Melonsorbet
Som de flesta förstått nu är jag galen i glass och en stor favorit är sorbetglass i alla dess smaker.
I fredags gjorde jag två olika smaker, honungsmelon och ananas, här kommer receptet på honungsmelonen.
Recept
1 stor honungsmelon
sockerlag
äggvita
Dela melonen och ta ur kärnorna.
Gröp sedan ur fruktköttet och kör i en mixer.
Mätt sedan i dl upp hur mycket fruktkött det blev.
Blanda sedan fruktköttet med lika del sockerlag (2dl fruktkött=2dl socker lag)
(Sockerlag=lika delar vatten och socker som kokts ihop)
Vispa sedan upp 1 äggvita för varje 2dl fruktkött (4dl fruktkött=2st äggvitor)
Blanda sedan allt i en fryssäker bunke.
Ställ i frysen.
Ta ut den en gång i timmen och rör runt ordentligt tills den frusit helt.
Publicerat: 2013-03-03 @ 10:09:00
0 kommentarer