Wienerbröd
I söndags eftermiddag provade jag för första gången att göra egna wienerbröd och det blev riktigt gott och gick till och med hem hos T som annars inte äter något annat än torra kakor. Man kan även själv välja vilken nivå man vill lägga det på om man vill göra allt själv, både smördegen, vaniljkrämen och chokladsåsen eller om man väljer att köpa allt färdigt och bara "baka ihop" det.
Recept
Smördegsplattor
Vaniljkräm
Chokladsås
Vaniljkräm
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1msk potatismjöl
1 vaniljstång
Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna
Chokladsås
1 msk smör
1,5 msk kakao
1msk sirap
3 msk socker
Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde.
Låt koka ihop och späd med lite vatten om det behövs.
Låt smördegsplattorna tina. Kavla sedan ut dem så de blir lite tunnare. Bre sedan ut önskad mängd vaniljkräm i en rektangel på mitten av smördegsplattorna. Vik sedan in kanterna på plattan och grädda i ca:12min i 225 grader. Ringla sedan över chokladsåsen och ät när de är ljumna.
Publicerat: 2014-03-03 @ 16:23:08
0 kommentarer