Kladdkaka med fudge


Recept:
100g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5dl mjöl
3msk kakao
1tsk vaniljsocker

Fudge
3dl grädde
400g vitchoklad
100g mörk choklad
100g smör

Mini marshmallows 
Valfria nötter

Smällt smöret i en kastrull. Ta av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser och blanda väl. Häll ner i smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175grader i 20min.

Under tiden kakan svalnar häll i grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Värm på svag värme till chokladen smält. Ta av från plattan och tillsätt smöret. Rör till smöret smält. Häll över kakan och toppa med marshmallows och nötter. Låt stå i kylen några timmar innan servering.  
Publicerat: 2014-03-22 @ 22:34:10


Nya naglar

Dagarna rullar på i vanligt tempo och bloggen har tyvärr inte riktigt blivit prioriterad. Men jag tjatar vidare, vill ni följa oss närmare och oftare rekommenderar jag instagram, där vi även där heter familjenochkaos.
Igår var det i alla fall dags att göra i ordning naglarna igen och som vanligt blev jag super nöjd. Jag trivs bäst i starka glittriga färger även om jag med jämna mellanrum tycker att det är kul att prova något annat. Tyvärr syns det aldrig riktigt bra hur glittriga de faktiskt är så ni får tänka till lite extra glitter :)
 
Publicerat: 2014-03-18 @ 11:57:17


Veckans tips v11

Veckans tips denna vecka får bli boken, Paolos tränings bibel.
Jag beställde den för några månader sedan och är verkligen mer än nöjd. Det är den perfekt träningsboken för den som vill träna hemma utan massa redskap. Övningarna beskrivs tydligt med bra bilder.  Det finns även bra träningsprogram, där man kan välja vilka muskelgrupper man önskar träna samt uppdelat från nybörjare till elit.
 
Köps till bra pris på www.bokus.com med frifrakt.
 
 


Publicerat: 2014-03-14 @ 16:14:08


Underbara onsdag

I går kunde jag smita iväg lite tidigare från jobbet och efter en snabb vända hemma där jag hämtade upp barn och picknickkorg  gav vi oss av till stallet för en hel eftermiddag och kväll i stallet. Vädret kunde inte ha varit mer på vår sida med 11 grader, vindstilla och solsken. Efter en barbackatur på 1h och lite stallskötsel la vi ut filten nere vid vatten och åt en picknick bestående av pannkakor och hemmagjorda vaniljsemlor. Hur underbart är inte dessa dagar.
Ni hittar oss även på instagram: Familjenochkaos
 
Publicerat: 2014-03-13 @ 13:23:30


Välkommen våren

Äntligen har solen och värmen kommit och trädgården hemma är nu full av krokusar, snödroppar och tussilago.
Med detta kommer vårkänslorna, energinnivån bara rusar i topp och jag längtar ut. Ut till solen, ut till hästarna och löpspåret, bara att få vara ute. Alltid när ljuset kommer tillbaka får jag som en nytändning och idéerna på hur man kan göra om både inne och ute svämmar över. Att butikerna nu även börjar visa sina vår nyheter får mig att vilja gå hem och bara slänga ut alla mörka och stickade kläder och fylla den men nytt i ljusa klara färger.
Tyvärr tillåter inte riktigt plånboken det men lite nytt har det kommit hem även om det inte är så våraktiga nyheter. Som t.ex föll valet till slut på den svarta Hamilton väskan från Michael Kors.
 
Senaste inköpen.


Publicerat: 2014-03-11 @ 13:19:47


Helg summering

Gårdagen spenderades precis som förra lördagen i stallet med en lång ridtur i skogen för min och T's del medan resten av familjen var och körde cross i K-Holm. På kvällen kom sedan min syster med familj över på middag, där det bland annat bjöds på en egen komponerad kaka till efterrätt. Recept kommer senare i veckan. 

I dag bar det av till Bomässan för mig, T och D medan K lekte med en kompis. Det blev clown show, vi smakade Bubbies (rekommenderas) och med hem kom ett par jätte söta trädgårds hängselbyxor åt T, så nu längtar hon tills odlingssäsongen ska komma igång. Även om det borde ha varit mer hann jag iallafall med lite träning, en underbar 7km skogspromenad i solen. För vädret har ju verkligen varit toppen denna helg och vi hoppas att det håller i sig kommande vecka. 
Hoppas ni haft en toppen helg!
Publicerat: 2014-03-09 @ 20:23:09


Veckanstips v10

Ännu en gång börjar arbetsveckan närma sig sitt slut och jag kan som om vanligt inte upphöras att förvånas över hur fort dagarna springer förbi.
Utöver jobb har jag även denna vecka hunnit med och gå en promenad med K, en barbacka tur på hästarna med båda barnen, veckohandlat, shoppat inredning på Mio, samt det som måste göras varje dag, som matlagning, läxläsning, tvätta, städa lite mm. Lite för lite träning men annars känner jag mig nöjd.
I kväll blir det som de flesta fredag kvällar ganska lugnt, först träning sedan en enklare 3-rätters, skagen toast, rengryta och till efterrätt en hembakad kaka, låter avanserat men allt är lätt att göra. Sedan istället för den vanliga fredags filmen har K bestämt att det blir en tv spels kväll där vi alla ska turas om att spela Disney Infinity.
 
Hoppas ni har en toppen kväll framför er.
Veckans tips
Jag har inte varit den som sminkat mig så mycket men har börjat tycka det är roligare och roligare, speciellt sedan jag började med Glossyboxen och på så sätt fått hem massa nya saker att testa som jag annars inte köpt.
Och i mellandagarna var jag på en kortare sminkkurs hos make up store och fick massa bra tips.
Givetvis blev det då även en hel del glitter inför nyår och en av de saker jag köpte var denna, glitter eyeliner liquid. Den blev en riktig favorit hos mig och kan parta till all make up, antigen applicera den som en tunn linje längs ögats konturer eller över hela ögonlocket.
Finns hos Make up Store för 155kr.
  
 
Publicerat: 2014-03-07 @ 13:45:00


Enklaste tacogratängen

Denna vecka är nog den lugnaste veckan med minst inplanerade saker på väldigt länge, så i går när jag kom hem bestämde jag mig för att ta en lång promenad för att komma igång med träningen igen efter mitt sjukdomsuppehåll. Dock var det bara K som ville följa med efter vår familjepromenad i söndags men bara om jag lovade att det inte skulle komma någon snöstorm denna gång. För när vi i söndags gick ut för att gå en promenad hade det precis börjat dugga lite och med kommentaren, det slutar nog snart gav vi oss av. Dock slutade det inte utan både regn och vind tilltog mer och mer och när vi var ca 4km hemifrån övergick det till börja snöa. Så när vi kom hem var vi blötta från topp till tå och genom alla kläderna. Men vädret igår visade inga tecken på snö så jag kände att jag kunde lova det och fick som sagt på så sätt med mig K. Det är verkligen mysigt att bara få vara med ett av barnen i taget i bland och koncentrera sig helt på det. K och jag hann under vår timmes promenad igår verkligen prata om allt mellan himmel och jord och efter lite funderingar kom han även fram till att om han inte ska söka till cross gymnasiet, för han är inte så sugen på att flytta till Tibro där det ligger, så ska han söka till kockutbildningen och utbilda sig till bagare och sedan ha en personliga tränare till crossen i stället så han både kan baka och köra cross.
Nu är det ju ett par dagar kvar innan han ska in på gymnasiet men jag tror han har tänkt mycket på detta då det är flera i hans klass som ska sluta till hösten när de börjar fyran då de istället ska gå i musikklass. Tiden får utvisa vad det blir. När vi kom hem var det dags för matlagning och både T och K tycker det är väldigt gott med tacos, speciellt T men då jag själv blivit lite små trött på det gick det bli en variant, tacogratäng, i dess alla enklaste form. Men trots detta blev det riktigt gott och en stor hit hos barnen.
 
Jag gör som sagt mycket av min mat på känsla och använder sällan mått, så detta är bara ca mått.
Recept
 
1kg köttfärs
2 påsar tacokrydda
4 dl bechamelsås
Taco chips
Riven ost
 
Stek upp köttfärsen och tillsätt kryddorna enligt instruktionen på påsen.
Häll sedan över köttfärsen i en lagom stor ungsform, lagret bör bli 3-4cm tjockt.
Häll över bechamelsåsen.
Strö över chipsen och till sist den rivna osten.
Värm i ungen på 200grader i ca 15min till osten smällt ordentliget.
Servera med en sallad. 
Publicerat: 2014-03-05 @ 12:05:00


Wienerbröd

I söndags eftermiddag provade jag för första gången att göra egna wienerbröd och det blev riktigt gott och gick till och med hem hos T som annars inte äter något annat än torra kakor. Man kan även själv välja vilken nivå man vill lägga det på om man vill göra allt själv, både smördegen, vaniljkrämen och chokladsåsen eller om man väljer att köpa allt färdigt och bara "baka ihop" det.
 
 
Recept
 
Smördegsplattor
Vaniljkräm
Chokladsås
 
Vaniljkräm
 
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1msk potatismjöl
1 vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna

Chokladsås

1 msk smör
1,5 msk kakao
1msk sirap
3 msk socker
 
Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde.
Låt koka ihop och späd med lite vatten om det behövs.

Låt smördegsplattorna tina. Kavla sedan ut dem så de blir lite tunnare. Bre sedan ut önskad mängd vaniljkräm i en rektangel på mitten av smördegsplattorna. Vik sedan in kanterna på plattan och grädda i ca:12min i 225 grader. Ringla sedan över chokladsåsen och ät när de är ljumna.
Publicerat: 2014-03-03 @ 16:23:08


Bananpannkakor

I morse testade jag äntligen på att göra banan pannkakor till frukost, något jag tänkt göra länge men inte blivit av och tycker man om banan kan jag verkligen rekommendera det. Det var enkelt att göra, gott och nyttigt.
Recept
2 bananer
4 ägg 
1msk vaniljsocker
Salt.

Mosa bananen och blanda med övriga ingredienserna.
Stek sedan på svag värme.
Servera gärna med kvarg och hallon.
Publicerat: 2014-03-01 @ 15:07:16



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!