Äntligen fredag

En fullbokad och väldigt stressig vecka börjar närma sig sitt slut och det känns riktigt skön med helg. Jag känner att det har varit lite väl mycket sista tiden och för att få en chans att hinna varva ner till nästa vecka som även den är fullbokad har jag avbokat helgens planer bortsett från barnens aktiviteter, K tävlar i morgon och ska på kalas på söndag, T har som vanligt sin ridning i morgon. Känns dock skönt att inte ha så mycket tider att passa, även om jag vet att det finns en hel del som behöver göras, trädgården skriker efter uppmärksamhet, det ska köpas en present till söndagens kalas, K behöver nya sommarkläder då allt är för varmt eller för litet plus som sagt deras aktiviteter.. Men nu är det inte många veckor kvar innan allt bör lugna ner sig och både ridningen och den ledar ledaträningen på crossen tar sommaruppehåll, även om tävlingarna och den övriga körningen håller i sig. Har i dag även fått väldigt positiva nyheter som gör att allt känns lite lättare, mer om det nästa vecka.
 
Önskar er alla en trevlig fredag!
 
Publicerat: 2013-05-31 @ 09:21:49


Paris

Fredagen spenderade vi inne i Paris som typiska turister med att titta på de typiska turist attraktionerna. Tyvärr åkte vi inte upp i eiffeltornet då vi inte hade så tur med vädret och ingen av oss hade lust att stå i den jätte långa kö, i regn och snålblåst. Men vi har sett det och vi gick även mer till det då det var ett stort krav från barnen att det var tvugna att känna på det för att det skulle räknas...  Kvällen spenderade vi sedan på hotellet med att bada och åter bada lite till innan vi avslutade att med en jätte god stor buffé i hotellets resturang. Innan vi på lördagen började vår omständiga resa med buss, tåg, mer buss, flyg och tillslut bil hem.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-30 @ 06:21:12


Guess väska

Det blev faktiskt inte så mycket shopping när vi var i Paris, mycket av det kan bero på att det helt enkelt inte fanns tid. Men en liten shopping tur blev det där jag hittade denna underbara Guess väska, som fick bli en tidig 30års present från min underbara D.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-29 @ 07:04:00


Disneyland Del 3

Dag nummer 3 av vår resa spenderade vi inne på Walt Disney Studios. Denna park är inte lika maffig till utseendet som Disneyland park är men denna är betydligt häftligare och känns mer inriktad mot en äldre publik. Denna park handlar mer om action, special effekter och läskigare karuseller. K tyckte att det fanns många roliga karuseller i denna park och åkte både bergochdalbanor med loppar och karuseller där man hängde helt lodrätt. 
T där imot åkte inte så mycket men även här fanns det figurer man kunde kramas med vilket gjorde henne nöjd. Hela familjen gav sig dock upp i karusellen The Hollywood tower hotel som är en variant av fritt fall men när vi kom av var T helt stel och sa bara helt iskallt att detta var ingen rolig karusell sedan ville hon inte prata mer om det så jag tror inte att den var något för henne. Vi var även på en visningen av hur man gör när man spelar in special effekter (armageddon) men även denna tyckte T var lite för läskig då hela "huset" skakade och det började brinna i taket. Så efter det höll sig T till att vänta med någon av mig eller D utanför. 
Men när vi gick därifrån var hon jätte nöjd och det var två trötta och glada barn som somnade tidigt på kvällen.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-28 @ 21:23:42


Ännu en..

I söndagskväll tappade T sin andra tand, även den nere. Det syns ännu inga tecken på att det är några nya på väg upp utan hon helt enkel klara sig utan ett tag. Dock hoppas jag att de hinner komma innan de övre börja lossna..
 
Publicerat: 2013-05-28 @ 07:53:00


Disneyland del 2

Dag nr 2 i Frankrike började med typisk fransk frukost. Därefter begav vi oss till Disneyland park. Redan på långt avstånd ser man den stora maffiga ingången. Även som vuxen kan man inte låta bli att förundras över denna magiska park som verkligen är jätte fint uppbygg och hur länge man än går där och tittar ser man hela tiden massa nya detaljer. Parken är uppdelad i flera olika delar där varje del har sitt eget tema, te.x Fantasyland, adventureland mm. K tyckte att det roligaste var att åka alla karuseller, medan T tyckte att paraden och att träffa de olika figurerna var roligast. Tyvärr har jag inga bilder från paraden då jag filmade den i stället. Men även jag måste starkt rekommendera paraden. Det finns verkligen något för alla i familjen, även om mitt tips är att den yngsta i familjen bör vara över 1,02m för att man ska kunna åka så mycket som möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-27 @ 21:39:58


Morsdag

 
 
I går var det morsdag och denna underbara bukett och frukost på altan fick jag av mina underbara tussar och D.
I övrigt spenderades större delan av dagen i går ute i trädgården med att rensa ogräs och klippa gräs för min del medan D tog sig an min bil och gav den lite uppmärksamhet genom att byta bromsbelägg och bromsskivor. Jag kör ju tyvärr kanska många mil per år så tydligen behövs det göras ibland. Denna vecka ser annars ut som de senaste veckorna har gjort med massa möten och åtaganden inbokade och nästa lediga stund jag har är tidigast på söndag. Men jag hoppas att det lugnar ner sig lite snart, då jag börjar känna mig ganska trött och väldigt sliten av en konstant fullbokad kalender.
Bäst att sätta igång...
Trevlig måndag på er!
 
Publicerat: 2013-05-27 @ 07:00:00


Disneyland Del 1

I går eftermiddag landande vi i Sverige igen efter 5 underbara dagar i Paris, dock kan jag inte påstå att jag är så utvilad men kul har vi haft. Efter en försening på ca 40min lyfte vårt plan vid kl08.00 i tisdagsmorse och 2,5h senare landade vi på Beauvais flygplats. Beauvais ligger tyvärr ca10mil från Paris och ca13mil från Disneyland, så det blev att först sätta sig på en buss i 2h tim för att ta sig in till Paris, där vi stannade till för att äta lunch. Tyvärr tror man ju inte riktigt på det här med barnmenyer i Frankrike och så är maten betydligt dyrare så efter en lunch för 800kr letade vi oss fram till vår tunnelbanestation som skulle ta oss närmare vårt hotell. Även mellan Paris och Disneyland är det några mil så det blev att spendera 1h på tunnelbanan. När vi kom av var vi framme vid Disneyland Park, men tyvärr inte vid vårt hotell, Explorers Hotel. Men därifrån gick det direkt bussar till hotellet, så det tog inte mer än 10min. Väl framme på hotellet var hela familjen ganska trött så det blev en eftermiddag/kväll i hotellets pool där det fanns både vattenruchkanor och piratskepp. Som sedan avslutades med en tidig sänggång, efter att ha varit vakna sedan 04.00 för att hinna med planet.
 
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-05-26 @ 20:42:23


Återkommer 26/5

Sitter som bäst och väntar på vårt försenade plan.. Nu ska jag underbara dagar med min familj i Paris, vila upp mig och återkommer den 26/5 med ny energi..

För er som undrar, vårruset klarades igår av på precis under 30min..
Publicerat: 2013-05-21 @ 07:33:56


I dag gäller det

Från att jag gick upp i morse och ett dygn framöver är det nu ganska hektiskt.. Då jag hade fullt kör hela dagen i går med allt annat prioriterade jag bort alla morgon förberedelser till i dag, vilket innebar att när jag gick upp i morse var det ganska mycket som skulle hinna göras innan det var dags att åka till jobbet. Men det gick även om man fick göra allt lite snabbare.. Nu är det ett par timmars jobb innan jag har ett lunchmöte inplanerat vid 12, för att sedan åka tillbaka till jobbet och hinna göra klart allt som har en deadline denna vecka. Sedan blir det rakt vägen hem för att byta om och sedan möte upp mina underbara vänner kl:18.20 för att springa vårruset, i dag gäller det... Någonstans där i mellan måste jag hinna äta lite mellanmål också, vad och när, vet jag ännu inte mer än att det inte får bli för tajt in på att jag ska springa. Efter loppet blir det den traditionella pickniken, som egentligen är höjdpunkten... Sedan är det bara att ta sig hem och packa färdigt resväskan.. 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-20 @ 08:59:47


Mer firande och packande

I dag var det dags för det sista av alla firande av T, iallafall där familjen är med, dock kommer hon även att firas i morgon på dagis. Vid 16 tiden kom mormor, morfar, moster och kusinen N för att fika på päronpaj med mjukglass, så även i dag fick T massor av fina presenter, hela 3st klänningar med matchande leggings, en prinssesklänningen och pyssel.
Men innan hennes eget firande hann hon även med att gå ett kalas för en kompis, då en av henns bästa kompisar fyller år bara några dagarn innan henne. Så hon fick möjligheten att åka till stallet även i dag då detta var ett hästkalas.
För oss andra har det varit en dag fylld med städande, trädgårdskötsel och påbörjat packande. På tisdag morgon lyfter vårt plan till Paris och då min bror ska bo här under tiden vi är borta kändes det lite trevligare att lämna över ett hus som är städat. Även trädgården behövde verkligen få lite uppmärksamhet. Jag har avvaktat in i det längsta med att klippa gräset då min fars åkgräsklippare är trasig (har mina föräldrar hela två hus bort, så jag använder hans) och jag hade hoppas att han skulle hinna laga den innan jag var tvungen att klippa. Men i dag gick det inte längre då gräs och blommor hunnit bli flera dm på sina platser och jag har inget lust att komma hem till detta. Så jag fick släppa fram en gammal handdriven och då menar jag verkligen handdriven, då funktionen för att den ska vara självgående är trasig. Totalt tog det hela 3h för mig och K att få vår 3000kvm stora trädgård klippt. Som tur var hade jag som sagt hjälp av K, men detta gör jag inte igen. Det var tugnt, tråkigt och tog för lång tid. När jag väl var färdig rann svetten från precis överallt. Så ser detta som dagens träningspass.Vi har även hunnit med att påbörja packningen då det blir ganska tajt om tid i morgon efter jobbet pågrund av vårruset. Men då mycket av kläderna fortfarande hänger på tvättlinan får det ändå bli morgondagens problem.
Nu ska jag koncentrera mig på hockey matchen..
 
Trevlig kväll!
 
 
 
 
 
    
 
Publicerat: 2013-05-19 @ 21:08:00


I dag är ingen vanlig dag..

för i dag är det T födelsedag.. hurra hurra hurra...
 
Vid kl:7.30 väckte vi T med tårta, sång och paket och till T:s stora lycka innehöll paketen, örhängen, en bikini, en pysselbok+ pennor, en klänning och till slut en surfplatta. Kändes som om paketen lika gärna kunde ha varit till en 16-åring i stället för en 6-åring, men det var detta hon önskade och hon blev verkligen jätte glad för alla sakerna. För att K inte skulle för avis fick faktiskt även han ett paket, som innehöll en Iphone 4. En av anledningarna till detta var även för att jag ska få en chans att ha min mobil i fred och att det ska finnas batteri kvar i den när jag vill ha den.
Efter paketöppningen blev det spelande för hela slanten för både K och T ända tills det var dags för T att åkta på ridningen. Väl på plats insåg jag dock att vi kunde ha skippat ridningen denna gång då T var så ofokuserad att hon knappt visste vad som var fram och bak på hästen. Vid 15 tiden var det sedan dags för kalaset på busfabriken med vännerna. Vilket blev en stor hit för T, som tyckte att det var jätte kul och hon fick massa fina presenter som passade henne perfekt. 
Resten av kvällen spenderades vi sedan i lugn och ro på altan, jag läsandes medan T och K kollade på T:s alla fina presenter innan vi flyttade oss in till soffan för att nu se ESC.
 
Trevlig kväll på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-18 @ 21:10:00


Första dagens firande

I dag var det dags för den första av flera dagars firande av T. Det är inte först i morgon hon fyller men ska man hinna med hela släkten och vänner måste man börja i tid. Så i dag efter jobbet kom farfar på lite firande med tårta och T blev en docka rikare. Hon fick en docka som ska föreställa Askungen som liten och T blev jätte glad, att dockan dessutom hade blå klänningen var som grädden på moset. 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-17 @ 21:34:43


Ännu mer ljudböcker..

 
Varje vecka spenderar jag några tim i bilen, bara till och från jobbet blir nästan 7h. Och för att känna att det inte är helt bortkastad tid är det verkligen perfekt att kombinera detta med att lyssna på ljudbok. Dessa är mina senaste fynd. Hittade dem på ICA i onsdags för halva rea priset, så endast 50kr/st.
 
Publicerat: 2013-05-17 @ 07:42:00


Inte mycket skrivbart

Torsdag i dag och ni kan aldrig gissa var eftermiddagen har spenderats.. På crossbanan. Måste erkänna att just torsdagen är en ganska knepig dag att hitta något intressant att skriva om då det ända jag hinner göra efter jobbet är att åka hem för att byta om innan det är dags att bege sig till crossbanan. Där vi blir kvar till någon gång mellan kl20-20.30 beroende på hur lång tid det tar innan alla är därifrån och vi kan städa av, larma och låsa. Väl hemma är det sedan en kamp mot klockan för att hinna få i tussarna kvällsmat och duscha av dem innan klockan blir allt för mycket. Sedan ska man själv äta och duscha. Så hinner inte hända så mycket som är skrivbart även om detta är en av de jobbigaste dagarna familjen..
 
 
 
Publicerat: 2013-05-16 @ 21:41:47


Champion ear plugs

 
Inte nog med att min runKeeper inte har fungerat på nästan 1,5 veckor utan för 2,5vecka sedan slarvade jag bort min handsfree. Jag hade den när jag var och joggade med inför vårruset träningen men sen var den bara borta.. Jag brukar inte slarva bort saker men jag måste helt enkelt ha tappat den för jag har letat precis överallt men kan inte hitta den. Så de senaste veckorna jag har tränat utan musik vilket inte riktigt är min grej och gör att träningen känns lite tyngre än nödvändigt. Men i förrgår när jag var och handlade T:s present lyckades jag flörta till mig denna snygga handsfree och dessutom efter de skickat ut en uppdatering fungerar även runKeeper igen...   
 
Publicerat: 2013-05-16 @ 07:09:00


Att göra listan och mjukglass

Dagen började ganska lugnt då jag tagit ledigt för att köra T till inskolning och för att hinna med veckans att göra listan. T skulle inte vara på skolan försten kl9.30, så efter vi tagit sovmorgon, ätit frukost och lämnat K på skolan hann vi med lite hemma sysslor innan dagens karusell drog igång. T tyckte första att det var lite läskigt på skolan, trots att hon är där och hämtar K varje eftemiddag och blev lite ledsen och ville att jag skulle ha stannat hos henne, men jag vet ju att det går så mycket bättre om jag går därifrån. Så medan T var på inskolningen passade jag på att hälsa på K i hans klass. De hade då samhällslektion och höll på att lära sig om cyklar och cykelvett. Så jag fick äran att följa med dem på en kort utflykt till cykelverkstaden som lärde dem om vad som krävs för att en cykel ska vara laglig att cykla på i trafiken och hur man sköter sin cykel för att den ska hålla länge.
När inskolningen var slut för denna gång vid kl11 var det bara att sätta igång med allt som var inbokat. Så jag har i dag hunnit hämta ut passen, ätit lunch med D, växlat pengar, veckohandlat, köpt T:s resterande presenter i 4 olika butiker, köpt en ny elvisp. Men nu känner jag mig åtminstånde lite lugnare inför hennes födelsedag och vår resa då det viktigaste är ordnat. Väl hemma blev det ett något lugnare tempo även om jag fortsatte att boka av lite av alla de där att göra sakerna man har..
 
Eftersom jag köpt en ny elvisp kunde vi i dag prova att göra Arlas mjukglass. K och D tyckte att den var jätte god, själv tyckte jag att det var lite dålig smak på den och hade velat att den smakade mer vanlij. Får bli en 5:a av 10 möjliga.
Publicerat: 2013-05-15 @ 20:59:32


Borta

Det tog lång tid och hon drog på det in i det längst men nu är den borta.. I går tappade T sin första tand. Hon tyckte först att det var lite läskigt att bli utan tand och var inte riktigt säker på om hon ville tappa den. Men när vi pratat om att man tappar den för att stor tjejtanden under vill komma fram och försöker putta bort den över, blev hon övertygad och drog bort den. Efteråt var hon jätte nöjd, kände sig stor och ville väldigt gärna visa hur det såg ut där tanden suttit... 
 
Publicerat: 2013-05-15 @ 07:51:00


När blir mycket för mycket?

När blir mycket för mycket? Kan det vara så enkelt att det är när man börjar undra... Det känns inte riktigt som jag hinner med det jag borde eller rättare sagt att jag är tillräcklig.. För hur man än gör eller hur mycket man än gör på jobbet kommer man aldrig ifatt och det är aldrig tillräckligt bra. För varje uppgift man gör klart får man två nya med lite klagomål då de förra även om kunden/revisor/sammarbetspartnern mm är nöjd. Detta gör att man jobbar längre och när man väl kommer hem kan man inte släppa det.. Även hemma är det ganska mycket som måste bli gjort denna vecka då T fyller i helgen och nästa vecka åker vi, så det ska köpas presenter, hållas kalas både med släkt och vänner, hämta ut passen, växla pengar, packa mm utöver det vanliga som måste göras varje vecka. I dag efter jobbet hann jag iallafall börja pricka av på att göra listan, köpte T:s stora present, ordnade en ny handsfree till mobilen, köpte mat till marsvinen (givetvis äter de specialmat då en av dem är damm allergisk) och shoppade lite på Body Shop.
I morgon ska dessutom T på sin första inskolningsdag på skolan och då hon inte ska gå på den skolan som ligger närmast dagis får vi lösa det själva... Så i morgon har jag tagit ledigt då det är 1,5h mitt på dagen som hon ska vara där och vi inte får åka i väg. Så jag tänkte passa på att besöka K i hans klass under tiden och sedan hinna fortsätta pricka av så mycket som möjligt på den lilla hemska att gör listan.
 
Nej nu ska jag gå och leka tandfeé..
 
 
Jag håller stenhårt fast vid mina skönhetsprodukter från Body Shop och rekommenderar dem varmt!.
Även om de är lite dyrare så är de definitivt värt det då de är riktigt bra och dryga.
Servicen på deras personal har även vid alla tillfällen toppen, de är väldigt duktiga och även denna gång kom jag hem med lite nya gratis prover, utöver det jag skulle ha.
 
Publicerat: 2013-05-14 @ 21:29:03


1 vecka

Nu är det bara en vecka kvar... När jag började träna kändes det som en evighet bort men veckorna har gått fort och nu är det snart dags för årets första "löptävling", och nästan lika snart lyfter vårt plan till Paris. Ska verkligen bli skönt att bara komma iväg och få ta det lugn, vilket jag längtar efter mer än på väldigt väldigt länge.
Förra veckan blev det 3st löppass, totalt nästan 20km. Vilket känns helt okej och ännu lite bättre när jag dessutom lyckades kombinera 2 av dessa med familjen. I dag var det sista inför vårruset träningen vilket faktiskt känns lite tråkigt, då det är kul att träna ihop med andra plus att träningen verkligen blir av då. Men känns ju lite fjantigt att hålla inför träning efter ett lopp..  Dagens pass gick okej, lite tyngre än i helgen men så har jag ju suttit still hela dagen och så hade jag klätt på mig lite för mycket så det blev lite väl varmt. Jag hoppas att kunna få till 1 eller 2 pass till denna vecka men räknar med att vila i helgen för att orka ordentligt på måndagen. När jag kom hem från träningen var hör och häpnas huset helt tomt, då K var och provtränade i grannstaden. Vilket gjorde att jag hade hela huset för mig själv ända till straxt efter kl21. För ungarnas del innebär det att det blev en riktigt lång kväll men som tur är kunde de duscha och göra sig i ordning för kvällen där, så när T somnade i bilen på väg hem gjorde det inget. För min del innebar det att jag fick komma hem, ta det lugnt och komma ner i varv efter en riktigt jobbig och intensiv dag, vilket kan vara riktigt skönt ibland även om det blir väldigt tomt när mina tussar inte möter mig i dörren när jag kommer hem..
 
Min älskade tussar..
 
Publicerat: 2013-05-13 @ 21:57:00


Mjukglass

 
 
Dessa två tetror hittade jag i kyldisken när jag var och handlade i helgen och glasstokig som jag är kunde jag inte låta bli att köpa dem. Man häller bara upp innehållet i en bunke, vispar med elvispen i 2 min. Och låter sedan stå 3,5h i frysen. Ta ut bunken, vispa med elvispen igen och så har du färdig mjukglass hemma. Tyvärr har jag inte hunnit prova dem ännu då vår elvisp har brunnit upp... Men jag hoppas att det blir av i veckan som kommer, efter inköp av en ny elvisp...
Publicerat: 2013-05-13 @ 07:36:00


Grattis pappa

Söndagen började kl08.00 när min älskade syster ringde, efter att jag ha yrat fram något om att vi fortfarande sov försökt jag att somna om. Men när hon sedan skickade ett mess 40min senare var det bara att inse att någon mer sömn skulle det inte blir. Deras planer var att åka och överraska pappa som fyller i dag och tyckte att vi skulle följa. Vilket vi givetvis gjorde. Så efter en väldigt snabb frukost och lite kläder senare var vi hemma hos M & P. Dock visade det sig att de inte var hemma när vi kom, men lagom till att vi dukat fram tårtorna och gjort kaffe dök de upp. Efter det blev det en hemma dag med städning, tvättning och mys på altan. Efter 3 lediga men intensiva dagar märktes det att både T och K tyckte att det var skönt att bara få vara hemma i dag och ta det lugnt och leka.
I morgon är det arbetsdag igen så nu blir det en stund i soffan innan tidig sänggång.
 
Trevlig kväll!
 
 
 
Publicerat: 2013-05-12 @ 21:35:30


Händelserikdag

I dag har varit en riktigt mysig fullbokad familjedag. K skulle tävla i grannstaden, precis vid mitt jobb och då´T inte hade någon ridning pågrund av en stor hopptävling i stallet som tar all plats kunde även hon och jag följa med.
Så vid 9 tiden gav hon och jag oss i väg och kom lagom fram till att det var dags för K att köra träningen. Hela tävlingen gick jätte bra och man kan verkligen se hur K har utvecklas den senaste tiden. Både tekniken och farten börjar blivit riktigt bra. Men det roligaste är att se är hur taggad han är och hur kul han tycker att det är när det går så bra. Efter tävlingen blev det en vända hem för att äta, lasta av  och tvätta cykeln. Under tiden D gjorde det la jag mig på en solstol brevid och somnade inom några minuter. Det finns ju få saker som är så skönt som att sova utomhus. När jag vaknat bestämde vi oss för att ta en tur till skogen. Jag joggade medan resten av familjen cyklade. Även i dag vägrade min runkeeper att starta, men det blev en runda på ca7km i terräng. Jag fortsätter att bli imponerad av T som cyklade på bra trots alla backar och grenar. Sedan blev det en vända hem igen för att dusha och byta om. Vi gav oss sedan i väg på Bob Marleys minneskonsert, för att lyssna när Kalle Baah spelade. Dock blev det inte någon längre stund vi stannade då båda ungarna var så trötta och K till slut somnade i D:s knä.
Kvällen avslutade vi sedan med lite kvällsmat på MC.
 
Har tyvärr varit jätte dålig på att fota sista tiden. Blev bara en bilden i dag på K när han somnade i D:s knä.
 
 
Publicerat: 2013-05-11 @ 21:52:27


Klämdag

I dag har jag varit på jobbet medan resten av familjen har varit klämdagslediga och spenderat dagen på badhuset med att simma, åkt vattenruchkana och bara haft det mysigt. Medan jag suttit på ett kallt kontor som luktat sopor och uppdaterad kemikalieregistret, ohhh vad jag trivs på mitt jobb... Straxt efter kl17 kunde jag bege mig hemåt efter en sväng förbi biltema, då jag lovat D att köpa lite saker till crossbussen som han håller på att bygga om.
 
För att hinna med både familj och träning bestämde jag mig för att kombinera det och ta med mig familjen på en löprunda när jag kom hem. Både T och K älskar att cykla, så blev perfekt att de + D cyklade medan jag joggade. Blev en runda på ca 7km, kan tyvärr inte säga exakt då min runkeeper vägrade starta, men det tog 43min så borde ligga där omkring. Måste säga att jag blev ganska imponerad av T, att hon orkade, då detta var hennes första längre cykel promenad. Men hon trampade på bra och tyckte att det var jätte kul.
 
När vi kom hem var det K som stod för maten och på menyn stod det pannkakor. K tycker att det är väldigt kul att både laga mat och baka. Och just pannkakor kan han göra helt själv, så det blev dagens val.
 
I övrigt har kvällen sedan spenderats i lugn och ro i soffan.
 
Trevlig kväll!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-10 @ 21:43:38


Oinbjuden morgon gäst

I går när jag dukade fram frukosten, kastade jag ut soppåsen på trappen som så många gånger förr. Man orkar intre springa runt hela huset för att slänga soporna så tidigt när det inte finns någon tidning att hämta. Samtidigt stängde jag till ytterdörren då det drog lite när man satt vid bordet. Och tur var väl det för när vi öppnade dörren igen för att gå ut ca15min senare visade det sig att vi hade haft en oinbjuden gäst på besök, en mink som bor i området. Jag har sett den några gånger och man missar inte om den varit där... Hela soppåsen var sönder biten och det låg sopor över hela altanen... Tack minken precis vad jag ville gör på morgonen, städa av altan från gamla sopor...
 
 
Publicerat: 2013-05-10 @ 07:35:00


Inbjudningar, fika, ärenden och mycker mer

Dagen har rullat på som tänkt och vi har fått en hel del gjort. Under förmiddagen åkte jag och T runt för att dela ut inbjudningarna till hennes kalas. Även om det bara var 5st inbjudningar som skulle ut tog det riktigt lång tid då vi behövde åka över hela stan, från en sida till den andra. Vi passade även på att ta oss en fika i bilen under tiden vi åkte, och varje gång jag gör det även om det händer väldigt sällan,alltså köper fika på macken får jag chocken hur dyrt det blir. 2st isdricka och 2st muffins blev 74kr... de kan ju inte mena allvar..
Sedan blev det en stund hemma för lite mat och trädgårdsarbete innan ärende rundan fortsatte. Dock visade det sig när jag skulle hämta ut mitt löpband att de bara åtgärdat 1 av de 2 felen trots att de haft bandet i nästan 5veckor, så det slutade med att jag gick därifrån med ett helt nytt lite bättre band.. Så jag får väl känna mig nöjd trots att detta är svart och det jag hade innan var rosa. När alla ärrenden var gjorda begav vi oss till veckans crossträning.
Denna vecka blev det en rikigt bra träning om än väldigt väldigt lerig då det hann komma en jätte stor skur under eftermiddagen som blötte upp banan riktigt bra. Så när vi kom hem hade K lera från topp till tå, i hår, innanför byxor mm trots att han haft hjälm och full utrustning på sig.
Nu när ungarna sover blir det en lugn stund i soffan för att komma ner lite i varv innan en tidig sänggång.
 
74 krs fika..
 
Inbjudningskort
    
Publicerat: 2013-05-09 @ 22:01:00


Ledig torsdag

Ännu en gång är det röd dag mitt i veckan och man får en extra dag ledigt. Vilket inte bara är skönt utan passar riktigt bra då vi har lite ärenden som måste göras. Vi ska åka och dela ut inbjudningskorten till T:s kalas, hämta mitt äntligen lagade löppband, köpa present till T:s kompis som fyller år på söndag och i kväll är det som vanligt crossträning. Där i mellan hoppas jag hinna med lite trädgårdsarbete.
 
Det nästa bästa, efter sovmorgon, med att vara ledig är att man har tid att få äta frukost i lugn och ro. 
Publicerat: 2013-05-09 @ 09:41:55


Vår naglar

 
 
I dag var det dags att göra iordning naglarna igen och denna gången blev de ljust mintgröna med silvrigt glitter, riktigt våraktigt och jag blev som vanligt jätte nöjd.
Det är vad jag har hunnit med idag utöver jobbet. Men resten av familjen har hunnit med betygligt mycket mer då D bara jobbat halv dag då det är dagen innan helgdag och då slutar han alltid kl12.
Så de har hunnit med att hämta inbjudningskort till T:s kalas, K har varit och tränat cross och T har haft teori lektion i stallet. Nu blir den en lugn kväll i soffan .
 
Trevlig kväll!
Publicerat: 2013-05-08 @ 20:24:58


Snart 6år

Dagarna går så fort så fort och snart fyller min lilla T 6år och till hösten är det dags för henne att börja skolan.
Det känns så svårt att tänka sig att man inte längre ska ha något dagis barn och att den perioden är förbi. Precis som så mycket annat, inga blöjor, ingen barnvagn, ingen barnstol. Även om allt inte är det roligaste som tex byta blöja känns det ändå på något sätt konstigt att det som sagt är klart och att den perioden inte kommer mer. Men det kommer mycket annat.. Snart är det som sagt skolan och det känns konstigt att tänka sig att hon ska börja gå där. Hon känns så liten i mina ögon, men det är väl främst för att hon är min lilla och att man jämför med K hur han är som redan gått där i snart tre år. Hade man kunna ställa dem bredvid varandra och jämför hur han var när han var 6år är nog skillnaden inte så stor som man inbillar sig.
Nu närmast är det dags för T 6års kalas och hon valde att hon i år ville fira det på busfabriken. Själv är man så där jätte trött på att vara där då K genom åren säkert varit där på ett 20tal kalas. Men det har ju inte T, så det får bli att bita ihop. På hennes önskelista står det bara 1 sak, en surfplatta. Det är det ända hon önskar sig och gjort det senaste året, själv vet jag dock inte hur jag ställer mig till det, men jag har några dgr kvar att fundera. 
 
Publicerat: 2013-05-07 @ 08:24:28


2 veckor

Sakta men säkert börjar våren göra sitt intåg och det är nu 2 veckor kvar till vårruset. Förra veckan blev det 2 löppass som båda kändes riktigt tunga, men dagens pass kändes ganska bra trots att träningen gick i terräng. I dag är även första dagen på nästan 3 veckor som jag inte haft huvudvärk vilket i sig kan ha bidragit till att träningen kändes lättare. Jag hoppas att hinna få till iallafall minst 2 träningspass denna vecka, trots att den är ganska fullbokad med släktbesök, crossträning, teori på ridskolan, barnkalas, crosstävling med mycket mer.
 
Önskar er en trevlig kväll!
   
Publicerat: 2013-05-06 @ 21:08:00


Helgens bästa fynd

 
Måste säga att detta blev helgens om inte månadens bästa fynd. Hittade denna fina och enkla sjal i matbutiken för endast 15kr, då de hade utförsäljning på vinterns sortiment. Själv är jag ett stort fan av sjalar och denna passar perfekt in i min garderob. Känner mig verkligen nöjd.
Publicerat: 2013-05-06 @ 07:42:00


Fallna hjältar

När T och jag anlände till crossbanan i Katrineholm efter vår picknick frukost i bilen,mötes vi av en jätte taggad och nöjd K som precis hade kört träningen med bra resultat. Han var på jätte bra humör och motorcykeln som dessutom är nyrenoverad gick jätte bra. När det sedan var dags för kvalet körde han om än lite bättre, med mamma och T i publiken och lyckades kvala sig in i A-finalen. Men där efter gick det tyvärr bara utför både för K och klubbkompisarna. Efter att K kört var det dags för klubbkompisen L att köra men på väg till starten upptäcktes det att han fått punktering och missade starten och kom ut först när de andra kört 2 varv. När det sedan var dags för K att köra första finalen hann han inte köra många meter efter start när föraren brevid fick sladd och körde in i K, så de hakade ihop och drog omkull i en stor vurpa. Och ännu en gång fick K handleden överkörd. Dock reste han sig upp och körde klart heatet där han dessutom körde ifatt och förbi några. Men när han kom av var han ledsen och hade ont i handleden som blödde och man såg däckmönstret i huden. Därefter var han inte så taggad att köra längre utan han bestämde sig för att köra sista finalen men lite lugnare för att iallafall få sina poäng. För K:s del gick andra finalen bra om än sakta och han kom in sist, men för klubbkompisen, K nr68, gick det tyvärr värre. Efter ett av hoppen blev landningen fel och han landade på framdäcket, vilket innebar att han flög över styret och rullade många varv innan han väldigt yr reste sig upp och inte längre visste var han var eller var han skulle. Som tur var, så var ambulanspersonalen snabbt på plats och kunde konstatera att det "bara" rörde sig om en stor smäll men inget mer. Så när vi åkte hem var det två fallna hjältar en med ont i handleden och en med ont i huvudet i bilen. Men känner jag dem rätt är detta snart glömt och till nästa tävling på lördag går det lika fort som vanligt igen.
 
När vi sedan kom hem blev det några lugna timmar innan vi avslutade dagen med att åka till parken för lite lek och glass.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-05 @ 20:09:11


Reportage

Denna veckas crosstävling inföll som omväxling på en söndag, så vid 7tiden gavs sig D och K. Medan jag och T låg kvar i sängen nästan en timme och lyssnade på svenska 90tals hits på youtube. T älskar musik och att sjunga, så hon sjöng med för fullt. Men nu efter att ha släppat sig upp och fått på sig lite kläder blir det att packa ner frukosten i picknickkorgen, då T vill äta sin frukost i bilen precis som K gjort, för att åka och heja fram K. Både jag och T tycker att det är jätte kul att kunna vara med på tävlingarna så det är perfekt när de infaller på söndagar och inte krockar med lördagens ridningen.
 
 
I går var reportaget om K och EMX skolan i den lokala tidningen. Blev verkligen ett jätte bra reportaget och K blev jätte nöjd över både bilder och texten.
  
Publicerat: 2013-05-05 @ 08:59:47


Löpning, glass med mycket mer

Lördagsmorgonen började vid 6.30 när jag vaknade av mig själv och var så pigg att jag inte kunde somna om. Det bästa med helgen är att få ligga kvar i sängen och bara dra sig, och där låg jag till T vaknade straxt innan kl8 och ville att jag skulle komma upp för att sätta igång tvn och göra frukost.Väl uppe har sedan dagen rullat på i ett jämt tempo. Den började med att jag gav mig ut på en löprunda och trots att klockan hann bli närmare halv nio innan jag kom ut och termometern visade på nästan 15 grader var jag helt ensam större delen av rundan trots att jag joggade både längs en större trafikerad väg och i bostadsområdet. Väl hemma passade jag på att städa av badrummet, innan det blev en dusch och frukost för min egen del. Sen var det bara att ge sig av igen för att hämta upp K som sovit över hos bästa kompisen A, tillsammans åkte vi sedan till affären för att veckohandla. Ännu en gång var jag sedan hemma och vände för att lämna av maten och hämta upp T för veckans ridning. När vi kom dit var vi lite tidigare än vanligt och det visade sig att man låg lite efter i schemat, så vi hann en glass i solen innan det blev dags för T:s lektion, som dagen till ära hölls i skogen. Så för mig och K som var med blev det en 30min promenad i skogen, vilket passade perfekt i det fina vädret.
Nu blir det några lugna timmar hemma innan vi vid 18 tiden ska hem till E & J med barn för att grilla.   
 
Helt ensam längs vägen
 
 
Glass stund i solen innan ridningen
Publicerat: 2013-05-04 @ 15:39:00


Smartbox

 
 
Min bror är verkligen svår att köpa till,då det ända stora intresse han har är bilar och renovering av bilar. Och inom det området är det ganska svårt, dyrt och faktiskt även tråkigt att ge bort någon present.
Men efter mycket funderingar kring vad vi skulle köpa, föll valet till slut på en smartbox.
Jag tycker verkligen om idéen med dessa boxar och har gett bort sådana tidigare. De finns med flera olika inriktningar och i flera olika prisklasser. Varje box innehåller sedan ca60 olika alternativ inom sin inriktning som mottagaren kan välja mellan. Till min bror blev det som ni ser boxen äventyr, den kostar ca700kr och han kan välja allt mellan att åka rallybil, forsränning, ridning, bergsklättring mm
 
För mer info, läs HÄR
Publicerat: 2013-05-03 @ 22:02:00


Fredagsplanerna

Som vanligt sitter jag på jobbet och har massa att göra, men snart bär det av för en sushi lunch med arbetskollegan, mycket trevligt!
Planerna efter jobbet är att svänga förbi och köpa en present åt min bror som dagen till ära fyller 25år. Han är verkligen jätte svår att köpa till... Men tror vi kommit på något bra denna gång, återkommer med mer kring detta.
I kväll ska vi sedan hem till honom för att äta lite middag, alla utom K som ska sova över hos bästa kompisen A istället.
 
Hoppas ni får en mysig fredag! 
 
Publicerat: 2013-05-03 @ 12:02:29


Cross, T och reportage

I dag blev det ännu en dag med arbete i huvudstaden. Jag har fördelen med att jag reser på betald arbetstid vilket gör att arbetsdagen inte blir mycket längre trots att jag får betydligt längre att¨åka. Men jag måste erkänna att det tar lite mer på krafterna att behöva sitta och åka 3h för att ta sig till och från jobbet.
 
Efter arbetet var det som varje torsdag dags för crossträning. Redan i morse bestämde sig även T för att vara med denna gång. Även hon har en cross och kan köra men det är bara ibland hon vill vara med på träningarna. Oftast vill hon i stället hjälpa mig som tränare. Men i dag ville hon köra. Dock blev det inte så mycket som tänkt för på väg ut till träningen ringde mobilen och jag fick då veta att den lokala tidningen var på väg ut för att göra ett reportage om K och EMX skolan. Så hela första delen av träningen gick åt till att visa dem runt, svara på frågor och vara med när de intervjuade K. Förhoppningsvis kommer det ett bra reportage i tidningen på lördag.
 
Nu blir det som vanligt en lugn stund i soffan för att varva ner lite innan sänggång, blir nog även så när jag tänker efter att jag tar det sista som blev kvar av päronpajen igår...
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-05-02 @ 21:52:19


Glossybox April

 
I tisdags kom glossyboxen för april och även denna gång blev jag väldigt nöjd med innehållet. Nu är min 3mån period som jag beställde slut, men kommer jag definitivt att beställa en period till. Tycker det är lika spännande varje gång den kommer och verkligen värd sina 139kr ink frakt/mån.
 
Denna box innehöll:
 
MARIA NILA STOCKHOLM, Palett Masque, Pure volume
TANCAN, Bronze Self-Tanning Spray
VICHY, Normaderm Hyaluspot
ETRE BELLE, Collagen & Aloe Vera Hydro Mask
BALANCE ME, Super Toning Body Wash
Publicerat: 2013-05-02 @ 07:10:00


Första Maj

Tyvärr har det blivit lite färre inlägg än vanligt de senaste dgr, men jag har helt enkelt varit för trött och oinspirerad för att få till några inlägg. Men jag hoppas att nu när värmen och solen kommer så kommer även lite av energin tillbaka.
 
I går blev det som tänkt en väldigt lugn och mysig hemma kväll. Jag gav mig först ut på en löprunda, blev 5,3km. Måste erkänna att det var riktigt tung, för även om det bara var en vecka sedan förra träningspasset blir jag snabbt så stel. Men jag tog mig runt hela varvet utan uppehåll och känner mig nöjd med det. 
Jag hann sedan precis hem och innanför dörren innan himlen öppnade sig och ner kom både hagel och regn, och beslutet att bara vara hemma kändes ännu mer rätt. 
 
Efter en lugn förmiddag i trädgården, åkte vi och handlade innan vi möte upp vännerna J & C med barn nere på stan för att titta på bil och MC kortegen.Var riktigt mysigt att sitta där i gräset i solen och titta på alla 100-tals fina/coola/udda bilar och motorcyklar. Efter det åkte vi hem till oss för att grilla. Blev en jätte trevlig eftermiddag med massa mat, prat och barnlek.
Nu jag ha mig en liten spa kväll, men en lång skön dusch, hårinpackning, ansiktsmask mm
 
Trevlig kväll!
 
 
Publicerat: 2013-05-01 @ 20:51:48



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!