, går även helgen.

Lika fort som veckorna går, går även helgen och vi är nu tillbaka på måndag. Helgen blev en riktigt lugn helg där jag och dottern tog oss en riktigt lång shoppingdag med lunch nere i city på lördagen. Blev faktiskt en hel del fynd för min del, men mest nöjd blev nog ändå T som köpte ett par neonrosa klackskor som hon inte tagit av sig efter det. Allt medan resten av familjen var i K-holm och tränade cross. Dagen avslutades sedan med en trerätters middag där jag testade ett nytt recept på vitchokladfondant med jordgubbskompott,  blev helt okej och värt att testas. Recept kommer.
På söndagen var det T's ridning som stod på schemat på förmiddagen, tyvärr hade inte hon och hästen Skrållan riktigt samma åsikt om vad som skulle göras så det gick väl lite si och så men hon höll sig på hästen och det är ju det viktigaste. I övrigt blev det bara lite små saker gjorda på söndagen, så som städning, träning samt så drog vi igång årets odlingssäsong med det som behöver för planeras. Kände dock efter en stund att det finns en stor risk att vissa av de krukor T planerade i kan vara tomma samt att några innehåller både tomat, pumpa och melon. Men det är sådan man får ta och de tycker det är lika roligt varje år att både odla, planera ut samt äta av det när det kommer upp.
Hoppas ni hade en bra helg!


Publicerat: 2014-04-07 @ 12:04:12


Åter efter uppehåll

Efter nästan 2veckors uppehåll är jag äntligen tillbaka på bloggen och jag kan se på statistiken att jag i alla fall har saknats lite :) 
Våren är nu här på allvar och de senaste två veckorna har verkligen varit fullbokade och jag fick titta i kalendern för att komma ihåg allt. Utöver det som alltid ska göras i vardagen med jobb, skola, hushåll, mm  har det givetvis blivit mycket ridande, både med K och T, och löpning, där träningen verkligen har gått framåt och i torsdag blev det ett löppass på 1,47mil, så nu börjar mitt mål på att klara halvmaran i september kännas ganska rimligt. Utöver detta har K även hunnit med att köra säsongens sista kattcup tävling, där jag och T var och tittade. Vilket slutande i en stor skräll, han körde bättre än någonsin och slutade som tvåa på deltävlingen! Vilket resulterade i en ännu större skräll, att han slutade som 3:a på totalen och i och med det fick han gå upp på prispall och ta imot den stora trejde plats pokalen. Det var verkligen en nöjd kille som stod där framme. Kommer bilder från loppet här på bloggen framöver men även i nästa nummer av tidningen Race magasin.
Själv har jag även tillsammans med vännen C varit på VIP kväll med Make up store och Hårteknikerna, där det bjöds på en underbar kväll i temat Quickfix. Där man visade bästa tipsen för smink och hår hur man snabbt ändrade om sin vardagslook till partylook, tillsammans med vin, snittar och goodiebags. Själv hade jag även turen att vinna utlottningen av en looktång från cloud nine som var där och visade sina produkter. En riktigt bra locktång som ger fina och hållbara lockar. Finns att köpa på utvalda frisörer för 1399kr. 
Nu är ni lite uppdaterade på läget igen!
 
Ha en underbar helg!
 


Publicerat: 2014-04-04 @ 11:21:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!