Redan Valborg

I dag är det tydligen valborg och första maj i morgon. Dagarna går så fort att jag inte hinner med. Lika skönt det är med en ledig dag mitt i veckan, tyvärr lika stressigt är det då man som sagt missar en hel dag och jag har verkligen massa att göra på jobbet med deadlines som närmar sig. I dag behövde jag även gå tidigare från jobbet, gick redan vid 14tiden då K och jag hade en tid inbokad hos polisen, för att förnya våra pass. Nu är det inte många veckor kvar innan vi åker åker till Paris!!
Det ska bli jätte skönt att komma iväg från alla måste och bara umgås med familjen. Även barnen längtar massa och pratar mycket om resan och speciellt disneyland. T har redan börjat fundera på packningen och högst upp på listan ligger hennes rapunsel klänning. Hon har tydligen tänkt att hon ska ha den på sig när vi är inne i parken, vilket i min värld känns lite osmidigt att springa runt i den hela dagen och försöka åka karuseller. Men enligt henne är det väldigt viktigt att man är finklädd när man är där för det är ju där alla sagoprinessor bor, och det har hon ju för i sig rätt i.
 
I övrigt blir det en lugn eftermiddag och kväll. Vi brukar träffa vänner och åka iväg på något firande, men i år har vi bestämta att bara vara hemma, grilla, dricka lite vin och se på någon film. Mycket av de kommande veckorna är ganska fullbokat så det känns som man tar alla chanser man kan med att bara vara hemma och ta det lugnt. Men först tänkte jag dra på mig löparkläderna och jogga en runda.
 
Trevlig Valborg!
 
Längar efter att få möta våren i Paris..
 
 
 
Publicerat: 2013-04-30 @ 16:06:20


3 veckor

I dag är det 3 veckor kvar, men tyvärr blev det ingen träning i dag då tiden krockade med föräldramöte för alla föräldrar till höstens förskolebarn. Känns jätte konstigt att det redan är dags för min lilla T att börja skolan. När det var dags för K kändes han jätte redo, hade koll på bokstäverna, kunde räkna, kunde sitta still mm men T känns inte riktigt där ännu. Men det är nog bara min känsla, eftersom hon är min lilla. Är även svårt att inse att det där med dagisbarn och allt vad det innebär snart är ett avslutat kapitel i livet. Men det kommer även att underlätta mycket då det bara blir lämning och hämtning på en plats, som ligger på vägen till jobbet, så ingen mer omväg. Spontant skulle jag säga att det förkortar mer morgon lämningen med ca15min på morgonen, vilket är mycket tid, just på morgonen.
 
Föregående veckans träning gick inget vidare utan det blev bara 1pass. Hade nog om jag verkligen försökt kunnat trycka in 1-2st pass till under helgen. Men orken fanns helt enkelt inte och jag får se det så att jag helt enkelt vilade mig i form. Där imot hoppas jag att denna vecka blir bättre och att jag iallafall får till minst 2pass nu när tiden börjar rinna ut. 
 
Publicerat: 2013-04-29 @ 21:10:49


Måndag 2013-04-29

I dag bär det av till huvudstaden igen för att hålla i utbildning för medarbetarna där. Som de ser ut i dag blir det även en tur dit på torsdag vilket gör att det blir en väldigt kort vecka inne på kontoret med tanke på att det även är röd dag på onsdag. Så får bli att jobba väldigt effektivt i morgon och på fre för att hinna med allt... Morgon har annars varit lugn och K verkar ha kommit över det med håret litegrann. Han nämnde det iallafall inte... Stakars mamman har sådan ågren.
 
Tuppkammen som inte längre finns :(
 
Publicerat: 2013-04-29 @ 08:27:00


Varför utsätter man sig?

Vid ett tiden i natt kom en jätte ledsen T in till oss, då hon hade mardrömmar. Hon var så rädd och ledsen att hon vägrade gå tillbaka till sitt rum för att ens hämta sitt täcke som det underlättar om hon har med sig. När hon sedan låg i sängen hade hon jätte svårt att slappna av och ville att jag skulle hålla om henne samtidigt som hon kramp höll i min arm. Hon hade visst dröm något om tjuvar som skulle kidnappa henne, är så mycket tankar som pågår i det lilla huvudet. Men till slut somnade hon och jag gick över till hennes säng. Hon har blivit så stor och sprattlar så dant att vi får inte plats alla tre. Försöker jag ligga kvar får jag inte många minuters sömn och går upp på morgonen med värk i hela kroppen.
 
Men när hon kom upp var hon pigg och glad igen. Förmiddagen spenderade vi hemma och bara tog det lugnt, plockade lite i trädgården mm. Men på eftermiddagen åkte vi till Axels nöjesfält, som är på besök i stan under den närmaste veckan. Måste säga att det har vuxit sig större för varje år och nu var de uppe i ett 15tal karuseller, där flera föll barnen i smaken. Så blev att vi köpte ett 10 häfte med kuponger som gick åt utan problem. Även jag fick äran att följa med på tre av dem, Virrvelvinden, hurricane och extreme fly. Vet inte riktigt vad jag tänkte och ingen självinsikt har jag heller. För tydligen har jag blivit äldre och i och med det har jag även fått överlevnadsinstikt. För fy F*n vad läskig extrem fly var... Dödsångesen bara kastade sig över mig och höll mig i ett hårt grepp under hela turen, medan K satt brevid och bara skrattade. Men jag överlevde och insåg att det ville jag fortsätta med. Så vägen hem fick det en sväng förbi glasskiosken, så jag hade något att trösta mig med...
 
Hemma tog jag sedan tag i att klippa håret på K vilket verkligen behövdes, då tuppkamen blivit så lång att den hängde ner i ögonen på honom. Med jämna mellanrum brukar jag klippa ner tuppkammen rejält så att den bara blir en 3cm lång, för att kunna få lite ordning på den. Vilket jag gjorde denna gång, vilket jag verkligen inte skulle ha gjort... När K såg sig i spegeln blev han jätte ledsen och tårarna började rinna. Han tyckte inte alls att han blev något fin och att den var alldeles för kort. K brukar inte alls vara känslig så men han tog det jätte hårt och tårarna har runnit till och från under hela kvällen. Nu växer ju hans hår som ogräs så om någon vecka två är den ute ordentligt igen, men de ville han inte alls lyssna på. Min stackars lilla K, förlåt...
Hoppas att han har kommit över det tills i morgon och är sitt vanliga goa och glada jag igen!   
 
Summerar man helgen har detta varit en toppen helg om man bortser från den sista lilla incidenten. Lugn och skön och jag känner att jag har hunnit göra det jag tänkt, varit massa med ungarna samtidigt som jag vilat upp mig efter en ganska fullspäckad vecka.
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-28 @ 22:03:00


Lördags summering

I dag har T och jag fått en hel del gjort. Först blev det lite städning hemma innan vi gav oss av till blomsterbutiken och köpte planteringsjord och uteväxter. Sedan blev det en snabbis förbi återvinningen med flaskor och papper innan ridningen började. Med till ridningen hade vi även en fullpackad picknick korgen, med korv, frukt och dricka. Så efter ridningen satt vi kvar i ridhuset, åt lunch och tittade på gruppen efter. Lagom när vi ätit färdigt uppehörde regnet och vi åkte hem och tog oss an planteringen. Så nu är allt vi försått utplanterat i stora krukor på altanen. Även de uteväxter vi köpte har planterats. Så nu hoppas vi att frostnätterna håller sig borta, så gurk- och tomatplanterna mm klarar sig. Vid 16tiden kom D och K hem och med sig hade de även middag. Tävlingen i dag hade inte börjat något vidare då K hade svårt att komma i gång och hade inget riktigt driv, men lagom till sista heatet tog han sig i kragen och körde riktigt bra. Det märks verkligen att hela familjen varit lite extra trött sista tiden, och det känns riktigt skönt att både kvällen och morgondagen är oplanerad. Så nu ska jag för kväll nr 2 bara sitta i soffan med tussarna, en iskaffe och spela lite på mobilen.
 
 
Publicerat: 2013-04-27 @ 20:48:38


Lördag med att göra listan

Lördag morgon, jag och T sitter och myser i soffan medan regnet faller utanför fönstret. D och K är som vanligt redan iväg för att köra dagens tävling, denna gång är den dock i grannstaden vilket innebar att de fick både sovmorgon och kommer hem tidigare än vanligt. För min och T:s del blir det som vanligt ridning, men denna gång tar vi även med picknick korgen och stannar kvar lite längre och äter lunchen där, i övrigt blir det att försöka pricka av några av de punkter som är kvar på att göra listan från veckan.
 
Trevlig lördag!
 
Publicerat: 2013-04-27 @ 08:13:19


Gjort ingenting

I dag efter jobbet har jag i princip inte gjort någonting vilket har varit jätte skönt och precis vad jag behövde och längtat efter. När jag kom hem la jag mig en stund på soffan tills D sa att elden var tänd i braskaminen ute på altan och hela familjen satte sig där och grillade korv till middag. Vid 18 tiden gav sig resten av familjen av för att titta på en uppvisning i freestyle motocross, medan jag valde att sitta kvar i fotöljen framför brasan.Där blev jag sedan sittandes och spelade på barns appar, hay day och candy cruch, tills batteriet i telefon tog slut.
Efter en dusch medan mobilen laddade och familjen hunnit komma hem, kröp K och jag ner i soffan och fortsatte spela tillsammans vilket var väldigt mysigt. Som sagt en väldigt välbehövlig lugn kväll. 
 
 
Publicerat: 2013-04-26 @ 22:06:50


Kallt kaffe, tack!

 
Jag har inte riktigt lärt mig att dricka kaffe ännu, utan dricker det bara de gånger jag är på kundbesök och verkligen inte kan tacka nej eller när jag är så trött att jag inte minns vad jag heter och behöver bli pigg.
Men någon som jag faktiskt tycker om väldigt mycket är, de olika finns på shell. Nu vet jag inte hur mycket kaffe det faktiskt är i dem eller hur nyttiga de är, men goda de kan jag lova att de är! 
Publicerat: 2013-04-26 @ 08:05:00


Enduro

I dag var det dags för årets andra crossträning. Årets upplägg ser lite annorlunda ut jämfört med förregående år. I år är det så att varje vecka kommer utöver oss ordinarie tränare även en gäst tränare, och denna gång var det en yngre kille vid namn Tobbe som är riktigt riktigt duktig på att köra. Och för att göra det hela ännu mer annorlunda tränades det i dag även enduro. För er som inte riktigt vet skillnaden, så är det så att cross kör man på bana och enduro kör man i skogen. Även om det låter ganska likt, och man sitter på en motorcykel båda gångerna är det som att säga att dressyr och hoppning är samma sak, man sitter ju på en häst båda gångerna.
Det är två helt olika kör stilar och man har fokus på helt andra saker. Även om det var första gången för flera av barnen ute i spåret gick det riktigt bra och alla var glada och nöjda när passet var slut. I övrigt blir det inte mycket mer gjort i dag utan en tidig sänggång väntar.
  
 
Publicerat: 2013-04-25 @ 20:58:57


Bara jobb.. nästan..

I går blev det jobb hela dagen men även hela kvällen, då företaget bjöd på middag. Jag är ju fortfarande ganska ny på jobbet då jag bara varit här i 3mån, men som jag förstått det har det varit ganska tungt period och väldigt mycket att göra för alla på jobbet det senaste året och speciellt sedan hösten, då man vann en stor offentlig upphandling. Så nu ville man från företagets sida visa sin uppskattning till personalen, och bjöd som sagt på middag. Det var kul att få träffa alla under lite andra former. Så blev som sagt en väldigt trevlig kväll om än lite sent och det var riktigt tugnt att gå upp när väckarklockan ringde i morse. Så hade inte varit helt fel att få åka raka vägen hem och ta det lugnt efter jobbet, men det är sällan planeringen ser ut så och i dag är det dessumot torsdag och torsdagar innebär crossträning. Så i stället för lugnt blir det tempo som gäller för att hinna få ordning på allt innan träningen börjar.
Men hela familjen tycker att det är kul och i dag lyser ju dessutom solen, så när jag tänker efter ser faktiskt ifram imot att få vara ute några timmar i eftermiddag/kväll.
 
Ha en bra dag!
  
Publicerat: 2013-04-25 @ 08:52:41


Träningsspel

 
 
I går när vi var och handlade ville K visa mig en sak som han såg förra gången han var och handlade med D.
Det han visade mig var detta träningsspel till Xboxet, samtidigt som han sa 
-Jag tänkte att du kanske ville köpa det här då du har pratat om att du ville testa ett träningsspel och du kan ju få låna mitt xbox eftersom jag brukar låna din mobil att spela på, så blir det rättvist. Han är så söt och omtänksam min älskade lilla unge.
Jag har inte hunnit prova det ännu, men jag återkommer med ett omdöme
.
Beskrivning:
 
Kom i form med ett omfattande och energisprudlande träningsprogram som har gjorts i samarbete med Mel B och Fitness First.

  • Bli en del av spelet tack vare din egen personliga tränare och feedback i realtid.
  • Testa 199 övningar som kommer från sex olika aerobicsstilar.
  • Innehåller 140 recept så du kan skapa en perfekt kostplan.
 
Publicerat: 2013-04-24 @ 07:27:00


Vardag

I dag behövde D åka förbi och hjälpa sin far efter jobbet. Så det blev jag som åkte och hämtade upp barnen. K på frita men T hämtade jag hos min syster. Även om N och T går på samma dagis och samma avdelning och N är 4år yngre än T, så tycker T att det är väldigt kul att träffa/leka med N. Så de gånger M, min syster, hämtar N lite tidigare och det passar i övrigt brukar T följa med dem hem. Efter det åkte vi och veckohandlade. För att sedan middagen inte skulle bli för sen, fick det i dag bli en väldigt lättlagade mat, hemmagjort pizza, men för att lyxa till det hela lite avslutade vi med efterrätten, vanlijglass med jordgubbar och grädde. I och med att veckohandlingen blev gjord i dag så kan jag nu bocka av en av punkterna på att göra listan. Hade varit skönt om det hade blivit någon mer men i dag orkar jag helt enkelt inte utan ser ifram i mot en tidig sänggång i stället.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-23 @ 21:03:00


Att göra

Precis som de flesta andra heltidsarbetande småbarnsföräldrar, kanske även deltidsarbetande vad vet jag, tycker jag det är svårt att få timmarna på dygnet att räcka till. Känns som man hela tiden måste välja, vill jag hinna med träningen, hinner jag knappt träffa familjen och tvärtom mm. Varje helg försöker vi i stora drag planera kommande vecka men det dyker alltid upp något oväntat, men det är väl så det är att vara småbarnsförälder har jag hört. Om jag hade haft ett 7 till 16 jobb, vet jag inte hur vi hade fått vardagen att gå ihop. Som tur är, är mina arbetstider ganska flexibla och jag bör arbeta 40h/v men kan förlägga dem lite som jag själv önskar. Vilket är anledningen till att i allafall vi får det att fungera okej.
 
Veckans till och med fredag att göra lista
(utöver de vanlig sysslorna)
  • Köpa nya inneskor åt K
  • Planera och genomföra veckans crossträning
  •  Träna ett träningspass till
  • Plantera om/ut året grönsaker
  • Färga håret
  • Middag med jobbet
  • Köpa nya regnkläder till K 
  • Veckohandla
  
Publicerat: 2013-04-23 @ 08:32:00


4 veckor

I dag har det varit arbete i huvudstaden igen. Ungefär 1gång varannan vecka är jag på något av våra stockholms baserade kontor. Denna gång var jag på kontoret som ligger i centrala stockholm, vilket gjorde att jag valde att ta tåget istället för bilen. Vilket visade sig var ett väldigt lyckat beslut, då jag under senaste veckan har haft en riktigt jobbig huvudvärk som kommit och gått. Och straxt efter lunch slog den till med full kraft. Huvudet bultade, jag såg stjärnor och mådde riktigt illa. När jag vid 15tiden satte mig på tåget var jag överlycklig över att jag inte behövde köra hem. Jag räknade inte heller med att få något mer gjort denna dag utan bara att ta mig hem och sova. Men efter bara några minuter på tåget somnade jag och sov i nära en tim. När jag vaknade mådde jag betydligt bättre och även om huvudvärken svagt fanns där var illamåendet och stjärnorna borta. Så blev inför vårruset träning även denna måndag, 5,3km. Nu är det bara 4v kvar och förra veckan blev det 3st träningspass, totalt 19km vilket jag känner mig nöjd med. Hoppas att även denna vecka få till minst 3st pass. Dock ligger mitt problem kvar i den låga farten. Kanske ska satsa på långdistans efter vårruset i stället, för som sagt farten verkar jag inte få upp...
 
 
Publicerat: 2013-04-22 @ 20:58:00


Långpannebullar med philadelphiaost

 
 
Till fikat igår blev det långpannebullar med philadelphiaost.
Går smidigare än vanliga bullar då det är lite mindre jobb.
 
Recept:
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
 
Fyllningen:

150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
 
Rör ut jästen med fingervarm mjölk.
Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, socker och mjöl.
Arbeta degen smidig.
Täck en plåt med bakplåtspapper, häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den ända ut i kanterna.
Låt jäsa i 30 min. 
 
När degen är färdigjäst gär du små hål, jämnt fördelat över degen.
 
Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
Grädda i ugnen 15-20 min på ca 200 g tills färgen är fin.
Publicerat: 2013-04-22 @ 07:09:00


Inlines, cross och sushi

Dagen i dag blev ungefär som tänkt, med bakning och städning. Vi hann även med en del övande på inlines för T del. Hon tycker att verkligen att det är kul om än lite svårt. Det blir inte heller lättare av att hon tycker att inlines och skridskor är samma sak. Och vill kunna åka precis som Tingeling gör på skridskor i vingarnas hemlighet, stående på ett ben med det andra rakt bakåt.
 
 
D och K kom hem vid 17tiden och även om K var trött efter den långa dagen var han väldigt nöjd.
Han slutade totalt på 5:e plats i B finalen, vilket är väldigt bra. Denna gång var det även 3 klubbkompisar där och tävlade samtidigt vilket gjorde det hela ännu roligare när man har kompisar att umgås med mellan heaten.
 
Nu blir det en lugn avslutning på dagen med sushi och gårdagens inspelade avsnitt av Irene Huss.
 
 
 
Publicerat: 2013-04-21 @ 21:16:52


Söndag morgon

Söndag morgon och klockan är 7.30, själv har jag varit vaken någon timme redan men vägrar gå ur sängen, vilket är det bästa med helgen enligt mig, att få ligga kvar under täcket nästan så länge man vill. Jag skriver bara nästan eftersom T och K brukar ha ett finger med i spelet om när man måste ta sig upp. Men i dag verkar T tagit sig sovmorgon och har ännu inte slagit upp sina små blå och verkar inte ha några planer på det inom en snar framtid heller. D och K därimot gick upp någon gång runt kl5 och är snart framme till dagens crosstävling, vilket ännu en gång är i Kungsör. Nu har sommarcuperna dragit igång och K har tävling varje helg de närmaste 5 helgerna. Den cup han kör i dag är en av de större vilket innebär att det är massa förare, vilket gör att det blir en riktigt lång dag och jag väntar inte hem dem först vid 16-17 tiden i eftermiddag. Planerna för mig och T i dag är att baka, eftersom det inte blev något igår då vi drog på shoppingtur i stället, och veckostäda. Om jag hinner ska jag även fortsätta lite i trädgården som jag påbörjade igår eftermiddag.
 
Trevlig söndag!
Det var 2st av dessa underbara kuddfodral som fick följa med oss hem igår.
 
 
 
Publicerat: 2013-04-21 @ 07:59:46


Mamma & dotter dag

T mår som sagt mycket bättre i dag och hon är som vanligt igen. Så vi bestämde oss för att ha en mamma och dotter dag med lite shopping. Blev en hel del som fick följa med hem, även för T som hittade lite saker som hon är väldigt nöjd med. Två klänningar, en liten väska och en sjal. För min del blev det hårfärg, en parfym från Escada, sport foundation från make up store, en tröja, en vit sjal, en kavaj och till sovrummet blev det två nya kuddfodral.
 
Mitt i blev det även en liten lunch paus på MC. Själv är jag inte så förtjust i deras hamburgare men deras wraps är riktigt goda. Och nu kan man även välj smoothie i stället för läsk, så fick bli en med smaken mango och ananas vilket även den var riktigt gott. Det hela avslutades sedan med en iskaffe caramel.
 
Blev verkligen en jätte mysig dag med min helt underbara unge som börjar bli så stor
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-20 @ 15:37:02


Lördag 2013-04-20

Morgonens sysslor är klara, det är undanplockat och diskmaskin och tvättmaskin går för fullt. D och K gav sig efter frukost av till crossbana för arbetsdag medan  jag och T för tillfället har en lugn stund i soffan. T mådde riktigt dåligt i går med hög feber, rinnande näsa och grov hosta. Men alla som känner T vet att någon sjukdom inte kan hålla T i sitt våld speciellt länge, så i dag mår T bra igen, febern är borta och det ända som märks är att hon hostar lite. Dock får det bli en lugn helg, dagens ridning är avbokad och planerna blir nog istället är att baka och ta sig an lite i trädgården.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-20 @ 10:38:17


Tuppkam, 7,5km och pizza

Även denna fredag kväll stod det disco på K:s planering. Så efter skolan följde kompisen H med hem så blev det lek, film och pizza innan det var dags att göra ordning frisyrerna med gelé och färg för att sedan åka på discot.
Denna gång var det grönt och glitter som stod på önskelistan.
 
 
För min egen del blev det efter att ha gjort ordning just frisyrerna och lämnat av dem på discot en löptur på 7,5km.
Orken finns och jag hade orkat några km till, men jag har så svårt att få upp farten. Vet inte riktigt hur jag ska göra, och nu är det snart bara 4v kvar. Måste verkligen ta tag i att träna intervaller och hoppas att det hjälper lite.
Efter det och en dusch sitter jag nu i soffan med familjen, en pizza och lite vin, en perfekt avslutning på arbetsveckan. Tyvärr mår inte T alls något vidare utan har dragit på sig en rejäl förkyldning, vilket resulterar i att den kommande helgen blir en riktigt lugn för henne och mig, då D och K är bokade för cross hela helgen
 
 
Publicerat: 2013-04-19 @ 20:53:29


Sjukt barn nr2

I går var jag så dum att jag skrev att jag hoppas att hela familjen nu ska hålla sig frisk. Att man aldrig lär sig att man inte ska uttala såna saker högt. Samtidigt som vi satte oss i bilen för att åka hem från crossen igår sa T att hon hade ont i halsen, dock hade hon inte innan eller efter för den delen visat några tecken på att må dåligt. Men när jag sedan tittade till henne innan jag skulle lägga mig hörde jag på den tunga andningen att hon var täppt i näsan och det räckte med att känna på henne så visste jag att hon hade feber. Och mycket riktigt, i morse väcka jag en  trött, snuvig och lite febrig liten tjej som inte alls kunde gå till dagis.Så i dag fick i stället bli en dag med pappa på jobbet, då både D och jag har massa som måste göras på jobben. Så väskan packades med den bärbara DVD:n, filmer, och fika. Som tur är jobbar bara D halvdag på fredagar och precis brevid hans arbetsplats finns en stor fotölj som är perfekt för lite små sjuka barn att ligga och se på film i.
Sedan får de åka hem och bädda ner henne i sängen där hon får stanna över helgen.
Publicerat: 2013-04-19 @ 08:16:45


Årets första

Årets första crossträning är slut och både jag och K är lika nöjda. Det var blåsigt, blött och jätte lerigt, men det hindrade inte barnen som var jätte taggade från att ge sig ut och köra och att göra sitt allra bästa.Så när träningen var slut var det 15 skitiga men lyckliga barn som åkte hem.
Själv är jag som vanligt helt slut efter träningen, är betydligt jobbigare än vad man tror att stå där i blåsten, ljudet och samtidigt fösöka ha uppmärksamheten på alla så att det inte händer något.
Nu blir det att varva ner i soffan med varma mackor och te innan sänggång.
 
 
Publicerat: 2013-04-18 @ 21:53:19


Tillbaka på jobbet

I dag är jag tillbaka på jobbet efter en dags vab, vilket även innebär att man ligger en dag efter i planeringen..
Tyvärr är det så att det finns inga större luckor i min planering som gör det möjligt att arbeta fatt det man missar utan allt måste flyta på, vilket det i för sig aldrig gör, men på något konstigt sätt löser man det. Nu är dessutom i princip varje arbetsdag fulltecknad de närmaste 3 veckorna framöver så jag hoppas verkligen att vi håller oss friska.
 
Dagens planer efter jobbet är årets första crossträning. Tyvärr har vädret inte alls detta i åtanke utan regnet faller tugnt utanför fönstret. Tyvärr är det ju så att även om det slutar regna kommer banan att vara sjöblött, vilket innebär mycket lera med mycket skitiga barn och cyklar men även att de faller lättare vilket öka risken för skadade barn och även väldigt skitiga föräldrar och tränare innan kvällen är slut.
 
Bild från förra året avslutniing på en lerig och fin bana
Dock togs bilden innan de började köra var av så rena barn :)
 
Publicerat: 2013-04-18 @ 10:40:58


Kusinen N

K mår nu helt bra igen och han har orkat hålla ett "normalt" tempo hela dagen så i morgon blir det skola som vanligt.
Förmiddagen blev lugn med bara jag och K hemma men efter lunch åkte vi och hämtade T och kusinen N från dagis, och alla som har träffat en 1,5åring vet att då blir det inte lugnt längre. Tanken var att vi skulle ha åkt till parken och köpt glass, men även om det var varmt ute blåste det halv storm så det fick bli en glass i gallerian i stället och när vi ändå var där passade vi på att titta lite på djuren i djuraffären. Men hemma blev det sedan några timmars utelek innan vi avslutade allt med en taco middag. Sedan efter att alla kvällsrutiner med barnen var klara gav jag mig av till spåret. Blev 3km promenad och 3km joggning. Jag var inte riktigt taggad att jogga från början men efter att ha rört på mig en stund kom energin och det fick även bli lite jogging.
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-04-17 @ 21:21:00


Hemma för vab

I dag är det min tur att vara hemma med K. Han mår betydligt bättre och förhoppningsvis kan han gå till skolan i morgon. Vilket gör detta till en mellandag, då han är så frisk att han nog skulle ha kunnat gå till skolan men man vill ha honom hemma en extra dag för att se att han verkligen orkar. Så planerna för dagen är inte så stora, vi ska hämta hem T vid 13tiden, hon brukar passa på att vara hemma om man ändå är hemma med K, men i dag skulle 5års gruppen på utflykt så vi lämnade henne vid kl9. När vi hämtar henne passar vi även på att hämta kusinen N för en liten lekstund på eftermiddagen. Ev blir det även en löptur för mig i kväll.
 
På vägen hem från dagis passade vi även på att svänga förbi blomsteraffären och köpte lite nya blommor
 
Publicerat: 2013-04-17 @ 10:20:43


Äntligen klart

Nu är det äntligen klart, externrevisionen, iallafall för 1år framöver och med goda resultat. I två dagar har jag svara på frågor, visat var allt finns och motiverat precis alla beslut som någonsin tagit ang miljö och kvalité på företaget.
Samtidigt som det har varit jobbigt, måste jag säga att detta var precis vad jag behövde just nu. Jag har sedan jag byte jobb tyckt att det har känns lite tugnt och inte riktigt vetat om detta är vad jag verkligen vill. Men efter dessa dagar känner jag att jag kan ju faktiskt detta och jag är faktiskt duktig på det. Det gick över förväntan och det uppstod ingen situation där jag kände att jag inte visste vad jag skulle svara. Så jag är nöjd helt enkel.
 
K mår även mycket bättre. Han fick ont i går kväll igen men somnade till slut och fick sova hela natten. I dag har han inte haft ont men han har ändå suttit still och tagit det lugnt hela dagen, vilket får mig att känna/tro att han inte är riktigt 100 ännu. Så i morgon blir jag hemma med honom då D måste tillbaka till jobbet. 
 
 
   
Publicerat: 2013-04-16 @ 21:13:34


5 veckor

K mådde som sagt inget vidare i går utan hade riktigt ont i magen och hade väldigt svårt att komma till ro. Så vi bestämde oss för att han fick ta min säng så D som skulle vaba kunde ha koll på honom och jag tog hans så att jag skulle få sova. Vid 00.30 väckte D mig då K mådde riktigt dåligt och det blev ett samtal till 1177 sedan en tur till akuten. Jag blev dock kvar hemma med T för att försöka sova vilket var lönlöst. Vid 04.30 kom de sedan hem utan att riktigt veta vad som utlöst värken, då hans vita blodkroppar ser bra ut och han har ingen feber, men han hade fått smärtstillande och de hade tömt magen på och han mådde betydligt bättre. Dock somnade jag inte om utan låg och drev in och ut ur sömnen fram till 6 då det var dags att gå upp.   
 
I dag var det dags för den första av våra två dagar då vi ska revideras på jobbet och jag måste säga att det gick över förväntan, även om hela dagen känns som ett stort läxförhör. Och samtidigt som man sitter där och ska försöka svara på alla fråger om hur vi jobbar med miljömål, standarder, hur vi säkerställer kvaliten på våra levererade tjänster mm, sitter min chef och ägarna med på mötet och hör om man kan svara på frågorna mm. Men som sagt det kändes riktigt bra när jag gick hem för dagen och jag hoppas att i morgon ska gå lika bra.
 
I dag är det även 5 veckor kvar till vårruset och det var dags för veckans gemensamma inför vårruset träning, Även den gick riktigt bra, 5,5km på 33min, med tanke på att gårdagens träningspass gick riktigt tugnt. Totalt blev det 3st träningspass förra veckan vilket jag känner mig ganska nöjd med och hoppas att kunna få till 3-4 pass denna vecka.
 
Publicerat: 2013-04-15 @ 21:18:27


Kakor utan namn

 
Detta blev resultatet av helgen bakning. Har ingen aning om vad kakorna heter. Men botten och locket är en blandning mellan kladdkaka och sockerkaka och i mellan är sedan en skumfyllning som påminner om den i chokladtoppar. För att göra dem extra fina kan man även rulla skumkanten i strössel. Blev en riktig hit både hos D och barnen.
Säg till om recept önskas.
Publicerat: 2013-04-15 @ 09:18:15


Utan underställ

I dag efter lunchen och lite bakning gav jag och hör och häpnas D oss ut på en löptur. Detta är första gången D följer med mig ut och joggar under hela vårt 11åriga förhållande. Löpning är inte riktigt hans grej utan han trivs bäst på gymmet men hantlar i händerna. Så blir riktigt rörd när jag vet att han plågade sig igenom det bara för min skull. Detta blev även årets första tur utan underställ vilket kändes underbart, då det verkligen är ett tecken på att våren äntligen är på väg. Lika nöjd är dock inte mina nya skor som blev "lite" smått skitiga och inte alls ser speciellt nya ut längre, men det är sådant man får ta. Tyvärr mår inte K bättre utan snarare sämre, och har precis börjat kräkas. Så för honom blir det att stanna hemma i morgon. I vanliga fall är det oftas jag som är hemma men i morgon får det helt enkelt bli D då jag måste närvara vid revisionen. Även om jag helst vill vara där när någon av dem inte mår bra.
Nej, nu ropar K så måste gå.
 
 
Publicerat: 2013-04-14 @ 19:51:00


Ändrade planer

Planerna för dagen var att ta en löptur på förmiddagen för att sedan vid lunch gå på bio och på eftermiddagen skulle vi ha åkt till några bekanta för att grilla. Men tyvärr kom K upp redan kl:6 i morse och hade ont i magen. Han har inte kräks eller så men han har kramp i magen, är inte alls pigg och det märks att han inte är 100%. Så det blev att ändra om planerna. Förmiddagen har i stället gått åt till att veckostäda och tvätta. Nu blir det att göra lite lunch och sedan ev baka lite. Ska även försöka få till löpturen i eftermiddag i stället i övrigt blir det nog ganska lugnt.
 
Fortsatt trevlig helg!
  
Publicerat: 2013-04-14 @ 12:17:09


Reptiler i mängder

I dag har varit en familjedag även om det inte var planerna från början. K skulle igentligen ha varit i Katrineholm för att tävla men pågrund av vädret som varit sista tiden hann man inte få ordning på banan i tid och tävlingen blev tyvärr inställd. Morgonen blev en lugn morgon hemma men vid lunch var det som vanligt dags för T:s ridning och hela familjen följde med för att titta vilket glade T mycket, när det även visade sig att hon skulle få galoppera för första gången var det extra roligt att alla var där och tittade. Efter lite mat bar det sedan av till reptilmässan, där det var mängder av ormar, ödlor, groddor mm. T älskar alla typer av djur och hade nog mer än gärna tagit med sig dem alla hem, medan K tjatade på för fullt om att vi skulle köpa en ödla men var livrädd för ormarna, speciellt de som var albino då de har röda ögon. För min del hade det inte alls varit några problem med att en ödla följde med oss hem om det inte var så sjukt dyrt. Ödlorna gick inte på mer än 400 till 800kr men sen ska de ju bo i något, ha inredning, värme, mat mm och då slutade det på många tusen lappar och så stor är inte K:s intresse att det är värt det. Tror även att K skulle ha mött på lite motstånd hos D. Efter det blev det en spontan fika hos min syster, men tyvärr var inte kusinen N där, då hon var och hälsade på hos sin farmor. Nu efter ännu lite mer mat har vi alla gosat ner oss i soffan, K och T ska se på fångarna på fortet, D läser och jag ska läsa lite bloggar.
 
Trevlig kväll på er!
 
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-04-13 @ 19:47:06


Förfest

 
I dag var sista dagen på jobbet inför extern revisionen som äger rum nästa vecka och även om jag var på jobbet tidigt och var där tills 16.30 så har det varit ganska stressigt och jag känner mig lite osäker på att allt är helt klart. Men men nu blir det inget mer gjort och det värsta som kan hända är att vi får en eller flera avvikelser som vi sedan få åtgärda. På vägen hem hade jag fått stränga order ifrån sonen att köpa med spray färg hem till håret, då det var förfest för tre killar hemma hos oss som sedan skulle på disco. Och ska man på disco måste man vara snygg och det blir man tydligen bara med färg i håret. Ännu ett kraven var även att en av färgerna skulle vara glitter. I butiken hittade jag även färgen glow in the dark och gissa om att det blev en hit hemma. Så spray dimman låg tjock när det var dags att åka till discot. Själv sitter jag nu här i ett mellan läge, hade tänkt att passa på att träna medan de var på discot, men då regnet faller utanför och jag inte känner mig riktigt 100 fick det vara för i dag men samtidigt har jag ingen lust att gosa ner mig i soffan då jag måste ut igen för att hämta hem dem. Så lite smått rastlös sitter jag på kanten av soffan väntandes på att det är dags att åka. 
 
Tre super nöjda killar påväg till disco
 
Publicerat: 2013-04-12 @ 19:28:00


Wraps

I går när jag var och gjorde i ordning naglarna hann klockan bli kl:18.30 innan jag var färdig och jag var jätte hungrig men hade inte alls lust att åka hem och laga mat. Så efter lite samråd med resten av familjen föll valet på att köpa MC. Vilket inte är någon större favorit från min sida men gillas av barnen. Så jag bestämde mig för att testa deras nya wraps och måste säga att den jag åt beef, var rikigt god. Man kan ju hoppas att de håller kvar dem i sitt sortiment så finns det även något som jag tycker är okej där.
 
Publicerat: 2013-04-12 @ 08:12:00


Nya rosa naglar

I dag har varit en helt vanligt torsdag utan några större planer. Efter jobbet bar det av för att göra i ordning naglarna, vilket bara var 3 veckor sedan sist och jag brukar ha ca 4 veckor men då tjejen som gör dem ska åka på semester får man helt enkelt anpassa sig. Denna gång blev de lite mer färgstarka, vilket jag trivs bättre med. Jag menar vem vill inte synas..
 
Publicerat: 2013-04-11 @ 21:11:42


Snart så..

I flera dagar har T sagt att hon har ont i en tand och jag har automatiskt svarat att det går nog över snart, vi får bara borsta lite noggrannare. Är ganska van vid att hon har ont lite överallt, är det inte i en tå så är det i örat eller varför inte i knät och allt brukar gå över inom några minuter. Men igår morse slog det mig. -T, det är inte så att tanden är lite lös? De tog inte två sekunder så kom ett mycket glatt svar -Mamma den är lös!! Så nu har T sin första lösa tand, den är inte jätte lös så den sitter nog några dagar till, men T äter nu äpplen för fullt då hon fått för sig att den kommer lossna då. Sen om jag känner henne rätt kommer hon oberoende på hur gärna hon ser iframm imot detta bli ledsen sen när den lossnar och det kommer blod. För i hennes värld är blod förenat med livsfara och jag vet att jag kommer att få förklara att man inte kan sätta ett plåster i munnen. För lika väl som att blod är livsfarligt är också plåster lösningen på alla världens problem. Men det får vi ta då..
 
En snart tandlös tjej
 
 
Publicerat: 2013-04-11 @ 07:45:00


Fullbokad dag som vanligt

Som vanligt har i dag varit en full bokad dag, redan kl07.30 hade jag min första tid bokad och det var för att ta cellprov och p-spruta. Det är väl en av de saker som jag tycker är jobbig med att jobba i en annan stad, när man har en tid bokad hos MVC, tandläkarn, frisören mm, så måste alltid vara ute i väldigt god tid så man kan få en tidig eller sen tid, det är ju inte så att man kan smita iväg en snabbis, när det är 30-40min enkel resa dit man ska. Sen rullade dagen på, hade en lunch inbokad med en vän och efter jobbet, som jag kom iväg lite senare än vanligt just pågrund av den senare morgon och en ganska lång lunch, hämtade jag upp ett paket och K som var hos en kompis på vägen hem. Väl hemma stod maten redan på bordet så det var bara att äta, för att sedan duscha av och få barnen i säng. När det och lite andra små sysslor som att dammsuga, hänga tvätt mm var gjort gav jag mig faktiskt ut på en löprund i skogen. Vad jag har saknat att springa i skogen. Tyvärr var det fortfarande en del is och snö men det var ändå framkomligt, så blev totalt 6km vilket ändå gick förvånadssvärt lätt. Mitt största problem ligger fortfarande i farten, orken finns, hade kunnat springa några km till men jag har så svårt att få upp farten. Jag lägger mig alltid på mina 6,20min per km oberoende på om jag ska springa en eller 8km. Får helt enkelt bli att köra lite intervaller här framöver, så hoppas vi att det ska öka upp farten. Fick föresten besked om mitt löpband i dag och de kommer att laga det och beräknar att det ska vara klart till mitten av nästa vecka.. Nu där imot ska jag krypa ner i sänge och sova.
 
God natt!
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-10 @ 22:08:39


Tvätthögen kvar, men inte trädet

I dag kom jag hem någon tim tidigare än vanligt från jobbet då jag varit på möten på vårt kontor i sthlm och kunde åka när jag var klar med dem. Så i dag hämtade jag barnen och passade på att veckohandla. Hemma var sedan tanken att jag skulle ha tagit mig an högen med tvätt som behöver vikas och som bara blir större och större. Men samtidigt som vi kom hem kom även D och han hade tänk att vi i stället skulle ta oss an ett av träden i trädgården som behövde sågas ner då det börjar bli riktigt murket och dåligt. Vilket även ungarna tyckte lät som en betydligt roligare idé. Så sagt och gjort fram kom motorsågen och det blev en eftermiddag/kväll i trädgården i stället. Tyvärr har vädret gjort att det inte blir så mycket gjort i trädgärden som skulle behövas, så när värmen kommer, så kommer vi ligga ganska mycket efter med trädgårdsarbetet. Vi har en trädgårdstomt på 3000kvm med mycket träd, buskar och odlingar som kräver en del arbete från vår till sensommar. Tyvärr kräver den lite mer tid än jag har att lägga men jag har inte hjärta att ta bort någon som det inte är något "fel" på, så i dag har vi 6 äppleträd, 2 päronträd, ett plommonträd, ett körsbärsträd, 3 vinbärsbuskar, 3 rabarberbuskar, 1 björnbärsbuske, hallonbuskar, 1 krusbärsbuske, 1 nyponbuske, jordgubbar och smultron. Sedan odlar vi även en del som morötter, tomater, gurka mm så under sensommaren/hösten köper vi inte så mycket frukt och grönsaker. Men nu är iallafall en av att göra punkterna på trädgårdslistan avprickade.  
 
 
 
Publicerat: 2013-04-09 @ 20:40:00


Sovmorgon

I dag hade 3/4 av familjen sovmorgon = jag och barnen. Väckarklockan ringer i vanliga fall vid 05.15, vilket brukar kännas som om det är mitt i  natten och det är jätte tugnt att vakna. 
Men i dag när jag fick möjlighet att sova ändå till kl06.30 vaknade jag av mig själv kl 05.07 och var jätte pigg, hur kan det komma sig att de dagarn när man har möjlighet att sova så vaknar man ännu tidigare? Men jag slapp iallafall ta mig upp men en gång och kunde ligga där och slumra. Även K hade samma beteende som jag, han brukar tycka att det är för tidigt att gå upp vid 6 när jag väcker honom i vanliga fall men kom i dag pigg och glad upp precis klockan 6. T där imot passade på att sova ut och tyckte inte alls det var dags att gå upp när  jag började peta på henne vid 7.30 men till slut så kom hon till frukostbordet. Något mer som jag tycker är väldigt konstigt på morgonen är tiden. Från att jag gick ur sängen i morse hade jag precis lika lång tid på mig, 1,5h, innan vi skulle åka som jag har varje morgon men skulle i dag även hinna få i T frukost som annars äter på dagis. Men jag hann även med att plocka ur diskmaskinen, fylla upp den igen, dammsuga av hallen och starta en tvättmaskin, vilket vore helt omöjligt de dagar jag går upp kl05.15.
Planerna för resten av dagen förutom jobb är att veckohandla, vilket verklig behövs, och att ta mig an högen med tvätt som behöver vikas, annars hoppas jag på att det ska bli en lugn kväll hemma med barnen.
Bäst att sätta igång med dagens arbetsuppgifter...
 
Publicerat: 2013-04-09 @ 10:19:31


6 veckor

I dag är det 6 veckor kvar innan vårruset och jag känner mig riktigt nöjd med förra veckans träning, blev totalt 5st  träningspass, blandat mellan löpning, styrka och cykling. I dag drog även årets inför vårruset träning igång, jag hade sett i fram imot att träna i skogen och hade tänkt mig att vara i träningsgruppen gå/jogga, då jag kände mig lite trött i kroppen efter träningen igår. Men det blev faktiskt inget av det. När jag kom dit visade det sig att det fortfarande var så mycket snö och is i spåret att man hade beslutat att träningen fick bli ett varv i villaområdet i närheten i stället. Så inget skogspår inte.När uppvärmningen var klar anslöt mig till gruppen gå/jogga, men då det inte kändes så tugnt som jag trodde att det skulle göra, så jag höll mig till löpning hela tiden och tog mig runt 5,5km på 35min. I morgon får det dock bli en vilodag innan jag kör igång igen så hoppas jag på att även denna vecka ska gå lika bra som förra. 
 
Publicerat: 2013-04-08 @ 22:26:50


Milen och köttfärsspett

I dag var det dags för upptaktsmöte inför årets enduro/crosskola. Oftast när jag går från styrelsemötena känner jag mig överkörd av tåget och vet inte riktigt vad som har hänt. Då vi har flera starka personer i styrelsen som har suttit där alldeles för länge och lever efter principen, så gjorde vi när jag höll i den eller så har vi alltid gjort. Vilket gör att det är väldigt svårt att få till någon förändring och vad man än föreslår så har man redan testat det och det är fel.. Flera gånger har jag tänkt att jag skiter i det här, men sen kommer träningarna där jag får träffa barnen och jag kommer ihåg varför jag gör detta. Att få se dem utvecklas och lyckan när de lyckas med en övning är värt det!
 
För att vara säker på att träningen skulle bli av så bestämde jag mig för att springa hem från crossbanan.
Trots att det var riktigt tugnt och jag känner att jag inte riktigt är i bra form, så tog jag mig hela vägen hem. Så i dag kan jag skriva upp milen i träningsdagboken vilket känns riktigt bra och lite närmre mitt mål!
 
Hemma blev det middag, klyft potatis, köttfärsspett (utan spett) sås och grekisksallad. Är som sagt en stor fan av enkel mat som görs i ungnen.
 
Och sedan blev det veckans flyttstäd som mina vänner kallar min veckostädning, tror att de tycker att jag är lite väl noggrann.
Nu därimot ska jag krypa ner i soffan och se på säsongens sista inspelade avsnitt av Dicte.
 
Trevlig kväll!
 
 
Recept på enklaste köttfärsspett.
 
Blanda 1 ägg med varje 400g köttfärs du använder och tillsätt valfria kryddor.
Jag använder 800g köttfärs, för middag och matlådor, och kryddar med pressad vitlök, salt och peppar.
Forma färsen runt grillspett.
Tillaga i ugnen i 200 grader i ca30-40min. 
 
 
  
Publicerat: 2013-04-07 @ 21:10:00


Söndag med cross och städning

Även i dag blir en lugn morgon hemma med frukost i soffan framför tv:n, där ungarna ännu en gång ville se filmen De fem legenderna, för att sedan vid 11tiden åka till crossbanan och hålla i informationsmöte för barn och föräldrar om kommande enduro/crossträningar. När vi ändå är där kommer det att bli lite träning för K. Efter det är planerna att städa av hemma, vilket är lika tråkigt varje gång men vill ändå få det gjort, då jag inte alls tycker om att behöva göra det i veckan. Ev ska jag även försöka hinna träna lite för egen del beroende på vad känsla och tid säger.
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
 
Publicerat: 2013-04-07 @ 09:29:38


Ändrade planer och shopping

Tyvärr blev det lite ändrade planer i dag. Tanken var ju att jag skulle följt med T till ridningen och eftermiddagen skulle vi ha spenderats hemma hos E & J. Men min huvudvärk satte tyvärr stopp för att följa med på ridning, så D följade med i stället och för min del fick det bli en tupplur. Men efter det, x antal liter vatten och lite värktabletter mådde jag betydligt bättre. Men tyvärr visade det sig att även J blivit sjuk, i magsjuka, så eftermiddagens planer blev inställda. Så för min del fick det bli en liten shopping tur i stället då jag verkligen behövde lite nya kläder. Hör och häppnas så blev det inte bara svart och vit som det brukar utan det blev även en rosa tröja och ett par aprikosa byxor. Med hem kom även den nya barn filmen De fem legenderna. Vilket även fick bli kvällens familjefilm och måste säga att det är en av de bästa barn filmerna jag sett på länge och starkt rekommenderar!  
 
Trevlig kväll!
 
  
Publicerat: 2013-04-06 @ 21:06:00


Pannkaksfrukost

Då K tröttnat på att äta mackor till frukost och skulle nog hellre gå hungrig än att äta det, blev det lite i stället lite helgmorgonslyx, pannkakor med frukt och chokladsås till frukost. Planerna för dagen är faktiskt en lugn förmiddag med hel familjen då K inte har någon tävling, där jag även hoppas att den jätte huvudvärk jag börjar få ska försvinna med lite hjälp av värktabletter och en massa vatten. Vid lunch är det som vanligt på lördagar dags för T:s ridning och i kväll ska vi hem till E & J med barn på middag. Vad som händer under eftermiddagen får helt enkelt min huvudvärk avgöra. 
 
Trevlig lördag!
 
 
Publicerat: 2013-04-06 @ 10:21:11


En trött fredag

Gårdagen började redan 04.45 när väckarklockan berättade att det var dags att gå upp om jag skulle hinna med allt innan det var dags att åka till mitt tidiga möte på jobbet. Hela veckan har varit full med möten och känslan av att jag bara varit hemma för att sova för att sedan åka i väg igen har infunnit sig. Så hela dagen igår såg jag ifram imot att bara få åka hem och göra ingenting. Vilket nästan hände, när jag var ett par 100meter hemifrån ringde mobilen och det var K. Vi hade bestämt att när vi lämnade in löpbandet för lagning skulle vi svänga förbi leksaksaffären, då han ville titta på hur mycket en radiostyrd legobil skulle kosta och dessa butiker ligger nästan brevid varandra. Men nu blev det så att D med båda barnen åkte och lämnade in löpbandet innan jag kom hem, men då ville K inte alls till leksaksaffären för dit skulle han med mamma inte med pappa och lillasyster. Så han ville bara ringa och kolla när vi skulle boka in det istället och för att slippa ha det hängande över mig hela helgen var det bara att plocka upp K och vända på uppfarten. Väl i butiken kunde vi konstatera att den radiostyrada legobilen kostar 1850kr... Vilket inte verkade bekymra K allt för mycket utan han skulle åka hem och räkna på hur mycket pengar han har och hur mycket mer han måste spara. Med oss hem kom iallafall ett spel, en barnvariant av twister. Vilket blev en stor hit hos både K och T som passade på att spela medan jag och D lagade mat. Något mer fredagsmys än en riktigt god middag blev det dock inte för min del, då jag efter mat och dusch bara la mig på sängen och kollade mobilen en kort stund.. Under denna korta stund hann jag somna trots fullt dagsljus, ungarna springade runt omkring och tvn på. Men jag sov och det för resten av natten.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-06 @ 07:46:42


Glossybox nr 2

I går kom mars glossybox, några dagar försent men den var verkligen värd att vänta på. Utbudet i denna box passade mig perfekt!
 
 
 
Innehåll
 
Smile lab, Advanced teeth whitening strips
Da Vinci, mineral shimmer
Trend, nail repair
The body shop, Vitamin E moisture cream + nourishing night cream
Jelly pong pong, 2 in 1 eyeliner & Shadow
Publicerat: 2013-04-05 @ 06:04:00


Säsongspremiär x2

Även i dag har det varit en dag full med möten både före och efter jobbet, men jag har ändå hunnit med 2st säsongspremiärer. Jag hade lovat D att svänga förbi och handla lite saker till bilen på väg mellan två möten, när jag ändå åkte förbi. När jag var där i affären såg jag att de fyllt upp glassdisken med årets nyheter. Och som de flesta vet är jag väldigt förtjust i glass, denna gång föll valet på Ben and Jerrys och det fick alltså bli säsongens första styck glass. Tyvärr åt jag den inte ute i solen utan i bilen, men till helgen kan det förhoppningsvis bli en glass ute.
På eftermiddagen hade jag sedan ett möte inbokat med tränarna på crossen för att gå igenom tränings schemat för säsongen, vilket ser riktigt bra ut och jag hoppas verkligen att det blir som vi tänkt! För att ta två fluggor i en smäll bestämde jag mig för att ta cykeln till mötet, säsongspremiär! Dock var det betydligt tyngre än jag mindes det. Det är ca1 mil enkel väg, och första halvan går riktigt bra, då det lutar nedför men sen sista halvan lutar det uppför hela vägen... Vilket gör att det blir likadant dit som hem. Men det gick och det var verkligen skönt att få vara ute. Så även i dag hann jag med lite träning. Nu är det snart i säng då jag har ett möte redan 06.45 i morgon.
 
Trevlig kväll!
 
 
Publicerat: 2013-04-04 @ 21:30:02


Flytta om?

 
Fröna som jag och barnen planterade för några veckor sedan växer på för fullt och skulle nog snart gärna vilja flytta till större krukor och ut. De har bara tittat i kalendern och inte tittat på väderprognosen, så de har missat att det fortfarande är -8 på nätterna trots att det är april. Så nu har jag börjat fundera på om man inte skulle göra om T:s sovrum till växthus? Jag menar hon leker ju ändå helst i vardagsrummet och släppar dit alla sina saker, som om hon får "flytta"  dit skulle jag ju slippa släppa tillbaka dem hela tiden. Detta tåls att fundera mer på...   
Publicerat: 2013-04-04 @ 08:21:00


Från ett möte till ett annat

I dag har dagen gått i ett hela tiden. Jag har bara gått från ett möte till ett annat och kom inte från jobbet förren vid 19 tiden. Så det blev raka spåret hem för att hinna säga godnatt till barnen innan de somnade, och mer hann jag tyvärr inte då de redan låg nedbäddade när jag kom hem. Själv var jag så uppe i varv efter att ha stressat omkring hela dagen att jag bestämde mig för att ta en halvtimme på löpbandet för att göra av med lite energi och stress. Tyvärr gick det inget vidare utan bandet sa upp sig efter exakt 12min och 43sek... så avslutade med 20min på träningscykeln i stället. Men hör o förvånas, D visste var han hade lagt kvittot så i morgon får jag ringa och bråka med dem får vi se vad som händer. Har även fått mina varor jag beställde på inredningspartyt för 2 veckor sedan.
 
Fatet är verkligen helt underbart och kommer att bli perfekt att servera sallad i, är ca:40cm i diameter.
Tyvärr ser man inte alla detaljerna på den fina vasen, men den kommer att passa perfekt
med en orkidè i på matrumsbordet.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-04-03 @ 21:43:55


Semesterveckor

I går fick jag okej på mina önskade semester veckor och det blir v.29-32, de senaste åren har jag haft 6 veckor men då jag bytt arbetsplats får jag helt enkelt nöja mig med 4st. Var inte heller helt säker på att jag skulle få de veckor som jag önskat efter som jag som sagt är ny och den som är ny brukar få vara sist att välja men då flera av mina kollegor ville ha tidig semester blev det ju bra. Dock räknar nog barnen med att få vara lediga 6 veckor, men med lite överlappning mellan mig och D och lite hjälp från vänner så ska det nog gå. Planerna för sommaren utöver att ta det lugnt och umgås med vänner, är en vecka på gotland. Då K ska köra 2 tävlingar där tillsammans med att D har delar av sin släkt där. Vi var där även förra sommaren vilket blev en helt perfekt vecka med underbart väder, toppen upplevelser och massa trevlig släkt och vänner.
 
Lite bilder från förra årets gotlandsresa
 
 
Publicerat: 2013-04-03 @ 08:22:00


7 veckor -1dag

Precis som de allra flesta vid det har laget längtar jag till sommaren, men samtidigt känns det som om veckorna går så fort och det är nu bara 7 veckor -1dag kvar tills jag ska springa vårruset. O jag har inte alls tränat som jag ska, av mina tre tänkta pass per vecka blev det förra veckan 0!! och 0 pass förbättrar inte min form alls.. Vårruset är bara 5km och det klarar jag av att jogga utan några större problem, så runt kommer jag men det är ju inte alls det som är mitt mål, utan jag vill ta mig runt med lite fart, under 25min. Just nu känns det lika långt bort som månen, men jag har ju som sagt 7 veckor kvar o med lite tid och träning bort det ju gå eller hur?
I dag blev det iallafall ett pass framför DVD:n på 45min, ett riktigt hemskt pass som är riktigt bra för hela kroppen och jag behöver verkligen träna överkroppen.
I övrigt har jag lagat mat, läst godnattsaga, lagt barn och packat väskor inför i morgon, en vanlig vardag helt enkelt.
 
Vill även passa på att tips om att Stadium har just nu 20% rabatt på hela sitt webb sortiment.
På min inköpslista står lite nya löparkläder.
 
    
Publicerat: 2013-04-02 @ 20:53:27


Pysslat

Under påskledigheten hann jag även med lite små pyssel. Bland annat fick jag dit bokstäverna på &-tecknet jag köpte för någon månad sedan. Dock hamnade det i matrumsfönstret i stället för i sovrummet.
 
 
 
 
Blivande tavla
 
 
Publicerat: 2013-04-02 @ 07:49:00


Grillpremiär

I dag var det dags för årets grillpremiär och även om snön fortfarande ligger tjock, ca20cm på baksidan, gick det även att sitta ut och äta, dock blev det med jacka och termobyxor.
På menyn stod det fläskkarre, resterna av jansson, pepparsås och sallad. Till efterrätt blev det brylépudding med jordgubbar. Jag hade nästan glömt hur gott det var med grillat och om vädret håller i sig är det stor risk att det blir grillat även nästa helg. I övrigt har det i dag städats, tvättats och städats lite till, mycket mer än så hanns det helt enkelt inte. Nu ska jag krypa ner i soffan med en banan smothie och se på förra veckans avsnitt av Dicte.
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-04-01 @ 21:04:00


1:a April

I dag är den första april och vi börjar väldigt sakta men säkert närma oss sommaren. När jag vaknade bestämde jag att jag måste bryta den nedåtgående trend som jag känt den sista tiden, även om det enklaste alternativet hade varit att bara dra täcket över huvudet och gömma sig från omvärlden, men tyvärr har jag aldrig hört att den metoden hjälper. Så efter att ha legat och dragit mig en stund tog jag mig upp och drog på mig löparkläderna. Personligen tycker jag det är ganska tungt att springa innan frukost men samtidigt tycker jag det är så skönt och man är så mycket piggare när man får sätta sig vid frukostbordet efter att löppass och en dusch, dessutom smakar frukosten även så mycket bättre. Blev inget jätte långt eller snabbt passen, men allt är bättre än inget. Nu efter frukosten, ska jag ta tag i veckans städning och i eftermiddag blir det eventuellt grillpremiär om vädret tillåter.
 
Påskdekorerat köksbord av egengjort pyssel
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-04-01 @ 10:39:51



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!