Tävlingshelg

Första dagen på min 4 veckors semester och regnet faller utanför, men jag måste säga att det gör mig ingenting . Visst jag vill verkligen inte ha 4veckor med konstant regn men just nu är jag bara så nöjd över att få vara ledig! Bortsett från vår Gotlands resa och en del stall har vi inte så mycket planerat vilket känns riktigt skönt, utan kommer att ta det som de kommer. D jobbar i två veckor till så de är jag och barnen helt enkelt och i dag har vi bestämt oss för att det är badhuset som gäller.

I helgen var det dubbelhelg på crosstävlingsfronten. Motala på lördagen och Boxholm på söndagen. Träningen gick riktigt bra på lördagen men K verkade inte köra riktigt som han skulle under heat 1 och när han kom av berättade han att kopplingen lagt av vilket förklarade allt, tyvärr gick den inte att laga på plats. Så beslut togs om att han fick helt enkelt köra utan och crossväxla sig genom heat 2 (växla utan koppling). Dock visade sig det även när heatet skulle börja att kicken fastnat och vi var tvugna att springa igång crossen. Att få till en bra start utan koppling är inte det lättaste men K gjorde det riktigt bra och trots ett stopp under heatet så han gick springa igång den igen blev det till slut en 3:e plats.
Under eftermiddagen och kvällen såg vi tyvärr inte av D som fick spendera tiden i garaget. Men till söndagen var crossen i tävlingsskick igen. Träning och heat 1 gick riktigt bra och K kom in som 1:a. Även heat 2 gick riktigt tills föraren bakom verkligen ville om, men missbedömde och i stället för att köra in framför K, körde han rakt in i honom. Smällen blev ganska ordentlig och flaggvakten närmast fick upp grön/vit flagg ganska snabbt, vilket innebär att sjukvårdspersonal skall infinna sig omgående. Vilket innebar att även jag och D sprang. Som tur var så såg det mycket värre ut än det var och när jag kom fram som givetvis stod på andra sidan banan så var K uppe på cykeln och körde igen. Han var då riktigt långt efter men även arg som ett bi. Efter körning utan dess like kom han tillslut in på en andra plats och hamnade även på en andra plats i totalen. Nu är det några veckors uppehåll innan nästa tävling, men frågar du K hade han mer än gärna kört även i dag :-)




Publicerat: 2014-06-30 @ 08:21:20


KTM naglar

Denna gång var det inte alls lika självklart vad jag skulle ha för färg eller göra för mönster. Men tillslut föll valet på orange med glitter, crossmamma som man är till en KTM förare. :-) 
Publicerat: 2014-06-19 @ 17:30:56


80-talet

I helgen var vi på 40-års fest med 80-tals tema. För mig och T tog det inte många minuter innan vi bestämde oss för hur vi skulle vara klädda dock var det lite svårare på killsidan, men till slut föll valet på punkare för K medan D valde den enklare looken med ljusa jeans nedstoppade i strumporna och träningsoverallsjacka. Efter en genomgång av garderoberna kunde vi konstatera att det inte var mycket som behövde inhandlas, några örhängen och ett par strumpbyxor till T. Om det är positivt eller inte vet jag ej. Jag kunde även senare på festen konstatera att jag är en av få som fortfarande använder benvärmare, men jag tycker att de är jätte bra när jag springer vid kallt väder, det blir ju lätt kallt i den skarven där man bara har strumporna som blir mellan byxorna och skorna, och är benvärmarna är då perfekta.  
Festen var verkligen toppen ordnad med en riktigt god buffé med efterrätt, underhållning och live band. Det var även flera barn där så när vi satte oss i bilen vid midnatt var det två riktigt trötta barn i baksättet och till och med K somnade.
 
Tyvärr var jag som vanligt i stora sammanhang dålig på att ta kort, då jag helt enkelt glömmer bort att göra det. Med det blev iallafall ett kort på barnen och ett på min lilla frisyr.


Publicerat: 2014-06-18 @ 10:54:08


Det går bra nu

Som jag skrivit så många gånger förr är våren en väldigt intensiv period för oss, cross säsongen drar igång med organiserad träning, tävling nästa varje helg, många i vår närvaro fyller år ink T med vad det innebär med kalas osv, det är även ganska mycket köruppträdande, och många olika avslutningar. Men denna vår har även varit en toppen vår speciellt för K som utvecklats något fruktansvärt både inom skolan och crossen. Nationella proven i svenska klarade han utan ett ända fel, han som inte ens visste hur A såg ut när han började 1:an, även matte proven gick lika bra. På crossen har man nu även börjat hamna på prispall vid ett flertal tillfällen, och körningen blir bara bättre och bättre. En toppen vår för K helt enkelt 


Publicerat: 2014-06-12 @ 06:22:47


Första hopptävlingen

I dag hoppade T sin allra första hopptävling, Avslutshoppning på ridskolan. Hon var ganska nervös innan då de bara har haft hoppning över hinder på 20cm vid 2 tillfällen innan på ridskolan och hon inte visste vilken häst hon skulle få. Men när det visade sig att hon fick blixten och framhoppningen gick bra slappnade hon av lite. Och resultatet blev en felfri ritt, vilket innebar att hon vann sin allra första rosett. Så de var en super glad tjej som kom av banan, med kommentaren: Mamma jag älskar att galoppera och hoppa över hinder, jag vill göra detta hela tiden! 
Det finns verkligen få saker som kan få en att känna sig så varm inombords som när man ser någon av sina små så glad och stolt över sig själv.
Publicerat: 2014-06-10 @ 20:49:00


Malta

Vi hade en helt underbar resa till Malta och det var en utvilad, brunbränd och lycklig familj som kom hem. Vi var på utflykter, shoppade, badade och hängde vid klipporna. Men hemma väntade vardagen med som vanligt varje år en fullbokad vår och bloggen blir hemskt lidande av detta. Men jag gör allt annat än att klaga, för allt som står i kalendern är självvalt och det ända jag ibland skulle vilja ändra på är att kunna vara på två ställen samtidigt :-)


Publicerat: 2014-06-07 @ 11:09:28



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!