Kladdkaksmuffins med hallonfrosting

Hoppas ni har en bra lördag. För vår del har det varit stall och cross för hela slanten. D och K gav sig iväg strax innan kl7 i morse för att tävla i Kungsör. Vilket gick jätte bra, sedan sämre men totalt nöjd. K kom 8 i heat 1, vilket var långt över förväntningarna men tyvärr föll han i heat 2 och kom på en 15:e plats vilket han själv var väldigt missnöjd med men totalt för dagen blev det en 10:e plats. Vilket K istället blev väldigt nöjd över. T och jag har i stället haft en riktig stall dag. Först hade hon ridskola som vanligt på lördags förmiddagar sedan tog vi med picknick korgen och åkte vi ut till D och F, då vi är hästvakt denna helg. Något vi tar på väldigt stort allvar. Där vi mockade, borstade, gjorde höpåsar, fikade mm Det hela avslutades sedan med en skogstur barbacka. Det var första gången T red barbacka och hennes omdöme blev att det var lite svårare att hålla balansen men mycket varmare om rumpan.
Vi kom sedan hem samtidigt som resten av familjen och D och jag passade på att gå en promenad i det fina och soliga om än lite blåsiga vädret.
 
Dagen avslutades sedan med filmmys i soffan tillsammans med nybakade kladdkaksmuffins med hallonfrosting.
 

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet

.Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Frosting
2 paket färskost
1dl tinade hallon
1dl florsocker
30 g rumstempererat smör
 
Blanda allt i en bunke och vispa ihop ordentligt med elvisp.
Spritsa sedan på muffinsen när de svalnat ordentligt.
Publicerat: 2014-01-25 @ 20:42:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!