Långpannebullar med philadelphiaost
Till fikat igår blev det långpannebullar med philadelphiaost.
Går smidigare än vanliga bullar då det är lite mindre jobb.
Recept:
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllningen:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Rör ut jästen med fingervarm mjölk.
Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, socker och mjöl.
Arbeta degen smidig.
Täck en plåt med bakplåtspapper, häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den ända ut i kanterna.
Låt jäsa i 30 min.
När degen är färdigjäst gär du små hål, jämnt fördelat över degen.
Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
Grädda i ugnen 15-20 min på ca 200 g tills färgen är fin.
Publicerat: 2013-04-22 @ 07:09:00
0 kommentarer