Varm smörgåstårta

 
I söndags lyxade vi till det lite med varmsmörgåstårta till middag.
Detta recept hittade jag på nätet för flera år sedan, innehåller ganska många olika ingredienser och olika moment men är inte lika omständig som receptet verkar.
Definitivt värd att göra!  
 
Recept
4 halvmånar hönökaka
4 tomater
2 papriker
1 gul lök
1 dl grädde
6 ägg (3st ska kokas och 3st enbart väggvitor)
6 msk kaviar
150g skinka
2dl creme fraiche
2dl riven ost
16 msk majonäs
0.5 kg skalade räkor
svartpeppar
chilipeppar
 
Smörgåstårtan görs i 4st lager
 
Lager 1:
Hacka löcken, tomaterna och paprikan.
Bryn allt i en kastrull, häll i grädden och låt röran koka tills grädden kokat in.
Lägg röran på första hönökakan.
 
Lager 2:
Blanda ihop den finfördelade skinka med creme fraichen och 1,5dl riven ost, krydda.
Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på denna röra.
 
Lager 3:
Vispa 3 äggvitor till hårt skum, blanda sedan försiktigt ner majonäsen, ställ åt sidan.
Blanda ihop de 3st kokta äggen som hackats och 6msk kaviar och de skalade räkorna.
Tillsätt 1/3 av majonäsröran och rör om.
 Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på denna röra.
 
Lager 4:
Lägg på en hönökaka på det tidigare lagret och lägg sedan på resten av majonäsröran.
Strö över riven ost.
 
Ställ hela tårtan i ugnen i 225grader i 15min
 
Publicerat: 2013-03-05 @ 08:28:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!