Kvällens outfit

I dag är det 30års fest och dess förberedelser som står på schemat. Trots att jag bara bjudit de närmaste blir vi ca30 personer så det är lite som måste göras innan och jag hoppas verkligen på fint väder så vi kan sitta ute. Men jag har iallafll gjort det ganska enkelt för mig på matsidan och kommer att bjuda på buffé där det mesta serveras kallt, så det inte blir så mycket jobb när gästerna är på plats. Nej, nu måste jag fortsätt.
 
Ha en underbar lördag!
 
Kvällens outfit blir
 
  
Publicerat: 2013-08-31 @ 12:20:45


Äntligen fredagskväll

Äntligen är det fredagskväll. Veckan som varit har varit väldigt stressig och intensiv på jobbet, då jag för tillfället är uthyrd igen och detta företag hyr bara i mig när det är riktigt kaos, även fritiden har varit fullbokad och detta toppat med en förkylning som även innehåller en rejäl huvudvärk nu för tredje dagen i rad. Så det känns riktgt skönt att ha helgen framför sig. Dock är det en fullbokad helg som kommer, med ridning, min 30års fest, SM i motocross, barnkalas mm. Men jag får i allafall sovmorgon och slipper sitta framför datorn i 8h om dagen så kanske huvudvärken kan släppa lite. Nu ska jag krypa ner i soffan med familjen och lite fredagsmys innan en väldigt tidig sänggång!
 
 
    
Publicerat: 2013-08-30 @ 20:09:00


Torsdags cross

Trots feber, rinnande näsa och huvudvärk kunde jag inte hålla mig borta från dagens crossträning, då jag tyvärr är lite dålig på att känna av mina egna begränsningar. Det är inte bara att se K köra som lockar utan även att få vara där och påverka förhoppningsvis åt det positiva hållet och peppa fram alla barn som är där och kör. Man glömmer bort allt det där jobbet som är både innan och efter för att få träningen att fungera som träningsansvarig under den stunden själva träningen är och man får vara med barnen.
Att jag dessutom fick ett nytt objektiv i födelsedagspresent som jag gärna ville testa lockade också. Hann bli några bilder iallafall innan huvudvärken vann striden. Jag skulle verkligen vilja hinna lägg mer tid på fotograferingen samt gå en kurs i foto så man kunde lära sig lite men tyvärr räcker inte tiden till just nu så får bli ett framtidsprojekt.   
 
 
 
 
 
 
  
Publicerat: 2013-08-29 @ 20:34:24


Massa fina presenter

 
 
Igår fick jag massor av fina presenter från min underbara familj, föräldrar, syskon och arbetskollegor,
några ser ni ovan.
TACK!!
Tyvärr fick jag även fira min födelsedag i sällskap med en förkylning som tog men sig en riktigt jobbig huvudvärk, så det blev en väldigt lugn och tidig kväll.
Firande med de närmaste vännerna kommer att ske på lördagkväll, så fram till dess blir det nu lugn så hoppas jag på att förkylningen, då främst huvudvärken har släppt. 
 
Trevlig dag!
 
Publicerat: 2013-08-29 @ 08:04:00


30 årsdagen

 
I dag är det min 30 årsdag och jag hade tänkt mig en lugn sovmorgon, men det hade inte resten av min familj så klockan 5 i morse kom de sjungande in i sovrummet med paket och frukost på sängen.
Men allt blev verkligen perfekt, god frukost och paketen innehöll ett nytt objektiv 70-300mm samt efter förklädde, två saker som jag önskat mig. Tyvärr får jag fira min födelsedag i sällskap med en förkyldning så känner mig inte riktigt på topp, men i dag blir en lugn dag med arbete och middag ute med familjen i kväll, så tar jag firandet med de närmaste vännerna på lördag i stället.
Publicerat: 2013-08-28 @ 07:05:02


Glossybox augusti

 
I dag kom augusti´s glossybox i brevlådan och som vanligt är jag mer än nöjd med innehållet.
Det är alltid något som faller mig lite extra i smaken varje gång och denna gång var det faktiskt nästan allt.
 
Innhåll:
Shampo & Balsam från Redken
Body butter från Body shop
Parfym från Elizabeth Arden
Eyeliner från Be a bombshell
Naglack från Claudia
 
 
Publicerat: 2013-08-27 @ 20:13:41


In the end

 
Publicerat: 2013-08-27 @ 16:16:28


Styleroom

 
Nu ligger lite nya bilder på vårt hem uppe på styleroom.
Du hittar oss HÄR
 
 
Publicerat: 2013-08-26 @ 07:36:00


Minidonuts

Efter att ha varit inne på Husnrnio´s blogg blev jag väldigt inspirerad till att göra minidonuts.
Så dessa har T och jag bakat i dag.
Riktigt goda och perfekt storlek.
För att kunna göra detta recept måste man ha en minidonut form.
Jag hittade receptet HÄR

MINIDONUTS
Ingredienser:
2,5 dl mjöl
1,2 dl socker [1/2 cup]
1 1/4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1,2 dl mjölk [1/2 cup]
1 tsk citronsaft
1 ägg
1 ½ msk smält smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 218 grader.
Pensla donutplåten noga med rapsolja [annars får ni inte upp minimunkarna ur plåten].
Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ägget lätt i en egen skål.
Häll upp mjölken i en tredje skål och häll i citronsaften och rör om.
Tillsätt mjölken, det lättvispade ägget och det smälta smöret i den torra blandningen och ha eventuellt även i någon smak.
Jag hade i 1 tsk vaniljessens för det var det jag hade hemma men vaniljsocker borde fungera även det eller någon annan essens.
Rör ihop tills allt är väl blandat.
Fyll formen med smet, varje hål ska vara halvfullt och inte mer! För mycket smet gör att munkens hål försvinner och det är väldigt ocharmigt det
Grädda i nedre delen av ugnen ca 4-6 minuter. När de är klara ska man kunna peta på dem utan att det blir några märken. De sviktar liksom tillbaka av sig själv.
Låt de svalna några minuter innan du tar ur dom ur formen.
Glömt inte att pensla plåten med oljan mellan varje gång!

Publicerat: 2013-08-25 @ 19:57:15


Lemonad

 
 
Igår var solen och värmen framme igen så för att verkligen känna sommar känslan blev det
även ett glas hemgjord lemonad.
 
Recept
4 citroner
1dl socker
5dl vatten
is
 
Pressa saften ur citronerna
Blanda citronjuicen, socker och vatten i en tillbringare.
Servera i glas tillsammans med massor av is.
 
 
Publicerat: 2013-08-25 @ 07:44:00


Lugn lördag

I dag har varit en lugn dag vilket känns riktig skönt. Vid kl10 hade T som vanligt sin ridlektion som hon sett ifram imot hela veckan och att de dessutom gav sig ut på en tur i skogen gjorde hela hennes dag. Efter lunch gav vi oss sedan ut på en promenad, jag och D gick medan barnen cyklade, till affären för att köpa lite kvällsmys. Vid 18 tiden var det sedan dags att åka och titta på jänkarna som hade uppvisning i dag. Själv stannade jag bara en kort stund och passade sedan på att ta mig en joggingtur hem. Det är inte lätt att hinna med träning nu när vardagen är i gång men med lite vilja och prioritering hoppas jag kunna hålla i det. Nu blir det att krypa ner i soffan.
 
Trevlig kväll!
 
 
Publicerat: 2013-08-24 @ 20:55:00


Äggfri sockerkaka

I dag var det klassfest för K´s klass och som en av terminens klassföräldrar var jag en av dem som skulle baka till fikat. För att alla i klassen skulle kunna äta av det var det tvunget att vara utan ägg så valet föll på att göra en sockerkaka. Enkelt, lätt att göra till många samt att det fanns många bra recept att välja. Efter lite tittande mellan olika recept föll mitt val till slut på receptet nedan. Och jag kan starkt rekommendera det då det blev en stor hit på klassfesten, som i övrigt bestod av brännboll med vatten, barn mot vuxna samt korvgrillning och fika.  
 
 
Recept
 
50g smör
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulve
2 dl mjölk
 
Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt mjölken och smöret, blanda väl.
Häll ner smeten i en sörjd sockerkaksform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45min i 175grader 
 
Publicerat: 2013-08-23 @ 20:52:58


Ännu en favorit

Ännu en av produkterna som jag fått från glossybox har blivit en stor favorit och det är
 hudkrämen Recovery Balm från MONU.
Det här är en mild hudkräm som ska lugna och återfukta alla hudtyper, även den känsliga. De har använt
sig av essentiella oljor från rosor och bergamott som ska verka lugnande och även svart
vinbärsfröolja som reparerar huden.
 Värd att testa!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-23 @ 07:05:00


Träning för två

I dag blev det träning både för mig och K. Höstterminen i skolan har startat och det är torsdag vilket innebär att nu har även crossträningen på hemma banan dragit igång igen. Så nu är det träning hemma som gäller de kommande 7 torsdagarna framöver. K var riktigt taggad och träningen gick riktigt bra. På söndag är det tävling igen sedan är det uppehåll fram till 29/9 då det är sista tävlingen för säsongen innan några månaders vila inför vinter cupen. Om vi kommer att köra vinter cupen är ännu inte bestämt utan vi avvaktar röntgen tiden på K´s fot och resultaten av den.
 
Själv försöker jag hålla i träningen trots allt runt omkring så det blev en löptur hem från crossbanan. Vilket blev 10km på ca 63min. Väntar just nu på ett bakslag då träningen gått riktigt bra sista tiden och jag orkat mer än förväntat. Men som sagt just nu känns det riktigt bra.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-22 @ 22:06:01


30 sek träning

I går fanns inte riktigt motivationen till att ta sig ut på en löprunda så valet föll i stället på ett köra ett 45min styrketräningspass i trädgården. Ett pass utformat av Paolo Roberto baserat på 30sek övningar med bara din egen kroppvikt som mottstånd. Varje övning görs i 30sek innan man direkt går över till nästa övning. Efter ca 6 övningar har man 1min vila innan man kör på igen. Ett riktigt jobbigt pass som tränar hela kroppen. Tränings DVD´n heter Kom i toppform med Paolo Roberto och har iallafall tidigare funnits att köpa på tidningen Topp Hälsa. Riktigt bra när man själv inte har motivation till att planera dagens träningspass.
 
 
Publicerat: 2013-08-22 @ 07:32:00


Shopping eftermiddag

I dag var det shopping som stod på eftermiddagsplaneringen. I slutet av semestern gjorde jag en stor rensning av barnens garderober och fick då ett tydligt bevis på att det inte bara var jag som inbillade mig utan K hade vuxit på ganska bra under sommaren och det blev bara 4 par byxor som var tillräckligt långa i benen kvar. Så i dag fck det bli att köpa nya, valet föll på 2st puma dressar, en orange och en svart med blå detaljer. K gillar färgstarka kläder och gärna från puma, så han var nöjd. T ville ävn gärna göra ett besök på Höök´s då ridskoleläraren tyckte att det vore bra om alla hade med sig ett ridspö på lektionerna. Så för hennes del blev det ett rosa ridspö och ett litet hästtäcke som vi hittade för halva rea priset till hennes lekhäst här hemma. Innan vi åkte hemåt blev det även ett besök på MIO möbler. Hittade ett sidobord jag gärna ville ha till soffan i deras katalog som kom i brevlådan här om dagen, så det blev det, några ljusstakar och en tavla till altan. Så vi åkte hemma alla nöjda.
Nya sidobordet. Perfekt vid soffan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-21 @ 21:25:23


Maria Nila

För ett tag sedan fick jag en hårinpackning från Maria Nila med i min glossybox. Det är inte ofta jag använder så mycket annat i mitt hår än schampo och balsam, då det håller sig ganska eller väldigt bra ändå trots färgningar och daglig användning av plattång. T´s hår därimot är lite svårare och mycket känsligare. Så testade denna på henne och kan verkligen rekommendera den. Håret blir återfuktat utan att bli fett och den luktar riktigt frächt.
Säljs hos de flesta frisörer för ca 200kr.
 
  
 
Publicerat: 2013-08-21 @ 07:33:00


Trädgård och träning

Som planerat blev det i dag faktiskt lite trädgårdskötsel efter jobbet. Så nu är alla äpplen uppkrattade, gräset är klippt, ogräset i gruset är borta och det är undan plockat på altan, iallafall en liten stund framöver. Där efter blev det korv grillning i braskaminen till middag, något barnen verkligen gillar.
 
 
 
Efter att ha fått T i säng gav jag mig sedan ut på en löprunda tillsammans med K på cykel. Detta var första träningen efter loppet och jag var inställd på att det skulle vara jätte tugnt och göra jätte ont. Men det gick verkligen över förväntan, vänster vad gjorde lite ont men höll sig ändå på en rimlig nivå. Hamnade tillslut på en snittid på 6.30 per km, vilket känns helt okej med två övergångsställen och lite inväntande av K på vägen. Inväntar ännu svar från C om hn har möjlighet att följa med men som det ser ut kommer jag att springa nästa lopp 7/9, men då 5km, som jag hoppas på ska hamna under 30min. Så nu gäller det att hålla i träningen trots vardag.
 
 
 
  
Publicerat: 2013-08-20 @ 21:27:27


Jobbar på att hinna ifatt

Eftermiddagen och kvällen gick igår för min del åt med att hinna ifatt det som inte hade gjorts i helgen, så det blev att åka och veckohandla, tvätta och städa. Under tiden var resten av familjen som vanligt på måndagar var och tränade cross. Vid 23tiden ramlade jag sedan i säng och somnade nog innan huvudet var på kudden. Så det blev tyvärr inte något blogg inlägg.
 
I dag ser planerna ut så att efter jobbet får det bli trädgårdsskötsel. Ännu en sådan där sak som inte riktigt hunnits med som det borde så i dag får det bli att köra hårt, det ska krattas äpplen, klippas gräs, köras med trimmern, rensa ogräs mmm så det finns att göra för hela familjen.
 
Hoppas ni får en toppen dag!
 
Publicerat: 2013-08-20 @ 08:43:04


Höstnyheter

Även om sommaren gärna hade fått stanna lite längre för min del börjar man märka av att hösten är på väg både på vädret men även i butikerna. Och detta är några av de snygga höstnyheterna som väldigt gärna skulle få flytta in i min garderob.   
 
 
Publicerat: 2013-08-19 @ 07:20:00


Crosstävling i Tranås

Större delen av dagen i dag har spenderats på Tranås crossbana, med blandat resultat. K körde riktigt bra och gjorde sitt bästa men cykeln går inte riktigt som den ska och man märkar då av K:s frustration. Det är ju inte kul att gå ut och ge sitt allra bästa och så svarar inte cykeln, för det spelar ingen roll hur bra han har kört när det finns risk att den helt plötsligt inte svarar på gasen. Och det räcker med att det händer vid något tillfälle så kan man tappa en placering. Men som sagt han gjorde ett riktigt bra jobb och tog sig till A final och hamnade till slut på plats 14 av 22. Klubbkompisen KA hamnade på 9:e och andra klubbkompisen M på 20:e plats. På vägen hem blev det ett stopp på IKEA för lite mat, orkade verkligen inte laga något och kycklingfilé med pomme för 55kr är svårt att slå. Dock inhandlades inte något mer en 1st ribba ram till fotoväggen, för vårt senaste foto som togs av oss på Titanic utställningen. Efter en fullbokad helg, känns det skönt med en lugn kväll och samtidigt som regnet nu börjar falla ska jag krypa ner i soffan med lite te och choklad.
 
Önskar er en fortsatt trevlig söndag!
 
 
 
 
 
 
     
Publicerat: 2013-08-18 @ 18:50:00


Stadsloppet

Kl13.00  i dag gick starten för årets stadslopp, som är 10 km långt och mitt mål var att komma i mål på under 70min. Träningen sista tiden har gått helt okej även om jag bara 1 gång sprungit så långt som 10km. Dock började  tyvärr vänster smalben göra ont igen i slutet av förra veckan efter att värken hållit sig bort i några mån, vad värken beror på vet jag inte alls, känns inte som benhinnan. Så uppladdningen fick bli voltaren, en värktablett och redbull.  Trots detta och lite regn gick loppet över förvänta och klarade mitt mål med nästan 10 min tillgodo, vilket kändes riktigt riktigt bra!! Finns dock en risk att kroppen känns ganska trött och tung i morgon. Nu blir det snart att släcka lampan då det blir en väldigt tidig morgon i morgon då det är dags för en av K tävlingar och tanken är att hela familjen ska åka. 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-17 @ 22:05:03


Titanic, The exhibition och marknad

 
I går hade vi verkligen en jätte mysig familje eftermiddag och kväll. Vi började med att åka på Titanic utställningen som just nu pågår i värmekyrkan. Som beskrivs så här:
 
"Under de ödesdigra timmarna tidigt den 15:e april 1912, sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg och 1495 personer miste livet. 101 år senare tar Titanic the Exhibition, med sina runt 200 autentiska originalföremål och reproduktioner av interiörer, med dig på en oförglömlig resa i det förgångna. Välkommen ombord"
 
Utställningen var jätte bra gjort och varje person fick en varsin Mp3 som sedan tar dig på en guidad tur runt föremålen. Även K och T tyckte att det var spännande och var jätte duktiga trots guidningen var 1,5h lång och att man var tvungen att var tyst. De börjar bli så stora mina små..
 
Efter det gick vi ner på stan där det just nu pågår Augustifest med marknad, karuseller, uppträdanden mm. Så blev lite mat, sedan en tur på marknaden, dock utan några större inköp mer än lite fudge.
 
I dag är det ridning, löpning och vänner som står på schemat!
 
Önskar er en underbar lördag!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-17 @ 07:31:19


Beställningsvin

 

I går efter jobbet kunde jag hämta ut min beställning av 4 flaskor vin på systembolaget.
Vinet är Enst Kirchsteiges utvald och finns i både vitt och rött.
Får ev bli att testa vid middagen hemma hos J & C på lördag kväll.
 
Ernst egen beskrivning
 
"Om druvorna, solen och jorden vore instrument är vinet musiken som uppstår"
Publicerat: 2013-08-16 @ 07:21:00


Vardagsrutiner

Dagarna går väldigt fort och det känns som om större delen av eftermiddagen går åt att komma tillbaka in i vardagsrutiner. K och T har inte riktigt ställt om sina inre klockor ännu och även fast de är trött har de lite svårt att komma till ro på kvällarna och är ganska svår väckta på morgonen och jag har fått peta på dem flera gånger varje morgon för att de ska ta sig upp. Därför har vi försökt att hålla aktivitetsnivån nere lite, detta gäller även min träning nu de sista dagarna då jag börjar få ont i en sena i höger ben igen samt att jag inte vill ta ut mig inför lördag, då jag verkligen vill orka ta mig runt utan att behöva gå något, så i dag fick det bli en promenad i stället för löpning med K som sällskap.  
Men nästa vecka drar allt i gång som vanligt igen med skola, ridning, crossträning minst 2gr i veckan, samt läxor mm. Men först kommer en ganska fullspäckad helg, då det är augustifesten i Norrköping, så kan bli ett besök på denna under fredagskvällen om lust och ork finns, på lördag är det ridning för T,löpning för mig och middag hos J & C på kvällen och helgen avslutas med att K tävlar i Tranås på söndag.  
 
 
Publicerat: 2013-08-15 @ 21:40:14


Gonmaicha

 
För er som dricker te kan jag rekommendera denna sort Gonmaicha.
Var en av mina arbetskamrater som hade med sig till jobbet.
Det är ett japanskt mat te som dricks till sushi. Men passar bra till de flesta maträtter. 
Då det är väldigt milt i smaken.  
Rekommenderar!!
Publicerat: 2013-08-15 @ 06:04:00


Cykling och cross

I dag stod det tränarmöte i kalendern efter jobbet, så för att vara säker på att både hinna med men även orka någon typ av träning fick det i dag bli att cykla till och från mötet. Och som omväxling jag hade riktig tur med vädret, på vägen hem från jobbet regnade det men blev uppehåll precis när jag skulle cykla i väg. Lagom till när jag klev av cykeln kom ännu en skur som höll i sig större delen av mötet men som hade blåst förbi när jag skulle åka hemåt igen. Under tiden jag hade möte var resten av familjen ute på banan, så K fick träna lite. Tyvärr missade han sin träning i måndags då hans cykel är inlämnad för lagning igen, men som tur kunde han i dag låna kompisens reserv. Då det på söndag är dags för tävling igen. Hoppasverkligen att cykeln hinner bli klar till dess. Ev är det dags att köpa en ny cykel till K känns som denna börjat bråka lite väl mycket sista tiden, dock är det även dags att köpa en ny till T, och jag som hade hoppas på att åka utomlands i höst.. ja ja vi få se vad som händer. I övrigt har det inte gjorts mycket mer än de vanliga dagliga rutinerna och nu är det dags för lite kvällsmat..
 
Nöjd kille efter ett riktigt bra kört pass
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-14 @ 21:22:00


1900-tals dörr

Just nu pågår flera olika projekt hemma för att få ordning på det där lilla sista. Dock är det väl dags att börja om där man började när man väl är klar :) Några projekt är påbörjade medan andra ännu är i planerings stadiet. Ett av de projekt som har påbörjats lite är att bygga en platsbygg garderob i hallen. Av en yta som i dag inte används, så man kan få undan alla vinterkläder så de slipper hänga framme. Till min lycka hittade jag en dörr från början av 1900-talet i lämplig storlek för en billig peng på blocket så nu ska här skrapas färg och slippas, så fort jag får tid...
 
 
   
Publicerat: 2013-08-14 @ 07:04:00


Träningslinne

Jag hann med en liten snabb shopping tur till Gina Tricot på lunchen och både blusen och kjolen om än i svart hamnade i korgen. Hittade även ett riktigt snyggt långt träningslinne som fick följa med hem. I övrigt har dagen varit lugn och ungarna är jätte trötta efter omställningen från semestern. Så under eftermiddagen har det inte gjorts mycket mer än lagats lite mat och förberett inför morgondagen. Även kvällen får bli lugn och nu när barnen sover ska jag sätta mig med lite crosspapper och förbereda morgondagens träningarmöte och kommande träningsschema.
  
 
Publicerat: 2013-08-13 @ 19:48:27


Höst nyheter

Gina Tricot har fått in flera fina höst nyheter till riktigt bra priser och jag har hittat två stycken favoriter, så finns en risk att det blir en tur förbi där på lunchen om tid och tillfälle ges.
Blus 299kr
Kjol 99kr
 
 
 
Publicerat: 2013-08-13 @ 09:05:00


Första dagen tillbaka

Första dagen på frita för barnen och själv är man tillbaka på "rätt" kontor igen efter semestern och dagen har varit riktigt bra för oss alla. I dag blev även affären med bilen klar så nu är min lilla pärla såld, vilket känns lite sorgligt men samtidigt skönt att den inte bara står där i trädgården. Så D kom och hämtade mig efter jobbet, dock släppte han av mig en bit hemifrån då jag bytt om till träningskläder innan jag gick från kontoret. Blev den tur på 5,5km. På lördag är det dags och träningen har faktiskt känns helt okej sista verkorna även om det fortfarande inte går speciellt snabbt, men jag hoppas att det ska gå bra och hoppas på en tid på under 70min. Vågar inte satsa för högt. Nu blir det att pyssla lite här hemma.
 
Trevlig kväll!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-12 @ 20:40:46


Höst inredning

Planerna för dagen var att första storstäda, handla, få gäster, träna och sedan avsluta dagen med lite förberedelser inför i morgon, första frita dagen efter sommaren för K och första dagen någonsin för T. Men det blev inte riktigt så.. Först kom jag igång med städningen sent då barnen inte gjorde annat än att ropa, när jag väl satte igång ringde mobilen och ett par ville komma och titta på bilen vi har ute på annons, och visst fick de det. Så ut och plocka ur bilen i stället och en stund senare dök de upp och stannade 1h... Vilket inte alls fanns med i planering.. Men det verkar som att de ska ha bilen så det är ju bra. Helt plötsligt var då klockan redan 13.30 och jag var tvungen att ta lite lunch. Börja städa igen, och vad händer? Mobilen ringer -Mamma får vi komma hem och leka hos oss? Visst får ni det. Tar ca 40min så kommer barnen hem med kompis A. A´s mamma S är även en vän till mig så står och pratar med henne en stund och då dyker helt plötsligt min syster med familj, upp 1h för tidigt... Så fick helt enkelt ta en paus i städandet och fortsätta efter att de gått hem. Så inte försten nu är jag klar med allt, bortsett från en sak... Träningen, inte blev det någon träning. Men nu är jag så trött att jag knappt orkar sitta upp.. Men ordentligt städat är det, bilen är troligen sålt, barnen har haft en kul dag och D fick flera fina presenter så en bra dag har det varit. Och även om inte sommaren är riktigt slut ännu har i dag en del av höst inredningen kommit fram.
 
Årets skörd av dekorationspumpor börjar bli mogna
 
Finaste asken att förvara ljusen i 
 
Börjar bli dags att tända i fönstren på kvällen
 
Myckt ljus går åt
 
Vem ha en filt?
 
      
Publicerat: 2013-08-11 @ 21:07:00


Stora städardagen

Regnet som kom igår kväll fortsätter att falla på min sista semesterdag, men det känns faktiskt helt okej då jag har ganska mycket som ska göras inomhus idag. Jag behöver verkligen storstäda, skolväskorna ska packas med reservkläder, regnkläder och allt det där som behöver finnas på skolan, det ska veckohandlas mm. Vid kl16 blir det även ännu mer firande för att D har fyllt, då kommer min sida av släkten. Ev ska jag även försöka få med ett träningspass under kvällen då det nu bara är 6 dagar kvar innan jag ska springa stadsloppet, dock måste jag erkänna att jag har en riktigt jobbig träningsvärk i allt från skinkorna och uppåt efter min träning i fredags. Men vi får se vad tid och känsla säger i kväll, nej nu måste jag sätta fart.
 
Trevlig söndag på er!
    
Publicerat: 2013-08-11 @ 09:34:59


Underbar sommardag

 
 
I dag har varit en väldigt lugn dag. Vid lunch kom min svärfar förbi på smörgåstårta för att fira att D har fyllt år i veckan. Efter det låg vi bara på altan, tog det lungt och njöt av det fina sommarvädret som ännu en gång visade sig även om det blir mer och mer sällan och det känns att man går mot hösten. Tills vi vid 16 tiden tog oss upp och åkte förbi förbi vännerna J & C  och tog en promenad i hamnen. Sedan begav vi oss hemåt för att hinna med ett löppass innan vi tänkte grilla. Himlen hann bli väldigt svart på den korta resan hem men vi bytte och kom utanför dörren, låste och just då öppnade sig himlen och en blixt med tillhörande muller visade sig på himlen. Att springa i regn i skogen gör mig inte så mycket men när man ska springa på landsväg blir det lite jobbigare och då ha med sig barnen tillsammans men åskan kändes inte rikigt ok, så det blev att gå in igen.. Så det blev att tända lite ljus och ta ett glas vin i stället.
 
 
Publicerat: 2013-08-10 @ 19:24:15


Salsa

En väldigt god, enkel och barnvänlig salsa som dessutom är nyttig.
 
Recept
 
4st tomater
1st avokado
1st scharlottenlök
Salt
Peppar
Citronjuice
Olja
 
Hacka tomaten och löken grovt.
Lägger sedan ner alla grönsakerna och en matsked olja i en mixer.
Mixa till önskad konsistent.
Smak av med salt, peppar och citronjuice.
 
Publicerat: 2013-08-10 @ 08:23:49


Dagens träning

I dag har varit en dag full med sortering, jag har sorterat allt som bara går här hemma, skafferi, källaren, garderober mm och även om det är tråkigt att göra är det så skönt efteråt när man vet att allt är där det ska vara, alla kläder i barnens garderober är i rätt storlek, hela och utan fläckar mm Där efter blev det ett träningspass, denna gång med inriktning på styrka som kan tränas utomhus.
 
 Börja med 10st armhävningar
 
 
Sedan 15st situps
 
 
Sedan 10st pullups
 
 
Sedan görs 15st knäböj
 
 
När man gjort detta set med övningar börjar man om från början i totalt 30min.
Vilket brukar ge en ganska skönt tröttnadskänsla efteråt.
 
Publicerat: 2013-08-09 @ 21:04:54


Bowling och löpning i regnet

Eftersom onsdagsplanerna blev ändrade bestämde vi oss för att ta dem på torsdagen i stället, så efter att ha varit hundvakt åt Max på förmiddagen, då barnen lekt med honom och jag passade på att köra en av de två årliga rensningarna av T´s rum. Det är verkligen ofattbart hur mycket den ungen kan spara på sig, slängde totalt 3st fulla plastkassar med skräp och trasiga saker. Så åkte vi efter lunchen och bowlade, något som barnen sett ifram imot och bra gick det också, blev både strik och spärrar. Därefter gav vi oss av på jakt efter skolryggsäck till T som inte hade någon sedan tidigare och en ny till K då dragkedjan på hans börjat krångla. Vi hittade en som föll T i smaken, en svart/rosa puma ryggsäck, men till K får vi leta vidare. Dagen avslutades sedan med att jag och D gav oss ut på en löprunda i hällregnet, måste ju hinna med lite pass innan den 17:e så får inte vara så väderkänslig, men blötta det blev vi. Dock gick det ganska bra och det blev 5,5km på strax över 30min, så känner mig nöjd.
 
 
 
 
Riktigt blötta och skitiga löparskor
 
 
 
Publicerat: 2013-08-09 @ 08:36:00


Instagram

Sedan i går finns vi även på instagram, även där under namnet FamiljenochKaos.
Där kan ni följa oss lite mer ingående under dagarna.
 
 
Publicerat: 2013-08-08 @ 07:45:00


Skänninge marknad

I dag blev inte riktigt som tänkt, jag och barnen hade bestämt då vädret var småmulet och tråkigt att vi skulle åka till gallerian och handla lite inför skolstarten, nya väskor och kläder mm och där efter åka och bowla. Men precis när vi höll på att göra oss i ordning för att åka ringde min syster och undrade om vi ville följa med till Skänningen marknad efter hon slutat jobbet vid kl14. Marknaden är alltid första onsdagen och torsdagen i augusti och är en riktigt riktigt stor marknad. Efter en snabb rådfrågning med barnen bestämde vi oss för att ändra planerna. Under tiden vi väntade på att åka passade jag på att plocka undan lite här hemma och laga mat medan ungarna målade en varsin tavla. K blev grymt nöjd med sin och beslutade att vi ska köpa hem en tavel list till hallen på övervåningen så han kan sätta upp den. På marknaden blev det inte några större fynd för mig men K kom hem med desto mera och var väldigt nöjd över sina fynd, ett mobilskal, två t-shirts, en keps, strumpor samt ett par glasögon. T fyndade en klänning, ett par glassögon samt strumpor. Medan jag höll mig till bara strumpor, ett måste att inhandla på marknader.
 
K´s fina tavla
 
 
 
Publicerat: 2013-08-07 @ 21:38:14


Vinbärspaj

 
I vår trädgård är det just nu rödavinbär som dominerar, så när K ville baka en paj igår var valet av frukt/bär ganska lätt. Jag använder mig nästan alltid av samma grundrecept till smeten när jag gör paj, som du hittar HÄR. Receptet är jätte enkelt och pajen får ett knäckigt och gott överdrag.
 
 
 
Publicerat: 2013-08-07 @ 08:46:00


Bronsbröllop

I dag firar jag och D bronsbröllop vilket innebär att vi varit gifta i 8år. Lika väl som att det känns som om det var igår vi gifte oss vilka väl känns det som att jag har känt honom hela mitt liv. Och jag älskar honom mer i dag än jag gjorde då och kommer nog att älska honom lite mer i morgon, om det nu är möjligt att älska någon mer än jag gör honom i dag. Han känner mig utan och innan och det finns ingen jag känner mig så trygg med och som jag litar på så mycket som honom. Jag vet att han finns där och stöttar mig i alla beslut och fångar mig när jag faller. Han är en underbar pappa, troligen den bästa och jag är den lyckligaste människan i världen som kan få kalla mig hans fru, nu, i morgon och för alltid.
 
Utan dig och barnen är jag inget älskar er så!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-06 @ 19:53:54


Isblå och svarta naglar

I går var det dags att göra ordning naglarna igen, trots att jag bara låter det gå 4 veckor i mellan hinner de växa sig riktigt långa, så det var riktigt skönt att klippa av dem. I går hade jag dessutom sällskap av T som var med för att få sina målade. Jag förstärker mina med gele men T får givetvis bara vanligt naglack, men lika nöjd är hon för det. Jag tyckte att hon skulle måla dem rosa med Hello Kitty, vilket hon inte alls var intresserad av. Utan valde helt själv att måla dem svarta med hjärtan.Själv valde jag att göra mina isblå med glitter vilket jag som vanligt blev väldigt nöjd med. 
 
 
 
 
 

 
 
Publicerat: 2013-08-06 @ 08:24:00


Grattis älskling och milen

I dag är det ingen vanlig dag utan i dag är det D´s födelsedag. Min älskling fyller 36år! Tyvärr blev det dock inte mycket till firande då D börjat jobba igen och efter han kom hem från jobbet hade han bara 45min innan det var dags att åka igen då K´s crossträningar dragit igång igen. Men när han kom hem hade vi bakat en tårta och inte vilken tårta som helst utan en jätte hög gräddtårta med jordgubbar och till det serverades givetvis ett paket även det väldigt stort. Vilket innehöll en högtryckstvätt, kanske inte låter som den roligaste presenten, men det var vad han önskade sig.
 
Därefter gavs sig hela familjen minus mig i väg på träning och jag blev kvar hemma själv. Så det blev att jag klippte gräset, var förbi en snabbis hos M&P, sedan gav jag mig ut på en löprunda. Det blev 10km!! När jag gav mig ut kändes det riktigt bra trots värmen så bestämde mig för att försöka satsa på 10km, vilket faktiskt gick riktigt bra och även om jag var trött efter kände jag mig inte helt slut. Tiden slutade på 68min vilket jag också faktiskt är nöjd över just pågrund av värmen men även då jag sprang ett riktigt backigt spår och hoppas kunna få ner det lite på själva loppet. Så känns faktiskt helt okej inför stadsloppet om 12dgr..
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-05 @ 22:39:00


Varamon och Brunneby musteri

I går blev det en tur till Varamon badet i Motala. Ett jätte fint bad som består av en flera km lång sandstrand samt långgrund vatten. På vägen dit blev det ett givet stopp på Brunneby musteri. Det är en gårdsbutik som säljer egen produserade varor men även andra lokalproduserade produkter. Ett måste när vi åker dit är att köpa citron cider, äpple salsa och orga kvarns brödmix. Så har man vägarna förbi eller om man åker söder om Linköping är det verkligen värt att ta en liten omväg dit, ligger precis mellan Linköping och Motala. Hemma blev det sedan en löptur på 4,5km, var för varmt för att orka mer innan vi åkte hem till vännerna E & J där det bjöds på grillat och vin. Så blev en ganska sen kväll, speciellt för stakars D som jobbar sin första dag i dag efter 4v semester, men han tog sig upp i tid, efter iallafall några timmars sömn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Publicerat: 2013-08-05 @ 16:00:04


Sommarfärg

I den senaste glossyboxen fick jag ett litet naglack i korallrosa från nails inc, som jag vill rekommendera. Färgen blev verkligen jätte fin och väldigt somrig, det var dessutom väldigt lätt att måla på, täckte bra och torkade snabbt.
 
Färgen är lite mörkare i verkligheten än på bilden.
  
Publicerat: 2013-08-04 @ 08:20:00


Door stop Big Dog från NewPort

 
Detta är den underbara dörrstopen, Big dog, som fick följa med oss hem i dag. Tycker verkligen att den är tok fin eller hur? Att vi dessutom behövde en dörrstop för att ytterdörren inte ska åka igen var ju bara ett plus i sammanhanget. Denna finns som NewPort som bland annat säljs hos butiken Rhode Island i Norrköping. 
 
 
Publicerat: 2013-08-03 @ 20:30:56


Mysig lördag

Lördagen har varit en riktigt trevlig och varm dag. Det började som sagt med att vi åkte ner till city för att titta på en deltävlingen av Sveriges starkaste man. Tyvärr hamnade vi på läktarn mitt i solen så för att orka blev det en liten sväng förbi MC för att köpa glass till barnen och en frappé åt mig. Även om jag inte dricker kaffe måste jag säga att jag älskar MC´s iskaffe. Det gick riktigt bra för D´s vän, Johannes, som vann 4 av de 4 delmomenten som vi såg innan vi gav upp för värmen. På vägen till bilen gick vi förbi inredningsbutiken Rhode Island som har så mycket fina inredningsgrejer och denna gång kunde jag inte låta bli att köpa den söta Door stop hunden Big Dog från NewPort, att vi dessutom behöver en dörrstop för att hålla upp ytterdörren, som nu har hållts upp av någons skor motiverade köpet ännu mer.
På vägen hem blev det även ett stop vid blowlinghallen, dock inte för att bowla utan för att äta då de serverar riktigt goda hamburgare till helt okej priser.
Dagen avslutades sedan med lite poolhäng hemma hos M & P, där det även visade sig att min syster med familj var. Nu blir det lite film mys med filmen En gång i Phuket, som följde med senaste nummret av Amelia.
Som sagt en riktigt mysig dag!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-03 @ 20:24:44


Vardags- och helgrutiner

Att det kan vara sådan skillnad mellan vardags- och helgrutiner. Klockan är straxt elva och jag ätit frukost, läst lite för K och borstat tänderna. I går vid den här tiden hade jag, plockat undan i köket, satt igång en tvättmaskin, gjort en sallad till matlåda, vattnat blommorna, gjort mig i ordning, ätit frukost och jobbat i 4,5h...  Men det är väl därför man har helg för att vila upp sig även om den nu för tiden mest känns som en chans att hinna med det man inte hann i veckan.
 
I dag blir det en tur ner till city för att se en av deltävlingarna i Sveriges starkaste man. Då en av D´s gamla träningsvänner är med där, ev även lite shopping när man ändå är där. Men hur kvällen ser ut det vet jag ännu inte. 
 
Önskar er en trevlig lördag!
Publicerat: 2013-08-03 @ 11:20:11


Sista semesterveckan

Även i dag har jag känt mig lite häning, små trött och frusen trots +27 grader ute även om det inte alls var som igår och jag fick sova hela natten. Men då inget brutit ut är det nog ingen sjukdom så efter jobbet åkte hela familjen till vrinneviskogen och på K´s önskan spelade lite minigolf innan vi gav oss ut på 5,3km spåret. Jag och D joggandes och ungarna som vanligt på cyklar. De var lite extra tungt i värmen men det gick ändå helt okej. Nu börjar min sista semester vecka medan D går tillbaka till jobbet på måndag, ännu finns inga större planer även om jag har en hel del som skulle behöva göras hemma. Ska väl främst försöka ta det lite lugnt och bara vara med barnen innan vardagskarusellen, med träningar, skola, jobb mm drar igång.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan med D och se den nya Johan Falk filmen, Kodnamn Lisa.
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-02 @ 20:51:22


Mer H&M shopping

Jag blev verkligen nöjd med mina senaste två inköp, det omlottskurna linnet och sovplaggen från H&M, så jag bestämde mig för att köpa ännu ett linne fast i svart och en till uppsättning sovkläder så slipper jag använda mina gamla slitna T-tröjor. När jag tittade runt lite på hemsidan hittade jag även dessa underbara leggings som jag inte kunde låta bli att stoppa i shoppingkorgen. Så nu hoppas jag att de ramlar ner i brevlådan under nästa vecka.
 
            
 
 
 
Publicerat: 2013-08-02 @ 07:46:00


1:e Augusti

Tyvärr började augusti månad inget vidare för min del. Jag vaknade flera gånger under natten och var klarvaken, frös och hade jätte svårt att somna om. När sedan väckarklockan ringde och jag tog mig upp var jag trött, hade ont i kroppen och frös med jämna mellanrum, vilket har hållt i sig hela dagen. Vid 15 tiden gav jag upp och begav mig hemåt lite tidgare från jobbet, vilket jag inte hade något för då jag halvvägs hem blev stående på E4.an i kö då en lastbil börjat brinna hörde jag senare på nyheterna. Som tur var kunde jag till slut köra av och vända tillbaka för att ta gamla E4 hem, ca 1h senare än beräknat. Väl hemma blev det en tupplur innan hela familjen gick en promenad. Därefter har resten av dagen spenderats i soffan framför tv då främst med sommar med Ernst. Nu ska jag krypa ner i sängen med surfplattan en stund.
 
Man kan inte alltid var på topp
 
Publicerat: 2013-08-01 @ 21:19:00



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!