Rödvinbärssaft

 
 Nu börjar året skörd av vinbär bli mogna.
Först ut blev det vinbärssaft.

Recept

1 kg röda vinbär (ca 2 liter)

5 dl vatten

6-7 dl socker, per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat, per liter saft

Bären behöver varken repas, snoppas eller kärnas ur. Skölj bären och låt dem rinna av. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i bären. Koka ca 10 min. Tryck sönder bären med en träsked mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silställning och låt saften självrinna 20-30 min. Mät upp den i en rengjord gryta. Tillsätt sockret och koka saften på svag värme ca 10 min. Skumma saften väl.Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft. Häll upp saften på väl rengjorda varma flaskor. Förslut dem genast med skruvkork eller kokta korkar. Förvara saften svalt.

Publicerat: 2013-07-18 @ 14:55:41


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!